10 seneki başarısızlıklar konusunda haklısın ama bu devre arasında yapılan takviyelerin yarım olduğunu söylememelisin.
Önümüzde Pedro Franco gibi bir örnek var. Şu anki miloseviç transferinden görüntü olarak hiçbir eksiği yoktu, geldiği yerlerde yılın stoperleri olarak görülüyordu ve ikisi de milli takımla yeni tanışmıştı. Miloseviç'in benim gözümde ilk izlenim olarak hava hakimiyeti ve hızı bakımından artısı vardı eksisi yoktu.
Şimdi bana miloseviçin sakatlığı olmasaydı pedro francodan kötü transfer diyebilir miydin? Pedro 6 ay boyunca aldığı kilolarla yedekte kalmıştı hatırlarsan. Forma girdi, şans buldu ve iyi de gitti. Miloseviç transferinin güzel transfer olduğunu düşünüyorum. Sosa da ilk geldiğinde sakatlandı bedava para sayıyoruz demiştik. Pedro transferini de beğenmediysen o zaman sana bir şey deme hakkım olmaz.
Tolgay transferine bakalım. Bunun bence yarım olan hiçbir yanı yok ve tartışmasız bir süre sonra sürekli ilk 11 oynama potansiyeli çok çok yüksek.
Yarım kalan bir tek Opare var. O da zaten şüpheli transferdi. Serdar şimdi toparlandı ama sağ bekte transfer seçenekleri arasında belki de ilk 3te değildi. Ancak potansiyel olarak Real ve Porto tarafından farkedilmiş bir oyuncuyu kiralık olarak denemek yanlış politika değildir. 300-400 binlik bir ücret var ve bonservissiz ekstra masrafsız. Yani bu potansiyeli düşününce bu ücreti vermek riskli olsa da gayet makuldü. Hatta akılcıydı. Trasnferin tutup tumadığını henüz bilmiyoruz. Ama şampiyonluk için işimize yaramaaycak gibi tutarsa gelecek seneler için bonservisi alınır belki küçük ihtimal. Yani aslında bu transferi yapılmamış da sayabilirsin pek bir zarar yok bunda. Yarım adam bana göre Dentinho, Sezer, Eneramo, Tabata, Gökhan Süzen vebenzerleridir. Çünkü hem büyük zarara girdik hem kazma oldukları ilk topa dokunduklarında belliydi hem boşa zaman ve maç kaybettirdiler. Bunlar izlenip alınmadı muhtemelen arka planda çeşitli sebepleri vardır her birinin.
Şimdi motta da yarım transfer durumuna düştü ama ilk geldiğinde takımda tek çırpınan adam olarak parlamıştı. Bizi de yönetimi de yanılttı. Bunda yönetime suç atılamaz.
Daha iyisi alınmalı herkes görüyor neler yaptığını.
Genel anlamda transfer politikası bütçe olarak bence çok iyi halde. İlk 11'e direkt transfer yapılamaması devre arası için pek iyi olmadı ama uzun vadeli faydalı transferler olarak görüyorum.
Yönetimin geldiği günden beri transferdeki başarısı yüzde 80'lerde. Buna hiçbir itirazım yok maddi anlamda hiç hiç yok birkaç transfer hariç.
Lakin tam anlatamamışım.
Doğrudan 11 oyuncusunun acabası olmaz. Yani oynar mı, 6 ay sonra mı yoksa filan demeyiz.
Sosa ve Demba Ba gibi gelir direk oturur ve verim verir.
Devre arası transferlerinin 3ünden ikisi iyi. Milosevic'e çok sevindim alındığında takip ettiğim bir oyuncuydu.
Ama 3 adamın 3ü de 11 transferi değil üzgünüm. Tolgay da Milo da direk 11 oynamayacak hiçbir zaman. Hep rotasyonun kuvvetli adayları olacak.
Benim eleştirdiğim yanı şu. Normalde yapılsa bu transferler anlarım. Ama şampiyonluğun en kuvvetli adayıyken, Uefa'yı alabilecek kapasiteli kadron varken bu hamleler yarı yolda yapılmaz.
Yapılırsa 1-1,5 yıl sonrası için yapılır. Biz keşke tek adam alsaydık ama tam olsaydı dedim ben.
Mesela biraz yüksek maliyetle ama Maxi Pereira ya da o seviyede gelseydi yanında da Tolgay gelseydi süper iş yapılmış olurdu.
Devre arası yapılan iş yine ''potansiyel'' işi oldu. Ama malesef bekleyecek zamanımız yok bu 4 ay.