@Çağrı sana bi soru sorayım da bilimsel cevabınla ufkumuz genişlesin. 
Şimdi benim sol ayaklı stoperlerle bir alıp veremediğim var. Tam adını koyamıyorum. Teorik düşününce sol stoperde sol ayaklı adamın oynaması daha makul geliyor oyun kurabilmek için. Ama Ersan, Egemen, Atınç örnekleri geliyor aklıma; hiç de öyle olmadığını görüyorum. Benim bilmediğim bir şey var mı bu konuda acaba?
Teşekkür ederim kendimce cevaplamaya çalışayım

Sol ayaklı stoper aslında gereklidir çok da az bulunur ama bu örnekler çok kötü örnekler. Hiçbiri teknik değil. Baki Mercimek de soldu mesela

Normalde aranmasının sebebi şu. Stoper dışa dopru pas atmalı göbeğe doğru değil. Sağ ayaklı stoper solda oynarsa rakip direk sağına basıp sol ayakla oynamaya zorlar çok da kolay hata yaptırır.
Artık ön liberolar gelip top alıyor bu sorun aşıldı gibi ama yine de iyi olan fark yaratıyor tabi.
Maldini, Verthongen, Chiellini, Ogbonna ilk aklıma gelenler bunların sağlam ayağı var.
Bir de sol ayaklılarda oyun vizyonu daha iyi oluyor. Sormuştum tez yazarken ben çok çalışma var ama daha çok beynin tek yan hemisferinin diğerinden daha aktif olmasından diye açıklamışlar.
Dünya futbolunda da hep solaklar çok öne çıkmış bizde Alex Hagi Sergen örnekleri gibi.