Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3990287 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı adnan

biliç şu takımın geri yaslanma huyuna ve skoru tutamayıp eline yüzüne bulaştırıp her maç adrenalın patlaması yaşanmasına bi çare bulmalı artık sıktı gerçekten
ARMAYA ENDEKSLİ HAYATLAR...

Çevrimdışı WarrChief

Ersun Yanal: Sezon sonunda şampiyon Trabzonspor olur. Zirve yarışında ise bizi Beşiktaş zorlar. (Milliyet)

bu adam bile bunu diyorsa bu sene fenevden cacık olmaz...

Çevrimdışı WarrChief

hani kötüye yormayayım diyorum da yorulmayacak gibi de değil.neden derseniz bir hakem bu şekilde istem dışı bir hareket yapıyorsa bilinç altında aman gs puan kaybetmesin,aman benim başım ağrımasın yatıyordur.2. bir ihtimal daha var o da gslı olduğu.

duygularıma tercüman oldun kardesim kesinlikle

gsli olması değil gsnin kazanması için iki tane onemli hamlesi vardı selcuk ve meloyu atmadı devamında ise birde boyle bir gol sevinciyle anlasılıyorki talimat gelmiş oda elinden geleni yapıyor
hakeme kızmayı ikinci plana atıp bu talimatı kimin verdiği benim için onemli...

Çevrimdışı WarrChief

Gerçekçi olalım Deniz :)

Son 10 yılda yani 100. yıldan beri onların kadrosu hep daha iyi bizimki hep toplama kadro oldu.

İyi oynar oynamaz ayrı ama daha kaliteli isimler vardı.

Tuncay Alex ile başlayan dönem 5 sene çok iyidiler bizden biz de Tayfın Okan vardı.

Alex gittiğinde bile bizde Holosko Nobre varken adamlar da Kezman vardı isim olarak.

Biz becerebilirsen sonunda seneye kadroyu ilk kez eşitleme fırsatı bulacağız öbür sene de geçceğiz. Gerçek bu.

cok güzel demişsin her zaman onların daha iyi kadrosu oldu hala oyle gsyi begenmiyoruz ama 33 küsür gollu bir golcusu var adam 2-3 mac aldı busekilde yani kalite ve tecrübe onların bizden en az 3 kat farkı var bizim tüm kadroyu yenilememiz lazım biz bu akdar adam aldık ama hala 3-4 kişi haric koca kadroda sampiyonluk gormus oyuncu yok onceki kariyerleride dahil ama diğereri oylemi 5milyona aldıgı alves yine o civarlara aldıgı meireles emreler gsde sabriler hakanlar sneijderlar melolar buraklar sonrasında hadi onu begenmezsiniz adamların hocalarıda bunları yasamıs adamlar hocası olmasa yardımcısı yani baktıgını vakit her kulvarda sıkıntı var bizim yonetimimiz hangi bransında sampiyonluk gormus?? size sorarım hentbol dısında??? yani hersey yavas ama cok yavas ilerliyor dolayısıyla biz yerimizde sayarız gerisini getirmeyim sinirlerim altüst oldu bosverin anın tadını cıkaralım yine hüsran olacaktır belki ama derizki ugrasıyoruz....

Özen demişti , taraftar bizi eziyorlar hakkımız yeniyor izlenimi yaratırsa oyuncu ne yapsın hep üzerimize oyun oynanıyor diye düşümekten oyuna konsantre olamaz önce taraftar özgüven kazanacak oynarsa kazanırız diye.

Biz bu sene iyi oynadığımız hakettiğimiz her maçı aldık.

Erciyes maçında töre atılmasa da alamayacaktık yüksek ihtimal çok kötüydük çünkü.

He adamlar kötüyken de alıyor hakemler sayesinde dersin evet haklısın ama biz de kazanırsak en azından savaşabiliriz sonuna kadar.

Önce bunu sağlayalım kazandıkça daha fazla güveneceğiz.

buda cok onemli bir pencere bu eziklik bizim yonetimimizi veya herhangi bir hocamızı her halukarda savunmamızında getirdiği bir sıkıntı karsı goruse izin yok her türlü dıslanıyrsun ve sonucunda sivasla yarısıp sampiyon oluyorsun :)))

fazla agır ama buda ayrı bir penceredir.. savun savun nereye kadar saldır saldır nereye kadar yapıcagımız sey yapıcı elestiri ama onada hayır deniliyor bütün haftalardır bahsettiğim budur herkesin kabul ettiği bir sonuc yok zaten ama yollarınıda gosterdiğinde sen yapamazsın çunku izin vermezler dene yahu:)) git kulisler yarat sıkıntı kargasa cıkar yap birseyler bak bakalım değişiyormu değişmiyormu duzen:))
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2014, 14:53:33 WarrChief ]

Çevrimiçi Samet Ç

Ersun Yanal: Sezon sonunda şampiyon Trabzonspor olur. Zirve yarışında ise bizi Beşiktaş zorlar. (Milliyet)

Fenevden zaten cacık olmaz bakma hakem kararları ve medyanın etkisiyle her sene bir yerlere geliyorlar. Geçen sene hariç Ersun gerçekten sağlam takım yapmıştı.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2014, 15:07:38
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
cok güzel demişsin her zaman onların daha iyi kadrosu oldu hala oyle gsyi begenmiyoruz ama 33 küsür gollu bir golcusu var adam 2-3 mac aldı busekilde yani kalite ve tecrübe onların bizden en az 3 kat farkı var bizim tüm kadroyu yenilememiz lazım biz bu akdar adam aldık ama hala 3-4 kişi haric koca kadroda sampiyonluk gormus oyuncu yok onceki kariyerleride dahil ama diğereri oylemi 5milyona aldıgı alves yine o civarlara aldıgı meireles emreler gsde sabriler hakanlar sneijderlar melolar buraklar sonrasında hadi onu begenmezsiniz adamların hocalarıda bunları yasamıs adamlar hocası olmasa yardımcısı yani baktıgını vakit her kulvarda sıkıntı var bizim yonetimimiz hangi bransında sampiyonluk gormus?? size sorarım hentbol dısında??? yani hersey yavas ama cok yavas ilerliyor dolayısıyla biz yerimizde sayarız gerisini getirmeyim sinirlerim altüst oldu bosverin anın tadını cıkaralım yine hüsran olacaktır belki ama derizki ugrasıyoruz....

buda cok onemli bir pencere bu eziklik bizim yonetimimizi veya herhangi bir hocamızı her halukarda savunmamızında getirdiği bir sıkıntı karsı goruse izin yok her türlü dıslanıyrsun ve sonucunda sivasla yarısıp sampiyon oluyorsun :)))

fazla agır ama buda ayrı bir penceredir.. savun savun nereye kadar saldır saldır nereye kadar yapıcagımız sey yapıcı elestiri ama onada hayır deniliyor bütün haftalardır bahsettiğim budur herkesin kabul ettiği bir sonuc yok zaten ama yollarınıda gosterdiğinde sen yapamazsın çunku izin vermezler dene yahu:)) git kulisler yarat sıkıntı kargasa cıkar yap birseyler bak bakalım değişiyormu değişmiyormu duzen:))

Ben geçen 10 sene için dedim yalnız  :biggrinking: Bu sene ilk kez fark kapandı çok az fark var arada seneye eşitleneceği görüşünceyim kadro kalitesinin bakalım hamleleri bekleyeceğiz şubatta :)
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı forzatunga

Beyler adil olmayan bir ortamda gösterilen performanslar üzerinden o kadro iyiydi bu kadro kötüydü karşılaştırması yapıyorsunuz biraz saçma değil mi ? Herhalde kollanan her türlü kıyak geçilen kadro daha başarılı olacak ve sonunda zaten daha iyiydi denilecek, bu bir aldatmacadır.
Şampiyon oldu  >>>> ee zaten kadrosu iyiydi ondan oldu  :tabe: :tabe: :tabe: ben buna sadece gülerim , alex 17 maç 3 sarı kartla oynadı bu ülkede,lugano çok iyi stoperdi tekme,yumruk,dirsek,tükürük serbest olduğunda ama bir düşünün bizde oynasaydı kaç kart görürdü kaç maça çıkabilirdi? Bunun gibi onlarca örnek sayılabilir.
Şampiyonluk zaman zaman çok kritik tek bir maça endekslenebiliyor bu her şeyin bu kadar pamuk ipliğine bağlı oldu bir ortamda istenilen takımlar defalarca şampiyon yapıldı.Şampiyon olduğuna göre kadrosu daha iyiydi tabi yersen.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2014, 15:14:01 forzatunga ]

Çevrimdışı Togay_1981

Cacık olmaz dediğimiz Fener son 10 yılın yanılmıyorsam 9 sezonunda ya şampiyon ya ikinci oldu.Her türlü ilk iki sırada yer alırlar. Bir kere başkan olarak çok güçlü bir isim var. Aziz Yıldırım klüp içerisinde öyle bir yapı kurmuş ki tribünde kombineli taraftarı bile yuhaladı diye dışarı atacak kudrete sahip. Karşısına rakip çıkmıyor. Bu herkese anti demokratik gelse de sürekli ilk 2 de yer almasının nedeni de bu. Bu takımı hakem kolluyor evet ama Galatasaray'ı da kolluyor. Galatasaray sürekli ilk iki de yer alamıyor. Kötü gitti mi sekizinci bile oluyor. Çünkü Galatasaray geleneğinde Aziz Yıldırım gibi bir başkan modeli yok.Ama Fatih Terim var onlarda da.Tüm başarıları da Terim ile zaten. Bu iki profilde mutlak itaat ile astlarını çalıştırıyorlar. E Türk futbolcusuna da biraz bu gerekiyor. Güçlü başkan ya da sert teknik adam yoksa bizdeki olaylar gerçekleşiyor.Şampiyonlar ligi arefesinde gece klübünde kurşun yiyoruz zırt pırt sakatlanıyoruz.Son 2 şampiyonlukta da bu profilleri görürüz zaten .Mustafa Denizli ve Sinan Engin :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2014, 15:44:01
  • Beşiktaş / Bodrum
Beyler adil olmayan bir ortamda gösterilen performanslar üzerinden o kadro iyiydi bu kadro kötüydü karşılaştırması yapıyorsunuz biraz saçma değil mi ? Herhalde kollanan her türlü kıyak geçilen kadro daha başarılı olacak ve sonunda zaten daha iyiydi denilecek, bu bir aldatmacadır.
Şampiyon oldu  >>>> ee zaten kadrosu iyiydi ondan oldu  :tabe: :tabe: :tabe: ben buna sadece gülerim , alex 17 maç 3 sarı kartla oynadı bu ülkede,lugano çok iyi stoperdi tekme,yumruk,dirsek,tükürük serbest olduğunda ama bir düşünün bizde oynasaydı kaç kart görürdü kaç maça çıkabilirdi? Bunun gibi onlarca örnek sayılabilir.
Şampiyonluk zaman zaman çok kritik tek bir maça endekslenebiliyor bu her şeyin bu kadar pamuk ipliğine bağlı oldu bir ortamda istenilen takımlar defalarca şampiyon yapıldı.Şampiyon olduğuna göre kadrosu daha iyiydi tabi yersen.

Başarıya göre değerlendirmedim ben :)

Dışarıdan bakan biri olsam da oyuncu kalitesi olarak her türlü Fener'in kadrosunu üstün görürdüm hem de baya.

Lugano çok kollandı evet ama buraya Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu ödülünü alarak geldi fenerin aldığı sene Valencia da istiyordu mesela ki rahat oynardı.

Benim burada anlatmak istediğim kendimiz üstümüze düşeni yapmadan diğer etkenleri saymak mantıksız oluyor çünkü zaten o etkenler hep oluyor, olacak.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2014, 15:45:32
  • Beşiktaş / Bodrum
Bu takımı hakem kolluyor evet ama Galatasaray'ı da kolluyor. Galatasaray sürekli ilk iki de yer alamıyor. Kötü gitti mi sekizinci bile oluyor.

Önemli tespit.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı WarrChief

Ben geçen 10 sene için dedim yalnız  :biggrinking: Bu sene ilk kez fark kapandı çok az fark var arada seneye eşitleneceği görüşünceyim kadro kalitesinin bakalım hamleleri bekleyeceğiz şubatta :)

bu sene ve yeni sezonda dediğin gibi yapıldıgı taktirde yeni stadında ivmesiyle +8 puan alıcaz kaldımı -7 puan 15üzerinden bakıyorum yani 5 mac fiyasko her sene cunku
bunuda yeni oyuncularımızla kapadıkmı tamamdır bizim yapmamız gereken 3 senedir yapamadıgımızı soyleyimmi bence efsane tespit:Dkendimide overim:D

adamlara erken havlu attıramıyoruz yani bunca puan kaybediyorlar pat bizde kaybediyoruz kaybetmesek inanın coktan iki senedir alırdık giderdik tamam yaptırmadılar kısmıda var ama hepside değil:))

Cacık olmaz dediğimiz Fener son 10 yılın yanılmıyorsam 9 sezonunda ya şampiyon ya ikinci oldu.Her türlü ilk iki sırada yer alırlar. Bir kere başkan olarak çok güçlü bir isim var. Aziz Yıldırım klüp içerisinde öyle bir yapı kurmuş ki tribünde kombineli taraftarı bile yuhaladı diye dışarı atacak kudrete sahip. Karşısına rakip çıkmıyor. Bu herkese anti demokratik gelse de sürekli ilk 2 de yer almasının nedeni de bu. Bu takımı hakem kolluyor evet ama Galatasaray'ı da kolluyor. Galatasaray sürekli ilk iki de yer alamıyor. Kötü gitti mi sekizinci bile oluyor. Çünkü Galatasaray geleneğinde Aziz Yıldırım gibi bir başkan modeli yok.Ama Fatih Terim var onlarda da.Tüm başarıları da Terim ile zaten. Bu iki profilde mutlak itaat ile astlarını çalıştırıyorlar. E Türk futbolcusuna da biraz bu gerekiyor. Güçlü başkan ya da sert teknik adam yoksa bizdeki olaylar gerçekleşiyor.Şampiyonlar ligi arefesinde gece klübünde kurşun yiyoruz zırt pırt sakatlanıyoruz.Son 2 şampiyonlukta da bu profilleri görürüz zaten .Mustafa Denizli ve Sinan Engin :)

öyle hocam adamların her zaman bir lider kişiliği oldu hep kolluyanı oldu bizim yok iyikide yok biz varız kendimiz her türlü güce karsı geliriz bakma 8senelik yonetim ondan onceki malum donem haric biz egerki tekrardan o gunlere donersek ki bence bunu yakalamak basarıyla olur işte o zaman fark yaratırız inanmak lazım
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2014, 16:05:17 WarrChief ]

Çevrimdışı manyak1903

Aziz Yıldırım kimdir biliyor musunuz ? Aziz Yıldırım bu ülkede Seba'yı örnek alan ve Seba'nın yaşadığından ders çıkarmış bir isim bana göre.

Seba döneminde biz başarılıydık , evet mi evet , Seba ile kulübe katkı sağlayacak yatırımlar yaptık , evet mi evet , Beşiktaşı kurumsallaştırdık ve güven vardı , evet mi evet , Seba ile Beşiktaşlı zenginleri ayırmadan ,tek tek reklam yapmak yerine hepsinin kulübe katkı sağlamasını sağladık , evet mi evet.

Seba mütevazı idi, masaya yumruk olayını yapamazdı değil yapmazdı.(ben bunun örneğini yaşadım cidden öyle oluyor)İnsanlara değer verirdi çünkü.(Atatürk gibi).Bugün yaşadıklarımızın onda biri olacağı o dönem Sebanın aklından bile geçmemiştir bence.Eski insanlar , eski günler , eski dostlar.

Bakın şu da çok önemli , Seba da "kulübümüzün hakiki sahipleri sizlersiniz" demiş.Ama kongre üyeleri diye geçmiyor.Hatta öyle bile olsa hitap ettiği kişiler Baba Hakkılar , Cenk Koraylar , Vedat Okyarlar , Rahmi Koçlar daha kimler kimler ve bunların başkanı da Seba'nın olduğu bir dönemde bu sözü etmiş.Bugün ne saydığımız güzel insanlar , ne de Seba gibi bir başkanımız var.

İşte Aziz Yıldırım da
bugün başarılı mı evet, kulübe katkı sağlayacak yatırımlar yaptı mı yaptı , kulübünü kurumsallaştırdı mı evet , Fenerbahçeli zenginlerin hepsi kulübe katkı yapıyor mu , evet.
Son olarak masaya yumruk olayını bırak ,ortadaki masayı yedi bitirdi mi evet.Kulübü için her türlü çirkefliği yapıyor mu evet.

Şimdi önemli olan , bu kadar masaya yumruk vurmasına rağmen taraftarı mutlu mu hayır , ülke mutlu mu hayır , seviliyor mu hayır , Seba dan başarılı mı hayır.Bu şartlarda Seba'dan başarı olması için çok daha fark atması gerekirdi.ki üşenmedim baktım ilginç sonuç çıktı.

Beşiktaş(Seba)-----------Fenerbahçe(Şubat 98'de gelmiş)
1983/84 4.                  1997/98 2.
1984/85 2.                  1998/99 3.
1985/86 1.                  1999/00 4.
1986/87 2.                  2000/01 1.
1987/88 2.                  2001/02 2.
1988/89 2.                  2002/03 6.
1989/90 1.                  2003/04 1.
1990/91 1.                  2004/05 1.
1991/92 1.                  2005/06 2.
1992/93 2.                  2006/07 1.
1993/94 4.                  2007/08 2.
1994/95 1.                  2008/09 4.
1995/96 3.                2009/10 2.
1996/97 2.                  2010/11 1.
1997/98 6.                  2011/12 2.
1998/99 2.                  2012/13 2.
1999/00 2.                  2013/14 1.

Bunu yaptım ne dikkati mi çekti ,
5 siyah bizde 6 siyah onlarda (şampiyonluklar)
8 kırmızı bizde 7 kırmızı onlarda (2.likler)
1 kahve bizde 1 kahve onlarda (3.lükler)
2 sarı bizde 2 sarı onlarda (4.lükler)
1 mavi bizde 1 mavi onlarda (6.lıklar)

tarih tekerrürden ibarettir diye boşa dememişler.Geçen haber okudum , fiorentina idi sanırım , fatih terim gitmiş  mancini gelmiş, mancini gitmiş prandelli gelmiş.Bu kadar mı tesadüf olur.Ha bir de şu var bizim 2.liklerimiz çok şereflidir.4 sene üst üste şampiyon olan ilk takımda bizizdir bana göre. yer ,zaman , kişiler değişmiş sonuç aynı.

Seba Atatürk gibi dedik.Atatürk "Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim."

Ve unutmadan o dönem maalesef taraftar bilinçli değildi diyelim, o kadar başarıya , o kadar güzelliğe rağmen arkasında duramadı diyelim.

Bugünkü nesil
, ne o kadar başarı gördü ( konuşmasında "profesyonel futbol takımımızın kazandığı toplam 9 lig şampiyonluğunun 5'ini, toplam 5 kez kazandığımız türkiye kupası'nın 4'ünü, toplam 7 kez kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın 5'ini, toplam 6 kez kazandığımız Başbakanlık Kupası'nın 2'sini ve toplam 11 kez kazandığımız Tsyd Kupası'nın 6'sını müzemize götürdük. Toplamı 22 kupadır.")ne o kadar adam gibi adamları tanıyabildi ama bunların hiçbiri olmadan onları anladı.Bugün Beşiktaş taraftarı özellikle 20-35 yaş arası çok sağlam bir taraftar kitlesine sahiptir ,maalesef bir tek Sebamız yok ,onun gibi amacı sadece vermek, beşiktaşa katkı sağlamak olan kişiler başa gelemiyor.

''Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz,

bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz,

ama herkesi her zaman aldatamazsınız!''

ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım! demiştir.

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı manyak1903

+903 lere  : )
:pes
Çok yaşa Türkiye çok yaşa Beşiktaş , çok yaşa Atatürk çok yaşa Seba , sizi veren Allah'a şükürler olsun 

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı Tolga

aziz yıldırım bir dönem sonra bırakacağım başkanlığı demiş buna kendi bile inanmamıştır :lol: :lol:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Deniz

aziz yıldırım bir dönem sonra bırakacağım başkanlığı demiş buna kendi bile inanmamıştır :lol: :lol:
Ölmeden bırakmaz o koltuğu
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Tolga

Ölmeden bırakmaz o koltuğu
şike sürecinden sonra bile o koltuğu bırakıp gitmeyen aziz mi şimdi durup dururken gidecek  :lol:

Çevrimiçi Samet Ç

Eeskişehirden süpriz bekliyorum bugün hayırlısı  :bandit:

Çevrimdışı Tolga

Eeskişehirden süpriz bekliyorum bugün hayırlısı  :bandit:
pek sanmıyorum hocam maç eskişehir de olsaydı birşeyler beklerdim de içerde fener böyle maçları kazanıyor maalesef.kalan haftalarda deplasmandaki maçlarını (balıkesir ve k.erciyes) kazanırlar kesin,içerde de bir ihtimal ibb onları zorlar gibi gözüküyor fikstüre bakınca umarım dediğim gibi olmaz tabi.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2014, 18:54:18
  • Beşiktaş / Bodrum
Aziz Yıldırım kimdir biliyor musunuz ? Aziz Yıldırım bu ülkede Seba'yı örnek alan ve Seba'nın yaşadığından ders çıkarmış bir isim bana göre.

Seba döneminde biz başarılıydık , evet mi evet , Seba ile kulübe katkı sağlayacak yatırımlar yaptık , evet mi evet , Beşiktaşı kurumsallaştırdık ve güven vardı , evet mi evet , Seba ile Beşiktaşlı zenginleri ayırmadan ,tek tek reklam yapmak yerine hepsinin kulübe katkı sağlamasını sağladık , evet mi evet.

Seba mütevazı idi, masaya yumruk olayını yapamazdı değil yapmazdı.(ben bunun örneğini yaşadım cidden öyle oluyor)İnsanlara değer verirdi çünkü.(Atatürk gibi).Bugün yaşadıklarımızın onda biri olacağı o dönem Sebanın aklından bile geçmemiştir bence.Eski insanlar , eski günler , eski dostlar.

Bakın şu da çok önemli , Seba da "kulübümüzün hakiki sahipleri sizlersiniz" demiş.Ama kongre üyeleri diye geçmiyor.Hatta öyle bile olsa hitap ettiği kişiler Baba Hakkılar , Cenk Koraylar , Vedat Okyarlar , Rahmi Koçlar daha kimler kimler ve bunların başkanı da Seba'nın olduğu bir dönemde bu sözü etmiş.Bugün ne saydığımız güzel insanlar , ne de Seba gibi bir başkanımız var.

İşte Aziz Yıldırım da
bugün başarılı mı evet, kulübe katkı sağlayacak yatırımlar yaptı mı yaptı , kulübünü kurumsallaştırdı mı evet , Fenerbahçeli zenginlerin hepsi kulübe katkı yapıyor mu , evet.
Son olarak masaya yumruk olayını bırak ,ortadaki masayı yedi bitirdi mi evet.Kulübü için her türlü çirkefliği yapıyor mu evet.

Şimdi önemli olan , bu kadar masaya yumruk vurmasına rağmen taraftarı mutlu mu hayır , ülke mutlu mu hayır , seviliyor mu hayır , Seba dan başarılı mı hayır.Bu şartlarda Seba'dan başarı olması için çok daha fark atması gerekirdi.ki üşenmedim baktım ilginç sonuç çıktı.

Beşiktaş(Seba)-----------Fenerbahçe(Şubat 98'de gelmiş)
1983/84 4.                  1997/98 2.
1984/85 2.                  1998/99 3.
1985/86 1.                  1999/00 4.
1986/87 2.                  2000/01 1.
1987/88 2.                  2001/02 2.
1988/89 2.                  2002/03 6.
1989/90 1.                  2003/04 1.
1990/91 1.                  2004/05 1.
1991/92 1.                  2005/06 2.
1992/93 2.                  2006/07 1.
1993/94 4.                  2007/08 2.
1994/95 1.                  2008/09 4.
1995/96 3.                2009/10 2.
1996/97 2.                  2010/11 1.
1997/98 6.                  2011/12 2.
1998/99 2.                  2012/13 2.
1999/00 2.                  2013/14 1.

Bunu yaptım ne dikkati mi çekti ,
5 siyah bizde 6 siyah onlarda (şampiyonluklar)
8 kırmızı bizde 7 kırmızı onlarda (2.likler)
1 kahve bizde 1 kahve onlarda (3.lükler)
2 sarı bizde 2 sarı onlarda (4.lükler)
1 mavi bizde 1 mavi onlarda (6.lıklar)

tarih tekerrürden ibarettir diye boşa dememişler.Geçen haber okudum , fiorentina idi sanırım , fatih terim gitmiş  mancini gelmiş, mancini gitmiş prandelli gelmiş.Bu kadar mı tesadüf olur.Ha bir de şu var bizim 2.liklerimiz çok şereflidir.4 sene üst üste şampiyon olan ilk takımda bizizdir bana göre. yer ,zaman , kişiler değişmiş sonuç aynı.

Seba Atatürk gibi dedik.Atatürk "Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim."

Ve unutmadan o dönem maalesef taraftar bilinçli değildi diyelim, o kadar başarıya , o kadar güzelliğe rağmen arkasında duramadı diyelim.

Bugünkü nesil
, ne o kadar başarı gördü ( konuşmasında "profesyonel futbol takımımızın kazandığı toplam 9 lig şampiyonluğunun 5'ini, toplam 5 kez kazandığımız türkiye kupası'nın 4'ünü, toplam 7 kez kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın 5'ini, toplam 6 kez kazandığımız Başbakanlık Kupası'nın 2'sini ve toplam 11 kez kazandığımız Tsyd Kupası'nın 6'sını müzemize götürdük. Toplamı 22 kupadır.")ne o kadar adam gibi adamları tanıyabildi ama bunların hiçbiri olmadan onları anladı.Bugün Beşiktaş taraftarı özellikle 20-35 yaş arası çok sağlam bir taraftar kitlesine sahiptir ,maalesef bir tek Sebamız yok ,onun gibi amacı sadece vermek, beşiktaşa katkı sağlamak olan kişiler başa gelemiyor.

''Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz,

bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz,

ama herkesi her zaman aldatamazsınız!''

ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım! demiştir.

Güzel araştırma olmuş eline sağlık  :ok:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Samet Ç

pek sanmıyorum hocam maç eskişehir de olsaydı birşeyler beklerdim de içerde fener böyle maçları kazanıyor maalesef.kalan haftalarda deplasmandaki maçlarını (balıkesir ve k.erciyes) kazanırlar kesin,içerde de bir ihtimal ibb onları zorlar gibi gözüküyor fikstüre bakınca umarım dediğim gibi olmaz tabi.
Eskişehir bu tip maçları iyi oynuyor hocam 0-0 a kitlemeyi iyi biliyorlar hayırlısı.

Çevrimdışı Türkay

Ömer Şişmanoğlu yüzde yüz pozisyonda imkansızı başararak topu dışarı yolladı  :s20:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Kemal

Volkan ceza sahası dışında elle gole giden topu kesiyo hakemler izliyo. Gerçekten boşuna takip ediyoruz ligi

Çevrimiçi Samet Ç

Volkan ceza sahası dışında elle gole giden topu kesiyo hakemler izliyo. Gerçekten boşuna takip ediyoruz ligi
Bunlar olacak abi önemli olan bizim bu tür olaylara karşı şampiyon olmamız. İşte bu yüzden o sene bu sene diyorum. Bu sen şampiyon olursak yıkılmayan pes etmeyen bir takımımız olacak hemde yeni stadla birlikte bunları tamamen silmiş olacağız. Ama bu sene çok kritik.

Çevrimiçi Samet Ç

Çevrimdışı Tolga