Atiba transfer edildiginde, bazilari "PSV forumlarinda Atiba icin kotu deniyor" yazdiklari icin, Hollandaca bildigimden, zamaninda girip en az bir 10-20 sayfa yorumlari okumustum. Ozellikle orta sahada oynadigi maclarda en ufak bir elestiriye rastlamadigim gibi cokca da ovguye rastlamistim, sag bekte oynadigi maclar haric.
Her neyse, Atiba'nin belli bir standarti var ve pek o standartin altina dusmuyor. Kesiciligi, alan savunmasi ve kisa paslari cok iyi ama tek yapabildigi sey de bunlar. Yoksa nadir olarak bindirmeler ve rakip ceza sahasina kosular yaptigi maclar oldu ama ne isabetli sut, ne final pasi, ne ara pasi (en fazla 1-2 kere), ne asist, ne orta, ne gol ne de skora en ufak bir etkisi yok.
Oynadigi mevki olarak hucuma katki vermesi beklenilse de, ondan daha geride oynayan oyuncular kadar bile skora etkisi yok. Bu yuzden de tipki PSV'de oldugu gibi sadece kesiciligiyle on plana cikiyor. Acikcasi artik joker kimliginden de yararlanilmayacak olmasi sebebiyle maas artirma cabalari biraz sonucsuz kalacak gibi duruyor.
Bilic, Atiba'nin kesiciligi ve istikrarini hakli olarak begense de, Atiba'nin hucuma katki ve pozitif futbol konusunda ne Veli ile ne de Tolgay ile yarisabilecegini pek sanmiyorum. Kesicilik olarak da ozellikle Veli cok yabana atilabilecek bir oyuncu zaten degil. Kisaca Atiba, bu saatten sonra ancak Necip'in onunde yer alabilir. Bunlari Atiba'yi begenen ama degerinin de abarti yorumlarla alakasi olmadigini dusunen biri olarak soyluyorum.