Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3984979 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Tolga

Özilhan'a bende çok kızıyorum bazen ama Efes'in bunca yıllık birikimini ikinci plana atmak istemiyor belli ki. Düşünelim şu anda Efes başarısız olsa bile bir misyonu var. Beşiktaş ile birleşip başarısız olursa küfür yer Özilhan , istifa diye bağırılır. Bunu göze almak kolay değil. Ama basketbol şubesine daha başka türlü yardımı dokunamaz mı onu değerlendirmek lazım. Oyuncu transferinde v.s. gibi.
Yukarıda gerekli açıklamaları yapmışsın sebebi belli aslında.

Dediğin gibi, "Ticari kariyerlerinde Beşiktaş ile özdeşleşip diğer takım taraftarlarına uzak kalmak istemiyorlar besbelli. Daha doğrusu diğerlerine uzak kalabilmek için Beşiktaş taraftarına güvenmeleri lazım ama o da yok belli ki."
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:29:15
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Özilhan'a bende çok kızıyorum bazen ama Efes'in bunca yıllık birikimini ikinci plana atmak istemiyor belli ki. Düşünelim şu anda Efes başarısız olsa bile bir misyonu var. Beşiktaş ile birleşip başarısız olursa küfür yer Özilhan , istifa diye bağırılır. Bunu göze almak kolay değil. Ama basketbol şubesine daha başka türlü yardımı dokunamaz mı onu değerlendirmek lazım. Oyuncu transferinde v.s. gibi.

Oğluna kaldığında o birleşme olacak.

Oğlu diğer büyük iş adamlarının oğullarıyla  genç bjkli iş adamları derneğininin başkanlarından sanırım.

O yapacaktır babası aksi bir vasiyet filan koymazsa.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Togay_1981

Bu Kulubün kurtulması, en azından fakir edebiyatından kurtulması için önünde, rakamla 1 yazıyla 1 seçeneği var.

İster kabul edin ister etmeyin, bu seçenek, Fulyanın komple satılmasından başka birşey değil. Şuan piyasa değeri 500 milyon TL civarında, İyi bir pazarlama ile 600 lere kadar çekmek mümkün.

Kulubün borcunu +/- 1 milyar TL olarak düşünürsek, Sadece bu borcun, faktoring firmalarına, bankalara vs olan kısmının senelik faizi, Fulyadan elde ettiğimiz kira bedelinin senelik bazda üstünde.

Yani, Fulyadan gelen kira geliri, Kulubün borcunun senelik faizini KARŞILAMIYOR.

Bu şartlarda, kirada mülkün olmasının bir anlamı var mı? Yoksa tez elden, yüksek getiri sağlandığı takdirde, alacaklı olan firmaları toplantıya çağırıp, her birinden iskonto ile, nakit ödeme yapıp borcu 200 milyon seviyelerine indirmek mi mantıklı?

Koskoca 112 yıllık camia, Fulya gibi nice yerler alınır önümüzdeki 30 senede 50 senede. Ama bu şekilde sarmalda kalmaya devam ettiğimiz her an, kulup büyüklüğü olarak gerilerde kalacağız, başarılar gelmedikçe borçlar artacak.

Ben ekonomi okumadım, ama esnafım. Her sene faizine, kira gelirimden fazla ödediğim borcum varsa, o mülkü satarım, ana parayı öderim, faiz belasından kurtarırım kendimi. Sonra çalışır yine alırım daire, ama önce ferahlamam lazım.

Aslında doğru tespit. Dortmund bile stadını satmış daha sonra geri almış. Bu sarmaldan normal yollar ile kurtulmak uzun sürecek belli ki. Ekstra birşeyler bulmak lazım.

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Kesinlikle katılmıyorum ve bu tarz düşünceler çok tehlikeli.

Hiç ama hiçbir şey satılmamalı. Ver ipotek 20 yıl ver ama satma.

Bugün satar kapatırsın yarın 3 yıllık bir adam gelir yapar sana bir 400 milyon borç daha ne olduğunu şaşırırsın olan mala olur.

Fulya 2016'da açılacak temlik olarak. Yıllık getirisi 18 milyon dolar civarı olacak. Veririz 10 yıl ipotek alırız bir bankadan 130-150 milyon dolar arası.

Satmak bir yana değeri yaklaşık 100 milyon dolar olan diğer Fulya arazisi de değerledirilmeli asla satılmamalı.

Güzel kardeşim, kredi kredi kredi, aldık işte bugüne kadar. Şuan kredilerin faizine çalışıyoruz senelerdir.

Ana borcu ödemeden, borç eritemezsin. Çünkü o gelir YOK

Her sene 50 milyonluk adam satar yerine 30 la doldurursan, bak katılırım sana borç eriyebilir, ama her sene 10 15 harcayıp, kasaya 0 girdi sağlarsan, sarmaldan kurtulamazsın.

Türk mantığıyla bir yere varamıyoruz işte. Atmlerin olduğu yerde adam A bankasından para çekiyor, Gidiyor B bankasına borcunu ödüyor.

Kredi kartı limiti 3000 tl, Doldurmuş, asgari ödemesi 500 atıyorum, bunuda ödeyemiyor, yatırıyor 300 400 lira, sonra o borç bitsin diye bekliyor. 3 ay sonra borç 4000 olunca, ödemelerim ne oldu diye bankayı arıyor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:36:29
  • Beşiktaş / Bodrum
Güzel kardeşim, kredi kredi kredi, aldık işte bugüne kadar. Şuan kredilerin faizine çalışıyoruz senelerdir.

Ana borcu ödemeden, borç eritemezsin. Çünkü o gelir YOK

Her sene 50 milyonluk adam satar yerine 30 la doldurursan, bak katılırım sana borç eriyebilir, ama her sene 10 15 harcayıp, kasaya 0 girdi sağlarsan, sarmaldan kurtulamazsın.

Dostum kredi kullan demiyorum. Kredi demek faiz demek.

Sen gelire karşılık para alacaksın. Yani 1o yıllık gelirini satacaksın Fulya'nın.

Onunla da borcun 150 milyon dolarını yani 400 milyonunu kapatırsın senede 50 milyon faizden kurtulursun.

Satmaktan önce bu tarz çok çözüm var.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:38:14
  • Beşiktaş / Bodrum
Normalde kurtuluş reçetesi şudur.

Fulya'yı 10 yıllık kırdırıp bir de sermaye arttırımı yapıp 500 milyon civarı bir gelir yaratmak ve tamamıyla borç silmek.

Zaten yöneticilere olanı çıkınca borç 700 civarı sanırım. Bunun da tamamından faiz  yemiyoruz biz.

Bununla borcu kapatıp ondan sonra 10 yıllık bütçeyi sadece eldeki gelirler üzerinden yürütmeli gelen yönetimler.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:39:14
  • Beşiktaş / Bodrum
Bir de yazıktır. Fulyanın 10 yıllık kira getirisi 500 milyon tl ye yakın.

Satsan edeceği para da bu.

10 yıl için böyle bir şey satılır mı yapmayın.

Altın yumurtlayan tavuğu kesmek olur.

Fulya hala bu kulübün geleceği.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Dostum kredi kullan demiyorum. Kredi demek faiz demek.

Sen gelire karşılık para alacaksın. Yani 1o yıllık gelirini satacaksın Fulya'nın.

Onunla da borcun 150 milyon dolarını yani 400 milyonunu kapatırsın senede 50 milyon faizden kurtulursun.

Satmaktan önce bu tarz çok çözüm var.
10 yıllık geliri sana bedavaya satmazlar. Bankalardan, faktoringlerden bahsediyoruz. Babana sorsan oda satmaz sana bedavaya.

Kısa vadeli düşünmemek gerek. Hayat devam ettikçe bu beşiktaş olacak, olmalı. Bizler öleceğiz, torunlar görecek, onların torunları. Yani yüzyıllar boyunca yaşayacak bir kulup, fulyayıda geri alır, fulyadan daha iyisinide geri alır. Ama önce sırttaki kambur atılmalı.

Feda sezonundan daha kötüyüz şuanda, bilmem farkında mıyız?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:42:14
  • Beşiktaş / Bodrum
10 yıllık geliri sana bedavaya satmazlar. Bankalardan, faktoringlerden bahsediyoruz. Babana sorsan oda satmaz sana bedavaya.

Kısa vadeli düşünmemek gerek. Hayat devam ettikçe bu beşiktaş olacak, olmalı. Bizler öleceğiz, torunlar görecek, onların torunları. Yani yüzyıllar boyunca yaşayacak bir kulup, fulyayıda geri alır, fulyadan daha iyisinide geri alır. Ama önce sırttaki kambur atılmalı.

Feda sezonundan daha kötüyüz şuanda, bilmem farkında mıyız?

Son cümle çok abartı. Gelirler Feda sezonun 2 katı şuan nerdeyse.

Ama evet maddi durum kötü.

Tabi ki bedavaya kırdırmazlar ama önemli olan şu. Döviz kırdırıyorsun. Tl'ye benzemiyor bu. Çok ciddi bir miktarı kesilmez bunun.

100 milyon dolar bile kardır gerekirse 15 yıllık kırdırırsın yine alırsın 500 milyon tl ama bunu yapmak varken neden satılsın aynı paraya?

Birinde 15 yıl kira almayacaksın birinde sonsuza dek maddi getirisi ise aynı.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozan062

goruslerine cok deger verdiğim birisi yazmıs
ben size özetleyim
zarrab yavastan kendisini klübü satın alma yolunda hazırlıklar yaptıgıdır.
nasılmı ortaya cıkıyor bu basit,butun kluplerimiz borclandırılıyor dolayısıyla satılıp sirketlesme modeline donuelecek ki bunu hukumet yanlısı rok denen kisilikte trilyon kez soyledi
buda işte işi bilmezler yada bilerek yerleştirilien kişiler tarafından klupler borclandırılıyor ve birilerine satılarak burayıda rant haline getirecekler...

ben tabiki daha detaylı anlatmak isterim ama gereksiz kısa ve oz olarak bu sadece zarrab değil mansimov da istiyebilir baskasıda iseyebilir bizi..
ama birgün bu duzen gelecek orası net...ben tunelde o ısıgı gordum
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Müteahhit ile yapılan inşaat ana sözleşmesinde, %67 BJK, %33 Müteahhit olan hisse dağılımının, gelir getiren unsurlar itibari ile %40 BJK, %60 Müteahhit lehine olduğu tespit edilmiştir.
(Dava devam ediyor ama kazanamayız)

Yıllık 16.000.000 USD kira geliri potansiyeli varken, yıllık 5.400.000 USD kira geliri elde edilmektedir. Ayrıca Fulya ve Plaza Kira Gelirleri 2016 yılı Eylül tarihine kadar temliklidir.

2011 verileri bunlar. Hadi diyelim 4 senede, 16 milyon dolar olsun 18 milyon dolar.
%40 ını almaya devam edeceğiz 2016 eylülden sonra. Şuan onuda alamıyoruz dediğin gibi temlik var üstünde.

Yani senelik alıp alabileceğimiz maksimum para 7.2 milyon Dolar

Şimdi Senin bahsettiğin 20 milyonlar falan farazi yaklaşımlar, malesef öyle birşey yok.

7.2 milyon doları da 10 sene ile çarparsan edecek olan para şudur, 72 milyon dolar.

Bahsi geçen 600 milyon TL , 2.50 dolar kurundan hesaplarsak 240 milyon dolar eder.
Buda aşağı yukarı, 240 milyon gelir elde edebilmemiz için 35 yıl beklememiz gerektiğini gösteriyor.

Yine 2011 yılı verilerini söylüyorum,

Fulya ve Plaza Kira Gelirleri 2016 yılı Eylül tarihine kadar temliklidir.
 Federasyon Gelirleri 2016-2017 Sezonu dahil kredi sözleşmesi gereğince temlik edilmiştir.
Gelecek yıllara ait Sponsorluk gelirlerin 20.109.338 TL’si peşin tahsil edilip kullanılmıştır.
2012-2013 sezonu için UEFA Kupası Gelirleri söz konusu olmayacaktır. Gelir kaybı yaklaşık 15.000.000 TL’dir.
Gişe Hasılatı ve Kombine Kart Gelirlerinin tamamı 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacaktır.
Futbol A.Ş.’de Finansal borçların geri ödenmesi için 150.000.000 TL anapara ve 300.000.000 TL faiz ödemesi yapılacaktır. Bu tutarlara Kur Farkı riski dahil değildir.
31 Mart 2012 Tarihi itibarı ile temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak / teminat verilemeyecek gelir tutarı 190.406.207 TL’dir.
 Bu mali verilere ve hibe vaadlerine karşın, Demirören kendi şahsi alacakları için kulüpten 100 mliyon TL’lik senet almıştır.

Sadece şuna dikkat edelim,
Futbol A.Ş.’de Finansal borçların geri ödenmesi için 150.000.000 TL anapara ve 300.000.000 TL faiz ödemesi yapılacaktır. Bu tutarlara Kur Farkı riski dahil değildir.

Ana paranın 2 katını faize ödeme zorunluluğu.

2011 yılından beri faktoringlerden bankalardan kullanılan kredileri hesap etmeye gerek duyuyorsan, onlarıda araştıracağım kuruşuna kadar.
Üstüne stadın maliyeti, Üstüne locaların viplerin 3 er yıllık satılıp parasının kullanılmasını hesap edersek, lafı uzatmayacağım..

Bu Borç Bitmez..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:51:45
  • Beşiktaş / Bodrum
goruslerine cok deger verdiğim birisi yazmıs
ben size özetleyim
zarrab yavastan kendisini klübü satın alma yolunda hazırlıklar yaptıgıdır.
nasılmı ortaya cıkıyor bu basit,butun kluplerimiz borclandırılıyor dolayısıyla satılıp sirketlesme modeline donuelecek ki bunu hukumet yanlısı rok denen kisilikte trilyon kez soyledi
buda işte işi bilmezler yada bilerek yerleştirilien kişiler tarafından klupler borclandırılıyor ve birilerine satılarak burayıda rant haline getirecekler...

ben tabiki daha detaylı anlatmak isterim ama gereksiz kısa ve oz olarak bu sadece zarrab değil mansimov da istiyebilir baskasıda iseyebilir bizi..
ama birgün bu duzen gelecek orası net...ben tunelde o ısıgı gordum

O kadar kolay değil bu dediklerin Ozan.

Elbet olacaktır ama daha çok var bu dediklerine bence.

Beşiktaş'ı almak isteyen kişi 2 milyar tl koyması lazım kasaya nerdeyse borçlar artı devremülkler için.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozan062

ve fikret ormanın habire ihalelere katıldıgı bişlşinen bir konudur... simdi hal boyleyken yonetimin ikinci adamı birgun roportajında klupler sirketlestirilmeli lafı agızdan cıkıp sonra yalanlanması bunlar hep birer isarettir..ben uydurmuyorum bunlar donuyor ortalıkta

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 21:53:12
  • Beşiktaş / Bodrum
Müteahhit ile yapılan inşaat ana sözleşmesinde, %67 BJK, %33 Müteahhit olan hisse dağılımının, gelir getiren unsurlar itibari ile %40 BJK, %60 Müteahhit lehine olduğu tespit edilmiştir.
(Dava devam ediyor ama kazanamayız)

Yıllık 16.000.000 USD kira geliri potansiyeli varken, yıllık 5.400.000 USD kira geliri elde edilmektedir. Ayrıca Fulya ve Plaza Kira Gelirleri 2016 yılı Eylül tarihine kadar temliklidir.

2011 verileri bunlar. Hadi diyelim 4 senede, 16 milyon dolar olsun 18 milyon dolar.
%40 ını almaya devam edeceğiz 2016 eylülden sonra. Şuan onuda alamıyoruz dediğin gibi temlik var üstünde.

Yani senelik alıp alabileceğimiz maksimum para 7.2 milyon Dolar

Şimdi Senin bahsettiğin 20 milyonlar falan farazi yaklaşımlar, malesef öyle birşey yok.

7.2 milyon doları da 10 sene ile çarparsan edecek olan para şudur, 72 milyon dolar.

Bahsi geçen 600 milyon TL , 2.50 dolar kurundan hesaplarsak 240 milyon dolar eder.
Buda aşağı yukarı, 240 milyon gelir elde edebilmemiz için 35 yıl beklememiz gerektiğini gösteriyor.

Yine 2011 yılı verilerini söylüyorum,

Fulya ve Plaza Kira Gelirleri 2016 yılı Eylül tarihine kadar temliklidir.
 Federasyon Gelirleri 2016-2017 Sezonu dahil kredi sözleşmesi gereğince temlik edilmiştir.
Gelecek yıllara ait Sponsorluk gelirlerin 20.109.338 TL’si peşin tahsil edilip kullanılmıştır.
2012-2013 sezonu için UEFA Kupası Gelirleri söz konusu olmayacaktır. Gelir kaybı yaklaşık 15.000.000 TL’dir.
Gişe Hasılatı ve Kombine Kart Gelirlerinin tamamı 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacaktır.
31 Mart 2012 Tarihi itibarı ile temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak / teminat verilemeyecek gelir tutarı 190.406.207 TL’dir.
 Bu mali verilere ve hibe vaadlerine karşın, Demirören kendi şahsi alacakları için kulüpten 100 mliyon TL’lik senet almıştır.

Sadece şuna dikkat edelim,

Ana paranın 2 katını faize ödeme zorunluluğu.

2011 yılından beri faktoringlerden bankalardan kullanılan kredileri hesap etmeye gerek duyuyorsan, onlarıda araştıracağım kuruşuna kadar.
Üstüne stadın maliyeti, Üstüne locaların viplerin 3 er yıllık satılıp parasının kullanılmasını hesap edersek, lafı uzatmayacağım..

Bu Borç Bitmez..

Düzeltilmiş durumları okumadın sanırım?

Şuan Fulya davası sürüyor. Yönetim anlamadığım şekilde ilgilenmiyor orası aynı konu ANCAK,

Çebi temlik açıldığında 2016'da yılda 16 milyon dolar kira geliri getireceğini müteahhit ile bu noktaya geldiğimizi söyledi 7-8 ay önce.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Kulüpler maalesef birgün gerçekten birilerine satılacak ama biz bunu görür müyüz bilmiyorum.

Çevrimdışı ozan062

Beşiktaş'ı almak isteyen kişi 2 milyar tl koyması lazım kasaya nerdeyse borçlar artı devremülkler için.

klubun sahipleri yani bizler dombilinin geldiğinde yaptıgı rezilliklere hiçbirsey diyemediysek
klubu dava edicem diyenleri koselerde sıkıstıranlarmı gormedik
onun için ben sana soyleyim yarın biri bu adımı atsın ertesi gun imzalar atılır:)
ama geçiş sancılı olacak ha fener ve gs dahada yuvarlanırsa o zaman sancılı olmadan yarına acıklarlar:))
kolay yani istendiğinde yapılmayan sey yok yeterki o gucu hissetsinler...anında acımazlarr

Çevrimdışı ZEKI

2 milyar cok az degil mi?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 22:00:14
  • Beşiktaş / Bodrum
@Çağrı Yönetimin ne demesini bekliyorsun :)

Çok değil 1 yıl kaldı.

Temlik açılınca hep beraber göreceğiz kim ne kadar alıyor :)
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozan062

forza içinde size sunu soyleyim arkadaslar
o konuda sıfır girişimde bulunuyor  yonetim demekki kendi aralarında anlasmıslar
uzun zamandır girişim yok bu konuda yani coktan işler bitmiş
ki beklenen hiçbir parada gelemezmiş bize onun için cok beni ilgilendirmiyor orası
biz adamsak o ismail unal efendiyle beraber bir kişi daha var onları ablukaya alırız
hersey cozulur ama nerdeee...onun için hakkını savunamayana herzaman koyar geçerlerr

Çevrimdışı Tolga

klubun sahipleri yani bizler dombilinin geldiğinde yaptıgı rezilliklere hiçbirsey diyemediysek
klubu dava edicem diyenleri koselerde sıkıstıranlarmı gormedik
onun için ben sana soyleyim yarın biri bu adımı atsın ertesi gun imzalar atılır:)
ama geçiş sancılı olacak ha fener ve gs dahada yuvarlanırsa o zaman sancılı olmadan yarına acıklarlar:))
kolay yani istendiğinde yapılmayan sey yok yeterki o gucu hissetsinler...anında acımazlarr

Ne yalan söyleyeyim bana çok mantıklı geldi söylediklerin. :)

Taraftar olarak hangi konularda hükmümüz geçiyor da yarın biri kulübü satın almaya kalktığında buna itiraz edebilelim ya da itiraz etsek bile ciddiye alınalım.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 22:01:34
  • Beşiktaş / Bodrum

Yok abi zaten 1 milyar borç var.

Üzerimizde Fulya var 800 milyon civarı.

Diğer mallar çok da değerli değil yanılmıyorsam.

Benim anlamadığım bu satış işinde parayı veren kişi bu ödemeyi kime yapıyor devlete mi?
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozan062

fazla bile:))

abi milan 2küsüre satıldı:)
biz onların tırnagı olamayız

ben tabiki yabancı para cinsinden bahsediyorum oraya gitti kafa:D
[ Son Düzenleme: 14 Nisan 2015, 22:03:53 ozan062 ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Nisan 2015, 22:04:35
  • Beşiktaş / Bodrum
fazla bile:))

abi milan 2küsüre satıldı:)
biz onların tırnagı olamayız

ben tabiki yabancı para cinsinden bahsediyorum oraya gitti kafa:D

Nasıl olamayız yahu aksine devremülk olarak bizim takımlarımız çok değerli.

Dünyanın en değerli 10 kulübünün içindeydi mülk olarak Galatasaray ve Beşiktaş 3-4 yıl önce.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli