Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3967574 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:05:11
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
1988-2014 yılları arasındaki ekonomik büyüme ve şampiyonluklar arasındaki ilişkiyi inceledik. Son 27 yıllık bu dönemde ortalama ekonomik büyümenin %3,9 olduğunu görüyoruz.

Aynı dönemde Galatasaray on iki kez şampiyonluk yaşarken, sekiz kez Fenerbahçe, altı kez Beşiktaş ve bir kez de Bursaspor şampiyon olmuş.

Yıllık ekonomik büyümenin ortalamanın yani %3,9’un altında kaldığı dönemlerde ipi göğüsleyen kulüp altı şampiyonlukla Galatasaray.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ekonomik aktivitenin zayıf olduğu dönemlerdeki şampiyonluk sayısı ise her ikisi için de sadece iki.

Ekonomik büyümenin ortalamanın üzerinde olduğu dönemlere baktığımız zaman Galatasaray ve Fenerbahçe’nin altışar şampiyonluk yaşadığını görüyoruz. Beşiktaş’ın ise refah dönemlerindeki şampiyonluk sayısı dört…
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:06:47
  • Beşiktaş / Bodrum
Son 27 yılda Fenerden sadece 2 şampiyonluk gerideyiz.

Şimdi anlıyor musunuz algı yönetimi nasıl bir şey?

Sadece 2.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Alper1903

Son 27 yılda Fenerden sadece 2 şampiyonluk gerideyiz.

Şimdi anlıyor musunuz algı yönetimi nasıl bir şey?

Sadece 2.

Bunda sosyal medyanin payi cok cok buyuk. Algi oradan da yonetiliyor. Son sampiyonlugumuzun ozet goruntuleri bile yok.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:09:41
  • Beşiktaş / Bodrum
Şimdi herhangi birine sorsak son 27 yılda ne olmuştur oohooo abi çok gerideyiz der.

Ama fark sadece 2.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı GÖRKEM

Adam Bilbao gibi hiç oyuncu alamayacağı bir takımla finale yürüdü  :icool:

Bilbao cok iyi bir jenerasyon yakaladiydi. Kadrolari olaganüstü olmasa da cok cok iyidi. Bilbao deyip gecememek lazim. ayrica tamamen Kupaya endekslenmisti Takim. Ligde basarisizdi.

onun güzel Futbolunu basari ile birlestirmek cok kaliteli Kadro gerektiriyor. Marsilya da sampiyon olamamasi tesadüf degil. adam takintilarindan vazgecmiyor. biraz daha standard futbol oynatsa belki orda daha da basarili olacakti.

Bielsa büyük Takim hocasi. Kadro kalitesi Rakiplerine nazaran azicik düsük olunca onlari geride birakmasi cok zor oluyor.

Çevrimdışı Tolga

Asıl sıkıntı 6-7 senede bir şampiyon olmak.

Yoksa şampiyonluk sayısı bakımından fark kapanamayacak düzeyde değil.

2 sene üst üste şampiyon ol bir anda nasıl değişiyor herşey.

Ama farkı kapatacağımıza fark gittikçe açılıyor maalesef.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Deniz

2 sene üst üste şampiyon olmak bu kulübü ayağa kaldıracaktır.2 sene yeterli.100. yıldan sonra 101. yılda o şampiyonluğun nasıl gittiğini hepimiz biliyoruz.Niye?Çünkü onu da kazansak şu an belki de 4. yıldızı takma hesabı yapan diğer takım biz olacaktık.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Tolga

2 sene üst üste şampiyon olmak bu kulübü ayağa kaldıracaktır.2 sene yeterli.100. yıldan sonra 101. yılda o şampiyonluğun nasıl gittiğini hepimiz biliyoruz.Niye?Çünkü onu da kazansak şu an belki de 4. yıldızı takma hesabı yapan diğer takım biz olacaktık.
Aynen öyle bu ülkede bir sistem oluşturuldu ve o sistem sürekli bizi dışarıda bırakmak üzere çalışıyor.

Dediğin gibi 101. yılda şampiyon olsaydık bugün Avrupa'da kupada kaldırmıştık ligde de en kötü 17-18 şampiyonluğumuz olmuştu.

Çevrimdışı Yusuf

Şimdi herhangi birine sorsak son 27 yılda ne olmuştur oohooo abi çok gerideyiz der.

Ama fark sadece 2.

Abi 27 yıl çok uzun bir süre. Son 15 senede adamlar 6 biz 2 kere şampiyon olabilmişiz. Son 10 senede onların 4 bizim 1 şampiyonluğumuz var. Medyanın ve insanların algısı da buna paralel gelişiyor maalesef. Ne zaman ki 15 sene içinde 6-7 kere şampiyon olursun o zaman medyanın algısı senin yönünde gelişmeye başlar. Tabi o dönemleri bilmediğim için farazi konuşuyorum ama 3 sene üst üste şampiyon olduğumuz zaman büyük ihtimalle medya algısı bizden yanadır. Fenerbahçe'nin derbilerde son 10 senedir bize kurduğu üstünlüğü biz o dönem onlara kurmuşuz sonuçta. Nasıl şu an biz derbilere kafa olarak geride başlıyorsak rakiplerimiz de o dönem öyle başlıyordur muhakkak. Yeniden bu algıyı oluşturmamız lazım yoksa hem taraftar sayısı hem de şampiyonluk sayısı bakımından çok geride kalacağız.

Çevrimdışı GÖRKEM

Ama fark sadece 2.

Niye 27 yila bakiyorsun ki? öylese ebir de son 20 yila bak nolmus.

ben söylim: Galatasaray 9

Fenerbahce 8

Besiktas     2

90-95 arasi 4 Sampiyonluk yasadik. güzel yillardi ama coktan geride kaldi. ondan sonra birden düstük.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:24:59
  • Beşiktaş / Bodrum
Niye 27 yila bakiyorsun ki? öylese ebir de son 20 yila bak nolmus.

ben söylim: Galatasaray 9

Fenerbahce 8

Besiktas     2

90-95 arasi 4 Sampiyonluk yasadik. güzel yillardi ama coktan geride kaldi.

Mesele bu işte. Kimin nasıl baktığı ile ilgili tamamen.

Olup biten bir şey yok bu tamamiyle acı çekmek ve kendimizi kırbaçlamak için baktığımız bir bakış açısı.

Ölü toprağı böyle atılmaz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Ayrıca @Çağrı 27 yıl arkadaşların söylediği gibi çok fazla.

2000'den bu yana değerlendirmek lazım.

Çünkü kimse 90'lı yıllarda alınan şampiyonlukları bugün ciddi anlamda değerlendirmiyor.

2000'li yıllar bize çok şey kaybettirdi.(İmaj,taraftar ve şampiyonluklar açısından özellikle de)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:26:58
  • Beşiktaş / Bodrum
Ayrıca @Çağrı 27 yıl arkadaşların söylediği gibi çok fazla.

2000'den bu yana değerlendirmek lazım.

Çünkü kimse 90'lı yıllarda alınan şampiyonlukları bugün ciddi anlamda değerlendirmiyor.

2000'li yıllar bize çok şey kaybettirdi.(İmaj,taraftar ve şampiyonluklar açısından özellikle de)

27 yıla ben bakmıyorum ki.

Yukarıda paylaştığım makalede geçiyor dikkat etmemişsiniz :)

Beşiktaşlı bakış açısıyla bakarsak son 25 yıl der Fenerle eşitlerim şampiyonlukları.

Ben sadece olay sizin nasıl baktığınıza göre değişir bunu anlatmaya çalışıyorum.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı GÖRKEM

Mesele bu işte. Kimin nasıl baktığı ile ilgili tamamen.

Olup biten bir şey yok bu tamamiyle acı çekmek ve kendimizi kırbaçlamak için baktığımız bir bakış açısı.

Ölü toprağı böyle atılmaz.

ben 87 dogumluyum ve 96 da koyu Besiktasli oldum ve maclari izlemeye basladim.

28 yasini bitirecem ve yasadigim sampiyonluk sayisi sadece 2.

ve benim gibi sayisiz genc var. bunlarin icinde sende varsin.

bu aci degil de ne? sen böyle hissetmiyorsan ayri.

Çevrimdışı Tolga

27 yıla ben bakmıyorum ki.

Yukarıda paylaştığım makalede geçiyor dikkat etmemişsiniz :)

Beşiktaşlı bakış açısıyla bakarsak son 25 yıl der Fenerle eşitlerim şampiyonlukları.

Ben sadece olay sizin nasıl baktığınıza göre değişir bunu anlatmaya çalışıyorum.
Nasıl bakarsak bakalım sonuçta iş dönüp dolaşıp son dönemlere kalıyor.

Bu sezon çok önemliydi şampiyon olabilseydik gelecek sezon da şansımız fazla olacaktı ama o tren kaçmak üzere.

Yine Fb ya da Gs'nin şampiyonluklarını izlemek zorunda kalacağız :s20:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:31:38
  • Beşiktaş / Bodrum
ben 87 dogumluyum ve 96 da koyu Besiktasli oldum ve maclari izlemeye basladim.

28 yasini bitirecem ve yasadigim sampiyonluk sayisi sadece 2.

ve benim gibi sayisiz genc var. bunlarin icinde sende varsin.

bu aci degil de ne? sen böyle hissetmiyorsan ayri.

Acı ile acıdan zevk almak farklı şeyler.

Ben 3 şampiyonluk hatırlıyorum. Biri Daum biri Luce biri Denizli ile.

Ama 27 yaşındayım hayattan öğrendiğim bir şey var. Kurban rolünü kendine biçersen seni kesmeye kalkan çok olur.

Sürekli bize vuruyorlar bizi öldürüyorlar biz savaşacağız son 20 yılda 2 kez şampiyon olduk bu uzar gider.

Bu mantıkla hiçbir şey aşılmaz. Tamamiyle kurban rolünü biçmek kaderine razı olmak ve bir noktadan sonra acıdan zevk almaya kadar gider bu.

Önder Özen bu yüzden çok haklı çok kırılgansınız derken. Biz 1 puan gerideyken şampiyonluk bitti diyenler vardı aramızda. İnsaf. Bu kadar kolay olmaz.

Bu olaya böyle bakan inanın hayatta da çok kırılgandır. Çok çabuk pes eder ya da çok çabuk morali bozulur. Önemli olan her zaman son vuran olmaktır. Biz yediğimiz yumrukları saymaktan finali unutuyoruz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Ama 27 yaşındayım hayattan öğrendiğim bir şey var. Kurban rolünü kendine biçersen seni kesmeye kalkan çok olur.

Sürekli bize vuruyorlar bizi öldürüyorlar biz savaşacağız son 20 yılda 2 kez şampiyon olduk bu uzar gider.

Bu mantıkla hiçbir şey aşılmaz. Tamamiyle kurban rolünü biçmek kaderine razı olmak ve bir noktadan sonra acıdan zevk almaya kadar gider bu.

Önder Özen bu yüzden çok haklı çok kırılgansınız derken. Biz 1 puan gerideyken şampiyonluk bitti diyenler vardı aramızda. İnsaf. Bu kadar kolay olmaz.

Bu olaya böyle bakan inanın hayatta da çok kırılgandır. Çok çabuk pes eder ya da çok çabuk morali bozulur. Önemli olan her zaman son vuran olmaktır. Biz yediğimiz yumrukları saymaktan finali unutuyoruz.
Haklısın da takım o güveni vermediği için çoğu kişi böyle düşünüyordu bunlardan biri de bendim açıkçası.

Kalan 9 haftada acaba birşeyler değişebilir mi diye düşünüyordum ama gene değişen birşey olmadı.

Baktığımız zaman şuanda 3 puan gerideyiz ama kaç kişi şampiyon oluruz diyebiliyor ki.

Bu birazda kulübün başarısız olmasından kaynaklanıyor.

2 sene üst üste şampiyon olalım ondan sonraki sezon son haftalara 1 puan geride girsek bile hatta 3-4 puan bile geride girsek taraftar takıma inanır kalan maçlara güvenle bakar.

Yani bu kırılganlık tek başına taraftarla alakalı değil açıkçası.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:45:22
  • Beşiktaş / Bodrum
Etrafınıza bakın acılarıyla övünen insanlar görürsünüz.

Sürekli dillendirirler ondan tekme yedim bu ihanet etti bu şunu yaptı vs.

Temelinde söylemek istediği şey bakın bunlara rağmen ben ayaktayım o derece güçlüyüm imajı vermektir bilinçaltında. Aslında bağırır benim özgüvenim yok diye ama kendi sesini duyamaz.

Bizimki o misal. Fener parasıyla Galatasaray lobisiyle. Ya yeter. Gerçekten yani. Yok masaya yumruğu vur yok şerefli takım. Böyle olmaz. Bunlar teselli.

İncil okumuştum bir ara çok sevdiğim bir ayet vardı. '' Çocukları için ağlayan Rahel avutulmak istemiyor. Çünkü onlar yok artık! ''

İşin özü budur. Avutmayın kendinizi. Kurban rolüne de girmeyin. Her sene her şey yeniden başlıyor. Her sene aynı oyunlar oynanıyor olabilir.

Ama bunu sürekli dillendirip bunun arkasına saklanmak kimseye fayda sağlamaz. Fikret Orman'a diyorlar stadın arkasına sığınma diye taraftar her sezon başka meta bularak bunu yapıyor farkında değil.

Yazdıklarınızı okuyun bu bile yeter. İnsan 2 puan gerideyken her şey bitti havasına giriyorsa bu acıdan haz almak değil de nedir?

Bütün sezon Bilic'i eleştirdim. Bütün sezon. Kazansa dahi. Ama ağzımdan şampiyonluk gitti bir kez bile çıkmadı. Kimseden de çıkmamalı.

Bu iş sinerji işidir. 10 milyon adam 3.yken kazanacağız diye bağırırsa 2 milyon adam liderken kaybedeceğiz diye bağırırsa o üçüncü şampiyon olur.

Artık Dünya küçük. Buradan yazdığınızı fizan okuyor. Herkes birbirini etkiliyor herkesin enerjisi düşüyor bu futbolcuya kadar yansıyor.

Yapmayın. Sezon bitmeden hiçbir şey bitmez. Biz çoğu sezonu daha 5. haftada kaybediyoruz inançsızlık ve acıdan duyulan tamahkarsızlıktan.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı GÖRKEM

biz aslinda 3 Büyük Kulüp'ten biriydik. bunu bende taraftarin büyük bir kismi da iyi biliyor. yalniz coktan Ücüncü Büyük olmusuz ve bu hic degisecekmis gibi bir hava yok.

tabiki umutlari kesmek dogru degil ama gercekleri görmemekle kendine ve hatta Kulübe bile zarar verirsin. veriliyor da zaten.

sen simdi bu Rolü biz taraftarlar mi üstlendik demek istiyorsun? gercekten sen bu sene sampiyonluga inaniyormusun? bu yönetiminden gelecege yönelik iyi sinyal aliyormusun?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:49:40
  • Beşiktaş / Bodrum
Haklısın da takım o güveni vermediği için çoğu kişi böyle düşünüyordu bunlardan biri de bendim açıkçası.

Kalan 9 haftada acaba birşeyler değişebilir mi diye düşünüyordum ama gene değişen birşey olmadı.

Baktığımız zaman şuanda 3 puan gerideyiz ama kaç kişi şampiyon oluruz diyebiliyor ki.

Bu birazda kulübün başarısız olmasından kaynaklanıyor.

2 sene üst üste şampiyon olalım ondan sonraki sezon son haftalara 1 puan geride girsek bile hatta 3-4 puan bile geride girsek taraftar takıma inanır kalan maçlara güvenle bakar.

Yani bu kırılganlık tek başına taraftarla alakalı değil açıkçası.

Koyuyla çizdiğim kısım çok önemli.

Tolga hiçbir şey hazır gelmiyor. Böyle olsa herkes zaten yaşadığı hayatın hakkını verirdi.

Bir şey önce gelsin sonra özgüven kazanalım. öyle bir Dünya malesef yok :) Haketmeden hiçbir şey alamazsın en başta da özgüven.

Tüm hayatını ölü toprağı ile bir gün bir yerden güzel bir haber gelir de motive olur hayatta başarılı olurum diye geçiren insanlar oluşturuyor bu ülkenin yüzde 90'ını.

Savaş Dinçel çok güzel demiş ''Dar alanda kısa paslaşmalarda'' - '' Bekleyin bakalım zaten hep bir şeyi beklersiniz ''

Beklemek ile olmuyor bak 20 yıl gitti kendin söylüyorsun. Bu inançsızlıkla bir 20 yıl daha gider 2 şampiyonlukla.

Yanlış anlamayın ahkem kesmek gibi bir uslüp kullanmıyorum yazı oraya sürükledi çünkü çok gözlemlediğim ve üzüldüğüm bir olay bu benim bizim taraftarımızda.

Brugge maçı 1-1 ken adam yuhalamak ne demek ya? 1 gol atsan maç bitecek sen tur kesin gitti diye düşünüp adam yuhalıyorsun düşünsene 50.000 kişinin psikolojisi ne durumda?
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Ben bu konuda son olarak şunu söylemek istiyorum herşey taraftarla olmaz.

Birazda kulübü yönetenler ve sahadaki oyuncular o sinerjiyi taraftara yansıtmalılar.

Kulüpler başarılı oldukça taraftarların da öz güvenleri o derece artar bu hep böyle olmuştur.

6-7 yılda bir şampiyonluk görürse bir kulübün taraftarı o taraftardan kulübüne ciddi anlamda güvenmesini beklemek çok iyimser olur.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:52:35
  • Beşiktaş / Bodrum
biz aslinda 3 Büyük Kulüp'ten biriydik. bunu bende taraftarin büyük bir kismi da iyi biliyor. yalniz coktan Ücüncü Büyük olmusuz ve bu hic degisecekmis gibi bir hava yok.

tabiki umutlari kesmek dogru degil ama gercekleri görmemekle kendine ve hatta Kulübe bile zarar verirsin. veriliyor da zaten.

sen simdi bu Rolü biz taraftarlar mi üstlendik demek istiyorsun? gercekten sen bu sene sampiyonluga inaniyormusun? bu yönetiminden gelecege yönelik iyi sinyal aliyormusun?

Tabi ki inanıyorum şampiyonluğa. Aramda sadece 3 puan var liderle. Bu ne demek biliyor musun?

Herkes kalan maçlarını kazanırsa sen rakibini yenersen sahasında 2-0 şampiyonsun demek.

İhtimal düşük mü? Evet düşük. Ama inanmamak ne demek.

Beni yönetimin gelecek yılları hiç ilgilendirmiyor şuan. Kendimiz diyoruz işte 2 yıl şampiyonluk lazım diye. 9 hafta kadar yakınız bu kadar basit.

Olamazsak olmayınca düşünürüz daha olmamış acıyı şimdiden çekme isteği neden?
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Koyuyla çizdiğim kısım çok önemli.

Tolga hiçbir şey hazır gelmiyor. Böyle olsa herkes zaten yaşadığı hayatın hakkını verirdi.

Bir şey önce gelsin sonra özgüven kazanalım. öyle bir Dünya malesef yok :) Haketmeden hiçbir şey alamazsın en başta da özgüven.

Tüm hayatını ölü toprağı ile bir gün bir yerden güzel bir haber gelir de motive olur hayatta başarılı olurum diye geçiren insanlar oluşturuyor bu ülkenin yüzde 90'ını.

Savaş Dinçel çok güzel demiş ''Dar alanda kısa paslaşmalarda'' - '' Bekleyin bakalım zaten hep bir şeyi beklersiniz ''

Beklemek ile olmuyor bak 20 yıl gitti kendin söylüyorsun. Bu inançsızlıkla bir 20 yıl daha gider 2 şampiyonlukla.

Yanlış anlamayın ahkem kesmek gibi bir uslüp kullanmıyorum yazı oraya sürükledi çünkü çok gözlemlediğim ve üzüldüğüm bir olay bu benim bizim taraftarımızda.

Brugge maçı 1-1 ken adam yuhalamak ne demek ya? 1 gol atsan maç bitecek sen tur kesin gitti diye düşünüp adam yuhalıyorsun düşünsene 50.000 kişinin psikolojisi ne durumda?
Ben senin demek istediğini anladım ama bu ölü psikolojisini dediğim gibi camia olarak aşmamız başarıdan geçiyor başka türlü olmayacak maalesef bunu üzülerek söylüyorum :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Nisan 2015, 20:56:00
  • Beşiktaş / Bodrum
Ben bu konuda son olarak şunu söylemek istiyorum herşey taraftarla olmaz.

Birazda kulübü yönetenler ve sahadaki oyuncular o sinerjiyi taraftara yansıtmalılar.

Kulüpler başarılı oldukça taraftarların da öz güvenleri o derece artar bu hep böyle olmuştur.

6-7 yılda bir şampiyonluk görürse bir kulübün taraftarı o taraftardan kulübüne ciddi anlamda güvenmesini beklemek çok iyimser olur.

Yahu 100.yılda şampiyon olduk.

Ertesi sene ben bizi kimse yenemez diye o kadar emindim ki. Bu bu kadar basit işte.

7-8 yıllara gerek yok.

Galatasaray sürünüyordu değil mi 2007'de?

Ne oldu bir Aysal Terim hamlesi nerelere getirdi. Şimdi bunların özgüveni kulüpten mi geliyor?

Bir şeyden kaynak alarak oluşan özgüven bulut gibidir uçar gider emin olabilirsin.

3 yıl şampiyon olma hiçbir şey kalmaz yerinde. Mesele her zaman gücünün ve yapabileceklerinin farkında olmaktır.

Beşiktaş her seneye şampiyonluk adayı olarak giriyor mu? Evet. Mesele bu kadar basittir. İnanmazsan taraftar olarak senin özgüven sorunun olur.

Bu forma çok ağır bir forma. 112 yıllık forma. Romantizm yapmıyorum. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Stadsız gelirsiz şampiyonluğa oynayacak kadar.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Yahu 100.yılda şampiyon olduk.

Ertesi sene ben bizi kimse yenemez diye o kadar emindim ki. Bu bu kadar basit işte.

7-8 yıllara gerek yok.

Galatasaray sürünüyordu değil mi 2007'de?

Ne oldu bir Aysal Terim hamlesi nerelere getirdi. Şimdi bunların özgüveni kulüpten mi geliyor?

Bir şeyden kaynak alarak oluşan özgüven bulut gibidir uçar gider emin olabilirsin.

3 yıl şampiyon olma hiçbir şey kalmaz yerinde. Mesele her zaman gücünün ve yapabileceklerinin farkında olmaktır.

Beşiktaş her seneye şampiyonluk adayı olarak giriyor mu? Evet. Mesele bu kadar basittir. İnanmazsan taraftar olarak senin özgüven sorunun olur.

Bu forma çok ağır bir forma. 112 yıllık forma. Romantizm yapmıyorum. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Stadsız gelirsiz şampiyonluğa oynayacak kadar.
Kendin diyorsun Gs 3 sezon şampiyon olamadıktan sonra F.Terim geldi şampiyonluklar yaşadı diye.

F.Terim'in gelmiş olması bile tek başına taraftarda güven oluşmasını sağlamıştı ama en önemlisi sahadaki takım o inancı tribüne veriyordu.

Biz her sezon şampiyon olacağız diye bir ümitle başlıyoruz ama sonunu getiremiyoruz bu da haliyle taraftarın umutlarının iyice körelmesine neden oluyor.

Gs o 3 sezonun devamında Ünal Aysal-F.Terim ikilisiyle değil de Adnan Polat-X bir hocayla devam etmiş olsaydı 2-3 sezon daha şampiyonluğu biraz zor görürdü o zaman tıpkı bizdeki güvensizlik onlarda da olacaktı bu kaçınılmaz birşey bence.

Yine de diyoruz ki bu sezon şampiyon olamazsak önümüze bakacağız açıkçası Fb ya da Gs bizim kadar uzun süreli şampiyonluklar yaşamış olsalardı onların taraftarı bu kadar sabır göstermezdi bence bizim taraftar yine de iyi dayanıyor.