Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3985674 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı panic13

@panic13 söylediklerinde %100 haklısın ama önümüzde bursa ve eskişehir maçlarını kayıpsız atlatırsak artık bizi durdurmaları çok zor olacak gibi gözüküyor.Bu iki maç bizim için çok önemli.

eyvallah, an itibarı ile derbiler hariç bizin için her maç önemli :) Derbileri ayrıca değerlendireceğiz :)
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Erdem Çözer

Selam arakdaşlar,

güzel görüşleriniz için teşekkür ederim. O anlık gazla yazmıştım, tekrar okuyunca harbi güzel yazı olmuş :) Bu yazıyı biraz toparlayıp haber.besiktasarena.com sitemize de attım. Repleri unutmayalım :)

twitter kullanıyor musun?
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı panic13

twitter kullanıyor musun?

maalesef, twitter veya facebook kullanmıyorum. sanal alemle ilişkim burası ve internetle sınırlı :)

Çevrimdışı cisse557

Günaydın arkadaşlar,

Bence Beşiktaş'ın önündeki en büyük handikap başarıya açlığımız. 2008-2009'da kazandığımız 2 kupadan sonra hatırladığım kadarı ile 1 defa Türkiye Kupası alabildik. E maalesef taraftar profili değişti, futbol artık çok fazla göz önünde. Transferler daha kolay, "Türkiye'de ne işi var?" diyeceğimiz adamlar bile ligimizde top koşturacak durumda. Özellikle son 5 yılda FB ve GS hem pazarlama hem başarı konusunda bizi geçtiler. Bu çok uzun bir yazı gerektiriyor, konuyu bağlamak için çok kısa bi grizgah yaptım.

Özellikle son 1 yılda işler değişti. Biz uçuşa geçiyoruz, pistte hız alıyoruz. Gerek sponsor başarımız olsun, gerek yeni stad inşaatımız olsun, gerek takımımızın başarısı ve sempatikliği olsun geçen senelere göre kıyas kabul etmeyecek kadar iyi durumdayız.

İşin sportif başarı kısmı biraz netameli. Takım son 2 yıldır beklenenden daha başarılı olduğu için haklı olarak beklentiler yükseldi, eleştiri çıtası düştü. Bu sebeple ev sahibi avantajının nasıl bir şey olduğunu unutmuş durumdayız. şimdi aşağıda bi tablo paylaşacağım;

- 2008/2009 Ş: BJK İç saha G: 12 B: 3 M: 2 Deplasman G: 9 Toplam G: 21
- 2009/2010 Ş: Bursa İç saha G: 14 B: 1 M: 2 Deplasman G: 9 Toplam G: 23
- 2010/2011 Ş: Fener İç saha G: 14 B: 3 M: 0 Deplasman G: 12 Toplam G: 26
- 2011/2012 Ş: GS İç saha G: 13 B: 3 M: 1 Deplasman G: 10 Toplam G: 23
- 2012/2013 Ş: GS İç saha G: 13 B: 2 M: 2 Deplasman G: 8 Toplam G: 21
- 2013/2014 Ş: Fener İç saha G: 14 B: 3 M: 0 Deplasma G: 9 Toplam G: 23
- 2014/2015 Lider BJK İç saha G: 5 B: 2 M: 2 Deplasman G: 9 Toplam G: 14

Bakın FB'nin şike ile şampiyon olduğu yıl hariç (ki o deplasman galibiyetlerinin nasıl alındığı açıkça ortada), deplasmanda LİG BOYUNCA ortalama 9 G alınmış. Biz 19. hafta itibarı ile 9 G almışız. Yani bundan sonra deplasmanda 1 G dahi almayıp evimizdeki maçların tamamını kazansak yine şampiyon olma ihtimalimiz var.

Şampiyon olan takımların TAMAMI, yıl boyunca ortalama 14 G ve 1 M 2 B alarak şampiyon olmuş evlerinde. Yani sade 3 maçta puan kaybedilmiş evde. Biz daha ligin ilk yarısında mağlubiyet ve beraberlik sayılarına ulaştık. Tüm iç saha maçlarını kazansak dahi galibiyet sayımız 13 olacak. Tablonun vahametini, evsizliğin vahametini anlayın. Şunu diyeyim, şampiyon olu isek, deplasman galibiyet sayısı, iç saha galibiyet sayısından fazla olacak gibi duruyor. Dünya futbol tarihinde böyle bişey var mı? Bakmak lazım.

Her durum, kendi şartları içinde değerlendirilir. İçende bulunduğumuz şartları FB ve GS ile karşılaştırmak, yapılacak en büyük yanlışımız olacaktır.

Bilic, tartışmasız başarılıdır.çoğu mevkide rakiplerine göre daha tecrübesiz ve daha az kaliteli oyuncularla, rakiplerinin yarı bütçesi, kulisi, taraftarı, medyası, TFF'si ve en önemlisi ev sahibi avantajı olmadan yapabileceğinin maksimumunu yapmıştır. Ve bunu genelde herkesin takdir ettiği göze hoş gelen futbol ile yapmıştır. Hataları var mıdır? Tabii ki vardır, biz bunları daha önceki yorumlarımızda yazdık. Tekrar etmenin anlamı yok. Tek derdim şu, yapılan işin büyüklüğünü anlamadan yorum yapmamakda fayda var. bunu yöneticiler dahi anlamıyorsa, onlar da hatalıdır. Bir örnek vereyim, uğraştığımız şeyi anlayın: Töre, Bülent Korkmaz'a "Fuck Off" dedi ve derbiden önce 3 maç ceza. Sadece 1 hafta sonra aynısını Emre B. Bilic'e yaptı, adam bırak ceza almayı "hehe ne olcak ya, Emre işte, mahallenin delisi hehe" dediler. Bunlarla uğraşıyoruz.

Benim açımdan soru şu: Bilic gönderilir mi? Tabii ki, futbolda herşey olur. Ama bu sistemi kuran, sistemden maksimum verim alan, binbir türlü sorunla uğraşan adamı yollayıp açıkça sistemimizi geliştirecek daha iyisi alınmazsa, veya gelen adamın Biliç'ten daha iyi olduğuna ikna olmazsam yıkarım o kulübü. Çok net. Beşiktaşlı olmak, sineye çekmek yapılan veya yapılacak bariz hataları koşulsuz alkışlamak değildir. Bizim temel amacımız kulübümüzün çıkarlarını korumaktır.

Ne olursa olsun, NE OLURSA OLSUN,tüm yapılanlardan sonra Bilic kendi isteği ile ayrılmazsa, yeni stadımızda en az bir yıl çalışmayı hak etmektedir.
Güzel bir analiz ve yazı. Tebrik ederim.  :claps:

Çevrimdışı Erdem Çözer

maalesef, twitter veya facebook kullanmıyorum. sanal alemle ilişkim burası ve internetle sınırlı :)

eyvallah  :)

Çevrimdışı ZEKI

@panic13 analizin icin tebrikler cok guzel bir yazi olmus. Dediklerinde cok haklisin.

Çevrimdışı Neo Nesil

O zaman biliç istifa devam edelim gitsin biliç diyelim... Medya oyununa gelelim... Var olan sistemli BJK görmeyelim...

veya şunlar da sıralanabilir ek olarak...

-Biliç bu takımı korkak oynatıyorsun, yakışmıyorsun takıma. Bir an önce istifa

-Bir ismail kartal, ersun yanal hatta hamza hamzaoğlu kadar olamadın biliç, bjkyi seviyosan burayı terket...

-Biliçin hiç bir başarısı yok, eğer adam olsaydı derbileri aldırırdı...

-Biliçle olmaz artık yaa... istifa etttt....

-Biliç seni işyerimde çaycılık bile yapmam, hatta düğünümde bile oynatmam...

bunlar sadece aklıma gelenler... son 12 senedir tdler kötü bir tek bizim tarafarlar zeki... neden boşa para harcıyoruz ki tdlere... içimizden biri stadsız, genç oyunculardan kurulu, sadece rakiplere değil hakemlere de karşı olan takımı şampiyon yapsın hatta uefayı kaldırsın... madem gelen tdler rezil?

Çevrimdışı panic13

@panic13 analizin icin tebrikler cok guzel bir yazi olmus. Dediklerinde cok haklisin.

eyvallah, teşekkür ederim.

Çevrimdışı cisse557

Biliç'in 2 senedir statsız mücadele ettiğini görüp yeni stada geçince gönderilmesi bir çok kişiyi üzeceği gibi beni de üzer. Geçen sene son dakikada gol yediğimiz Konyaspor maçında yedek kulübede Biliç'in üzüntüsünü dün gibi hatırlıyorum. Biliç'e hiç bir zaman kötü teknik direktör demedim. Çünkü değil. Benim eleştirim oynanan kötü futbola. Özellikle de son 2 maçtaki performansla devam edilirse lig sonunu hiç bir teknik direktör getiremez. Örnek: Moyes. Umarım Çağrı'nın bahsettiği pik çalışması ile tekrar uçuşa geçeriz de benim gibi çatlak sesler kısılır :)

Çevrimdışı Deniz

@panic13 eline sağlık güzel bir araştırma olmuş
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

@panic13 senden ricam bu takımların şampiyon oldukları sene derbi performanslarını da paylaşır mısın ?
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı panic13

@panic13 eline sağlık güzel bir araştırma olmuş

eyvallah, teşekkür ederim.

Bu kadar çok tebrik alınca kendimi rock star gibi hissettim :)

Çevrimdışı Deniz

Özellikle Beşiktaş ,fenerbahçe ve galatasaray ın birbirlerine karşı oynadığı maçları merak ediyorum,gerçek derbileri :)

Çevrimdışı atalay

Bilic,elbette ki başarılı bir sezon geçiriyor.Bana göre referans alabileceğimiz 6 maç var.2 Feyenoord,2 Arsenal ve 2 Tottenham maçı.Hepsinde güçlü bir birincil oyun planı vardı.Belli ki Edin Terzic ve Eren Şafak olmak üzere maç öncesi ve maç içi analizleri de yerinde.Ama Beşiktaş bugün toplayacağı puanların altında kalmış ise "nedamet kareleri" sayıklamaktansa stat problemini çözemeyenleri sorgulamak lazım.Bakın; Feyenoord,Eskişehir,Rize,Asteras,FB,GS,Kupa maçı Rize,Sarıyer bu maçların ortak özelliği hiçbirinde oyun üstünlüğünü ele alamadık.Pozisyon üstünlüğü bizdeydi;belki rakibi de çok oynatmadık ama;Olimpiyat dışında ki ev sahibi olduğumuz maçlar:Sivas(Ankara),Kasımpaşa(Başakşehir),Akhisar(Başakşehir)Trabzonspor(Konya)Mersin(Ankara)ortak özellik hepsinde oyun hakimiyeti olan taraf Beşiktaş.Yani Beşiktaş iç sahada rakiplere göre kötü demek "Algı Soytarılığı"dır.Olimpiyat futbolcuların odaklanabileceği bir stat değil sonu yok gibi az biraz bu yapılarda futbol oynamış kişiler bu ayrımı yapabilir.Hatta benim iddiam Barca (malum Camp Nou'da standartlara göre daha uzun bir stat)Olimpiyatta oynasın La Liga maçlarını -tabii seyahat gibi realiteleri bir tarafa atıp sürreal düşünmek gerek;19 da 13/14 anca yapar;şuan ki performansları 10 da 9.Ayrıca deplasmanda 10 da 9 yaptığımızı ve kaybettiğimiz Erciyes maçını hatırlatmama gerek yok;oyun olarak da son 5-6 maç fikstürü dışında gayet iyi takım.E kardeşim bu adam mevcut şartlarda daha ne yapsın!

Çevrimdışı panic13

@panic13 senden ricam bu takımların şampiyon oldukları sene derbi performanslarını da paylaşır mısın ?

aşağıdadır; @Deniz

2008/2009: BJK 1B 3M
2009/2010: BURSA 4G 1M 1B (BJK&FB&GS)
2010/2011: FENER 2G 2B
2011/2012: GS 2G 2B
2012/2013: GS 2G 1B 1M
2013/2014: FENER 1G 2B 1M
2014/2015: BJK 2M

Baktığımızda doğrudan bir koreleasyon yok. Derbilerde çok başarılı olup şampiyon olan da var, bizim ve FB gibi başarısız olup şampiyon olanda.

Çevrimdışı Deniz

aşağıdadır; @Deniz

Baktığımızda doğrudan bir koreleasyon yok. Derbilerde çok başarılı olup şampiyon olan da var, bizim ve FB gibi başarısız olup şampiyon olanda.
İşin anahtarı 2G gibi duruyor aslında..

Çevrimdışı aykut.celenk

aşağıdadır; @Deniz

Derbi maçlarının zamanlarıda önemli bu konuda bazen 1 puan bile yetebiliyor şampiyon olmak için

genel olarak derbi kazanmak şampiyonluğu perçinliyor gibi gözükmekte

Çevrimdışı panic13

İşin anahtarı 2G gibi duruyor aslında..

Biz bu 2G'yi gereksiz maçlarda puan kaybetmeyip telafi edeceğiz :D Şu şartlar altında 2 deplasman derbisinden 1 puan çıkarmak benim için yeterli olacak. Tüm hesapları buna göre yapmamız lazım. Mümkünse o puanı FB den çıkaralım. Geçen sene yaptık, bakalım bu yıl ne olacak.

Çevrimdışı Deniz

Biz bu 2G'yi gereksiz maçlarda puan kaybetmeyip telafi edeceğiz :D Şu şartlar altında 2 deplasman derbisinden 1 puan çıkarmak benim için yeterli olacak. Tüm hesapları buna göre yapmamız lazım. Mümkünse o puanı FB den çıkaralım. Geçen sene yaptık, bakalım bu yıl ne olacak.
2G olmayacağı kesin ama bence 2B bize çok rahat yeter ve şampiyon oluruz :icool:

Çevrimdışı Erdem Çözer

Hücum hattımız tam kadro çıkarsak 2 derbiden de galibiyet bekliyorum.

Çevrimdışı siyah-1903

Bilic,elbette ki başarılı bir sezon geçiriyor.Bana göre referans alabileceğimiz 6 maç var.2 Feyenoord,2 Arsenal ve 2 Tottenham maçı.Hepsinde güçlü bir birincil oyun planı vardı.Belli ki Edin Terzic ve Eren Şafak olmak üzere maç öncesi ve maç içi analizleri de yerinde.Ama Beşiktaş bugün toplayacağı puanların altında kalmış ise "nedamet kareleri" sayıklamaktansa stat problemini çözemeyenleri sorgulamak lazım.Bakın; Feyenoord,Eskişehir,Rize,Asteras,FB,GS,Kupa maçı Rize,Sarıyer bu maçların ortak özelliği hiçbirinde oyun üstünlüğünü ele alamadık.Pozisyon üstünlüğü bizdeydi;belki rakibi de çok oynatmadık ama;Olimpiyat dışında ki ev sahibi olduğumuz maçlar:Sivas(Ankara),Kasımpaşa(Başakşehir),Akhisar(Başakşehir)Trabzonspor(Konya)Mersin(Ankara)ortak özellik hepsinde oyun hakimiyeti olan taraf Beşiktaş.Yani Beşiktaş iç sahada rakiplere göre kötü demek "Algı Soytarılığı"dır.Olimpiyat futbolcuların odaklanabileceği bir stat değil sonu yok gibi az biraz bu yapılarda futbol oynamış kişiler bu ayrımı yapabilir.Hatta benim iddiam Barca (malum Camp Nou'da standartlara göre daha uzun bir stat)Olimpiyatta oynasın La Liga maçlarını -tabii seyahat gibi realiteleri bir tarafa atıp sürreal düşünmek gerek;19 da 13/14 anca yapar;şuan ki performansları 10 da 9.Ayrıca deplasmanda 10 da 9 yaptığımızı ve kaybettiğimiz Erciyes maçını hatırlatmama gerek yok;oyun olarak da son 5-6 maç fikstürü dışında gayet iyi takım.E kardeşim bu adam mevcut şartlarda daha ne yapsın!

katılıyorum..
bilice gelene kadar şunu görmek lazım, ne kadar olimpiyat o kadar oyun ve puan kaybı.. fb gs maçlarını derbi olarak değil de olimpiyattaki maçlar olarak kabul etmemiz gerekiyor..
lanet olsun, bari şu bursa maçı son lig maçı olsa bu rezil stadda. en önemli adım budur yılın kalanı için. ama adamlar öyle haysiyetsiz ki, ankara çok soğuk olur deyip olimpiyatta oynamak istedi misal bursa, o derece kolpa millet bu millet... bu maç o yüzden çok önemli, hem inşallah son olimpiyat maçı olması, hem de bursaya bu yamuğunun ödetilmesi açısından..
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı Tolga

Derbilerde 1 er puan bize şampiyonluk için yeter.

Puansız ayrılma ihtimali de yüksek olduğu için iki derbiye de lider ve en yakın rakibimizin 4 puan önünde çıkmalıyız.

Bu şekilde şampiyonluğun en büyük adayı biz oluruz. :)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Dogan

Hücum hattımız tam kadro çıkarsak 2 derbiden de galibiyet bekliyorum.
Galibiyet almak sıkıntı değil her türlü alırız.Benim içimi acıtan yediğimiz kartlar.Bu sekilde devam ettiği sürece derbi galibiyeti felan göremeyiz.Tmm hakemler kaypaklik yapiyo da bizim oyuncular da adamı hasta eder.Yahu veli sen sneijder gibi bi kaşarın gözüne parmağını sokarsan kart yicegini bilmiyonmu?cok ciddiyetsiz cikiyolar derbilere bizim oyuncular.Ben buna kızıyorum iste.Cok büyük yaptırımlar uygulanmalı.Derbide  sacma gereksiz izahi olmayan kartlar görene cok pis cezalar vermen gerekiyo

Çevrimdışı Erdem Çözer

katılıyorum..
bilice gelene kadar şunu görmek lazım, ne kadar olimpiyat o kadar oyun ve puan kaybı.. fb gs maçlarını derbi olarak değil de olimpiyattaki maçlar olarak kabul etmemiz gerekiyor..
lanet olsun, bari şu bursa maçı son lig maçı olsa bu rezil stadda. en önemli adım budur yılın kalanı için. ama adamlar öyle haysiyetsiz ki, ankara çok soğuk olur deyip olimpiyatta oynamak istedi misal bursa, o derece kolpa millet bu millet... bu maç o yüzden çok önemli, hem inşallah son olimpiyat maçı olması, hem de bursaya bu yamuğunun ödetilmesi açısından..

muhtemelen Başakşehir maçını da olimpiyatta oynayacağız.. Tabi bi ihtimal Başakşehir stadında da olabilir

Çevrimdışı Erdem Çözer

Galibiyet almak sıkıntı değil her türlü alırız.Benim içimi acıtan yediğimiz kartlar.Bu sekilde devam ettiği sürece derbi galibiyeti felan göremeyiz.Tmm hakemler kaypaklik yapiyo da bizim oyuncular da adamı hasta eder.Yahu veli sen sneijder gibi bi kaşarın gözüne parmağını sokarsan kart yicegini bilmiyonmu?cok ciddiyetsiz cikiyolar derbilere bizim oyuncular.Ben buna kızıyorum iste.Cok büyük yaptırımlar uygulanmalı.Derbide  sacma gereksiz izahi olmayan kartlar görene cok pis cezalar vermen gerekiyo

Kesinlikle haklısın hakemler zaten Bilic'in dediği gibi batının en hızlı kovboyu gibi kart vermeye hazırlar, fırsat vermemeleri lazım.. Sanırım bu konuda fazlasıyla kulakları çekildi.. umarım sezonun geri kalanında ne derbi ne de diğer maçlarda böyle saçma kartlar görmeyiz