2008 benzetmeleri çok haksız değil. O sene de puan baremi düşüktü ve tüm olası şampiyonluk adayları kriz içerisindeydi. Şampiyonluğu getiren adamlardan biri de Ernst'ti bu arada Yusuf'la birlikte.
Yönetimin aklını başına alması gerek. Garip bi sezondan geçiyoruz. Fikret Orman yönetimi aslında 2 sezondur kadronun yeniden kurulması gereğini yamalarla öteleyip durdu. Kritik bölgelerinde yaşlı ve kiralık oyuncular bulunan, seneye yine yapılanma hamlesi geçirmek zorunda olan bi kadro var. Şöyle genel hatlarıyla bakınca bile kaleci lazım bek lazım stoper lazım orta saha lazım forvet lazım (seneye için konuşuyorum) Nerdeyse her şey lazım. Bu geçişi daha sağlıklı koşullarda yapabilmenin formülü ise şampiyonlar ligi vizesi alıp onun gelirleriyle hareket alanı yaratabilmekten geçiyor. Yoksa yaz transfer döneminde yine para yok diyeceksek gelecek epey karanlık.
Normalde 30 puanla kapattığın bir ilk yarıdan sonra umutsuz olabilirdin ama bu kez bir fırsat ligi var karşında. Yönetim kriziyle, sakatlarla, uyumsuzluklarla geçirdiğin bi ilk yarının ardından hala yarışın içindesin. Şampiyonluk adaylarının en ciddisiyle aranda 3 puan fark var, biriyle 1 puan, diğerinin önündesin vs. Kadro-oyun planı biraz daha oturacak. 2 tane sağlam skora yönelik takviye yapsan şampiyonluğa o kadar da uzak değilsin.
Bu sene şampiyonluk gelirse oldukça ekstra olur ve bir anda geçişi yarışmacı kimliğinden de kopmadan becerme şansın doğar. Bu fırsatı tepmemek lazım. Devre arası ağlayıp imkan yok diyerek şu kadroyla devam etmek çok büyük bi strateji hatasıdır. Yönetimin geleceği olup olmamasını da bugünler belirleyecek.
Gerekirse cebinden ver. (Kagawa transferini yaptıkları gibi), git uyduruk sponsor bul, arabistan'a 10 milyona oyuncu sat bişey yap şu yarışın gerekliliklerini yerine getir. Bu sene olası şampiyonluk geleceğini de bi parça aydınlatır.
Zaten bunu yapmayacaklarsa niye böyle karma bi yönetime sahibiz. Mevcut yönetim ancak A takımı yarışmada tutarak varolabilir. Yoksa para yok hikayesi üzerinden gideceklerse çok daha idealist, romantik tiplerin olması (tekinoktay vb) bunlardan daha hayırlı olurdu. En azından keskin altyapı eğilimleri, genç kadro kurulumu, maaş bütçesinde radikal adımlar vs atarlardı. Bi süre yarışmacı olmayacağız, yapılanmayı bekleyelim derdik. Bu yönetim takımı yarışmada tutup bunun gereklerini yaptığı sürece varolabilir.
Ama o takimin iyi kotu santraforlari vardi bobo nobre biraz holosko az arkalsrinda delgdo
Cisse vardi ama yanina adam lazimdi ernst geldi
Bi de topu ilerde tutamiyorduk buyuk takim oyuncusu geldi topu tutmaya basladik
Bize oyle ikinci bir kupayi yedirmezler diye dusunuyorum oyle kupalari genelde gs olmadi fb yer
Bu sene cisse ernst oturmus durumda ama ileride buraga bakiyoruz. Umutu cok seviyorum cok saygi duyuyorum hatta hukuk departmaninda da calissin ordan da bi maas alsin maasi cok dusuk cocugun ama ilk11 basladiginda bi kisi eksik oynatti gecen gencler macinda. Sonra 9 kisiye neden avci hoca oynatamadi yahu adamlar 11 kisiyken 2 kisi fazla oynuyordu sonra birini atti firat 1 kisi fazla oynadilar sobra bir tane daha atti 9-9 oynadik diabiyi ciksrtip 9-9.5 oynayinca yarim porisyon ozzi ile kazandik. Besiktasin santraforu en kotu burak capinda olacak bundan da iki tane olacak sonra bunlrin arkasina umutu mu guveni mi atarsin o baska
Lens diyabi seviyesi topcular besiktasta antremana cikmamali. Boyle adamlari aldiranlarin bunlari pohpohlayanlarin abv. Adamlar kazma arkadas bu kazma adamlarla ileride top tutamazsin, olmaz. Yusuf gibi birisi lazim holivud hikayesi yazacak, buyuk takimda tutunamamis 30lu yaslarda ikinci bir sans icin uste para vermeye hazir birisi.
Eskiden takimin en kazmasi canerdi simdi top canere gelince neyse kaybetmez bu topu falan diyoruz. Atiba 10 nomeronun yaoacagi isleri yapiyor 57 yasinda, adama da yazih
Buyuk takim sistemle mistemle oynamaz arkadas, kucuk takim isidir buyuk takimin yildiz futbolcusu olur, neden insanlar cemkiriyor, cikar 3 tane atar alirsin 10kisi oynarken bih gibi sahada maci.
Zamaninda sifo tek basina sampiyon yapiyordu, kac tabe mac aldi adam namaglup sampiyon olduk, bizde oyle oyuncular oynamali.
Yoksa alanyasporun oyunculari bizimkilerden daha yetenekli yahu malatyada bize saplayan bifuma ojun attigi o golu bizde bi layic atar baska yok.
Sistemle sampiyon olacakmis falan filan gecsinler bu isleri
Gol atacaksin once sonra attigindan az yiyeceksin
Eskisi gibi degil turkiye ligi tabi deve disi gibi adamlar var her takimda cikip farkini koyman lazim bunun icinde guclu olman hazir olman hirsli olman lazim yoksa yetenek farkini koyamazsin sahaya.
Daha da kazma adam almayin su takima