çebiye mi inanalım dediklerine mi: dilediğine inanırsın bunu sen bilirsin ama daha evvelde ormana inanarak yazıyordun başkan diyorsa doğrudur size mi inanacağım mottosu ile yazıyordun sonuç ortada. daha evvel de yönetime inanarak burada Çağrı ile 2 yıla borç düşer 3-4 yıla sıfırlanır hesabını da ormandan dinlediklerinize göre yapıyordunuz sonuç gene ortada.
borçlar yapılandırılıldı yeni krediler döviz cinsi çekildi: bu doğru ama işlem yanlış o dönemde bunu dile getirriken gene yönetimi savunuyordun sponsorluklar döviz diyordun borçlar tl diyordun bunları inkar edercesine yazmışsın şimdi. aynı dönem gese de borçları yapılandırırken döviz boçları tl.ye çevirmişti biz ise tl borçları dövize çevirmişiz. neresinden tutsan elinde kalır bu işlem dünyanın eresinde görülmüş böle saçma iş bu bile bile ladesdir. 5 nisan kararları öncesi millet japon yeni ile ev kredisi çekiyordu sonra hepsinin içinde patlamıştı. tl borçları dövize çevirmek hem ormana hem çebiye o dönem eksi yazar.
yüzlerce dava: dava sayısı açıklamalara göre en yüksek kullanılan sayı 129 idi (daha az oldugu iddiaları da var). bunu da onlarca die ifade ederiz yüzlerce deyince benim aklıma 500 küsür 700 800 küsür sayısı gelir. savunduğun tezi güçlü kılmak adına enkaz edebiyatı yapma adına kullanılan bir ifade yüzlerce dava demek. dava yok demiyorum az demiyorum ama yüzlerce değil onlarca derim.
borç 750 milyon açıklanmayan rapora göre: sana mı açıkladılar raporu? hiç bi yerde olmayan açıklanmayan raporun rakamını sen nereden öğrendin. hiç bi yerde ben böle bir iddia duymadım son seçim öncesi çebide kalkıp 439 gibi bir rakam kullandı 750 die bir rakam yok.
çebi de orman kadar suçludur: ben de buna yakın bişey ifade ettim son yazımda evet çebi de suçlu ama orman kadar değildir. son 2 yılını düşüyorum ben çebinin o sürçte icrada yoktu ve istifa etmesi gerekirdi. hatalıdır kendisi de.
ben hiç birinin masum olmadığına inanıyorum (buna çebi de dahil). gelinen noktada göreve gelmesini bir nevi günah çıkarma camiaya borç ödeme gibi değerlendiriyorum, şayet böle yaklaşırsa ve hataları bizzat yapanlardan biri olarak bunlardan arınıp ders çıkararak yürürse ne mutlu.
evet Beşiktaş yönetimi birşey söylüyorsa sokakta konuşana değil onlara inanırım
doğru olan bu. daha sonra doğru çıkmasa bile bu değişmez. kulüp açıklamalarının inandırıcılığını sorgulamanın manası yok bunu renkliler yapar bizim
görevimiz korumak tıpkı şimdiki yönetimide bundan sonra koruyacağım söylediklerine inanacağım gibi.
yüzlerce dava tanımı benim değil yönetimin sözleriydi bunu çebide söylemişdi.
çebinin söylediği 439 M olayı tl değil dolardı. sorulan bir soruya cevap verdi.
hatta sözünüde o zamanda dolara çevirsen borçları aynıydı dedi. 750 M o zamanki borçlar hesaplandığında tl kuruydu.
sen 439 u nerden çıkardın benim bildiğim son bütçe açıklamasında açıklanan borç 520 M di zaten o zamanlar bir tuhaf açıklanıyordu.
750 yi ben bulmadım yönetim ilk geldiğinde açıklanan borçla sonradan ortaya çıkan borçları derleyen taraftar
hesaplamışdı. nasıl şimdi Fikret orman borçlarını taraftar açıklıyor aynı durum işde o zamanda bunu kendine görev bilip takip edenler vardı.
kuruş kuruşda detaylı açıklanıyordu kime ne borç var. yoksa kulüp tarafından açıklanmış resmi bir durum yok
zaten sorun borç değil o borcu ödeyecek paranın olmamasıydı. görünmeyen buydu kullanılmış gereğe dönük gelir var
bu teknik olarak borç olmuyor ama aslında olmayanı harcamak geleceğe yüklenmiş borçdur bu temlikler borca karşı verilmiş olsa
dersin tamam gelir yok ama ona karşılıkta borç ödüyor. bu nisbeten kabul edilebilir. ama öyle değildi alıp harcadılar.
kendilerinemi harcadılar hayır elbette kulübe harcandı.
yöneten kişi zaten masum olmaz sorun burda zaten kararları alan kişiler onlar. masum olunmadığı gibi her harcamanında hesabı verilemez gizli ödenekler o nedenle var bu devletin içinde bile var. Ben suçlamıyorum senin bakış açına göre konuşuyorum çebide suçlu derken aslında bana göre suçlu değillerdi şartlara göre gereğini yaptılar. ama kalkıp bugün sanki kendi sorumlulukları yokmuş gibi konuşamazlar. borçlarıda bilerek aldılar
konuya hepimizden fazla hakimler. ikide bir basına çıkıp şöyle böyle diyeceklerine icraat yapsınlar. birilerini suçlamakla birşey düzelmez.
kol kırılır yen içinde kalır ben o zamanki yd raporlarını açıklama gibi popilist tavra karşıydım. ne yapacaksan yap ama
bunu kamuoyu önünde yapma varsa yanlışları gereğini çıkıp yapacaksın ama bu kadar konuşup yarın yapmadığında verecek bir cevabında olmuyor.
kulüplerin iç işleri içerde kalmalı