Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 71 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2565180 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimiçi Necmi

Haklısın Süleyman abi. Benim demek istediğim örnekler tam uyuşmasa da insanlara prototip göstermek seri üretime geçeceğin anlamına gelmiyor. Tank olayında belki katılır belki katılmazsın muammalar çok bana göre.
muamma değil sorun çok olmasıda doğal dünyada gelişmiş bu seviyede tank sayısı iki üç tane
ve halada hepsi sorunlu sorunlu olmayan bir leopar var.
çok büyük bir proje bu eğer start aldıktan 14 yıl sonra seri üretimden tank çıkartırsan bu çok başarılı demek bence
mesela 5. nesil uçak üreten 3 ülke var abd rusya ve çin sende 4. ülke olarak ortaya çıkıyorsun
bunların hiç birinden teknoloji alamazsın bir ihtimal ruslarla olabilir. abd nin F35 i geliştirmesi 25 yıl sürdü
ve hala sorunlu üzerinde 10 ülke çalışıyor. birde çaldığı halde
tank işide çok zor bir iş bu sürede prototip yapmak bile büyük iş yalnız bu prototip değil artık final çünkü testlere giriyor
elimizdeki tankların 1500 tanesi zor yürüyor acil değişmesi gerekiyor pakistandada durum aynı
hatta azerbaycandada büyük ihtiyaç var be nerdeyse bütün türk cumhuriyetlerinde durum aynı
elde kalmış rus tanklarını kullanıyorlar. bunların hepsi potansiyel müşteri katar zaten alacağını söyledi
diğer taraftan sudan ve somali var libya var
o tankda her tür riske girilir çünkü ürün sağlıklı ortaya çıktığında müthiş karlı bir iş olacak.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Çare zengin bir arabın kulübü alması ve kulübün şirketleşmesi. Diğerleri fasa füso insanlar hep küçük resime bakıyor td değişsin düzeliriz yok yönetim değişsin düzeliriz falan. Evet doğru yönetim düzelmeli değişmeli ama komple bir sistem değişikliğine gerek var, zengin bir başkan şirketleşmiş bir kulüp, avcı gibi sistem adamı bir teknik direktör.
Şimdi kendini zengin bir Arap yerine koy ve bana nedenlerini anlat Türkiye'den bir kulübü özellikle de çok borcu olan bir kulübü satın almanın. Zengin bir Arap satın aldığında kulübün düze çıkacağının da garantisi yok ayrıca.

Çevrimiçi Necmi

20-25 miyar dolar kısmından eminmisin Necmi,  çok ama çok büyük bir para, ya da önümüzdeki 30-40 sene için tahmini iş hacmi olmasın?
Tank çünkü bu, Uçak filan değil..
bir günlük değil tabiki
bu rakam için 3000 üzerinde tank üretmek lazım
yılda 100 tane üretebilsen 30 yıl sürer
söyledim ya bmc önündeki 40-50 yılı garantiledi bu anlaşmayla diye
sadece üretim değilki bir taraftan bakım parça tedariki vs olacak
diyelim 2021 de verdiği tank 10 sene sonra güncellenecek o sırada ana siparişini bitirmemiş olur
almanyadan 1000 tane leopar alsan sana 20 yılda anca teslim ederler.
F35 alsaydık kaç yılda teslim edeceklerdi 100 uçağı sanırım on yıl falan sürecekti.
önümüzdeki üç yılda sanırım 20 yada 25 tane teslim edebileceklerdi.
askeri projeler uzun soluklu proje oluyor

Onur Küçük

• Ziyaretçi

muamma değil sorun çok olmasıda doğal dünyada gelişmiş bu seviyede tank sayısı iki üç tane
ve halada hepsi sorunlu sorunlu olmayan bir leopar var.
çok büyük bir proje bu eğer start aldıktan 14 yıl sonra seri üretimden tank çıkartırsan bu çok başarılı demek bence
mesela 5. nesil uçak üreten 3 ülke var abd rusya ve çin sende 4. ülke olarak ortaya çıkıyorsun
bunların hiç birinden teknoloji alamazsın bir ihtimal ruslarla olabilir. abd nin F35 i geliştirmesi 25 yıl sürdü
ve hala sorunlu üzerinde 10 ülke çalışıyor. birde çaldığı halde
tank işide çok zor bir iş bu sürede prototip yapmak bile büyük iş yalnız bu prototip değil artık final çünkü testlere giriyor
elimizdeki tankların 1500 tanesi zor yürüyor acil değişmesi gerekiyor pakistandada durum aynı
hatta azerbaycandada büyük ihtiyaç var be nerdeyse bütün türk cumhuriyetlerinde durum aynı
elde kalmış rus tanklarını kullanıyorlar. bunların hepsi potansiyel müşteri katar zaten alacağını söyledi
diğer taraftan sudan ve somali var libya var
o tankda her tür riske girilir çünkü ürün sağlıklı ortaya çıktığında müthiş karlı bir iş olacak.
Ülke olarak tank yapacağım diye yola koyulsan ve cidden buna kafa yorsan 20 senede seri üretim yapacak hale gelirsin. Tank yapalım yapmayalım meselesi değil zaten mesele. Mesele bu işi samimi olarak en kısa sürede en etkin biçimde iradeye sahip olmak veya olmamak. 2007'den beri olan sürece baktığımda ben bu samimiyeti görmüyorum. Bu ülkede yüksek beygirli motor üreten firma var mı var, ASELSAN var, üniversiteler özellikle teknik üniversiteler hep uzak tutulur ama belli yandaş şirketler üzerinden sonuç alınmaya gidiliyor.

Çevrimiçi Necmi

Şimdi kendini zengin bir Arap yerine koy ve bana nedenlerini anlat Türkiye'den bir kulübü özellikle de çok borcu olan bir kulübü satın almanın. Zengin bir Arap satın aldığında kulübün düze çıkacağının da garantisi yok ayrıca.
hadi buldun diyelim. Dernekler yasasını nasıl aşacaksın bunu yapabilseler
çoktan yapar satarlardı. arabada gerek yok ülkede alacak insan çıkar.
sorun dernekler yasası. onlada kolayca oynayamıyorlar. kulübün sahibi yokki sahibi kamu
yararına faliyet gösteren dernek.

Çevrimdışı Erman1903

bi sonraki iç saha maçında yine tepki olsun, daha sonra yine,yine yine ama başkan gitmesin... ???

Kim gelecek klübün başına, taraftar ne istediğini biliyor mu ki? Bir başkan böyle maç ertesi tak diye bırakıp gidemez, her şeye yeniden başlanacak - çorbaya döneceğiz zararlı çıkan klüp olacak. Bu sistem işini beceremiyoruz, hoca dan biraz daha esnek davranması istenip yola devam edilebilir, ya da sezon sonuna kadar camiadan biriyle anlaşılabilirdi.

Çevrimdışı Erman1903

Ben de çok kızıyorum başkana abi. Bırakacak zaman değildi stadyumda istifa diye bağırmaları veya sosyal medyadan küfür edilmesi vs geçerli sebepler değil. Yeni hoca getirildi 7 tane transfer yapıldı bankalar birliği anlaşması yapıldı 2 sene ana para ödemesiz kısmen rahat bir ekonomik döneme girildi tesisler açılıyor noldu da şimdi kaçıyorsun? Bir sürü anlattı işte şu an bile yatırımlar yapmaya devam ediyorlarmış. Görev süren bitene kadar duracaktın başkan olmadı yakışmadı.

En azından sezon sonunu beklemesi gerekiyordu çok yanlış iş, tahminimce Serdal Adalıyla konuşarak bu kararı aldı Başkan ama süreç nasıl olacak bilemiyorum. Başkan gitsin diye bağıran, paralar nerede diyen insanların Beşiktaşlılığına inanmıyorum. Bana kalırsa F. Orman'ı arayacağız, umarım yanılırım...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Oyuna ve hocaya inancım yüksek bilimsel çalışan bileğinin hakkıyla bir yerlere gelen bir insan arkasında bir para babası veya siyaset yok  böyle insanların her zaman arkasında olmak gerek. O yüzden başarılı olmasını çok istiyordum fakat bu gidişle olamıcak. Başkan sezon başlarken stratejik bir hata yaptı ve camiayı şampiyonluk beklentisine soktu fakat öbür taraftan bunu yapmasa kombine bilet ve forma satamazdı . Beklenti bu kadar yüksek olunca insanlar da haklı olarak sabırsızlandı. Fakat bütün stad Yönetim gitsin﹗ diye bağırmadı yine malum odakların uşağı olan belli bir grup Yönetim gitsin﹗ diye bağırdı. Yalnız ne olursa olsun başkanının açıklamalarını dikkatli dinlediğimde yine işin içinde paralı askerlerin olmasına üzülüyorum. Beşiktaş taraftarı özgün ve şahsiyetlidir. Ben aklı selim insanların başkan aleyhine bağırdığını düşünmüyorum. Adam sportif açıdan yanlış kararlar vermiştir fakat niyeti bozuk değildi. Bu twitterdaki insanlar özellikle gençler bunu anlamıyor. Yıldırım Demirören niyeti bozuk bir başkandı. Fulya projesinde yaptığı rezillikler transfer rezillikleri bunları gençler bilmiyor. Şimdi umut bağlanan Ethem Sancak falan Allah korusun. Bileğinin hakkıyla bir yere gelmemiş bütün başkan adayları Beşiktaş'tan uzak dursun. Benim adayım Ahmet Nur Çebi fakat ekibi iyi olursa Ali Gültiken bile olabilir. Ya da İbrahim Altınsay
Senol Güneşi yerden yere vuruyordun inatçı diye

Abdullah Avcı da aynı inatçı cıktı , olmadığını ve olmayacağını bile bile hala bu sistemi uygulayacağını söyledi :alala:

Birde Gs ve Fb yi ligin dominat takımları ilan etti bizi küçümsedi , Biliç gibi..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ayrıca Ethem'in siyasi olarak yakın durduğu RTE nin geleceği de meçhul . 2 tane yeni parti kuruluyor o bakımdan da pek mantıklı değil. Bizim şu an muhalefete yakın fakat gelecekte iktidarda söz sahibi olan bir partiye yakın bir adamı başkan yapmamız lazım. Ethem bence yanlış at (siyasi açıdan)
Babacan ya da Kılıçdaroğluna yakın birisi doğru at
En yakın secim 2023 de

Yıl 2019 , 4 yıl var , Oda bize yeter şimdilik
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

Ülke olarak tank yapacağım diye yola koyulsan ve cidden buna kafa yorsan 20 senede seri üretim yapacak hale gelirsin. Tank yapalım yapmayalım meselesi değil zaten mesele. Mesele bu işi samimi olarak en kısa sürede en etkin biçimde iradeye sahip olmak veya olmamak. 2007'den beri olan sürece baktığımda ben bu samimiyeti görmüyorum. Bu ülkede yüksek beygirli motor üreten firma var mı var, ASELSAN var, üniversiteler özellikle teknik üniversiteler hep uzak tutulur ama belli yandaş şirketler üzerinden sonuç alınmaya gidiliyor.
yandaş firmayla keşke iş görünse en azından görünürdü bizim sorunumuz daha büyüktü
ülkeyi fetö sarmış ve her işi engelliyordu. senin komutanlarını içeri tıkan bir yapı orduyu zayıflatmak isterken silahmı yaptıracak iş menfaat işi değilki
ülke darbe girişiminden sonra silkelendi. işin bir boyutunu kaçırıyoruz biz bu silahları birilerine peşkeş çekmek için yapmıyoruz
ordu olası savaşa hazırlanıyor. Pasta doğu akdenizde çok daha büyük
bir an önce petrole ulaşmaya çabalıyorlar bir bulunsa ortalık karışacak. şu anda ortada bir para yok geleceğe ötelenmiş yatırım bunlar.
yurt dışındanda alsan içerdede yapsan nakit vermiyorsun
bence altay işinde bazı aksamalar oldu ama bu ciddi boyutta değil esas doğal gaz yada petrol bulunursa bakmak lazım.

Çevrimdışı huseyincelebi

En yakın secim 2023 de

tekrar aday olabilmek için erken seçim gerekiyor galiba  :alala:

⠀⠀⢠⡤⢺⣿⣿⣿⣿⣿⣶⣄
⠀⠀⠉⠀⠘⠛⠉⣽⣿⣿⣿⣿⡇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢉⣿⣿⣿⣿⡗
⠀⢀⣀⡀⢀⣀⣤⣤⣽⣿⣼⣿⢇⡄
⠀⠀⠙⠗⢸⣿⠁⠈⠋⢨⣏⡉⣳
⠀⠀⠀⠀⢸⣿⡄⢠⣴⣿⣿⣿
⠀⠀⠀⠀⠉⣻⣿⣿⣿⣿⣿⡟⡀
⠀⠀⠀⠀⠐⠘⣿⣶⡿⠟⠁⣴⣿⣄
⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠛⠉⣠⣴⣾⣿⣿⣿⡦
⠀⠀⢀⣴⣠⣄⠸⠿⣻⣿⣿⣿⣿⠏
⠀⣠⣿⣿⠟⠁⢀⣼⣿⣿⣿⠟⠁
⢰⡿⣯⡟⢀⣴⣿⣿⡿⠟⠁

Çevrimiçi Necmi

En azından sezon sonunu beklemesi gerekiyordu çok yanlış iş, tahminimce Serdal Adalıyla konuşarak bu kararı aldı Başkan ama süreç nasıl olacak bilemiyorum. Başkan gitsin diye bağıran, paralar nerede diyen insanların Beşiktaşlılığına inanmıyorum. Bana kalırsa F. Orman'ı arayacağız, umarım yanılırım...
bence yarın yada bir kaç gün içinde Divan başkanı istifadan vaz geçirdi diye bir şey duyabiliriz.
istifa etmediki edeceğim dedi galiba ben konuşmasını dinlemedim. Edecek olan çıkar bitti der.

Çevrimdışı MUSTAFA_

En yakın secim 2023 de

Ne zaman o tarihlere uyulduğu görüldü ülkede? Ekonomi bu şekilde giderse ki değişim çok zor görünüyor. Şu an dillendirilen erken seçim pek uzakta görünmüyor  :tabe: Siyasette saatler bile çok önemlidir. Her an her şey olabilir. Şu an siyasi olarak ülkede pozisyon almak çok zor. Kime yakın olsan onun güçlü olacağına dair bir garantin yok. Siyasi güçten çok ekonomik olarak güçlü birini şu aşamada tercih ederim.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi Savaş

Belki linç yiyecegim ama Beşiktaş'ım sahibi taraftadır lafı yemiyor artık.

Kaç kombine satıldı? Kaç forma alındı? Vsvs.. Lafla peynir gemisi yürümüyor artık.

Gelen başkanlarda herhangi bir sorumluluk almadan borç ile bırakıyor kulübü. Sonra sen sağ ben selamet. Olan yine kulübe oluyor.

Bu takım bir şirkete veya şahısa satilmali. Satilmali ki alan kişi veya firma yapacağı hamlelerin sonuçlarını düşünerek hareket etmeli.

Öyle takımı borç batağına sokup hadi bana eyvallah dememeli. Taraftarda romantizmi bırakmalı artık. Profesyonel yönetim kurulmalı.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Football is not just a game Sir Alex Ferguson..  :icool:

Haklısın abi, bunu her seferinde deneyimleyip hatırlıyoruz  :lol:

Çevrimdışı Erman1903

bence yarın yada bir kaç gün içinde Divan başkanı istifadan vaz geçirdi diye bir şey duyabiliriz.
istifa etmediki edeceğim dedi galiba ben konuşmasını dinlemedim. Edecek olan çıkar bitti der.

Abi bilemiyorum yetişkin bir insanın alacağı bir karar değil bu, belki de desteğe ihtiyacı olduğu için açıklama yaptı. Organizasyonların başındaki kişiler bu kadar ani hareket edemez. Adalı - Çebi ya da nüfuzlu bir iş adamı çıkmazsa Hürser Tekinoktay gelir içimiz dışımız Alen olur.

Türkiyedesin bir kere müslüman bir ülke, futbol meraklısısın ve paran çok. Bakıyorsun müslüman ülkelerin başında gelen Türkiyede en eski olan bir takım zor durumda, bu durumda fazla pahalıya da satılmaz yani bundan daha iyi zaman olamaz.

Evet kulüp düze çıkmaz ama en azından kimse burası kendi çiftliği gibi uğraşamaz. Burası benim kulübüm beğenmiyorsanız gidin diyebilir, bunun olumsuz yönleri de var evet, ama şuan da kesinlikle bunun daha olumlu olabileceğini düşünüyorum.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

yandaş firmayla keşke iş görünse en azından görünürdü bizim sorunumuz daha büyüktü
ülkeyi fetö sarmış ve her işi engelliyordu. senin komutanlarını içeri tıkan bir yapı orduyu zayıflatmak isterken silahmı yaptıracak iş menfaat işi değilki
ülke darbe girişiminden sonra silkelendi. işin bir boyutunu kaçırıyoruz biz bu silahları birilerine peşkeş çekmek için yapmıyoruz
ordu olası savaşa hazırlanıyor. Pasta doğu akdenizde çok daha büyük
bir an önce petrole ulaşmaya çabalıyorlar bir bulunsa ortalık karışacak. şu anda ortada bir para yok geleceğe ötelenmiş yatırım bunlar.
yurt dışındanda alsan içerdede yapsan nakit vermiyorsun
bence altay işinde bazı aksamalar oldu ama bu ciddi boyutta değil esas doğal gaz yada petrol bulunursa bakmak lazım.
Haklısın fetö birçok işi engelledi ama onlar bu işleri engellerken kimlerin bu işlerin savcısı olduğu fetönün de aslında ne olduğu belliydi. En azından bunların icraatlarına bakan kolaylıkla ne olduklarını kimlere hizmet ettiklerini anlardı. Samimiyet derken işte bunun gibi birçok detay var. Bu işe eksik başlayıp eksik biçimde devam ediyoruz bence. Uzmanlar da böyle ifade diyor. 

Belki linç yiyecegim ama Beşiktaş'ım sahibi taraftadır lafı yemiyor artık.

Kaç kombine satıldı? Kaç forma alındı? Vsvs.. Lafla peynir gemisi yürümüyor artık.

Gelen başkanlarda herhangi bir sorumluluk almadan borç ile bırakıyor kulübü. Sonra sen sağ ben selamet. Olan yine kulübe oluyor.

Bu takım bir şirkete veya şahısa satilmali. Satilmali ki alan kişi veya firma yapacağı hamlelerin sonuçlarını düşünerek hareket etmeli.

Öyle takımı borç batağına sokup hadi bana eyvallah dememeli. Taraftarda romantizmi bırakmalı artık. Profesyonel yönetim kurulmalı.

Beşiktaşın sahibi ya da x kulübün sahibi taraftardır lafı yıllardır romantiklerin kullandığı bir laf sadece, Beşiktaşın sahibi taraftarsa Beşiktaş ve diğer türk takımları dahil rezalet yönetilen şirketler o zaman. Taraftarda bağırır bugün yarın öbür gün başındaki adamı yedirirsin sonra hop başka bir yere falan, başarısız olduğunda Beşiktaş kimsesiz kalıyor ne insanlar maç izlemeye gidiyor ne bir şey alıyor falan. Bu mudur yani ??? Başkanlarda aynı her şey iyi gidince süper falan olmayınca hadi bana müsade, yıldırım demirören örneği göz önündeyken hala bu fikir nasıl gündeme gelmez, nasıl karşı olunur bilemiyorum.

Çevrimiçi Necmi

birde 20 yılda üretirsin tabiki bizdede zaten 2021 de üretebilirsek 14 yıl olmuş oluyor 20 değil
ülkede askeri standartlara uygun yüksek beygirli motor yapan firma bildiğim kadarıyla yok
patent harici motor yapan varmıki.
bu dediğimiz motor 65 tonluk tankı yürütecek ve her türlü hava koşulunda çalışacak suya bataklığa girip çıkacak
standartları karşılayacak bir motor. Aselsan ın işi motor üretmek değil bunun için bildiğim TEİ var
devletin motor fabrikası. Ama onlarda roket motorlarına iha ve helikopter motorlarına çalışıyor
bir sürü proje üzerinde çalışıyorlar. 1500 beygirlik tank motoru hiç kolay bir iş değil yapılmış 3-4 ürün var dünyada
bizim en zayıf noktamız motor yapmak gelişmiş seyir füzeleri ihalar yapabiliyoruz ama motorlarını yapamıyoruz
tarihimizde abd ye sattığımız ilk silah olan som j seyir füzesi motoru fransız malı düşün dünyanın en gelişmiş füzelerinden birini yapıyoruz ama motorunu yapamıyoruz. bu arada tei yaptı herhalde testlerini bitirdi diye biliyorum ama daha takılmadı.

Bu arada sergen yalçın diyenlere ise hayretle bakıyorum, bu yetersizi₁ nasıl Beşiktaşımıza laik görüyorsunuz ????? Bu adam kim abi, ne başarısı var ???? İki laf çakıyor diye ooooo mu bu mudur yani o zaman ağzı laf yapan biri gelsin sadece. Her takımda maksimum 30 küsür maça çıkıp kaçıp giden kafasına buyruk, dünya futbolunda beki önemsiz görmeyen (5-6 yıl önceki ntvdeki bir programda söyledi kulaklarımla duydum), çalışmayan, kafasına tınlamayan biri. Youtubeda açın bakın Beşiktaşı önemsemelerini, nasıl dalgalar geçtiğini.

Buda geçmişi

https://www.transfermarkt.com.tr/sergen-yalcin/profil/trainer/32128

Çevrimdışı Erman1903

birde 20 yılda üretirsin tabiki bizdede zaten 2021 de üretebilirsek 14 yıl olmuş oluyor 20 değil
ülkede askeri standartlara uygun yüksek beygirli motor yapan firma bildiğim kadarıyla yok
patent harici motor yapan varmıki.
bu dediğimiz motor 65 tonluk tankı yürütecek ve her türlü hava koşulunda çalışacak suya bataklığa girip çıkacak
standartları karşılayacak bir motor. Aselsan ın işi motor üretmek değil bunun için bildiğim TEİ var
devletin motor fabrikası. Ama onlarda roket motorlarına iha ve helikopter motorlarına çalışıyor
bir sürü proje üzerinde çalışıyorlar. 1500 beygirlik tank motoru hiç kolay bir iş değil yapılmış 3-4 ürün var dünyada
bizim en zayıf noktamız motor yapmak gelişmiş seyir füzeleri ihalar yapabiliyoruz ama motorlarını yapamıyoruz
tarihimizde abd ye sattığımız ilk silah olan som j seyir füzesi motoru fransız malı düşün dünyanın en gelişmiş füzelerinden birini yapıyoruz ama motorunu yapamıyoruz. bu arada tei yaptı herhalde testlerini bitirdi diye biliyorum ama daha takılmadı.

BMC Power'ın 600 Hp 6 silindir ağır ticari dizel motoru epeydir mevcut, Euro Normları için uğraşıyorlardı 1 sene kadar önce.  380 Hplik motor ihalesi de aldılar ordudan. 1000 - 1500 hp tank motoru projeleri de bulunuyor.

Çevrimdışı huseyincelebi

Serdal adalı hızlı reklama başlamış bazı sayfalar adalının kadrosunda mansimov destekli birisi olacak diye yazmaya başlamışlar  :lol:

⠀⠀⢠⡤⢺⣿⣿⣿⣿⣿⣶⣄
⠀⠀⠉⠀⠘⠛⠉⣽⣿⣿⣿⣿⡇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢉⣿⣿⣿⣿⡗
⠀⢀⣀⡀⢀⣀⣤⣤⣽⣿⣼⣿⢇⡄
⠀⠀⠙⠗⢸⣿⠁⠈⠋⢨⣏⡉⣳
⠀⠀⠀⠀⢸⣿⡄⢠⣴⣿⣿⣿
⠀⠀⠀⠀⠉⣻⣿⣿⣿⣿⣿⡟⡀
⠀⠀⠀⠀⠐⠘⣿⣶⡿⠟⠁⣴⣿⣄
⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠛⠉⣠⣴⣾⣿⣿⣿⡦
⠀⠀⢀⣴⣠⣄⠸⠿⣻⣿⣿⣿⣿⠏
⠀⣠⣿⣿⠟⠁⢀⣼⣿⣿⣿⠟⠁
⢰⡿⣯⡟⢀⣴⣿⣿⡿⠟⠁

Çevrimiçi Necmi

Haklısın fetö birçok işi engelledi ama onlar bu işleri engellerken kimlerin bu işlerin savcısı olduğu fetönün de aslında ne olduğu belliydi. En azından bunların icraatlarına bakan kolaylıkla ne olduklarını kimlere hizmet ettiklerini anlardı. Samimiyet derken işte bunun gibi birçok detay var. Bu işe eksik başlayıp eksik biçimde devam ediyoruz bence. Uzmanlar da böyle ifade diyor. 
anlamakmı bilmiyorlarmıydı iş ters düşene kadar tıkırında gidiyordu onlar açısından ama darbe girişimi
bütün herşeyi ters yüz etti. ülke selameti açısından hepimizin abd ye teşekkür borcumuz var.
herşeyi ters yüz ettiler kendi ayaklarına sıktılar ondan sonra zaten herşey değişti.
F35 i istemeyen hava generalleri balyozla içeri alındı yerlerine gelenlerin ilk yaptığı anlaşma oldu
mavi vatan doktirinini ortaya koyan amiral balyozla içeri alındı. kıta sahanlığımızı belirlememişdik gelip akdenize çöktüler
bunların hepsi savunma projelerinin çoğu darbeden sonra alınan kararlar hep bütün donanma yenileniyor ve güçlendiriliyor
kara kuvvetleri ciddi değişdi bir hava kuvvetlerine müdahale edilemedi. darbe sonrası ülke için iyi işler oldu
zaten F35 leri almakta anladığım kadarıyla gönüllü değildik. Bize vermesinler diye herşeyi yaptık.
bence darbe sonrası dış politikada ülke için iyi işler oluyor. tabi fetönün verdiği hasarı ne kadar atlatabileceğiz soru işareti.
elimizde mevcut uçakları uçuracak pilot kalmadı. gemilerin komuta seviyesi bir rütbe alta indi diye biliyorum
pilotsuzluktan üs kapattık. zamana ihtiyaç var hep personel için hem silahlanma için ama hızlı oluyor ciddi hızlı oluyor.
birde para sorunu var elbet acil olan donanmaydı hızla giriştiler kara kuvvetleride bayağı yol aldı tank öncelikde birinci sırada değil
sonuçta elimizde tank var. yavaş alınıyorsa bile geçerli nedenler var aslında sanırım katar o nedenle ortak edildi projeye.
umarım herşey ülkemiz için hayırlı olur.

Çevrimiçi Necmi

BMC Power'ın 600 Hp 6 silindir ağır ticari dizel motoru epeydir mevcut, Euro Normları için uğraşıyorlardı 1 sene kadar önce.  380 Hplik motor ihalesi de aldılar ordudan. 1000 - 1500 hp tank motoru projeleri de bulunuyor.
şu anda zaten 600 beygir testte 1000 olan 900 olabilir 600 ü geliştirerek 900 yapmayı planlıyorlar
ama 1500 farklı sorun onda ticari motor askeri standartları karşılamıyor yeni bir tane geliştirdiler diye biliyorum
500 olması lazım. 500-600 e kadar çok büyük sıkıntı yok sanırım sorun 1000 ve 1500 de.
gövde alaşımında sorun yaşanıyor diye duygum ne kadar doğruysa o nedenle istenen boyutlara inemiyorlar
motoru yapmak mühim değil tanka sığdırmakta lazım :D
yaptıkları 500 beygir almanların 1500 beygirinden daha büyük sanırım