2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 65 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4238520 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Arthur Dayne

Çevrimdışı 38life

Videolar için teşekkürler öncelikle. Yarım saat boyunca aldığım ilk izlenim bu adam rakibe aynı atiba gibi basıyor ve çok rahat şekilde top kazanıyor. Eğer ön bölgede press yapacaksa genelde topu ayağında tutana değil onun en uygun pas opsiyonuna baskı yapıyor ve tabiki en iyi hareketler videosu olduğu için başarısız olduğu önsezi aksiyonu yok. Defansta ise genelde topu ayağında tutan oyuncuya basıyor işte burada rakipten topu alış şeklini atiba'ya çok benzettim.

Bir diğer dikkatimi çeken nokta aynı 16/17 oğuzhan'ı gibi özellikle kendi yarı sahasının solundan sağ kenar oyuncusuna gönderdiği uzun paslar. Eğer o bölgede tyler boyd oynayacaksa savunma arkasına yapacağı koşularla bize çok gol kazandırabilirler. Lens'den şu an böyle beklentim yok ama boyd'dan var.

Son olarak videolarda bilinçli mi gösterilmedi bilemiyorum ama adamın yanlış görmediysem duran top savunmasında bizzat hava topu mücadelesine girdiği aksiyon 1 tane. Genelde kafaya çıkan diğer takım arkadaşları oluyor ama topun indiği yerde hep elneny var. Burası bize handikap oluşturabilir bunu ancak izleyerek anlayabiliriz. Hızı konusunda da biraz tereddütlerim oluşmadı değil, baskı yaptığında eğer ilk 3 4 saniyede gerekli hamleyi yaparsa topu çok rahat kazanıyor ancak hamle zamanlaması gecikip rakibi topla dribblingle başlarsa genelde yavaş olan taraf elneny oluyor, çoğu pozisyonda ayakta savunmayı tercih ediyor fakat hızının yetmediği noktada rakibi yerde savunmak zorunda kalıyor. Ligimiz için yanından geçip gidebilecek çok fazla oyuncu yok ancak rakiple özellikle rakibin kanat oyuncularıyla 1v1 kalırsa mutlaka yardıma gidilmeli.

Oyuncu bizim ihtiyaçlarımıza özellikle pas alanında kesinlikle olumlu cevap verecektir yalnız yıllardır alışılagelmiş olan kötü takım savunmamıza umarım yeteri kadar katkı yapar tekrardan hayırlı olsun.

Bir futbolcu hakkında fikir edinmenin en sağlıklı yolu onun full maçlarını seyretmek. İyi hareketler derlemesi en sağlıksız yol. Ancak sıradan taraftarlar bunları seyretmeyi ve pozitif düşünmeyi seviyor. Bu yüzden iyi hareketler derlemelerini paylaşıyorum. Bir de Kategorik izleme şekli vardır. Sadece anahtar paslarından oluşan derleme, sadece dribblinglerinden oluşan derleme vs. gibi. Bu da belli yönlerde fikir verse de sağlıklı bir yöntem olduğunu söylemek zor. Oyuncuyu hızlı tanımak istediğimizde veya spesifik bir yönünü mercek altına almak istediğimizde yaptığımız bir şey. Dediğim gibi en sağlıklı yöntem oyuncunun maç maç full performansını seyretmektir. Bu da ikiye ayrılır ya 90 dakikalık maçı seyredersin ya da sadece oyuncunun dahil olduğu pozisyonları "tag"lenmiş maç videolarını seyredersin. Wyscout gibi platformlar bunun için var. 90 dakika seyretmek daha iyi fikir verir, kendisinin dahil olmadığı pozisyonlarda oyuncunun hareketlerini görme şansı bulursun. Ancak diğer yönteme göre hem çok daha geniş bir zaman ister, hemde 90 dakika boyunca konsantrasyonu en üst seviyede tutmak zor olabilir. Tag'lenmiş maç videolarında vakitten tasarruf ederek daha seri bir şekilde fikir sahibi olunabilir.

Elneny'nin full maçlarını seyretmeye başladım. İlk notum şu: Oyuncu'yu tek bir cümleyle anlatmak istesem "sahada gezen 'daima açık' pas istasyonu" derdim. Elneny'nin olduğu takımda futbolcular pas atacak oyuncu bulamama sorunu yaşamaz. Bir oyuncu için tüm pas kanalları kapalıysa bile Elneny daima açık bir pas opsiyonu olarak kendini gösterir.

Elneny'nin bu yönünü ele aldığımızda Beşiktaşın yarasına ilaç mıdır? İlaçtır. Geçtiğimiz sezonlarda pas opsiyonu bulamayınca ileriye uzun şişirirdi futbolcularımız, Avcı ile birlikte şişirmek yasak olduğu için oyuncularımızın pas opsiyonu bulamadıklarında sahada krize girdikleri anlara şahit oluyoruz bu sezon. Oğuzhan pas verme konusunda iyiyse de pas alma konusunda o kadar iyi değil. Oğuzhan daima bir adım sonrasını düşünmeye programlı olduğu için ânı düşünmekte zayıf kalıyor. Yani her an "topu şimdi alsam nereye oynayabilirim"i düşünüyor ve kendini buna hazır tutuyor ama "topu nasıl alabilirim"i pek düşünmüyor. Diğer orta saha oyuncularımız da pas kanalı yaratmak konusunda çok iyi değiller. Bu yüzden pas atacak oyuncu bulamama krizini çok yaşayan bir takımız. İşte tam bu noktada Elneny bu sıkıntıyı çözecek oyuncu tipi. Elneny pas atacak arkadaşını arayan zavallı futbolcuların imdadına yetişen hızır gibi.

Ayrıca şu videoyu da şuraya koyayım. Elneny'nin de içinde olduğu, pas oyununun önemini hatırlatan bir pozisyon.

https://twitter.com/undefined1903/status/1167761657239654401
[ Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 15:08:37 38life ]

Çevrimdışı Erman1903

Hocanın Mehmet Özcanı istememe ihtimali yok. %0.00000001 bile ihtimal yok.

Maliyetli bir adam değil ki neden almıyorlar o zaman anlamıyorum. Çocuk acayip kupon bir durumda, aklıma başka hiçbir sebep gelmiyor. Transfer dönemi de bitiyor, bir ara ilgi olunca fiyat yükseltmiş olsalar bile şu an elde kalmak üzere
[ Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 15:09:42 Erman1903 ]

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Bir futbolcu hakkında fikir edinmenin en sağlıklı yolu onun full maçlarını seyretmek. İyi hareketler derlemesi en sağlıksız yol. Ancak sıradan taraftarlar bunları seyretmeyi ve pozitif düşünmeyi seviyor. Bu yüzden iyi hareketler derlemelerini paylaşıyorum. Bir de Kategorik izleme şekli vardır. Sadece anahtar paslarından oluşan derleme, sadece dribblinglerinden oluşan derleme vs. gibi. Bu da belli yönlerde fikir verse de sağlıklı bir yöntem olduğunu söylemek zor. Oyuncuyu hızlı tanımak istediğimizde veya spesifik bir yönünü mercek altına almak istediğimizde yaptığımız bir şey. Dediğim gibi en sağlıklı yöntem oyuncunun maç maç full performansını seyretmektir. Bu da ikiye ayrılır ya 90 dakikalık maçı seyredersin ya da sadece oyuncunun dahil olduğu pozisyonları "tag"lenmiş maç videolarını seyredersin. Wyscout gibi platformlar bunun için var. 90 dakika seyretmek daha iyi fikir verir, kendisinin dahil olmadığı pozisyonlarda oyuncunun hareketlerini görme şansı bulursun. Ancak diğer yönteme göre hem çok daha geniş bir zaman ister, hemde 90 dakika boyunca konsantrasyonu en üst seviyede tutmak zor olabilir. Tag'lenmiş maç videolarında vakitten tasarruf ederek daha seri bir şekilde fikir sahibi olunabilir.

Elneny'nin full maçlarını seyretmeye başladım. İlk notum şu: Oyuncu'yu tek bir cümleyle anlatmak istesem "sahada gezen 'daima açık' pas istasyonu" derdim. Elneny'nin olduğu takımda futbolcular pas atacak oyuncu bulamama sorunu yaşamaz. Bir oyuncu için tüm pas kanalları kapalıysa bile Elneny daima açık bir pas opsiyonu olarak kendini gösterir.

Elneny'nin bu yönünü ele aldığımızda Beşiktaşın yarasına ilaç mıdır? İlaçtır. Geçtiğimiz sezonlarda pas opsiyonu bulamayınca ileriye uzun şişirirdi futbolcularımız, Avcı ile birlikte şişirmek yasak olduğu için oyuncularımızın pas opsiyonu bulamadıklarında sahada krize girdikleri anlara şahit oluyoruz bu sezon. Oğuzhan pas verme konusunda iyiyse de pas alma konusunda o kadar iyi değil. Oğuzhan daima bir adım sonrasını düşünmeye programlı olduğu için ânı düşünmekte zayıf kalıyor. Yani her an "topu şimdi alsam nereye oynayabilirim"i düşünüyor ve kendini buna hazır tutuyor ama "topu nasıl alabilirim"i pek düşünmüyor. Diğer orta saha oyuncularımız da pas kanalı yaratmak konusunda çok iyi değiller. Bu yüzden pas atacak oyuncu bulamama krizini çok yaşayan bir takımız. İşte tam bu noktada Elneny bu sıkıntıyı çözecek oyuncu tipi. Elneny pas atacak arkadaşını arayan zavallı futbolcuların imdadına yetişen hızır gibi.

Ayrıca şu videoyu da şuraya koyayım. Elneny'nin de içinde olduğu, pas oyununun önemini hatırlatan bir pozisyon.

Yalnız bu özellik bizim için bir velinimet ve ilaç anlamına geliyor. Bence bizim en büyük sorunlarımızdan biri de bu, oyuncularımız pas almak için gelmiyor ya da kaçak dövüşüyor. Bu konuda dediğine katılmakla birlikte eklemek istiyorum oğuzhanla iyi ikili olabilirler. Böyle olursa oğuzhanı parlatırsa ljajic otomatikman parlar demek zaten.

Çevrimdışı Erman1903

Eline sağlık. Oyuncu pas alma, servis etme düşüncesinde olduğu için doğru boşlukları arayan, gezerek oynayan birisi bu konuda ben de ilaç olacağını düşünüyorum. Lakin top rakipteyken, özellikle de hücüm ederlerken ne derece fayda sağladığı hakkında biraz şüphelerim var. Maçları izlemiş birisi olarak oyunun bu tarafını nasıl oynadığını biraz olsun anlatabilir misin? Mesela defans ikilisinin arasına gömülerek oynayabiliyor mu, ve oralardan top çıkarma-topla çıkma meziyeti var mı?
[ Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 15:25:53 Erman1903 ]

Çevrimdışı haluk.m

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı cursedofdragon

7 transfer yaptık şimdiye kadar.

Adem Ljajic ✔️
Tyler Boyd ✔️
Douglas Santos ✔️
Víctor Ruiz ✔️
Pedro Rebocho ✔️
Georges-Kévin N’Koudou ✔️
Mohamed Elneny ✔️

Çevrimdışı KAP

hala haber bekliyorum senden
yazık bir şey gelmiyor elden

Çevrimdışı Erman1903

:)

https://twitter.com/ElNennY/status/1167773812512964609

Ulan aferin sana be, koluna efendi adam saati takmış uymamışsın o Rolex molex takan görgüsüzlere...  :photo:

Yalnız adam omuz ve göğüs çalışmış, biraz da kol yapmış. Eleştirmiştim burada, piyasada olan fotolarından daha fit bir hale gelmiş.  :claps:
[ Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 15:45:13 Erman1903 ]

Gol sevinçlerinde omzuna atlamasınlar adamın, dizlere fazla yükleniyoruz gereksiz yere

kafa topuna da çıkmasın düşerken dize çok yük biniyor :)

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Beşiktaş İstihbarat
3 saat ·
İki yabancı hakkımız daha var.
Planlama doğrultusunda bir santrafor ve bir 8 alma düşüncesi vardı.
8 numara için holtby - rafinha - Fernandes ,
Santrafor için okaka - Aboubakar - son saniye bir fırsat ..

Holtby imza parası
Rafinha Barça dan gelecek cevap beklenirken oyuncu için valencia ve İtalya dan da gelen teklifler bu işi de zora soktu.
Fernandes ile anlaşılma aşamasına gelinmişken Rusya dan teklif gelmesi de işin olurunu zorlaştırdı.
Santrafor konusuna zaten dün değindik.
Dembaba yada diğer öne atılacak her isim son dakika girişimi olur.

Bu saatten sonra bu isimler dışında herhangi bir gelişme bizlere de sürpriz olacaktır..

Bir yedek kaleci ve Atınç transferinin de olma ihtimalini oldukça yüksek görüyoruz.

Genel olarak iyi bir transfer dönemi geçirdik.
Ancak son dokunuşlar hayati önem taşıyor.

1-2 kaldı.bekliyoruz..

Çevrimdışı 38life

Eline sağlık. Oyuncu pas alma, servis etme düşüncesinde olduğu için doğru boşlukları arayan, gezerek oynayan birisi bu konuda ben de ilaç olacağını düşünüyorum. Lakin top rakipteyken, özellikle de hücüm ederlerken ne derece fayda sağladığı hakkında biraz şüphelerim var. Maçları izlemiş birisi olarak oyunun bu tarafını nasıl oynadığını biraz olsun anlatabilir misin? Mesela defans ikilisinin arasına gömülerek oynayabiliyor mu, ve oralardan top çıkarma-topla çıkma meziyeti var mı?

Benim izlediğim maçlarda defans üçlü oynuyor. Defansif rolü fazla yok. Topla çıkan bir oyuncu değil zaten pasla çıkıyor, al-ver.

Elneny adam kovalamaz, kimse ondan böyle bir şey beklemesin. aldığı pozisyon doğruysa markajını yapar, müdahele şansı varsa yapar. Ama defansif agresyonu kesinlikle çok çok düşük bir oyuncu.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş İstihbarat
3 saat ·

Holtby imza parası
Rafinha Barça dan gelecek cevap beklenirken oyuncu için valencia ve İtalya dan da gelen teklifler bu işi de zora soktu.
Fernandes ile anlaşılma aşamasına gelinmişken Rusya dan teklif gelmesi de işin olurunu zorlaştırdı.

Bu saatten sonra bu isimler dışında herhangi bir gelişme bizlere de sürpriz olacaktır..

Bir yedek kaleci ve Atınç transferinin de olma ihtimalini oldukça yüksek görüyoruz.

1-2 kaldı.bekliyoruz..
Rafinha işi keşke olabilseydi. Büyük ihtimalle Valencia'ya gidecek. Şu an yaratıcı bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Umarım son dakika sürprizi gelir  :tabe: Yapma şansımız yoksa saçma sapan bir oyuncu alınmaz.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Zafer55

Beşiktaş İstihbarat
3 saat ·

Holtby imza parası

1-2 kaldı.bekliyoruz..
Hasic i de sayarsak 13 yabancımız var şuanda.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hasic i de sayarsak 13 yabancımız var şuanda.
Hasic ara transfer döneminden önce takıma katılamayacak 18 yaşını doldurmadığı için  :tabe: Devre arasında durumuna göre yer açılır o bölge için  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi yaço58

Rafinha işi keşke olabilseydi. Büyük ihtimalle Valencia'ya gidecek. Şu an yaratıcı bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Umarım son dakika sürprizi gelir  :tabe: Yapma şansımız yoksa saçma sapan bir oyuncu alınmaz.
bu saatten sonra sadece aboubakarı alıp kapatırız transferi gibi geliyor abou inşallah sağlklıdır sağlıklı bi abouya çok ihtiyacımız var makul bir opsiyon ile burak abou rotasyonu iş görür dünkü yöneticimizin açıklamalarıda bu transferin bitme noktasına yakın olduğunu gösteriyor güzel takviyeler yaptık ama bi öğretmenoğlu gibi forvetimiz maalesef yok hala dünkü maçta attığıı goller muazzamdı bizi sivasta doğrarken penaltımızı yerken adam gsye 3 puanı elleriyle verdi hala inanamıyorum insanın ağrına gidiyor gözümüze soka soka yapmaları bi fanatik taraftar gitcek en son kötü bişe yapcak hakeme sonra bunlar düzelecek milletin gözünün içine baka baka yapılmaz sonrada holiganlk olur adaletin sağlanmadığı yerde herşey olur başkanın gücü yetmiyorsa ali koçla ortak yapsın bişeyler gerekirse yoksa tiyatro izlemeye devam

Çevrimdışı Erman1903

Benim izlediğim maçlarda defans üçlü oynuyor. Defansif rolü fazla yok. Topla çıkan bir oyuncu değil zaten pasla çıkıyor, al-ver.

Elneny adam kovalamaz, kimse ondan böyle bir şey beklemesin. aldığı pozisyon doğruysa markajını yapar, müdahele şansı varsa yapar. Ama defansif agresyonu kesinlikle çok çok düşük bir oyuncu.

Teşekkürler,

Agresyon o rol için çok aranan bir şey değil zaten. Dediğin gibi genelde 3lü oynuyorlarsa bahsettiğimiz açılardan değerlendirmek zaten sağlıklı olmayacaktır. Topla çıkma derken yaldır yaldır değil tabi ama en azından orta sahaya doğru topla yönlenme demek istemiştim. Orta sahamız biraz yumuşak olduğu için FM diliyle konuşacak olursak hoca kendisini Başakta Emreyi kullandığı gibi DLP(S) den ziyade DLP(D) gibi oynatacak diye düşünüyorum. Bu roldeki oyunculardan defansif anlamda bahsettiğimiz konular biraz önem kazanıyor. Benim endişem de bu yüzden...

Oyuncunun isteneni elinden geldiğince yapmaya çalışacağına inanıyorum. Kendisini bu anlamda pozitif görüyorum. Bazı şeyleri taktiksel olarak orada beklenmediği için de yapmıyor olabilir.

Hayırlısı olsun bakalım, kendi takımımızla-taktiğimizle oynadığında en güzel şekilde göreceğiz zaten.

Çevrimdışı Zafer55

Hasic ara transfer döneminden önce takıma katılamayacak 18 yaşını doldurmadığı için  :tabe: Devre arasında durumuna göre yer açılır o bölge için  :tabe:
O durumu biliyorum ama...”devre arasında bi şekilde hallederiz” düşüncesi endişelendiriyor beni

Mevcut Kadromuz yeterli mi  :alala:

Karius
                                Utku
                                Ersin

Douglas             Vida           Ruiz             Rebocho 
Gökhan             Roco           Yok                Caner

Dorukhan     Elneny
                     Oğuzhan       Atiba
                     Muhayer       Necip

Boyd                          Ljajic                     N'koudou
Orkan                          Yok                        Lens

Burak
                                 Güven
                                 Umut

Çevrimdışı MUSTAFA_

O durumu biliyorum ama...”devre arasında bi şekilde hallederiz” düşüncesi endişelendiriyor beni
İmza atılıp takıma katılır katılmaz oynayacağını düşünmüyorum. Belki kiralık olarak bir takıma bile verebiliriz  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★