Maia ismi geçen orta saha oyuncuları arasında taktiğimize en uygun isimdi. Burada tekrarlayıp durdum hoca orada Emre ile oynuyordu diye. Konuşulan rakamlar son derece normal, 7-8 Milyon zaten bu transfer için alt sınırdı.
Oyuncu geriden oyun kuran tarzda olmasının yanında son derece iyi müdahale, markaj, pozisyon alma özelliklerine sahip, defansif yönünün çok kuvvetli olmasıyla benzer oyunculardan (Deep Lying Playmaker) ayrılan bir yapısı var. Boyu 178 lakin kafa toplarında zaafı olan bir yapıda da değil, hatta boyuna göre bu alanda iyi sayılabilir.
Evet bahsedildiği gibi çok hızlı biri olmadığı doğru, lakin kendisinden bu konuda aşırı bir beklentiye de gerek yok. Sonuçta bu adamdan kilometrelerce koşmasını, deparlar atmasını, rakip sahada extra işler yapmasını çok beklemeyeceğiz. Pozisyonunu koruması, aldığı topları ileriye ve kanatlara taşıması kendisinin öncelikli görevi olacak ve bu konuda gerçekten iyi bir oyuncu.
Lille'de neler yaptığını özel olarak takip etmedim lakin yüksek tempo beklentisiyle ve bahsettiğimizden farklı rolde kullanıldıysa etkili olamamış olması muhtemel.
Hocanın sistemini tıkır tıkır çalıştıracak, ışıl ışıl bir potansiyeli olan ve ileride bize şıkır şıkır para saydırabilecek bir adam aldık, herkesin içi rahat olsun.
O Wanyama diye anıran eşeğe de buradan selam olsun. Oyuncudan haberi var mı bilmiyorum ama eğer azıcık futboldan anlıyorsa bundan sonra ağzını daha sıkı tutar.