O dediğin konu bütün yabancı futbolcular için geçerli. Tek tek neden miilletlerine ayırıyorsun? O zaman ben de sana şunları söylerim; İspanyollar ile bizim kültürümüz çok farklı değil. Akdeniz havzasında yaşayan insanlar benzeriz hele italyanlarla falan nerdeyse aynıyız onlarda bağıra bağıra konuşmayı severler aceleciler çok benzer özelliklerimiz var. Aynı şekilde Brezilyalılar ile de benzeriz sadede din farkımız var. Uyum sorunu dediğin şey ilk kez kendi memleketinden dışarı çıkan futbolcuda çok olur o konuya katılıyorum fakat bize gelen oyuncuların hepsi kaşarlanmış artık. Bak mesela Hasic için aynı şey olabilir ya da almanyadan gelen genç çocuklar için ama konop için uyum sorunu olmaz. Oyuna uyum sorunu olabilir.
Yahu bana ispanya ukrayna falan anlatiyorsun insan az dusunur
Ispanyollar ile ne ortak noktasi var turklerin
Italyanlarla neyimiz benziyor
O senin teorisyen mantiginla firansizlarin da ispanyollara benzemesi lazim hatta italyanlarla ayni olmasi lazim
Ben oturup sana medeni kanun falan anlatiyor muyum
Ispanyada eyalet degistirdiginde adamlarin kafasi degisiyor bakislari farkli
Sadece din farki olup kultur benzerligi olan insanlar da yunanlilardir ermenilerdir
Yunan ermeni gorunce sariliyorsun komsu diye oturup konusup yemek yiyebiliyorsun
Futbol konusuna gelince de berazilyada adamlar ona gore hazirlaniyor bazisi ilk topa vurdugunda dunya turuna cikmak isterken bazisi tercih etmiyor. Aleks mesela gitti denedi geri dondu sonra fbliler ikna etti adami getirip otobus gibi bindiler ortegayi getirdi adamlar mesela o yapamadi tam apaciydi
Gidip kulture adapte olma yuksek ayku gerektiren bir meziyettir, her insan beceremiyor
Sscbde ise sehirli koylu koken problemi vardir. Sovyetlerden kalma koylerds dogum buyuyen sonra serbestlik kazanip sehre goc edenlerde asiri terbiye ve duzen poroblemo vardir, sehir altyapili olanlar ise fazla degismemislerdir sehrin yapisina gore. Mesela ukrayna dogu ve kuzeyi daha ilginc kultur barindirirken guney kisimlarindaki insanlar baskadir
Izmir ile konya arasi kac km insanlar birbirine benzemiyor kulturleri fRkli