Abi klübün genel konularında çok büyük oranda aynı fikirdeyiz de şua gol konusunda bir analaşamıyoruz seninle.
İlk devre forvet demiyorum dikkat Golcü yok atılan gol 28 mi 29 mu ne yalan olmasın. Pektemek Babel Pepe falan 5 er tane atmış düşün yani. Ljacic neredeyse çöp transfer ilan edilecek. 1 gol 2 asist galiba katkısı. Kalecimiz yok 1 kanadımız boş ve golcü yok. 2. devre Burak-Mirin-Kaqawa geldi. Kalecimiz yok-stoperimz yok-kanadımız yok-sol bekimiz de kontrat çekmesi var
ama artık bir golcümüz var de vardı.
Mirin bu arada bana göre olduğundan çok gömülüyor. 11 e yazmam ama 18 e yazarım. Kaqawa zaten forma giyemedi pek yine de biri 2 dk da olmak üzere 3-4 gol attı. Katkı alamadık gitti. Kısaca tek oyuncu 1 adet Golcü geldi sakatlıktan çıkıp maç oynamadan dinlenmiş şekilde olabilecek en iyi durumda geldi klasik Şenol Güneş 2 maç falan yine oynatmadı. Ara ara boş geçti ama 7 maçta 8 gol attığı bir periyot vardı. Gomez etkisi yaptı ki 6 maçlık seri. Uefa ya gidemez dediğimiz takımı adam son 2 maça taşıdı. Tek başına. Tek başına derken takıma haksızlık yapmam ama Ljacic Pektemek le Larin le oynarken silikti. Çünkü oynadığı adamlara top atıyorsun asistini yiyorlar. Veriyorsun geri alamıyorsun. Boş koşı aldatıcı koşu yapmıyorlar. Alan açmıyorlar. Şimdi birbirimizi kandırmayalım Ljacic öyle şapkana tavşan çıkarabilecek uber süper bir oyuncu değil takımla birlikte paralayan bir çocuk. Tek başına maç aldıracak seviyede değil. Sergen muamelesi yapmanın anlamı yok. Sosa nın 1-2 tık altı bir oyuncu. Ama Burak gelince nefes aldı sorumluluk aldı 2. devre çok iyi bir çıkış yaptı. Gomez yokken Ba sakatken Sosa nasıl verimsizdi hatırlayalım. Güven zaten 4 maçta 8 attı. 6-2 7-3 falan maçlar bitti.
Özetle İyi bir omurga ve doğru oyun düzeni önemlidir. Ama Golcün yoksa sonuca gidemiyorsun çoğunlukla. Bize öyle her maç penaltı çalınmıyor. Ofsayttan gol yazılmıyor. mecburen üstün oynayıp 2 fark yapmamız lazım.
o cevap mylifea verilmişdi söylediğine karşılık
avcıyı yere göğe sığdıramıyor forumda bazı arkadaşlar deli gibi istiyordu
attıkları gol toplamı 49 biz 72 gol atmışız. onların elinde bir sürüde forvet vardı
ben olayın vahametine bakıyorum şu anda ligin 72 golle en fazla golü atmış takımına golcün yoksa diye girilmez bence
biz gol atıyorduk sorun bu değildi ben bunu anlatamadım kaç yıldır biz pozisyon öğütüyorduk buna ramen gol atıyor
takım takım böyle aşağılanmamalı. 30-40 orta açarak bitiriyorsun maçları buna ramen oyuncuların çabalamış ve
ligin en fazla atan takımı yapmış seni doğru dürüst savunma anlayışın sistemin olmadığı için her rakip atağı tehlikeli olmuş
sorunlar takımda bas bas bağırırken kaçan şampiyonluğu golcün olmamasına bağlamak ayıp oluyor biraz.
elbet iyi golcün olmalı ama biz bu kafayla iyi golcüyede gol attıramazdık burakı kullanabildiğimize inanıyormusun
adama golmü hazırladık sadece kendini gösterme çabasıyla hırslanıp gol atmaya çabaladı yoksa biz hiç birşeyi doğru yapmıyordukki.
biz üç yıldır forvete gol attırmak için bir oyun oynamıyoruz o nedenle iyi forvetten önce sorgulanması gereken şeyler var.
şimdi avcı quaresma ısrarında bulunursa bir şeylerin değişeceğine inanan biri varmı acaba ne olacak quaresmayımı değiştirecek
yine kalkacak en kritik anda pas verse gol olacak pozisyonda kendi vuracak yine duran topların başına gidecek
yine orta açıp pozisyonları katledecek değişen ne olacak dahamı fazla pas yapmış olacağız kendi yarı sahamızda.
sorun forvet değil takım gol atabiliyor yeterki oyuncuları bağından kurtaralım. maçı bir oyuncu değil takım kazanır
ama bir oyuncu yüzünden kaybedersin takım en zayıf halkası kadar güçlüdür. bir ağırlığı bütün zincirin halkaları birlikte kaldırır
ama tek bir halkanın kırılması yükün düşmesine neden olur. bu unutulmamalı.