2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 62 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4244026 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı Koa_lAA

bu sene scout luk yapıyoruz diğer kulüplere gibi... meraş fb oluyormuşmuş...

Çevrimiçi Samet Demir

Iki senedir sahada yok diyor tuncaboylu zaten
Iyi bir ozzi diye lafa girmedi mevcut halini konusuyor
Yoksa genc bir atiba iyi bir karyus diye baslanir
Olmaz tabi onun yerine necibi oynatan teknik direktör varken nasıl oynasın adam. Hayata küstürdü oguzhani gitti. Takımda oynatmadi milli takımda 11 e aldı. Neyse Şenol hoca tayfası gelmeden ben susayim.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

Vuralım.

https://tr.whoscored.com/Players/107077/History/Oguzhan-Ozyakup

Son iki seneki rating'leri 6.61 ve 6.42. Felâket yani.

Rayting demiyorum abi. Oğuzhan direk asist den ziyade  kilit pasıda atıyor. Attığı kilit pası kaç? Ya elimiz de ki adamları gömmeye ne kadar meraklısınız. Size necip mustehak. Sanki takımda iyi bir 8 numara varda ben karşı cikiyorum.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Necmi

Messi az kosuyor 6-7km kosulur mu?
Yahu 100 tane gol atiyir adam neden kossun
Bizim takim antremanda atamaz 100 gol kalede karyus olmasa

Dun vidyoya bakiyorum masallah, kumbara gibi butun sutlari yiyor

Bu fbli bazi mallar vardi alekse yaptilar ayni seyi
Aykut kocaman da basladi, aleks kosmuyor falan
Lan ne kosmasi
Herif 26 gol 18 asist mi ne yapmis kossa napacak 49!gol 70 asost mi
Pires yapmiyormus hep ksleyi dusunuyormus aleks diye herifi gonderdiler

Ulan ne sevindim aleks gidince

Kosacak adam var kosmasa da llue adam var
Kosuyla olaydi atletizim takimindN 10bin metreci koyardin 3-4 tane mis gibi top oynardir
Futbol yetenek isidir
Yetenek calisarak falan da kazanilmaz
Ya vardir ya yoktur zorlamaya da gerek yoktur

Aleks kosmuyor, lan ben hoca olsam aleksi antremana almam, sen git kocum dinlen sahile git avmyegit istersen ulkene git anani babani gor cebine de para koyarim gez bi guzel sinirin bosalsin iyice lokum gibi ol, cumartesi 20:00 mac var sitada gelmeyi unutma ilk11 baslayacan, gozun sevem gec kalma
hep oyuncu üstünden gidiyorsunuz yok messi yok alex
tabi herkesin takımıda messi alex dolu değilmi
alex koşmuyordu ama etrafında köpek gibi koşan oyuncular vardı
oyuncu yetenekli olur koşmadan işi bitirir
ama takım koşmadan iş bitiremez ben takım koşu mesafelerinden bahsediyorum siz
dünyada olmuş olacak tek oyuncudan bahsediyorsunuz bunuda örnek olarak sunuyorsunuz
geçem sene uefaga avrupanın köy yakımları bizi top göstermedi biz o maçları koşmadığımız için kaybettik
yoksa kadroya bakıyorsun eldeki oyuncular rakiplerden kaliteli ne işe yaradı o kalite
elbette az koşdun diye kaliteli takımsan küme düşmezsin bir şekilde lige tutunursun ama kimsede seni şampiyon yapmaz
leipzig maçını hatırlıyormusun burda iki kontradan iki gol bulduk maçı kazandık aslında adamlar tek kale oynamışdı
koşmadan işin şansa kalıyor her zaman o kadar şanslı olmuyorsun sıradan takım seni dağıtıyor
bu koşma olayıda maraton olayı değil takım sahada güçlü değil az koşarsın ama sahada diri olursun
koşman gerektiği zaman koşarsın yine üstünlük kurarsın biz gücümüz olmadığı için dağıldık bir çok maçta
biz ligde geçen sene kaybettiğimiz maçları gücümüz olmadığı için kaybettik istediğin kadar yetenekli ol
yeterli gücü toplayamadıysan yetenek hiç birşey değildir.
messi alex örneği komik oluyor onlara bakacağına geçen sene elindeki takıma bak

Çevrimdışı mylife1903

Futbolcuya kızılır 1,2m€  alıyorsa bu üstünde yüktür maaşınız hak etmesini bekleriz. Yönetime zaten tepki gösteriyoruz ama biz İnternet  yazan 3*5 zibidiyi kim ciddiye alır :D :D  Gelin dernek gibi bir şey kuralım..  :evillol:
Bizim vardi dernek “kanarya severler dernegi”
Getirip masaya koyuyordun kanaryayi kedi sever gibi gidisini seviyorlardi poker oynarken

Çevrimdışı tuncaboylu

Rayting demiyorum abi. Oğuzhan direk asist den ziyade  kilit pasıda atıyor. Attığı kilit pası kaç? Ya elimiz de ki adamları gömmeye ne kadar meraklısınız. Size necip mustehak. Sanki takımda iyi bir 8 numara varda ben karşı cikiyorum.

Tamam orada kilit pas da var. Bu sene maç başına 0.9 kilit pas yapmış. Defansif olarak maç başına 0.7 top çalmış. Bu değerlerin hepsi 2 sene önce tam 2 katıymış.

Bak Adam geçme de var orada, geçen sene 0.1'miş. Oğuzhan 10 maçta 1 adam geciyor yani. 2 sene önce 0.7'ymis

Zaten fazla yapsa, rating'i yükselir.

Burada sabahtan akşama Lens gömülür, Caner gömülür. Ben Oğuzhan'ı gömünce kıymete bindi.

O zaman Lens'i eleştirenlere "size Volkan Şen müstehak", Caner'i eleştirenlere "Size İsmail Köybaşı müstehak" yazıyoruz.

[ Son Düzenleme: 02 Ağustos 2019, 15:42:37 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tuncaboylu

bu sene scout luk yapıyoruz diğer kulüplere gibi... meraş fb oluyormuşmuş...
Hasan Ali Kaldırım sakatlanınca, Meraş'ın menajeri ve kulübü "Acaba Fenerbahçe'ye sokabilir miyiz?" diye yoklama çekiyor bence.

Çevrimdışı tuncaboylu

hep oyuncu üstünden gidiyorsunuz yok messi yok alex
tabi herkesin takımıda messi alex dolu değilmi
alex koşmuyordu ama etrafında köpek gibi koşan oyuncular vardı
oyuncu yetenekli olur koşmadan işi bitirir
ama takım koşmadan iş bitiremez ben takım koşu mesafelerinden bahsediyorum siz
dünyada olmuş olacak tek oyuncudan bahsediyorsunuz bunuda örnek olarak sunuyorsunuz
geçem sene uefaga avrupanın köy yakımları bizi top göstermedi biz o maçları koşmadığımız için kaybettik
yoksa kadroya bakıyorsun eldeki oyuncular rakiplerden kaliteli ne işe yaradı o kalite
elbette az koşdun diye kaliteli takımsan küme düşmezsin bir şekilde lige tutunursun ama kimsede seni şampiyon yapmaz
leipzig maçını hatırlıyormusun burda iki kontradan iki gol bulduk maçı kazandık aslında adamlar tek kale oynamışdı
koşmadan işin şansa kalıyor her zaman o kadar şanslı olmuyorsun sıradan takım seni dağıtıyor
bu koşma olayıda maraton olayı değil takım sahada güçlü değil az koşarsın ama sahada diri olursun
koşman gerektiği zaman koşarsın yine üstünlük kurarsın biz gücümüz olmadığı için dağıldık bir çok maçta
biz ligde geçen sene kaybettiğimiz maçları gücümüz olmadığı için kaybettik istediğin kadar yetenekli ol
yeterli gücü toplayamadıysan yetenek hiç birşey değildir.
messi alex örneği komik oluyor onlara bakacağına geçen sene elindeki takıma bak
Oğuzhan'ın böyle olacağı Babel'in 2 sene önceki videolarında belliydi.

Hatırlasanıza kampta spor salonunda herkes bir tarafından solurken, paşam telefonla takılıyordu.

[ Son Düzenleme: 02 Ağustos 2019, 15:45:07 tuncaboylu ]

Çevrimdışı haluk.m

Bizim vardi dernek “kanarya severler dernegi”
Getirip masaya koyuyordun kanaryayi kedi sever gibi gidisini seviyorlardi poker oynarken

:lol:   Aman abi kanarya filan yarın adımız fenerliye çıkar  :kop:

Çevrimiçi Necmi

Abi 2 sene once falandi herhalde
Ayni bilancolari alip incelemis sonra benim ekibe inceletmistim
Goruntu oyle guzeldi oyke guzeldi
50 milyon yuro civari nakit lazimdi
Bir de bir sene feda
Simdi cok baska seyler konusuyor olacaktik
Hatirlarsin o gunleri senin su halinden bile daha pozitiftim bitirelim borclari boyle boyle dusup 100milyon alip tekte uzun vadede cozecez loca geliri olacak onu kirediye baglariz falan otueuo cozum uretiyorduk

Noldi?

Buyudu borc
neye göre borç büyüdü mylife
ben hiç bu kadar detaylı rapor incelememişdim insanlar brüt borca bakıp
2.5 M borcumuz var diyor bunu kaç yıldır hep böyle yaptılar
şimdide borca bakıyorsun 2.416 borç var dün bütçe yayınlandı kimse ağzını açmıyor
görüyormusun konuşan birini ama bunlar çıkacak bir ay sonra borç 2.416 M diyecek yine
şimdi diyemezler derseler rapor konur önlerine hele bir o raporlar kaybolsıun ortadan
yine konuşacaklar. şimdi ljajici aldın taksitle bunun için kulüpden banka teminatı istemişlerdir değilmi
ljajic için bonservis ne kadar 6.5 M euro bu geçtimi borca geçti ama geçen birşey daha var bu borç için verdiğin
banka teminatı yani ljajic için rtapora giren borç miktarı 13 M euro oluyor 6,5 ödendiğinde diğer 6,5 siliniyor
ama birçok insan işde borç konuşurken 13 hesaplayıp konuşuyor.
ben burda hep söyledim gerçek borcumuz o rakam değil diye hep poliyanna dediniz bana
sürekli burda geri ödemesi olmayan borçdan banka teminatlarından bahsettim bu raporda birşey daha öğrenmiş oldum
peşin aldığımız sponsor gelirleride geri ödemesi olmayan borç olarak görünüyormuş bunu bilmiyordum ben
şimdi sportoto ya 10 yıllığına yeni açığı verdik parayı peşin aldık 50 M işde o para geri ödemesi olmayan borç olarak
gösteriliyor aslında borç yok ama rapora borç olarak geçiyor raporda özellikle belirtilmiş ödemesi erken alınmış sponsorluk gelirleri
geri ödemesi olmayan borç  olarak görünüyor diye
temlikler teminat mektupları vs hep borç olarak rapora giriyor tabi herşeyi öğrenmeye bu yayınladıkları rapor yetmez
sonuçta özeti bu ama sonunda yazmış bütün borcumuz bu kadar alacağımız bu kadar alacak dedikleride garanti edilmiş alacak oluyor
birde geri ödemesi olmayan borç detayında ne kadarı finansal borç ne kadarı finansal olmayan borç ne kadarı vergi vs hep söylenmiş
birde borçların kimin borcu olduğu detaylanmış şu kadar basket şu kadar kartal yuvası bu kadar futbol şube gibi dernek bu kadar vs
millet yarın çıkacak her şeyi yok sayıp kulübün 2.416 M borcu var diyecek
bak şunuda söylüyorum genelde rapor ilk üç ayda daha düşük çıkar sene sonu geldikçe artar bu rakam esas önemli olan yıl sonu raporlar
gerçek yüzü o rapor verir. çünkü döviz kurundan etkileniyorsun borçları ödemek için yeni borçlanma yapıyorsun vs bu rakam artıyor
borçla borç ödüyorsun yani bu sefer daha umutlu olma nedenim bunların olmayacak olması yapılandırma yapıldı döviz borcu
tl ye döndü bu bile büyük iş ödemesi sabit gelirlerine göre ayarlandı yani ödemek için borçlanmayacaksın ek borçlanma yapmanın önüne geçildi.
bunlarda umutlanmak için bir sebep işde yani ödediğinde faiz kur artışını ödemiyorsun direk borca yansıyor tabi yapılandırma detayını
bilmiyoruz ben tl yapılandırma yapıldığını düşünerek konuşuyorum ülke politikası şu anda dövize soğuk olduğu için tl yapılmışdır
işin garibi tamamen borcumuz bitti desek bile raporlarda her zaman 700-800 borç görünecek bu geri ödemesi olmayan borç hep olacak artı oyuncu
maaşlarından dolayıda borç hep olacak biz finansal borçları bitirdiğimiz anda bu kulübün borcu yok diye bakabiliriz bizim için tehlike arz eden 1.3 M olan finansal borçlar

Çevrimdışı mylife1903

neye göre borç büyüdü mylife
ben hiç bu kadar detaylı rapor incelememişdim insanlar brüt borca bakıp
2.5 M borcumuz var diyor bunu kaç yıldır hep böyle yaptılar
şimdide borca bakıyorsun 2.416 borç var dün bütçe yayınlandı kimse ağzını açmıyor
görüyormusun konuşan birini ama bunlar çıkacak bir ay sonra borç 2.416 M diyecek yine
şimdi diyemezler derseler rapor konur önlerine hele bir o raporlar kaybolsıun ortadan
yine konuşacaklar. şimdi ljajici aldın taksitle bunun için kulüpden banka teminatı istemişlerdir değilmi
ljajic için bonservis ne kadar 6.5 M euro bu geçtimi borca geçti ama geçen birşey daha var bu borç için verdiğin
banka teminatı yani ljajic için rtapora giren borç miktarı 13 M euro oluyor 6,5 ödendiğinde diğer 6,5 siliniyor
ama birçok insan işde borç konuşurken 13 hesaplayıp konuşuyor.
ben burda hep söyledim gerçek borcumuz o rakam değil diye hep poliyanna dediniz bana
sürekli burda geri ödemesi olmayan borçdan banka teminatlarından bahsettim bu raporda birşey daha öğrenmiş oldum
peşin aldığımız sponsor gelirleride geri ödemesi olmayan borç olarak görünüyormuş bunu bilmiyordum ben
şimdi sportoto ya 10 yıllığına yeni açığı verdik parayı peşin aldık 50 M işde o para geri ödemesi olmayan borç olarak
gösteriliyor aslında borç yok ama rapora borç olarak geçiyor raporda özellikle belirtilmiş ödemesi erken alınmış sponsorluk gelirleri
geri ödemesi olmayan borç  olarak görünüyor diye
temlikler teminat mektupları vs hep borç olarak rapora giriyor tabi herşeyi öğrenmeye bu yayınladıkları rapor yetmez
sonuçta özeti bu ama sonunda yazmış bütün borcumuz bu kadar alacağımız bu kadar alacak dedikleride garanti edilmiş alacak oluyor
birde geri ödemesi olmayan borç detayında ne kadarı finansal borç ne kadarı finansal olmayan borç ne kadarı vergi vs hep söylenmiş
birde borçların kimin borcu olduğu detaylanmış şu kadar basket şu kadar kartal yuvası bu kadar futbol şube gibi dernek bu kadar vs
millet yarın çıkacak her şeyi yok sayıp kulübün 2.416 M borcu var diyecek
bak şunuda söylüyorum genelde rapor ilk üç ayda daha düşük çıkar sene sonu geldikçe artar bu rakam esas önemli olan yıl sonu raporlar
gerçek yüzü o rapor verir. çünkü döviz kurundan etkileniyorsun borçları ödemek için yeni borçlanma yapıyorsun vs bu rakam artıyor
borçla borç ödüyorsun yani bu sefer daha umutlu olma nedenim bunların olmayacak olması yapılandırma yapıldı döviz borcu
tl ye döndü bu bile büyük iş ödemesi sabit gelirlerine göre ayarlandı yani ödemek için borçlanmayacaksın ek borçlanma yapmanın önüne geçildi.
bunlarda umutlanmak için bir sebep işde yani ödediğinde faiz kur artışını ödemiyorsun direk borca yansıyor tabi yapılandırma detayını
bilmiyoruz ben tl yapılandırma yapıldığını düşünerek konuşuyorum ülke politikası şu anda dövize soğuk olduğu için tl yapılmışdır
işin garibi tamamen borcumuz bitti desek bile raporlarda her zaman 700-800 borç görünecek bu geri ödemesi olmayan borç hep olacak artı oyuncu
maaşlarından dolayıda borç hep olacak biz finansal borçları bitirdiğimiz anda bu kulübün borcu yok diye bakabiliriz bizim için tehlike arz eden 1.3 M olan finansal borçlar
Aynen oyle oluyor inceleyince abi
Heo dedigimi de unutma ama odenecek miktarlarin altindakileri bilmiyiz
O yonetim giderlerini falan
Mesela o tablolarda 850bin dolara alinan oyuncu nerede gosteriliyir, belge sizmasa sabaha kadar incele

Çevrimdışı sametbagan

transfersizlikten elimizdeki adamlara sardık resmen ,biz sanırım millet olarak olumsuzluktan besleniyoruz.

en olumsuz mesajı atan daha çok etkileşim alıyor.Burda da sosyal medyada da böyle maalesef.

bizim taraftar profili transferle motive olan insanlar. yüzü eskiyen oyuncu iyi de olsa gitmeli diye bir kanı var maalesef bizde.

hele kötü ise vay o topçunun haline örnek q7 ,oğuzhan ,lens.

bu böyle gelmiş böyle gidecek maalesef.

Çevrimiçi Samet Demir

Tamam orada kilit pas da var. Bu sene maç başına 0.9 kilit pas yapmış. Defansif olarak maç başına 0.7 top çalmış. Bu değerlerin hepsi 2 sene önce tam 2 katıymış.

Bak Adam geçme de var orada, geçen sene 0.1'miş. Oğuzhan 10 maçta 1 adam geciyor yani. 2 sene önce 0.7'ymis

Zaten fazla yapsa, rating'i yükselir.

Burada sabahtan akşama Lens gömülür, Caner gömülür. Ben Oğuzhan'ı gömünce kıymete bindi.

O zaman Lens'i eleştirenlere "size Volkan Şen müstehak", Caner'i eleştirenlere "Size İsmail Köybaşı müstehak" yazıyoruz.

Lens ile Caner şimdiye kadar sana ne verdi peki? Tamam sen haklısın. Oğuzhan oynamaycaksa alternatif nedir? Transferde yapmıyoruz. 1 ay önce 8 numara Alman Holbty gündeme gelince ben sevindim herkes bana laf söyledi. Yok kanat lazımmış yok bilmem ne.

[ Son Düzenleme: 02 Ağustos 2019, 16:46:35 Samet Demir ]

Çevrimiçi Necmi

Ozzinin kosu mesafesi az degil yalniz biraz yanlis ornek olmus
Zaten 90 dakika sahada emekli yuruyusu yapsan 5-6 km olur
Fazla anlam yukleniyir kosu mesafesine
Zaten mac devamli duruyor soluklaniyorsun yuruye yuruye pozisyonjna geciyorsun devamli depar atilmiyor
Yahu vida mesela nasi kossun nereye kossun 10km

Kosu boyla da alakali mesela malbuyana 5 adim atiyor burak 2 adim
Toplu kosu var depar var depar hizi var
Bunlar senin topla iliskin kotu olduktan sonra bombos islerdir

Kosu kalitesi olarak bakmak lazim mesela sosa nasi kosuyordu basiyordu tam zamaninda bacaklar mutis seri fuleli teknik yetenek var simdi ismael 15km kossa nolur adriyanon 8km kosarak yaptigi isi yapamaz
bizde zaten bundan bir tık daha iyiyiz.
15 km koşan ismail olsun demiyoruz 10 km koşan adri olsun ya adrianoyu övüp duruyorsun pardon ne faydasını gördün iki senedir
o muhteşem futbol görüşünü kulübedemi sundu. adamların geçmişiyle konuşuyorsunuz bize ne verdi diye konuşan yok.
hala adri kalsaydı diyen var adri elimizdeydi zaten sahayamı çıktı sürekli sakattı son iki sene 68 maçda aldığı süre toplamı
39 maça denk geliyor yani bir maç var bir maç yok sen bu oyuncuylamı 11 kuracaksın iki senede bir sene oynamadan para kazanmış
bunamı güveneceksin her tarafı büyük oyuncu olsa ne yazar. sahada olmadıktan sonra. geçtiğimiz sene 90 dakika faydalandığımız maç sayısı
11 ne olacak diğer maçlar.
biz burda yetenekden bahsetmiyoruz hem yetenekli olacaksın hemde koşacaksın daha doğrusu bu koşmakta değil güçlü olacaksın antrenman yapılmıyor deme nedeni güç aslında bunu deşifre eden koşudur ozi koşsa ne olur yanından biri geçse savruluyor 11 km koşmak var koşmak var
sende koşarsın 11 km bende koşarım ama sahada bakarsın ben hiç koşmamışım sen deli gibi koşmuşsun koşmak farklı hız farklı biri sürekli koşar ama mıy mıy koşar aynı koşuyu diğer oyuncu yarı zamanda yapar diğer yarı zamanda aktif dinlenme yapar bu koşu mesafelerini ölçerken sadece koşu değilki oyuncunun maç içindeki haraketliliğidir sahada kalan bir oyuncunun 90 dakika haraketli olabilmesi için 11 km koşu mesafesini görmesi lazım
vasat ortalaması 1.5 falandır bir oyuncu 10 km nin altına düşüyorsa demekki maçda ciddi bir bölümü eli belinde maçı izleyerek geçirmiş demektir
bu vida ise hoş görürsün adam stoper zaten mevki itibariyle böyle olmak zorunda ama onlarda ileri geri daha uzun mesafe kat ettikleri için aradaki fark kapanıyor vidanın rakip kaleye bir gidip gelmesi ozinin orta saha göbeğindeki on turuna eşittir bu arada ozi koşuyor hemde takım içinde ilk üçe girer her halde ama o koşularını rakip oyuncunun arkasına saklanmak için yapıyor :D açıkta kaldımı hemen saklanmak için depar atıyor :evillol:
bir kalecinin koşu mesafesi 6-7 km oluyor düşün sahada dikilenin 6-7 km yaptığı bir oyunda bir oyuncu rakipden 500 metre fazla koşsa çok şey değişir
yani koşan oyuncuyla koşmayan oyuncu arasındaki fark 1000-1500 metre gibidir 11 yaparsan çok iyisin 10 un altına düşersen kötüsün bunu takımca yaparsan sıçtık demektir bizim 100 km de kalmamız neden kötü butakımda 10,5 11 yapan zaten 3 oyuncu hep oluyor onlar yükseltiyor biraz bu diğerleri 8 de kalıyor demektir yani 100 km yapan takımda oyuncular ortalama 9-10 km koşmuyor bir kısmı çok iyi koşuyor ama bir kısmı hiç koşmuyor hiç koşmayanlarda takımın gardını düşürüyor. caner mesela adam hücumcu bek değilmi lafta öyle aslında şu ana kadar takımın koşanları arasında ilk beşe girdiğini görmedim belki gözümden kaçmışdır ama adam koşmuyor zaten sağ bekte sorun yaşamamızın nedeni bu takımın en fazla koşması gereken mevkisinde duran oyuncunun takımın koşu vasatlarından olması. takımda forvetler koşsun diye beklenir ama işin aslı öyle değil en uçtaki adamlar genelde az koşar koşu göbekteki oyuncular libero ve bekler sayesinde olur hücumda yüksek koşu hızı kontra oynayan takımlarda olur.
iyi bir takım 120 km civarı koşar ortalama takım 110-115 civarı koşmalı 110 km nin altına düştüğün anda vasatlaşma başlar bizim türk takımları işde bu standartta o nedenle avrupaya çıktığımızda dökülüyoruz. 110 bile vasatken bizim 100 km geçen seneki ortalamamız bu takımın hiç birşey yapmadığını gösterir. unutma koşarak maç kazanamazsın ama koşmadan kesin kaybedersin barça az koşar ama özel bir takım topa sahip olan müthiş yetenekleri var top rakibe geçtiğinde anında pres yapıp geri alıyorlar rakip sahada paslaşarak oynuyorlar topu rakibe vermiyorlar bu koşu mesafelerini düşürüyor ama bu örnek olamaz kimse onların yaptığını yapamaz onun için 700-800 m değerinde bir takım kurman gerekiyor. onlar bile kendi ayarlarında koşan takım olunca dağılıyor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

beiN anlaşmış herhalde   :tabe:

TFF ile beIN Sports, 410 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

Maksimum kur, 5,80 olarak belirlendi.

Resmi açıklama 18:00'de yapılacak. (@Hurriyet)

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

beiN anlaşmış herhalde   :tabe:

TFF ile beIN Sports, 410 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

Maksimum kur, 5,80 olarak belirlendi.

Resmi açıklama 18:00'de yapılacak. (@Hurriyet)

Normalde ne kadardı ??
Edit:
Halen yayıncı kuruluş olan Digiturk tüm yayın haklarını içeren D paketine 500 milyon dolar + KDV teklif vererek ihaleyi kazandı. Yüzde 18'lik KDV eklendiğinde rakam 600 milyon dolara yaklaşıyor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Normalde ne kadardı ??
Edit:
Halen yayıncı kuruluş olan Digiturk tüm yayın haklarını içeren D paketine 500 milyon dolar + KDV teklif vererek ihaleyi kazandı. Yüzde 18'lik KDV eklendiğinde rakam 600 milyon dolara yaklaşıyor.
Böyle bir şey buldum  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

Lens ile Caner şimdiye kadar sana ne verdi peki? Tamam sen haklısın. Oğuzhan oynamaycaksa alternatif nedir? Transferde yapmıyoruz. 1 ay önce 8 numara Alman Holbty gündeme gelince ben sevindim herkes bana laf söyledi. Yok kanat lazımmış yok bilmem ne.

Futbolda dün yoktur. 2 senedir verimsiz oynuyorsa, eleştirilir.

Alternatifi yok diye eleştirmeyelim mi?

Takımda en alternatifsiz adam Caner, onu hiç eleştirmeyelim o zaman. Hele Lens'in alternatifi Quaresma, onu da eleştirmeyelim.

Bir de bakarsın, alternatif takım içinden çıkar. Geçen sene Dorukhan'ı kim tahmin ediyordu? Bakarsın Muhayer çıkar, Oğuzhan'ın verdiğinden fazlasını verir.

Gerçi Oğuzhan çok şanslı, çünkü Abdullah Avcı geldi. Onun sisteminde 40 yaşındaki Emre ortada maestro gibi az eforla çok katkı verdi geçen sene. Bir zahmet Oğuzhan da o kadarını yapsın.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Böyle bir şey buldum  :tabe:

Dediğim şeyin nelere gittiğini gösteren şeyi bulmuşsun  :lol: Biz 2 sene şampiyon olduğumuzda bein ne paralar verdi falan, gs şampiyon olduğunda ne paralar verildi. Umarım bu bir mesaj olmuştur, belirli yerlere.

Çevrimiçi Necmi

Aynen oyle oluyor inceleyince abi
Heo dedigimi de unutma ama odenecek miktarlarin altindakileri bilmiyiz
O yonetim giderlerini falan
Mesela o tablolarda 850bin dolara alinan oyuncu nerede gosteriliyir, belge sizmasa sabaha kadar incele
yönetim giderlerinde gösteriliyor işde
her şirketin devletin kurumun gizli ödenekleri vardır aile içinde senin bile vardır.
yengenin bile vardır bilmezsin
her şeyin sorgusu olmaz dostum kulüpten başarılı olmasını istiyorsun ezik olma diyorsun güçlü ol diyorsun bunları yapmak için
bir sürüde yapmaman gereken şeyi yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorsun
yapmaman gereken şeyi yaparsan bunu resmi evraka dökemezsin. şimdi çıksa devletin bir sürü açığı çıkar nerde bu paralar yediler drsiniz
ama devletin hiç bir yerinde özgür suriye ordusuna giden silahların parası yazılmaz orda ciddi bir ordu kuruldu yada
hiç bir yerde libyaya giden silahların parası kayıtlı değildir öyle birşey yok vermedikki ama bizim sihalar libyada ukraynanın iki uçağını düşürmüş yeni
şimdi ne diyeceksin bu öyle birşeyki o sihaları libya askeri kullanmıyordur bu kadar kısa sürede öğrenemezler başında türk operatör vardır :D
işde böyle bir çok şey gizli ödeneklerden karşılanır bunu bir şekilde muhasebeleştireceksin  eline geçmeyen bir buzdolabının parasını ödersin
burda buzdolabı nerde diyemezsin gözünü kapatman lazım bazı şeylere. kulüplerle iyi ilişkiler kurmak çay partisi yapmakla olmuyor.
eskiden hiç bir kulüp fenerle kötü olmak istemezdi neden çünkü saçma sapan oyuncularına yüksek paralar ödeyip alıyordu. neden kötü olsun
biz bir tabata vakkasını hala konuşuyoruz adam seni takmaz hiç menfaati yokki senden. adamın tff deki koluda senin için oy vermez
hiç düşündünmü hiç bir kötülüğümüz olmadığı halde neden hiç takımlar bizi sevmez kötülük yapmıyoruz ama bizden menfaatleride yok.
ts ile neden aramız son dönemler düzeldi çünkü bizden menfaat sağlıyorlar. büyüksen ben büyüğüm diye caka atıyorsan bunun bedeli oluyor
biz bunu anlayamadık taraftar olarak büyüklük lafla olmaz. başkalarına büyük olduğunu hissettireceksin fener basın mensuplarına passat vermiş
bunu eleştiriyoruz ama diğer taraftan basın yanımızda değil diyoruz sende ver seninde yanında olsunlar bu iş tesislere adam sokmamakla olmaz.
ceza sistemi olur ama ödül sistemiyle birlikte olur

Çevrimiçi Necmi

ozinin son üç senede attığı kilit paslara bakıver kaçmış saymadım ama bir elin parmaklarını geçmez
bir maçta yapması gerekeni 3 senede yapmış bir oyuncudanmı bahsediyoruz o kadar beğenmediğimiz caner daha fazla kilit pas atmışdır emin ol
ozi hiç birşey yapmıyor topu ver hemen en yakınındakine veriyor zaten çoğunlukla eliyle yön gösterip bana atmayın diyor
sahada maçın ortasında elleriyle insanlara ne yapması gerektiğini söyleyen hoca gibi  :D ya rakip arkasına saklanır yada
saklanamadıysa eli havada topu nereye atması gerektiğini gösterir hasbelkader top gelirse en yakınındakine verir buda genelde geri pas olur
şu anda bu takımda aldığı parayı en hak etmeyen oyuncu ozi

Çevrimiçi Necmi

Olmaz tabi onun yerine necibi oynatan teknik direktör varken nasıl oynasın adam. Hayata küstürdü oguzhani gitti. Takımda oynatmadi milli takımda 11 e aldı. Neyse Şenol hoca tayfası gelmeden ben susayim.

ozi konusunda Şenol güneşin hiç bir suçu yok gereğinden fazla bile şans verdi. daha ne yapsın
onun yerine necip oynuyorsa otursun kendini sorgulasın ikinci ligden gelen genç çocuk ondan formayı alabiliyorsa
bunu kendisi düşünecek biraz.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Bugün oynanacak udinese maci, bana 10 dakikalik mesafede, biraz yagmur yagdi ama hava aciyor yine.  aslinda gitmeye düsünüyordum, ama burak dorukhan lajic sakat, quaresma lens necip mirin canerleri zaten görmek istemiyorum, Besiktasim bana gelmis, ama gidipde izleme hevesi birakmadilar masAllah yönetim.
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimiçi Necmi

Oyuncuların eksiklerini karşılaştırmak ayrı şey, oyuncuyu haketmediği şeyler söylemek başka bir şey. Oğuzhanın şu bu eksik geliştirmesi gerek falan demek başka, tolga denen yetersize tercih ederdim demek başka. Bu oyuncuyu yerin dibine gömmek demek, hayatında 1 sezon harici başka hiç bir şey yapmayan hatta 1 sezonda değil, yarım sezon bir performans gösteren birisine böyle davranmak yanlış. Oğuzhanın toplamda yaptığı şeyler çok daha fazladır. Geçmiş performansları boşver diyorsun, hem de isimler oynamıyor diyorsun. Tolganın da geçmişte yaptığı yarım sezon performansından başka hiç birşeyi yok.
ozi baba parası yiyen zenginler gibi Beşiktaşın parasını yiyip geziyor onun yeteneğini yemişim
bu gün göndersek belki şansı varsa Beşiktaşa kapak takmak isteyen renklilerden biri alır yoksa kendine ikinci ligde bile takım bulamaz
hayatında bir sezon demişsinde ozi kaç sezon vardı :alala:

Çevrimiçi Necmi

Bugün oynanacak udinese maci, bana 10 dakikalik mesafede, biraz yagmur yagdi ama hava aciyor yine.  aslinda gitmeye düsünüyordum, ama burak dorukhan lajic sakat, quaresma lens necip mirin canerleri zaten görmek istemiyorum, Besiktasim bana gelmis, ama gidipde izleme hevesi birakmadilar masAllah yönetim.
ilginç