Abi 2 sene once falandi herhalde
Ayni bilancolari alip incelemis sonra benim ekibe inceletmistim
Goruntu oyle guzeldi oyke guzeldi
50 milyon yuro civari nakit lazimdi
Bir de bir sene feda
Simdi cok baska seyler konusuyor olacaktik
Hatirlarsin o gunleri senin su halinden bile daha pozitiftim bitirelim borclari boyle boyle dusup 100milyon alip tekte uzun vadede cozecez loca geliri olacak onu kirediye baglariz falan otueuo cozum uretiyorduk
Noldi?
Buyudu borc
neye göre borç büyüdü mylife
ben hiç bu kadar detaylı rapor incelememişdim insanlar brüt borca bakıp
2.5 M borcumuz var diyor bunu kaç yıldır hep böyle yaptılar
şimdide borca bakıyorsun 2.416 borç var dün bütçe yayınlandı kimse ağzını açmıyor
görüyormusun konuşan birini ama bunlar çıkacak bir ay sonra borç 2.416 M diyecek yine
şimdi diyemezler derseler rapor konur önlerine hele bir o raporlar kaybolsıun ortadan
yine konuşacaklar. şimdi ljajici aldın taksitle bunun için kulüpden banka teminatı istemişlerdir değilmi
ljajic için bonservis ne kadar 6.5 M euro bu geçtimi borca geçti ama geçen birşey daha var bu borç için verdiğin
banka teminatı yani ljajic için rtapora giren borç miktarı 13 M euro oluyor 6,5 ödendiğinde diğer 6,5 siliniyor
ama birçok insan işde borç konuşurken 13 hesaplayıp konuşuyor.
ben burda hep söyledim gerçek borcumuz o rakam değil diye hep poliyanna dediniz bana
sürekli burda geri ödemesi olmayan borçdan banka teminatlarından bahsettim bu raporda birşey daha öğrenmiş oldum
peşin aldığımız sponsor gelirleride geri ödemesi olmayan borç olarak görünüyormuş bunu bilmiyordum ben
şimdi sportoto ya 10 yıllığına yeni açığı verdik parayı peşin aldık 50 M işde o para geri ödemesi olmayan borç olarak
gösteriliyor aslında borç yok ama rapora borç olarak geçiyor raporda özellikle belirtilmiş ödemesi erken alınmış sponsorluk gelirleri
geri ödemesi olmayan borç olarak görünüyor diye
temlikler teminat mektupları vs hep borç olarak rapora giriyor tabi herşeyi öğrenmeye bu yayınladıkları rapor yetmez
sonuçta özeti bu ama sonunda yazmış bütün borcumuz bu kadar alacağımız bu kadar alacak dedikleride garanti edilmiş alacak oluyor
birde geri ödemesi olmayan borç detayında ne kadarı finansal borç ne kadarı finansal olmayan borç ne kadarı vergi vs hep söylenmiş
birde borçların kimin borcu olduğu detaylanmış şu kadar basket şu kadar kartal yuvası bu kadar futbol şube gibi dernek bu kadar vs
millet yarın çıkacak her şeyi yok sayıp kulübün 2.416 M borcu var diyecek
bak şunuda söylüyorum genelde rapor ilk üç ayda daha düşük çıkar sene sonu geldikçe artar bu rakam esas önemli olan yıl sonu raporlar
gerçek yüzü o rapor verir. çünkü döviz kurundan etkileniyorsun borçları ödemek için yeni borçlanma yapıyorsun vs bu rakam artıyor
borçla borç ödüyorsun yani bu sefer daha umutlu olma nedenim bunların olmayacak olması yapılandırma yapıldı döviz borcu
tl ye döndü bu bile büyük iş ödemesi sabit gelirlerine göre ayarlandı yani ödemek için borçlanmayacaksın ek borçlanma yapmanın önüne geçildi.
bunlarda umutlanmak için bir sebep işde yani ödediğinde faiz kur artışını ödemiyorsun direk borca yansıyor tabi yapılandırma detayını
bilmiyoruz ben tl yapılandırma yapıldığını düşünerek konuşuyorum ülke politikası şu anda dövize soğuk olduğu için tl yapılmışdır
işin garibi tamamen borcumuz bitti desek bile raporlarda her zaman 700-800 borç görünecek bu geri ödemesi olmayan borç hep olacak artı oyuncu
maaşlarından dolayıda borç hep olacak biz finansal borçları bitirdiğimiz anda bu kulübün borcu yok diye bakabiliriz bizim için tehlike arz eden 1.3 M olan finansal borçlar