kredibiliten yoksa bulamıyorsun işde o nedenle zaten döviz borçları tl olarak çevrilip düşük faize gelmesi
bizi bayağı rahatlatacak
uzun vadeli borçların kısa vadeli ödemesi bu sene 267 m miş bu yılki taksitleri herhalde bu aynı zamanda kısa vadeli borç olarakta görünüyordur. bu yapılandırma işi bizi bayağı rahatlatır. biz bu sene kısa vadeli borçların altından kalkamazdık ve yeniden borçlanırdık
bu arada geri ödemesi olmayan borçlar içinde erken tahsil edilmiş alacaklarda var mesela sportoto on yıl kiraladık parasını peşin aldık
denizbank aktif bank bunlar hep peşin alındı ama sponsorluklar devam ediyor onlarda geri ödemesi olmayan borç statüsünde duruyor
aldığımız para borç hanesine geçiyor.
Kredibiletimiz yoktur abi zaten yoksa niye temlik gösterelim her haltı

ama kodoman iş adamlarımız yöneticilerimiz de mi yok onlar üzerinden kur yükselmesi döneminde hedge yaparak maliyet düşürülebilirdi.
Yapılandırma çarkı döndürmede nefes aldırma da tabi ki çok önemli. Fakat Yapılandırmanın detaylarını bilmiyoruz. Faiz yıllık ne kadar eğer hali hazırdaki kredilerden daha düşük orandaysa o fark kadar kar etmiş oluyorsun direk. Nefes alman da cabası.Yok daha yüksekse fark kadar zarar etmiş oluyoruz borç daha da artıyor. Ama ben ilk seçenek olduğunu düşünüyorum. 2. seçenek günü kurtarmak için geleceği karartmak olur. Öyle bir durumda son çaremizmiş demek ki derim. Muhakkak enine boyuna incelemişlerdir.
10 farklı yere borçlanmaktansa 1 farklı yere borçlanmak daha iyidir. Ama onun da dezavantajı o 1 kişiye mahkumsun borçlu olduğun süre boyunca ki anlaşma da öyle zaten tabi bu çıkarımıza da aslında sıkı sıkıya uygulanırsa. Atıyorum yıllık %20 den borçlandın. 5 yıl boyunca ya giderlerini kısarak ya da gelirlerini arttırarak %100 rakamına ulaşmak zorundasın ki 5 yıl boyunca her yıl %20 den toplam %100 düz hesap söylüyorum bileşik hesaplanır aslında. ödemelerini yapabilesin başka bir borçlanmaya girmeden. he bu sağlanırsa 5 yıl sonunda bugün yapılandırılan tutar kadar borcumuz düşmüş olacak. Tabi aynı anda diğer kalemlerde eşitlik olmalı. Sonrası çok daha kolay olur. işte bura da önemli olan hangi yolun seçileceği. Başa baş gelen kar zarar dönemi ele alınıp %20 gider düşürmek demek her yıl örneğin bu sene 50 m maaş bütçemiz var 40 m a çekmek demek. Tabi tüm gelirlerimiz aynı kalmalı. Ya da 50 m başarı geliri yaptık. yayıncı kuruluş uefa falan yine 50 m maaş vereceğiz bu sefer 60 m gelir elde etmemiz gerek.