2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 64 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4256566 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı BJKTÜRK23

bu kulüplere verilen banka teminatlarıda borç içinde görünüyor sanırım çünkü borçlar kısmına yazmışlar
birde loca ve kombine satışları var geleceğe dönük aldığın için aldığın para borç hanesinde duruyor.

söylediklerinin hepsi yazılıyor abi borç hanesinde.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı Necmi

söylediklerinin hepsi yazılıyor abi borç hanesinde.
işde o zaman onlar geri ödemesi olmayan oluyor.
alacakta hayali değil garantilenmiş alacak.yani şu kadar bilet satıp şu kadar kazanacağım değil finans
içinde dahil olmuş çek senet gibi evraklardan kaynaklanan alacak

Çevrimdışı BJKTÜRK23

ödemeyeceksek o zaman borç değil :D
1.3 M nin tahmini erken kapatma faizi ne olur yarısı kısa vade olarak düşün 150-200 düşermi

detaylı bakmak lazım vadesi gelmeyen borçlar diye ayrı tablo yapmadılarsa futbolcu alacakları da o nakit çıkışı gerektirmeyen borca sokulmuş olabilir. yani ne kadar ödeneceği kestirilemez. Ne kredisi aldığına göre değişir abi ev kredisi aldıysan erken kapama cezai faizi yok mesela bankaya kaçıyor  :D olaya öyle bakarsan yapılan yapılandırma ile kalkan temlik gelirlerinden gelen nakit parayı mevduatta değerlendirsen cezayı amorti etmiş olursun.  arta da bilir düşe de bilir. Kaç farklı kredi alınmış kaç yıllık alınmış hangi kredi hangi taksidinde vs çok değişken var. Cezai faiz için diyorum. Sen yapılandırmayı kast ediyorsan yapılandırma da cezai işlem alınmaz. Eline para geçer tekte öderim diyorsan onu da bitirebilirsin de Beşiktaş için konuşursak öyle bir şey olma şansı yok bu devirde şirketlerin için bile yok anca gayrimenkul satışı gibi bir şey olabilir. Yani bizim için dersek nevzat demir tesislerini atıyorum 1.6 milyar tl ye sattın o zaman olur. O durumda da kulübün mali müşavirleri yapar hesabını kapatmak mı daha karlı kapatmayıp el de ki fazla nakit ile yatırım yapmak mı karlı ya da mevduatta fon da repo da vs işletmek mi diye  :D

Çevrimdışı sosyalkartal

gına geldi ya taraftar forumu mu ekonomi bülteni mi  :lol:
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu takım şampiyonlar liginde 14 puan alırken takım 100 kilometre koşmuş mu maç başına ? 14 puan alan Beşiktaş kontrol etmedim ama muhtemelen şampiyonlar ligi tarihimizde en az koşan Beşiktaş takımıdır. Çok koşmak 80'lerde kaldı. Günümüzde fazla geçerliliği yok.

Çok koşmak 80'lerde mi kaldı?

Hiç 80'lerde maç izlemedin herhalde, herkes yürüyerek oynardı.

Ve ayrıca çok koşmak gerekiyor artık, Şenol hoca verimli koşu diye bir şey uydurdu aka dünya futbolunda yeri yok onun. Artık bir futbolcu ne kadar teknik, ne kadar yetenekli olursa olsun, koşmaya mecbur.

Çevrimdışı Erman1903

ekip varsa ortada başarısızlık tek kişinin olmaz zaten bir eleştirdiğimiz şenol hocamı
Şenol hoca transfere karışmazmış kim diyor onu ben sayayım ozan serdar aziz şener burak bunlar medya önünde yaşanan transferler
yerli olduğu için hepsinede dibine kadar karıştı. sonra marcelo  hoca istemedimi bilmediğimiz daha neler vardır şimdi gördüğümüzemi inanalım
yoksa orta dolaşan söylentiyemi Şenol güneş istemez bunu bilmek için önceki çalıştırdığı takımlara bakmak gerekir. oyuncuların arkasından
neler söylediğine hoca 14-15 futbolcuyla oynar sakatlık ceza olmadan kolay kolay takım bozmaz eleştirdiğim bir konu değil bu
ama kötüde olsa oyuncu oynatır al işde ozi taraftara yuhalatıncaya kadar oynattı. herşeyinde farkında millet ljajic atsın serbest vuruşları diyor
hoca atamıyor diyor neymiş bir tane atmış adam zaten kaç tane serbest vuruş attıki dediğinde quaresma geldiğinden beri atıyor kaç tane attı
yani onun için oyunun takımın kötü olması önemli değil ya biz maç başlamadan kimi çıkaracağını hangi dakikada kimi sokacağını biliyorduk
bu oyunu okumamı oluyor bildiğin herşeyi ezbere yapıyor hani birşeyleri denersin başarılı olamazsın anlarım ama düşün gs maçında başarılı kadroyu bozup
sahaya quaresmayla çıktı deplasmanlarda hiç bir başarısı olmayan quarezma için kazanan takımı bozdu. onu geçtim necip oynadı yahu
kazansan şampiyon olacaksın çıkardığın kadroyla kaybediyorsun daha maç başlamadan.
bazı oyunculara takık olduğunu herkes biliyorsa bu buz dağının ucudur birde bilmediklerini düşün derim ortada olanın çok azını görebiliriz çünkü.
bütün suç hocanın değil elbette ama bütün suç yönetiminde değil nasıl anlatayım bilemiyorum suç yönetimin dediler önceki sene kadro yetersizdi
diyorum o takım şl de grupdan nasıl lider çıktı yetersiz bir kadro şl de nasıl başarılı olabilir böyle bir olasılık yok şansla olmaz o iş.
diyorlar maaş ödenmiyor bir yıl alacağı olan oyuncularla gs şampiyon oldu bize gelincemi böyle
takım yaşlı diyorlar ligin en yaşlı takımı ligi ikinci bitirdi.
yıldız oyuncu yol almıyor yönetim leblebici forvet almıyormuş eee öyle takım kursa Şenol hocaya neden ihtiyaç olsun bende şampiyon yaparım
şampiyonluk için iyi kadro isteyip sonra her başarıyı şenol hocaya yazmak ayrı bir düşünce tarzı
bak bu takım önceki sezon şl de grupdan na mağlup çıkmasaydı bu sezon ligin en az koşan takımı olmasaydı bende ana suçu yönetimde
bulurdum ama sahada olan şey böyle demiyor malesef ben aslında yönetimi kollayıp hocaya yıkmıyorum olayı gerçekten sorun bu olduğu için böyle konuşuyorum
ben bunları takım şampiyonluğa giderken herkes mutluykende söylüyordum. takım şampiyon olurken hocayı alkışlayıp kötü gidince hocaya kesmedimki
takım başarılıydı şampiyonluğa gidiyordu ben burda ne konuşuyordum takımda sistem yok orta açma dışında birşey yapmıyoruz ozi on metrede oynuyor
söylediğim bunlardı aradan iki sezon daha geçti ve ben aynı şeyleri söylüyorum yine.
herkes yıldız oyuncu ister bende isterim attığını sokan bir forveti kim istemez ama kulübün durumuda ortada
diyorlar pepeye verdi o parayı ona vereceğine forvet alsaydı yanlış bu kimseye verme lüksü yoktu
forvet olsa orta açtırmazdı deniyor buda yanlış quaresma cezalıydı sonra sakatlandı yani mecbur kaldı
o olmadan takımın oyununda iyileşme olunca mecbur kaldı quaresmayı oynattığı maçlarda iki maç yenildik iki maç berabere kaldık diğerlerini kıl payıyla bir farkla alabildik
onun takıntılarıyla verdik iki şampiyonluğu neymiş efendim lens kötüymüş ben takıma bakarım quaresmalı takımmı daha iyi oynuyor lensli takımmı.
yönetimi eleştireceğimiz çok konu var. ama bunlardan biri saha değil kesinlikle
hakkımızı arayamadı eleştirelim haklıyız bu konuda taraftarı karşısına aldı bundada eleştirelim yerden göğe haklıyız
ama yenildiğimiz maçlar biz kötü oynadığımız için yenildik takım ne oynadığını bilmiyor maç bitsinde gidelim derdindeler
mağlup durumdayız maç bitiyor takım daha yarı saada lay lay lom top çeviriyor.
takım herşeyi yapar yetmez oturur yönetimi eleştiririz ama iş o noktaya gelemediki onu al bunu al takım şampiyon olur
peki onlar gelince güneşe ne ihtiyacımız var gomez aldı oldu talisca abou aldı oldu o zaman neden şenol hoca yaptı deniyor bal gibi yönetim yaptı
bu iki yüzlülük oluyor o zaman şampiyon olamadık yönetim takımı eksik bıraktı suçlu yönetim şampiyon oluyoruz şenol hoca yaptı
bakıyoruz gomez abou talisca yapmış aslında

Abi bizde böyle takımın iyiyse şampiyon olursan başarılısın, kötüyken şampiyon yaparsan çok başarılısın. Kötüyken şampiyon olamazsan başarısız, iyiyken olamazsan çok başarısızsın. Ben demiyorum Şenol hoca şampiyon yaptı, veya onun yüzünden olamadık diye.

Bir süredir bu foruma yazmıyorum ama zaten Şenol hocanın artık gitme vaktinin geldiğini düşenenlerden biriydim. Yani ne Şenol ne Abdullah hocaya karşı bir hayranlığım yok. Şenol hocanın özellikle o son maçtaki Necip hatası beni de çıldırtan bir şey olmuştu, başka fahiş hatalar da çok oldu. Evet şampiyon olamamamızda da etkisi tabii ki hoca olarak yüksekti ama şu transferle ilgili anlattıkların doğruysa klübün anahtarını vermediğimiz kalmış kendisine. Bu klübün patronu Fikret Orman ve teknik direktörler de onun çalışanları. Hocayla Başkanın abi kardeş modunda olmaları da bir çok sıkıntıya zemin hazırlayan faktördü.

Sahadaki sorunla yönetimin alakası yok diyorsun ama eminim başkana sorsan mesafemi biraz korusaydım, herkesin görev tanımı belli olsaydı ve teknik direktör sınırsız yetkiye sahip olmasaydı diyordur yüksek ihtimalle.
[ Son Düzenleme: 01 Ağustos 2019, 22:45:02 Erman1903 ]

Çevrimdışı mylife1903

Evet gerçekten transfer önemli. Sürekli transferlerin maddi yükümlülükleri üzerinden konuşuluyor, ki önemli bir konu ama işin manevi bir boyutu da var.

Biraz demagoji yapayım. Bundan bir kaç sene önce orada burada yeni nesil çocukların hepsini Beşiktaşlı olduğunu, ne bileyim bahçede mahallede topa vururken Taliscaaa diye bağırdıklarını falan okurdum. Buradan başkan beye sormak istiyorum: O çocukların kaçı hala Beşiktaşlı Fikret bey? Dozu arttırıyorum; o Beşiktaş'lı fakir çocuk, okullar tatil, tüm gün sokakta. Görüyor arkadaşlarında son model telefonları gidiyor babasına, diyor, baba diyor, bana telefon alasın diyor, pokemon oynatmıyor benimki diyor (yada çocuklar bugünlerde ne oynuyorsa artık). Babası da oğlum telefon ne ki, telefonu almaktan kolay bir şey mi var ya, ama telefonu doğru zamanda alınır diyor. Bırak karışma ben uygun zamanda alırım diyor. Oğlansan oğlanlığını bil diyor. Sonra o çocuk bakıyor haberlere Gassaray şunu almış, Fener bunu almış, Trabzon gümbür gümbür geliyormuş. Beşiktaş başkanı da babası ne diyorsa aynısını diyor, azarlıyor onu, taraftarı. Yaz dönemi tuttuğu takım ikinci lig takımları ile hazırlık maçı yapıyor yayınlanmıyor bile. Fenerbahçe Real Madridle oynuyor. Beşiktaşın bir kaç senede o durumdan bu duruma nasıl geldi başkanım? (Ağlayarak) O çocuk bugün topa vurunca Ozan Tufan diye bağırıyor başkanım. Çocuklar inanmıyor başkanım!...
Kufur etmeden daha guzel anlatilamazdi
Yahu git paskal numani tiransfer et lisans cikar
Zaten o beles oynar
Antremanlara ciksin
Oc sahada son 5 dakika sahaya sal
Dolar o arena dolar
Baktin rakipten lagaluga yapan var kafayi koysun paskal
Sene sonu 32. Hafta fbye sokarsa da gene tombala yapar

Yahu roki bile cikmis son ramboyu cekiyor
Topgun donuyor
Gelsin paskal millet sinerji gorsun ya

Çevrimdışı BJKTÜRK23

işde o zaman onlar geri ödemesi olmayan oluyor.
alacakta hayali değil garantilenmiş alacak.yani şu kadar bilet satıp şu kadar kazanacağım değil finans
içinde dahil olmuş çek senet gibi evraklardan kaynaklanan alacak

Toplam borç hanesinde kesin var abi yani 3 yıllık sattığın locanın parasını peşin aldıysan 3 yıl boyunca giderler tablosunda borç hanende görünüyor. yarısı peşin yarısı vadeli ise kalan kısım alacak hanesinde peşin alınan borç hanesinde gözüküyor. Bunu başkan ve suat anıl defalarca belirtti. Aziz hesaplamıyordu Ali koç ekletti. Gs de hala dahil değil diye biliyorum mesela.

Tabloya bakıyorsun sen  eğer vadesi gelmeyen borç yazıyorsa onun içindedir avans karşılığı borçlar varsa onun içindedir o da yazmıyorsa şu anlık nakit çıkışı gerektirmeyen borç içindedir.

Çevrimdışı sozkul

Egos şimdi sen bir hipotez kurduğunda sonraki aşama ne olur ? Hipotezini ispatlamak. 2 senedir şundan sebep başarısız diye fikirler üretiliyor. Bunlar ispatı olmadan ispatlanmış şeyler gibi sürekli tekrarlanıp duruyor. Benim dediğim şey kısaca madem sizin ürettiğiniz hipotezler doğru, kendinizden bu kadar eminsiniz , 1 sene sonra ne kadar haklı olduğunuzu, hipotezlerinizin ne kadar doğru olduğunu  hep beraber göreceğiz. Benim tepkim insanların kesinliği belli olmayan fikirleri 2 senedir kesinmiş gibi sunması sürekli bu yönde sürekli diğerlerine telkin vermesi.  Haksız çıkma ihtimali karşı tarafı biraz geriyor anlaşılan.

En azından son 20 mesajının 18i bu konuda olabilir Onur, başka bir konuda yazmıyorsun zaten. Keşke başka konulardada yazmak aklına gelse..

Çevrimdışı Necmi

detaylı bakmak lazım vadesi gelmeyen borçlar diye ayrı tablo yapmadılarsa futbolcu alacakları da o nakit çıkışı gerektirmeyen borca sokulmuş olabilir. yani ne kadar ödeneceği kestirilemez. Ne kredisi aldığına göre değişir abi ev kredisi aldıysan erken kapama cezai faizi yok mesela bankaya kaçıyor  :D olaya öyle bakarsan yapılan yapılandırma ile kalkan temlik gelirlerinden gelen nakit parayı mevduatta değerlendirsen cezayı amorti etmiş olursun.  arta da bilir düşe de bilir. Kaç farklı kredi alınmış kaç yıllık alınmış hangi kredi hangi taksidinde vs çok değişken var. Cezai faiz için diyorum. Sen yapılandırmayı kast ediyorsan yapılandırma da cezai işlem alınmaz. Eline para geçer tekte öderim diyorsan onu da bitirebilirsin de Beşiktaş için konuşursak öyle bir şey olma şansı yok bu devirde şirketlerin için bile yok anca gayrimenkul satışı gibi bir şey olabilir. Yani bizim için dersek nevzat demir tesislerini atıyorum 1.6 milyar tl ye sattın o zaman olur. O durumda da kulübün mali müşavirleri yapar hesabını kapatmak mı daha karlı kapatmayıp el de ki fazla nakit ile yatırım yapmak mı karlı ya da mevduatta fon da repo da vs işletmek mi diye  :D
vadesi gelmeyen borçlar ayrı gösterilmiş hem oyuncu hem diğer vadesi gelmeyen borçlar
22 sayfa rapor mesela yd ye olan 100 M borç senet borçlarına işlenmiş artık yönetici kısmında görünmüyor
alacak kısmındada 6 m yd nin bize borcu var.
banka faizleride gösterilmiş tl 25 dolar 8 euro 8

Çevrimdışı mylife1903

Nakit çıkışı gerektirmeyen borçlar denilen kısım akılda soru kalmaması için özetleyeyim; içinde sabit kaynaklar vardır. mesela şirketinizin üstüne olan makinanızın ya da arabanızın amortisman gideri vs. sonra ödemesi gelmeyen ama o dönem ki bilanço da ne kadar geleceği kestirilemese de bir şey geleceği kesin gibi olan giderlerdir. Atıyorum ocak-mart raporunda ocak ayının başındayız ocak-şubat ve martın elektirik su telefon doğalgaz faturaları gibi. ayrıca bizde payı yüksek olması muhtemel reeskont faiz giderleri de vardır. x firma bize çek kesti biz çeki önceden kırdırdık diyelim merkez bankasına alacağımızdan düşen pay çek vadesi gelene kadar bu tabloda yer alır. çok büyük oran da yine döviz alımlarında  borcun karşılığı kadar döviz olmaması durumunda kasada ki ya da bir şekilde elde edilen tl ile kur alırken ki oluşan kur alım satım farkı gibi giderlerdir. Direk nakit olarak çıkmayacaktır.  Ama bir şekilde zarar olarak girmiştir.  :D Gider veya zarar hanesine yazılmıştır.
Kombineleri localari falan da o sekil muhasebe ediyorlar
3 senelik 100bin dolar aliyor adamdan onu borca yaziyir
Ama nasi guncelliyor bilgi yok o konularda
Mesela eskiden localar 24 saat her gun erisimdeydi
Gun gun mu dusecen mac mac mi ay bazinda mi nasil muhasebe ediliyor kimse bilmiyor
Icsahada mac oynadin 100bin dolardan 3 bin dolar dustu
3 senelik aldi adam belki bu sene 20 seneye 25 icsaha maci olacak
Gecensenekileri ezberlemistim bu sene bakmadim aciklananlara
Kur fsrkini koyduysa bilmiyorum turkiyede kur farki kazanci vergiye dahil mi
O tarz islemlerde oluyordur

Objektif ve duzgun bir butce yapip bu butceye saygili davranip dogru zamanlarda guncelleme yapmayi gorev bilsinler kafi

Çevrimdışı tuncaboylu

39 yapan takımdan eksilen tek kişi adri o da ismi vardı kendi yoktu zaten üstüne boyd ve daglıs geldi kadro 39 yapan kadronun önünde kağıt üzerinde.
Bence de öyle.

O yüzden transfer diye kendini jiletleyenlere hayretle bakıyorum.

Çevrimdışı Necmi

Toplam borç hanesinde kesin var abi yani 3 yıllık sattığın locanın parasını peşin aldıysan 3 yıl boyunca giderler tablosunda borç hanende görünüyor. yarısı peşin yarısı vadeli ise kalan kısım alacak hanesinde peşin alınan borç hanesinde gözüküyor. Bunu başkan ve suat anıl defalarca belirtti. Aziz hesaplamıyordu Ali koç ekletti. Gs de hala dahil değil diye biliyorum mesela.

Tabloya bakıyorsun sen  eğer vadesi gelmeyen borç yazıyorsa onun içindedir avans karşılığı borçlar varsa onun içindedir o da yazmıyorsa şu anlık nakit çıkışı gerektirmeyen borç içindedir.
nerde olursa olsun dediğin gibi birşey yok
sonuçta ödemeyeceğiz :D

Çevrimdışı BJKTÜRK23

gına geldi ya taraftar forumu mu ekonomi bülteni mi  :lol:

transfer yok ne yapalım  :D

Çevrimdışı Necmi

Gun gun mu dusecen mac mac mi ay bazinda mi nasil muhasebe ediliyor kimse bilmiyor

Objektif ve duzgun bir butce yapip bu butceye saygili davranip dogru zamanlarda guncelleme yapmayi gorev bilsinler kafi
günluk aylık değilki sezonluk ve üç sezonluk satuyorlar yani süre dolmadan düşemezler tek paket

Çevrimdışı mylife1903

günluk aylık değilki sezonluk ve üç sezonluk satuyorlar yani süre dolmadan düşemezler tek paket
Abi bilemiyoruz iste nasil degerlendirdigini
Belki mac mac orda fatura kesiyorlardir
Dusuyoardir borctan

Bana cok sacma geliyor mesela bu yontem
Sonucta hizmet bu mal satmiyorsun verdin locayi ne hali varsa gorsun

30 milyon dolar loca sattin diyelim
Koydun faize %5ten sene sonu bu geleni nasi yaoacan
Bir suru gario sorular giyo aklima
Benim sn sevdigim yonetim giderleri tabi
25 milyondan dusmus mu?

Çevrimdışı MUSTAFA_

+ En az üç transfer yapılacağı söylendi..
Biz 4-5 transfer yapılacağını düşünüyoruz.

+ Mangala konusunda anlaşma aşamasına gelindi.
Geçen ay mangala konusunu dile getirmiş sakatlık raporlarının istendiğini ve inceleneceğini söylemiştik.
O zaman gündem Timothee , hugo hatta bir kaç isim üzerinde gidip geliyordu.
Raporlar olumlu yada olumsuzdan ziyade risk teşkil edebilecek bir durum olduğunu gösteriyordu.
Bunun üzerine yönetim yeni alternatiflerle görüşmeyi uygun buldu.
Ancak geçtiğimiz yıllardan sakatlık raporları problemli olan caceres Türkiye’de kendine kulüp bulamamış ve Sonra juve ye geri dönmüş ve çatır çatır topunu oynamıştı.
Rapor sonuçları Almanya’ya gönderildi.oradan iki test daha istediler.Bunu oyuncuya da ilettiler.Gelecek sonuçları Almanya’ya gönderecekler.
Olumlu rapor gelirse Mangala İstanbul’a iner..
1.5 m değil anlaşılan rakam.
2 m.
Bonuslarla senelik 2.5 m civarı..
Sözleşme süresi ya 2+1 olacak ya da net 3 sene.
Tek belirsizlik bu.
City oyuncu için ilk etapta bir bonservis talep etmemişti.
Raporlar temiz çıkarsa , kronik kalıtsal bir problem yoksa son anda ister istemez bilemiyoruz.
Ancak bu durumu bizler kadar detaylı anlatıp , bu kadar detay veren olduğunu da sanmıyoruz.

+ Timothee gelebilirdi.Hala da listede..
Ancak Tigres stoperi 6 ay sonra döneceği bir sakatlık yaşadığından yerine adam almadan bırakmak istemediler.
Onların 5 talebine biz 3.5 demiştik.
Olay + roco ya döndüğünde istememişlerdi.
Sonra bir ara sıcak bakar gibi oldular ama daha sonra beklemeye geçtikleri için iş soğudu.
Premier ligden Almanya’dan stoper bakılıyor.
Marcelo için Lyon bu süreçte istediğin takımla görüş seni düşünmüyoruz demedikçe bir girişim olmaz
1 - 1.5 ay önce gidildiğinde satmayı düşünmediklerini söylediler.
Zaten biz kiralama teklifinde bulunmuştuk.
Çağlar söyüncü , Atınç isimleri geldi.
Hoca istemedi.
Hoca ayakları iyi bir stoper istiyor.
Ve özellikle sol ayaklı ricası var.
Ancak marcelo nun ayaklarının iyi olması ve vida nında gereklilik halinde sol stoper oynayabileceğinden marcelo ya hoca hayır demez..
Orada da Lyon devreye giriyor..
Bu sebeplerden ötürü şu an listenin başında mangala var.

+ Sol bek kim gelirse gelsin ayakları çok iyi bir oyuncu olacak.
Çünkü hocanın talebi bu.
Durmisi daha önce olabilir miydi ? Evet.
Ama Marsilya da oyuncu ile ilgileniyor.
Bizim maaş teklifimiz 1.5..
Lazio 5 istiyor.
Bizim teklifimiz 2.5..
Onlar 3.5-4 arası bir rakama indi..
Oyuncunun da bize olur demesi durumunda bitme ihtimali olan bir transfer.
Fransa da oynayan siyahi bir sol bek var bir de.
Ayrıca Fransa yı tercih eden trauco da listedeki diğer adaydı.
Bunlar dışında görüşülen isimler varsa da bizim bilgimiz yok.
Bu arada kolarov için geçen gün bir girişimde daha bulunduk.
Atı alan muhtemelen Üsküdar’ı geçti.
Ancak yinede transfer dönemlerinde her şey yaşandığı için olası bir sürpriz yaşanması muhtemel.
Her ne kadar düşükte olsa böyle bir şey yaşanırsa şaşırmam..

+ Malmö nün 6 numarası
Amiens in 6 numarası
İtalya liginden 2
Premier ligden 1 6 numara

Bizim bildiğimiz görüşülen isimler.
Medel bekleniyor..
Atiba sakatlandı.
Dorukhan kadroda.
Bu bölgeye bir çok taraftar transfer elzem diye düşünüyor.
Ancak bu bölgeye transfer yapılmazsa bana sürpriz olmaz..

+ Roco - Mirin ikilisini hoca istemiyor.
Ancak biri gidecekse Roco gitsin istiyor.
Mirin e teklifler var.
Görüşüyor..
Roco ya da var..
Roco istediği maaşı başka yerden alamadı..
Mirin in gitme ihtimali daha yüksek.
Ancak hoca ikisini de istemediğini iletti..
Lens ve quaresma istedikleri teklifleri alamadığı için kalacak gibi duruyor..
Boyd da geldi..
Orkan da var.
Douglas ve Caner kanat oynayabiliyor.
Ama hoca net bir sol kanat istiyor..

+ Konoplyanka senelik 3 istemiyor..
Geçen ay istiyordu..
Bonus yol yemek SSK derken 2.5 m civarı bir rakama anlaşma sağlandı..
Premier ligden ve bir kaç Avrupa kulübünden fırsat “net” sol kanat alternatif olarak değerlendiriliyor.
Konoplyanka gelirse bonservisiyle gelecek..
2 civarı bir teklifimiz var.
Schalke 3 civarına indi.
Ortada buluşulabilir gibi görünüyor.
Ancak biraz oyalanma sebebimiz belki bir fırsat çıkar yada mevcut kadrodan bir oyuncuyla yollar ayrılır maaş konusunda da rahatlarız.
Bu ağırdan alma ya da bekleyiş bize artı yansıyıp bonservisi daha da düşürebiliriz.
Ya da fırsat bir kanat düşürebiliriz.
Yada beklemek yerine başka kulübü tercih eden oyunculardan dolayı elimiz boş kalabilir.
Bunun tasarrufunu yapacak yönetimdir.

+ Hoca ısrarcı olmamak birlikte yedek kaleci istedi.
Yerlilerden bakılacak.
İmkan ve şartlar uygun olur hoca da bulunan kaleciye onay verirse alınacak..
Yoksa mevcut kalecilerle devam edilecek.
Mevcut devam ederse
Lig başladıktan bir kaç hafta sonra
Karius
Ersin
Utku
Sıralaması olur diye düşünüyoruz..

Ersin Utku nun önünde bir kaleci..

+ Biz bugün yada yarın alev olur deyince risk aldık..
Farkındayız..
Böyle temkinli gidince sıkıcı bir sayfa olduk.
Hugo tamamken Brezilya uçağına bindikten sonra adımızı sahtekara çıkarmamak için bir çok şeyi bitme aşamasına gelmeden paylaşmama kararı aldık.
Çünkü yarın iş uzayıp 2 gün ertelense burada üzerimize toprak atarlar:))

Durumu özetlemeye gayret ettik..

Herkese güzel geceler , selamlar 🦅

(Beşiktaş İstihbarat)

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı BJKTÜRK23

nerde olursa olsun dediğin gibi birşey yok
sonuçta ödemeyeceğiz :D

Loca kombine gelirlerini ödemeyeceğiz tabi ki ama şirket mantığıyla hesaplıyorlar ondan yazıyorlar. Sen taş satıyordun galiba değil mi  :D 1 kamyon nevşehir oniks taşı sipariş etti bir kodoman abimiz diyelim taş ev yapacak. Sana peşin yolladı parayı senin elinde yok ama sen gittin kazan da hesap ödedin 700 tl lik 3 büyük devirdin diyelim  :evillol: ya da gittin araba aldın kredi ödedin maaş ödedin vs ama taş almadın bu adama 1 kamyon taş yollaman senin borcun ticari itibarın gereği. Yarısı kar olsa aldığın paranın yarısını geri koyman lazım tedarik için. Yarı parayı sonra faizsiz borç aldıysan birinden adam 1 kamyon yetmedi 1 daha gönder derse bu sefer paranın yarısı ile faizsiz borcunu öder kalan yarısı ile taş alırsan sen de para kalmadı ama kredi ödedin borcun düştü bir de mal sahibi oldun. tabi araba da sana gider yükleyecek. ama şirket üstüne aldıysan onu 5 yıl amortismandan düşeceksin bakıma vs para vereceksin ama vergiden düşeceksin aha sana nakit çıkışı gerektirmeyen örnek. Vergi borcun çıkmazsa galeri ve servise ödemiş oluyorsun cebinden vergi dairesine değil ona ikinci kez cebinden para çıkmamış oluyor. Ama muhasebecinden arabanın alımı servis giderleri de borç hanesinde gözüküyor. Mahsuplaştırmadan önce cirona göre tahmini gelir vergisi borcunda.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

vadesi gelmeyen borçlar ayrı gösterilmiş hem oyuncu hem diğer vadesi gelmeyen borçlar
22 sayfa rapor mesela yd ye olan 100 M borç senet borçlarına işlenmiş artık yönetici kısmında görünmüyor
alacak kısmındada 6 m yd nin bize borcu var.
banka faizleride gösterilmiş tl 25 dolar 8 euro 8

heh o oyuncular vadesi gelmeyen kısmın içinde mesela lens in 2 m euro maaşı var 2 yıl da kontratı var diyelim. 4 m euro toplam 2.4 milyar tl lik borcun için de bugün satarsan 0 tl ye borcumuz 4 m euro * 6,2 tl  24.8 m tl düşecek borç olacak 2.375 milyar tl. ama 1 m euro ya satarsak 6.2 m tl alacak kısmına işlenecek. 6.2 m tl ile olan borçlardan bir şey ödenmezse vadesiz hesapta durursa borç 2,368 e düşmeyecek.

Bu arada oldukça yüksek faizler döviz cinsinde Parayı sen yatırsan %3  verirler %4.5-5 arası olması lazımdı tl faizi ise geçen sene kur yüksekken alındıysa uygun banka zaten %24 veriyor parana %36 ya kadar normaldir. Beşiktaş ın çok daha uyguna  döviz kredisi bulabilir olması lazım.

Çevrimdışı Necmi

Abi bilemiyoruz iste nasil degerlendirdigini
Belki mac mac orda fatura kesiyorlardir
Dusuyoardir borctan

Bana cok sacma geliyor mesela bu yontem
Sonucta hizmet bu mal satmiyorsun verdin locayi ne hali varsa gorsun

30 milyon dolar loca sattin diyelim
Koydun faize %5ten sene sonu bu geleni nasi yaoacan
Bir suru gario sorular giyo aklima
Benim sn sevdigim yonetim giderleri tabi
25 milyondan dusmus mu?
parayı peşin alıyorsun borç olarak onu işletim para kazanırsan o artık senin paran paranla para kazanıyorsun
yönetim gideri görmedim
160 M vergi borcu var
faliyet giderleri içinde yönetim giderleri var ama o kartal yuvası muhasebesinde
toplammı almışlar anlamadım araştırma geliştirma pazarlama satış ve yönetim giderleri 60 M

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Aynen kombineler 1 yıl localar 3 yıl da bir yenileniyor. O rakam bu şekilde muhasebeleştirme yapıldığı sürece devam eder. Mesela 100.000 dolardan 100 loca sattın 10. m dolar borç hanende 3 yıl boyunca. 2. sene 6.67 m dolar 3. sene 3.33 m dolar. Ama sonra ki sene yine 10 m dolar olarak. loca satış adedi veya loca fiyatı değişiklik gösterirse rakamlar değişir ama Beşiktaş 3 sene 0 loca satarsa o kısımda hiç borcu gözükmez saçma gibi geliyor bize kulüp için ama şirketler için değil.  :tabe:

Şirket kar yaparsa kur alım satımından vergi veriyor. Zarar yaparsa vergiden düşüyor.

Çevrimdışı tangaz

parayı peşin alıyorsun borç olarak onu işletim para kazanırsan o artık senin paran paranla para kazanıyorsun
yönetim gideri görmedim
160 M vergi borcu var
faliyet giderleri içinde yönetim giderleri var ama o kartal yuvası muhasebesinde
toplammı almışlar anlamadım araştırma geliştirma pazarlama satış ve yönetim giderleri 60 M

dewlette vergi borçlarını silsin %90 filan benden bolca alıyor zaten özellikle ödemediğim bir radar cezası wardı araç muayenesi için ödemek zorunda kaldım 488 tl 760 tl olarak aldılar yuhh ohaa oldum 60 milyonda çokmuş
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu Konoplyanka transfer muhabbeti pek içime sinmiyor.

Konuşulan 3 milyon civarında bonservis 2.5 milyon civarında maaş, o kalibredeki bir adam için normal olsa da, bizim şu anki durumumuzda bence risk.

Yönetim herhalde bir prestij transferi için böyle bir bütçe ayırmış, Kagawa olmayınca buna yöneldiler.

Ama bence gerek yok.

Çevrimdışı cursedofdragon

Bu Konoplyanka transfer muhabbeti pek içime sinmiyor.

Konuşulan 3 milyon civarında bonservis 2.5 milyon civarında maaş, o kalibredeki bir adam için normal olsa da, bizim şu anki durumumuzda bence risk.

Yönetim herhalde bir prestij transferi için böyle bir bütçe ayırmış, Kagawa olmayınca buna yöneldiler.

Ama bence gerek yok.

bence de fıstık gibi quaresma ve lensimiz var!

Çevrimdışı Necmi

heh o oyuncular vadesi gelmeyen kısmın içinde mesela lens in 2 m euro maaşı var 2 yıl da kontratı var diyelim. 4 m euro toplam 2.4 milyar tl lik borcun için de bugün satarsan 0 tl ye borcumuz 4 m euro * 6,2 tl  24.8 m tl düşecek borç olacak 2.375 milyar tl. ama 1 m euro ya satarsak 6.2 m tl alacak kısmına işlenecek. 6.2 m tl ile olan borçlardan bir şey ödenmezse vadesiz hesapta durursa borç 2,368 e düşmeyecek.

Bu arada oldukça yüksek faizler döviz cinsinde Parayı sen yatırsan %3  verirler %4.5-5 arası olması lazımdı tl faizi ise geçen sene kur yüksekken alındıysa uygun banka zaten %24 veriyor parana %36 ya kadar normaldir. Beşiktaş ın çok daha uyguna  döviz kredisi bulabilir olması lazım.
kredibiliten yoksa bulamıyorsun işde o nedenle zaten döviz borçları tl olarak çevrilip düşük faize gelmesi
bizi bayağı rahatlatacak
uzun vadeli borçların kısa vadeli ödemesi bu sene 267 m miş bu yılki taksitleri herhalde bu aynı zamanda kısa vadeli borç olarakta görünüyordur. bu yapılandırma işi bizi bayağı rahatlatır. biz bu sene kısa vadeli borçların altından kalkamazdık ve yeniden borçlanırdık
bu arada geri ödemesi olmayan borçlar içinde erken tahsil edilmiş alacaklarda var mesela sportoto on yıl kiraladık parasını peşin aldık
denizbank aktif bank bunlar hep peşin alındı ama sponsorluklar devam ediyor onlarda geri ödemesi olmayan borç statüsünde duruyor
aldığımız para borç hanesine geçiyor.