Nakit çıkışı gerektirmeyen borçlar denilen kısım akılda soru kalmaması için özetleyeyim; içinde sabit kaynaklar vardır. mesela şirketinizin üstüne olan makinanızın ya da arabanızın amortisman gideri vs. sonra ödemesi gelmeyen ama o dönem ki bilanço da ne kadar geleceği kestirilemese de bir şey geleceği kesin gibi olan giderlerdir. Atıyorum ocak-mart raporunda ocak ayının başındayız ocak-şubat ve martın elektirik su telefon doğalgaz faturaları gibi. ayrıca bizde payı yüksek olması muhtemel reeskont faiz giderleri de vardır. x firma bize çek kesti biz çeki önceden kırdırdık diyelim merkez bankasına alacağımızdan düşen pay çek vadesi gelene kadar bu tabloda yer alır. çok büyük oran da yine döviz alımlarında borcun karşılığı kadar döviz olmaması durumunda kasada ki ya da bir şekilde elde edilen tl ile kur alırken ki oluşan kur alım satım farkı gibi giderlerdir. Direk nakit olarak çıkmayacaktır. Ama bir şekilde zarar olarak girmiştir.
Gider veya zarar hanesine yazılmıştır.
Kombineleri localari falan da o sekil muhasebe ediyorlar
3 senelik 100bin dolar aliyor adamdan onu borca yaziyir
Ama nasi guncelliyor bilgi yok o konularda
Mesela eskiden localar 24 saat her gun erisimdeydi
Gun gun mu dusecen mac mac mi ay bazinda mi nasil muhasebe ediliyor kimse bilmiyor
Icsahada mac oynadin 100bin dolardan 3 bin dolar dustu
3 senelik aldi adam belki bu sene 20 seneye 25 icsaha maci olacak
Gecensenekileri ezberlemistim bu sene bakmadim aciklananlara
Kur fsrkini koyduysa bilmiyorum turkiyede kur farki kazanci vergiye dahil mi
O tarz islemlerde oluyordur
Objektif ve duzgun bir butce yapip bu butceye saygili davranip dogru zamanlarda guncelleme yapmayi gorev bilsinler kafi