2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 69 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4251692 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı BJKTÜRK23

medel + mirin yollanır.

Yerine kimler gelir acaba  :halay:

Medel-Mirin-Roco gitsin Marcelo gelsin. Hatta Mirin kalsa da olur. Yedek olarak.  İsmi geçenlerden ise timothe hariç diğerleri bize uymaz.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı FaikDogan

👉Beşiktaş taraftarına yönelik sosyal medya kamuoyu anketi düzenledik. Gümdemle ilgili sorular var. Transfer konusundan diğer konulara kadar bir çok soru var.

Bu yolla taraftarın istek ve beklentilerini, düşünce ve taleplerini görmek istiyoruz..

Müsait zamanda doldurursanız bir 15 dakika ayırıp sevinirim..

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhQOYbKenlARuaKND0FW8B_e7Gn6U2bp3apyYSja-u-SkyNQ/viewform
https://twitter.com/Offical_FD

KartalHaber Köşe Yazarı

Çevrimdışı 38life

Ligin ilk yarısının ilk yarısında yaşanacak puan kayıplarının sorumlusu benim gözümde transferi geciktiren yönetimdir. Dolayısı ile o puan kayıpları sebebiyle kaçacak olan şampiyonluğun sorumlusu da yönetimdir. Olası başarısızlık yönetimin, olası başarı Abdullah Avcının başarısıdır. Benim safım şimdiden belli.

Sezon bittiğinden beri bir yerlerimizi yırttık, papağan gibi aynı şeyi yazıp durdum. Transferlerin erken yapılmasının ne kadar önemli ve ne kadar "şart" olduğunu. Hele hele bu transferler savunma bölgesine yapılıyorsa uyum açısından hayati önem taşıdığını yazdık durduk. Savunma hücuma benzemez, savunmadaki oyuncular farklı insanlar olsa da "tek bir organizma" gibi hareket ederler, etmek zorundalar dedik. Bunun için uyum lazım, adaptasyon lazım dedik. Bu transferler Avusturya kampına yetişmezse şampiyonluk gider dedik. Tarih 30 temmuz. Ortada hala stoper ve sol bek yok. Üstelik eldeki yeri garanti olan stoper de sisteme uygun olmayan bir oyuncu! Slöylüyorum ya işte. Fiilen istifa etmiş bir yönetime sahibiz şu anda. Resmi olarak istifa etmeselerde fiilen istifa etmiş durumdalar. Faal değil, inactive.
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2019, 23:26:16 38life ]

Çevrimdışı FaikDogan

Daha öncede göndermiştim ama pek okuyan olmadı. Gündemde tutmakta fayda var. Bence muhalefet yapmak için yazılmış bir yazı değil. Kulüp resmi bir açıklama yapana kadar bilgi sahibi  olmak için yeterli bir yazı olmuş.

Neden transfer yapamıyoruz ?  Quaresma, Lens, Roco gibi oyuncular neden gitmeli ve temlik var mı ? cevabı:

https://faikdogan.blogspot.com/2019/07/besiktasn-mali-yaps-ve-bankalarla-olan.html

Kişisel fikrim: Resmi olarak açıklanmasa bile Beşiktaş'ımızın geleceği temlik edilmiştir. İlerleyen yıllarda Dorukhan ve Güven gibi oyuncuları istemesek bile satmak zorunda kalacağız.

Yazıyı yazan benim. Teşekkür ederim paylaşım ve yorum için..

KartalHaber Köşe Yazarı

Çevrimdışı Necmi

Ligin ilk yarısının ilk yarısında yaşanacak puan kayıplarının sorumlusu benim gözümde transferi geciktiren yönetimdir. Dolayısı ile o puan kayıpları sebebiyle kaçacak olan şampiyonluğun sorumlusu da yönetimdir. Olası başarısızlık yönetimin, olası başarı Abdullah Avcının başarısıdır. Benim safım şimdiden belli.

Sezon bittiğinden beri bir yerlerimizi yırttık, papağan gibi aynı şeyi yazıp durdum. Transferlerin erken yapılmasının ne kadar önemli ve ne kadar "şart" olduğunu. Hele hele bu transferler savunma bölgesine yapılıyorsa uyum açısından hayati önem taşıdığını yazdık durduk. Savunma hücuma benzemez, savunmadaki oyuncular farklı insanlar olsa da "tek bir organizma" gibi hareket ederler, etmek zorundalar dedik. Bunun için uyum lazım, adaptasyon lazım dedik. Bu transferler Avusturya kampına yetişmezse şampiyonluk gider dedik. Tarih 30 temmuz. Ortada hala stoper ve sol bek yok. Üstelik eldeki yeri garanti olan stoper de sisteme uygun olmayan bir oyuncu! Slöylüyorum ya işte. Fiilen istifa etmiş bir yönetime sahibiz şu anda. Resmi olarak istifa etmeselerde fiilen istifa etmiş durumdalar. Faal değil, inactive.
peki şampiyon olduğumuz iki sezon transferler erkenmi yapılmışdı :alala:
birde savunma bölgemizde geçen sene oynayan kadrodan eksikmi var
aynı oyuncular kadroda bunların belki as oyuncular olarak düşünülüyor
transfer sayısal eksiği kapatmak için yapılacak bizim kanat oyuncumuz gitti onun yerine alındı ve kampa
katıldı. savunmadan giden oyuncumuz yok. geçen seneki kadro elde tutuldu zaten
hani o ligin ikinci yarısı gayet iyi olan kadro. hem o zaman yeni olan oyuncular şimdi daha tecrübeli
birde eldeki stoper sisteme uymayan bir oyuncu demişsin nasıl bir sistem oynayacağımızı biliyormusun :alala:
ben çözemedimde ondan soruyorum.
fiilen istifa ettilerse zorlamı tutuluyorlar kilit falanmı vuruldu üstlerine. :D
istemiyorlarsa neden duruyorlar gitmiyorlar. bu yönetim geldiğinden beri her yıl transfer konusunda böyle
bu onların isteksizliğinide göstermez başarı ile başarısızlığada ölçü olmaz bence
bak mesela ben başka pencere açayım patır patır oyuncular sakatlanmaya başladı neden acaba
bu takımın çalışmaya başladığına antrenmanların yüksek tempoda geçtiğine işaret sayılırmı acaba
belki sezonun ilk yarısı puan kaybı yapmamız geç gelen bir iki oyuncu yüzünden değilde takımın sezona iyi girememesinden kaynaklıdır
sanki sıfırdan takım kuruyoruzda oyuncuların geç gelmesine bağlıyoruz kaçacak şampiyonluğu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Faik Bey; yazınızı okudum. Emek vermiş herşeyin detayına inmeye çalışmışsınız. Forumda da tartışması oldu 3 senede mevcut yönetim yapılandırılan 1.6 milyar TL'nin %60'ını ödeyecek 3 sene sonra bir sonraki yönetime diğer borçlar da dahil toplamda  800 milyon TL borç kalacak şeklinde.  Benim merak ettiğim ise bu yönetim 3 senelik görev süresini doldurduktan sonra gelecek olan yeni yönetim sizce yapılandırmanın geri kalan 2 senesinde yapılandırmayı  tamamlayabilecek mi?
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2019, 23:52:09 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Necmi

tekrar hoşgeldin

Çevrimdışı 38life

Neredeyse yaratılan tüm tehlikelerde başrolde Quaresma var.

Çevrimdışı 'TaNeR'

Benim bugün maçtan gördüğüm takımın 'ruhen' daha hazır olmadığı (bir kaç kişi hariç); bence hazırlık maçları diye oyuncular tarafından fazla ciddiye alınmıyor gibi, ama bu bence düzelir, lig başı toparlarız.

Hoca da sanırım kendisinin şimdiye kadar en iyi oynattığı taktik/tarz ile şimdiki kadroya uyacak hibrid bir oyun oynatma senaryosu çabasında.
Kendisinin Şenol Güneş gibi kredisi olmayacağından oyunculara fazla taviz vereceğini düşünmüyorum, aksine oynatmak istediği futbolu oynayabilecek oyunculara öncelik verecek.

Bekleyelim görelim, biraz sabır her şey çok güzel olacak  :naughty:
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı 38life

peki şampiyon olduğumuz iki sezon transferler erkenmi yapılmışdı :alala:
birde savunma bölgemizde geçen sene oynayan kadrodan eksikmi var
aynı oyuncular kadroda bunların belki as oyuncular olarak düşünülüyor
transfer sayısal eksiği kapatmak için yapılacak bizim kanat oyuncumuz gitti onun yerine alındı ve kampa
katıldı. savunmadan giden oyuncumuz yok. geçen seneki kadro elde tutuldu zaten
hani o ligin ikinci yarısı gayet iyi olan kadro. hem o zaman yeni olan oyuncular şimdi daha tecrübeli
birde eldeki stoper sisteme uymayan bir oyuncu demişsin nasıl bir sistem oynayacağımızı biliyormusun :alala:
ben çözemedimde ondan soruyorum.
fiilen istifa ettilerse zorlamı tutuluyorlar kilit falanmı vuruldu üstlerine. :D
istemiyorlarsa neden duruyorlar gitmiyorlar. bu yönetim geldiğinden beri her yıl transfer konusunda böyle
bu onların isteksizliğinide göstermez başarı ile başarısızlığada ölçü olmaz bence
bak mesela ben başka pencere açayım patır patır oyuncular sakatlanmaya başladı neden acaba
bu takımın çalışmaya başladığına antrenmanların yüksek tempoda geçtiğine işaret sayılırmı acaba
belki sezonun ilk yarısı puan kaybı yapmamız geç gelen bir iki oyuncu yüzünden değilde takımın sezona iyi girememesinden kaynaklıdır
sanki sıfırdan takım kuruyoruzda oyuncuların geç gelmesine bağlıyoruz kaçacak şampiyonluğu

Transferin geç yapıldığı sezonda şampiyon olmamız bunun takıma zarar verdiği, takıma puan kaybettirdiği gerçeğini değiştirmez. Bu sene de şampiyon olabiliriz. Şampiyonluk tek bir unsura bağlı değildir. Ama yönetim üzerine düşen görevi yapmazsa başarısızlığın sorumlusudur.

Savunmada geçen sene oynayan oyuncular zaten yetersizdi. Bu sene daha da yetersizler. Çünkü bu sene hem kaliteleri ile yetersizler hemde sisteme uygusuzlukları ile yetersizler.

Transfer nitelik eksikliğini gidermek için değil de nicelik eksikliğini gidermek için yapılıyorsa o kulüp zaten futbol kulübü olmaktan çıkmış demektir.

Vida baskıdan pasla çıkılan oyunda ideal bir stoper değil. bunu kastediyorum.

Yönetimin fiilen istifa etmiş durumda olduğunu söylerken "istemediklerini, bunu bilinçli yaptıklarını" vs. kastetmiyorum. Ortaya çıkan sonucu söylüyorum. Yönetim tarzları adeta yönetmemek... faal değiller, inaktif durumdalar. Bunu kastediyorum.

Transferlerin gecikmesinin ligin kaderini nasıl etkileyebileceğini detaylı şekilde defalarca yazdım. Tekrar etmekten sıkıldım.
[ Son Düzenleme: 30 Temmuz 2019, 00:13:02 38life ]

Çevrimdışı 38life

Benim bugün maçtan gördüğüm takımın 'ruhen' daha hazır olmadığı (bir kaç kişi hariç); bence hazırlık maçları diye oyuncular tarafından fazla ciddiye alınmıyor gibi, ama bu bence düzelir, lig başı toparlarız.

Hoca da sanırım kendisinin şimdiye kadar en iyi oynattığı taktik/tarz ile şimdiki kadroya uyacak hibrid bir oyun oynatma senaryosu çabasında.
Kendisinin Şenol Güneş gibi kredisi olmayacağından oyunculara fazla taviz vereceğini düşünmüyorum, aksine oynatmak istediği futbolu oynayabilecek oyunculara öncelik verecek.

Bekleyelim görelim, biraz sabır her şey çok güzel olacak  :naughty:

Bu seviyedeki oyuncular hazırlık maçlarını bir yere kadar ciddiye alabilir. Zaten gençlerimizin her maç as takımdan daha iyi performans göstermesi tesadüf değil.

Çevrimdışı 38life

Abdullah Avcı gelmeden söylediğim gibi hala aynı yerdeyim: Bu sene takımdan hiçbir şekilde başarı beklentim yok. Olursa benim için sürpriz olur ve aşırı mutlu olurum. Olmazsa gayet normaldir benim için bu. Ama tabii ki benim ne düşündüğümün bi önemi yok. Her görüş denizde 1 damla. Önemli olan denizin rengi.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Neredeyse yaratılan tüm tehlikelerde başrolde Quaresma var.

Bu hiç iyi haber değil. Demek  değişen hiç bir şey olmayacak Q7 gitmeden. Takımın kaderini bir oyuncunun belirlemesi. Gittikten sonra uzun yıllar tartışılacak.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı FaikDogan

Faik Bey; yazınızı okudum. Emek vermiş herşeyin detayına inmeye çalışmışsınız. Forumda da tartışması oldu 3 senede mevcut yönetim yapılandırılan 1.6 milyar TL'nin %60'ını ödeyecek 3 sene sonra bir sonraki yönetime diğer borçlar da dahil toplamda  800 milyon TL borç kalacak şeklinde.  Benim merak ettiğim ise bu yönetim 3 senelik görev süresini doldurduktan sonra gelecek olan yeni yönetim sizce yapılandırmanın geri kalan 2 senesinde yapılandırmayı  tamamlayabilecek mi?

Bu anlaşmanın 5 yıl olması Beşiktaş yönetiminin tercihi değildi. Bizim talebimiz aslında 10 yıl vadeye yayılması idi ama olmadı.

Bir sonraki yönetim ne yapar sorusuna gelince;

Bu mali anlaşmayı bilerek yönetime talip olacaklar.. Eğer başaramayacaklarsa zaten yönetime talip olmamalılar..

Başarmak için en gerekiyor? Gelir oluşturmak..Bunuda şöyle yorumlayım..

1-Sponsorluklar; Bulamıyorlarsa hiç aday olmamalılar..
2-Futbolda başarı (En kötü 2. lik); yapamayacaklarsa gene aday olmasınlar..
3-Alt yapıdan ya da A takımdan futbolcu satışı..
4-Tribünleri doldurmak ve ürün satmak.. (Alt yapı var)

Bunlar başarılmayacak şeyler değil..

Giderler konusunda da;

1-Popülist transfere girmemek..(Ki zaten giremeyeceklerini biliyorlar. Zira anlaşma bu konuda ellerini kollarını bağlayacak)
2-Alt yapıya önem vermek,
3-Ucuz ve genç futbolcu bulmak (scouting)
4-Menajerlerin elinde oyuncak olmamak
5-Maaş skalasını bozmamak

Bunlarla birlikte olmayacak iş değil. Zaten Beşiktaş'ın mevcut yönetimi de 2 sene bpyunca bütçe fazlası verdiği her parayı kasada tutmaya mecbur kalacak çünkü harcama kısıtlaması da var..

Önemli olan niyet ve Beşiktaş'ın menfaatine çalışmak..Bu yönetimin benden sonrası tufan anlayışında olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa zaten bu anlaşmayı yapmaz birde üstüne popülist davranıp bir çok transfer yapar bir sene şampiyon yaptıktan sonra istifa edip giderdi. Ama en zor dönemde durdular.. Hataları elbette vardır olacaktır ama en azından bu mali tabloda hala iktidardalar.. Bence iyi manada desteklenirler ve teşvik edilirlerse ve kontrol edilirlerse bizim bu anlaşmadan çıkmamak gibi durumumuz yok.

Zira rakiplerimize göre  finansal konularda en iyi durumda olan biziz.. Ben Fenerbahçe'nin bu anlaşmadan (yaparsa) 5 yılda çıkamayacağını düşünüyorum. Trabzonspor şu an elinden geleni yapıyor ama bence zorlanacaklar..

Galatasaray'a gelince onlarında mali yapısı 2020'ye girerken bozulmaya başlayacaktır.. Bizim 2018 sonrası yaşadığımız duruma düşeceklerini düşünüyorum..

Beşiktaş bu sene heleki CL görürse daha iyi bir ivme yakalayacaktır.. Çünkü marka değerini yeniden yukarı çekecektir. Taraftarda bunun için uğraşmalıdır bence..

KartalHaber Köşe Yazarı

Çevrimdışı FaikDogan

tekrar hoşgeldin

Hoşbuldum. Diğer nick ile giremedim. Karakartalpasha engel yemiş sanırım.. Gerçi uzun yıllar oldu ama..

KartalHaber Köşe Yazarı

Çevrimdışı Arthur Dayne

Abdullah Avcı gelmeden söylediğim gibi hala aynı yerdeyim: Bu sene takımdan hiçbir şekilde başarı beklentim yok. Olursa benim için sürpriz olur ve aşırı mutlu olurum. Olmazsa gayet normaldir benim için bu. Ama tabii ki benim ne düşündüğümün bi önemi yok. Her görüş denizde 1 damla. Önemli olan denizin rengi.
Kendimizi buna hazırlarsak rahat ederiz.İlk sene ilk 3'e girmek kafi benim için ancak sonraki sene çok daha iyi transferler+iyi oyun ve şampiyonluk beklerim.

Çevrimdışı 38life

Bu hiç iyi haber değil. Demek  değişen hiç bir şey olmayacak Q7 gitmeden. Takımın kaderini bir oyuncunun belirlemesi. Gittikten sonra uzun yıllar tartışılacak.

Yoo neden kötü haber olsun. Quaresma'nın Bu maçta attığı toplar onun tarzı değil. Göbekten gelen yüksek paslar attı. Tehlikeler bu şekilde oluştu. Bu zaten ideal bir hücum şekli. Kenar ortası değil bunlar. Yani alışılmışın dışında bi aksiyon Quaresma adına. Ha tabii ki yetmez. Quaresma'nın mental olarak ne kadar sorunlu biri olduğunu biliyoruz, ve onun yerine bir kanat oyuncusu alınması şart. Ama Quaresma eğer gönderilmeyecekse ve yedek kalmasını istiyorsak en az Schürle kadar "isimli" bir kanat oyuncusu almalıyız ki yedek kalsın. Aksi taktirde Quaresma takım içinde kaos yaratır diye düşünüyorum. Ama böyle bir oyuncu alacağına inancım sıfır. Ben yönetimin yerinde olsam tazminatını verir sözleşmesini feshederim. 1 sene daha kalsa yine o maaş verilecek, sözleşme feshedilirse ödenecek olan paranın miktarı da aynı. Değişen bir şey yok. Feshet gönder. Ama böyle bir aksiyon almayı göze alamıyor yönetim. Bu yüzden bazı şeyleri kabullenip, olduğu gibi değerlendirmeliyiz. En azından pozitif olan ne var, ona bakıyorum. Bu akşamki maçta açıkçası iyi performans sergiledi. Dorğuya doğru diyelim ki yanlışa yanlış dediğimizde lafımızın bir ağırlığı olsun.

Edit: Sözleşme feshedilirse o para peşin verilecek, maaş şeklinde verilirse uzun vadeye yayılacak. Bunu göz ardı etmişim. Yönetimin böyle bir dönemde fesih tazminat bedeli vermesini beklemek hayal olur.
[ Son Düzenleme: 30 Temmuz 2019, 00:27:12 38life ]

Çevrimdışı tangaz

neden? avcı da mı q7den korkuyor ya da lensin önünde görüp zoraki oynatıyor? yoksa onunda mı halasının oğlu?
sorun q7nin gitmemesi mi diğer seçeneklerin yetersizliği mi? şayet diğer seçenekler yetersizse ve avcıda q7ye sarılmışsa bu q7nin suçu mu?
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Kendimizi buna hazırlarsak rahat ederiz.İlk sene ilk 3'e girmek kafi benim için ancak sonraki sene çok daha iyi transferler+iyi oyun ve şampiyonluk beklerim.

2 senedir ilk 2de değilken üstüne geçen sene 2.devre hakemlere rağmen 39 puan toplayan takım yerinde duruyorken 2de gerekli bölgeye takviye hemde kampa gelmişken ilk 3 beni kesmez siz gençleri de kesmesin lütfen azizn feneri gibi sürekli şampiyonluk yarışında olup ilk 2de kalmak ilk 2de olunan sezonlarında en az yarısını şampiyon tamamlamak hedef olmalı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

neden? avcı da mı q7den korkuyor ya da lensin önünde görüp zoraki oynatıyor? yoksa onunda mı halasının oğlu?
sorun q7nin gitmemesi mi diğer seçeneklerin yetersizliği mi? şayet diğer seçenekler yetersizse ve avcıda q7ye sarılmışsa bu q7nin suçu mu?
Abdullah avcinin manevi oglu olmaz onu kullandik belki damadidir abi

Onur Küçük

• Ziyaretçi

İşte anlatmaya çalışıyorsun ama anlamıyorlar çünkü şartlanmışlar. Anlattığın için bir de kötü oluyorsun. O zaman  en iyisi akışına  bırakıp pratikte ne olduğunu görüp sonunda gerçeklerle yüzleşirler diyorsun.

Çevrimdışı tangaz

Abdullah avcinin manevi oglu olmaz onu kullandik belki damadidir abi

damadı olamaz sanki yaşları yakın birbirlerine ama bacanak çıkarlarsa şaşırmam ikiside kısa paçalı pantolon seviyor

Çevrimdışı Necmi

Transferin geç yapıldığı sezonda şampiyon olmamız bunun takıma zarar verdiği, takıma puan kaybettirdiği gerçeğini değiştirmez. Bu sene de şampiyon olabiliriz. Şampiyonluk tek bir unsura bağlı değildir. Ama yönetim üzerine düşen görevi yapmazsa başarısızlığın sorumlusudur.

Savunmada geçen sene oynayan oyuncular zaten yetersizdi. Bu sene daha da yetersizler. Çünkü bu sene hem kaliteleri ile yetersizler hemde sisteme uygusuzlukları ile yetersizler.

Transfer nitelik eksikliğini gidermek için değil de nicelik eksikliğini gidermek için yapılıyorsa o kulüp zaten futbol kulübü olmaktan çıkmış demektir.

Vida baskıdan pasla çıkılan oyunda ideal bir stoper değil. bunu kastediyorum kastediyorum.

Yönetimin fiilen istifa etmiş durumda olduğunu söylerken "istemediklerini, bunu bilinçli yaptıklarını" vs. kastetmiyorum. Ortaya çıkan sonucu söylüyorum. Yönetim tarzları adeta yönetmemek... faal değiller, inaktif durumdalar. Bunu kastediyorum.

Transferlerin gecikmesinin ligin kaderini nasıl etkileyebileceğini detaylı şekilde defalarca yazdım. Tekrar etmekten sıkıldım.
sen fikrini yazıyorsun bu böyle olacak değil yada herkes böyle düşünecek değil o nedenle sıkılma
dediğin gibi şampiyonluk tek bir unsura bağlı değil yani geciken iki oyuncu transferi şampiyonluktan etmez takımı
bunun örneklerini bolcana gördük.  şampiyonlukdan olmanın daha kesin nedenleri var mesela doğru oyunu oynayamamak bunlardan biri
yada takımın iyi hazırlanmamasıda bunlardan biri bu takım geç transferden öte lig başladığında koşamayacak durumda oluyordu.
takım formsuz dendiğindede ilk ne dendi şampiyonlar ligine göre takımın form durumunu ayarladık  :D
bu takım 3 yıldır ligin ilk yarısında resmen dökülüyor iki oyuncu takıma erken girerse diğerleri koşmayamı başlayacak sanıyorsun
elbette transferin geç olması bir etkendir ama çok belirleyici bir etken değildir esas konulardan çok daha tali bir durumdur
kaldıki 6-7 oyuncu değişmiyorki kadro korunuyor takviye yapılıyor
sana göre stoper sol bek eksik belki hocaya göre eksik değil sana göre yönetim çalışmıyor nerden biliyoruz belki harıl harıl çalışıyor
rapormu versinler. yani bunlar farazi şeyler ve farazi olan birşeyle hüküm verilmez.
kaldıki transfer dönemi süresi belli bu süre zarfında yapılan transfer geç kalınmış transfer değil ne zaman olacağı bir yönetime bağlı etken değil nerden biliyoruz belki hoca önce eldeki oyuncuları göreyim demiştir.
yönetim çok yanlışlar yapıyor kabul ediyorum sınırları zorlamanın bile ötesine geçtiler
ama sabahtan beri o yanlışları savunuyorsunda şimdi neden transferden giriyorsun
bence transfer konusunda doğru ilerliyorlar ligin ikinci yarısı boyunca canerle oynadık
şimdi bir kaç maç daha oynayabiliriz bek asla gecikmiş bir transfer değil heleki savunma
oyuncuları şampiyonluk için elzem değiller hani forvetin olmazda gecikirsin eyvallah
şu anda elimizdeki kadronun eksiği yok takviye evet gerekiyor ama bu şekilde lige girer ve
hazırda girerse şampiyonluğun en büyük adayı olur. hazır girdiğinde çünkü ilk yarı 25 puan kaybetmezler
geçen sene sağ beksiz giriyoruz dediniz lige sağ bek eksiği vardı forvet eksiği vardı o takıma sağ bek
geldi forvet geldi daha ne eksiğimiz var
bu senin görüşün bence kalitemiz iyi yani lige göre iyi yeterki bizden düşük takımları saçmalamayıp yenelim
biz şampiyonluğu antalyaya sivasa puan vererek verdik. kalitemiz her halukarda onlardan iyi
ispanya liginde oynamayacağız bu sene yine rakip bunlar
kalitesiz derken saygısızlık ediyorsun  bu takım süper ligin en kaliteli takımlarından biri
kalitesiz olan takım değildi. biz geçen sezon ilk yarı 25 puanı takımın kalitesizliğinden yada geç gelen
oyunculardan vermedik. adım atacak hali olmayan bir takım yüzünden verdik
dünyanın en iyi oyuncusunu alsan kampa yetiştirsen ne olacak yeterli hazırlayamadıktan sonra oda sahada gezinir.
hiç olmazsa yönetim geç alıyordu bari geldiği takımda adam gibi kamp yapsın diye :D

Çevrimdışı tangaz

İşte anlatmaya çalışıyorsun ama anlamıyorlar çünkü şartlanmışlar. Anlattığın için bir de kötü oluyorsun. O zaman  en iyisi akışına  bırakıp pratikte ne olduğunu görüp sonunda gerçeklerle yüzleşirler diyorsun.

yüzleşmezler en iyimser suçu sana bana atarlar  :lol:

Çevrimdışı Arthur Dayne

2 senedir ilk 2de değilken üstüne geçen sene 2.devre hakemlere rağmen 39 puan toplayan takım yerinde duruyorken 2de gerekli bölgeye takviye hemde kampa gelmişken ilk 3 beni kesmez siz gençleri de kesmesin lütfen azizn feneri gibi sürekli şampiyonluk yarışında olup ilk 2de kalmak ilk 2de olunan sezonlarında en az yarısını şampiyon tamamlamak hedef olmalı
Abi sen bu yönetimin futbol şubeyi kapatmadığına şükret  :lol: