2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 63 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4275588 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı 'TaNeR'

Sol bek bu sezon Caner'e kalacaksa o bölgede bayağı bir defomuz olacak.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimiçi levitate

hoca kagawa konusunda ısrarcıydı sonuna kadar haklıymış
bipbipbupbup

Çevrimdışı AigleBordeaux

Sol bek bu sezon Caner'e kalacaksa o bölgede bayağı bir defomuz olacak.
Takımda sol bek, altı numara, sol stoper, sol kanat, yedek bir forvet eksiği var
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimiçi COB

Golden bir onceki pozisyonda da Pedro Leon'u kacirdi. Kisacasi safi zarar. Derhal gonderilmeli.

Çevrimdışı 'TaNeR'

Hoca umarım q7'ye 'topraam' muamelesi yapmaz Şenol G. gibi ;)
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı haluk.m

Sağdan içe girecek adama sol çizgiden el yapan Quaresma 3 sayılık atacak en sevdiğim  :biggrinking:

Çevrimdışı 38life

Bu saatten sonra Sol bek alsan stoper alsan ne olur. Tarih olmuş 27 temmuz. Ne zaman gelicek ne zaman takıma sisteme uyum sağlayacak? o süreçte kaç puan kaybedicez ligde?

Yönetim şampiyonluğu bir kez daha "hiç" karşılığında satmıştır. Boyun eğmeye devam...

Çevrimdışı 38life

Oğuzhan ve Ljajic iyi oynuyor.

Çevrimdışı mrred

Bu sistemde Ljajic çok yorulur dorukhan ıskartaya çıkar oğuzhan ise atiba görevini üstlenir. Dorukhanın defans ile hücum arasında bağlantı oyuncusu olması gerekiyor. O işi bu maçta ljajic yapıyor. Genel olarak takımın topla çıkmaya çalışmasını beğendim en azında niyet var. Hücumda saha yerleşimi iyi ama top rakibe geçince saha yerleşimi hiç iyi değil. Hatlar çok kopuk o yüzden deli gibi topun peşinde koşuyoruz.
The great gig in the sky

Çevrimiçi tolga1903

Her seferinde söylemeye devam edicem bu takımın birinci problemi orta saha. Takımda 10 metre top sürebilen orta saha oyuncusu yok. Baskı yediğimiz an topu kaybetmeye mahkumuz vida roco caner gökhan gibi oyuncular varken topla çıkmak istiyorsak 5 6 kişilik rakip baskısını mevcut orta saha merkeziyle şimdiye kadar aşamadık aşamayız da.

Çevrimdışı Kutay

hoca kagawa konusunda ısrarcıydı sonuna kadar haklıymış
Kesinlikle kagawa şart bu takıma bizi celta vigo gibi vasat takım için bekletmesi hoş değil ama yapacak birşey yok almalıyız onu almama gibi bir lüksümüz yok
15 SÜPER LİG
 9 TÜRKİYE KUPASI
 8 SÜPER KUPA
 6 BAŞBAKANLIK KUPASI
 1 ATATÜRK KUPASI
 3 MİLLİ KÜME
 2 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONASI
 2 İSTANBUL PROFESYONEL LİGİ
 11 İSTANBUL LİGİ
 2 İSTANBUL TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ
 1 PAZAR LİGİ
 4 SPOR TOTO KUPASI
 2 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONASI

Çevrimdışı mrred

Canere diyecek bir şey yok adamın kapasitesi bu kadar. Aşil tendonu sakatlığından geri dönmek kolay değil. Adam koşamıyor zaten pozisyon alması sıkıntılı en azından fizik koşu kalitesi ile kapatabilir diye düşünüyoruz ama onu da yapacak yeterlilik yok. Q7 hücumda yine aynı soldaki bir pozisyonda topu kaptırınca yine saçmasapan rakibe daldı. Hazırlık maçı falan dinlemiyor. Ben böyle düşüncesiz bir adam görmedim. Boyd güzel koşular yapıyor. Dorukhan var mıydı yok muydu maçta belli değil.
The great gig in the sky

Çevrimdışı uğur07

Solbek ve sol stoper ihtiyacı tam gaz devam ediyor. Ne olacak bakalım. Caner bizi bitirir kalırsa. Bence 2 tane falan almak lazım solbeki Caner i hiç hesaba katmadan. Direk solacik falan düşünsünler

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı mrred

Bu sistemde Ljajic çok yorulur dorukhan ıskartaya çıkar oğuzhan ise atiba görevini üstlenir. Dorukhanın defans ile hücum arasında bağlantı oyuncusu olması gerekiyor. O işi bu maçta ljajic yapıyor. Genel olarak takımın topla çıkmaya çalışmasını beğendim en azında niyet var. Hücumda saha yerleşimi iyi ama top rakibe geçince saha yerleşimi hiç iyi değil. Hatlar çok kopuk o yüzden deli gibi topun peşinde koşuyoruz.
Pas kalitesi yukarı çıktığı zaman daha güzel olacak ama bu profile uygun oyuncularla oynamamız gerekiyor. Kağıt üzerinde oğuzhan ljajic ve dorukhan pas yapar ama pratik şart. Bu 3 lünün dezavantajı ise topu kapma süremizin uzayacak olması. Bunu oturtabilirsek rakibin bize pres yapması bizim için avantaj olur. Keşke her maç pres yapsalar diye dua ederiz. Çünkü arka tarafta bomboş alanlar buluruz.
The great gig in the sky

Çevrimdışı 38life

Kesinlikle kagawa şart bu takıma bizi celta vigo gibi vasat takım için bekletmesi hoş değil ama yapacak birşey yok almalıyız onu almama gibi bir lüksümüz yok

Adam seni istemiyor. Nasıl alacaksın?

Çevrimdışı mrred

Canere diyecek bir şey yok adamın kapasitesi bu kadar. Aşil tendonu sakatlığından geri dönmek kolay değil. Adam koşamıyor zaten pozisyon alması sıkıntılı en azından fizik koşu kalitesi ile kapatabilir diye düşünüyoruz ama onu da yapacak yeterlilik yok. Q7 hücumda yine aynı soldaki bir pozisyonda topu kaptırınca yine saçmasapan rakibe daldı. Hazırlık maçı falan dinlemiyor. Ben böyle düşüncesiz bir adam görmedim. Boyd güzel koşular yapıyor. Dorukhan var mıydı yok muydu maçta belli değil.
Dorukhana hoca hangi rolü verdi çok merak ediyorum. Çünkü oyunun kurulumunda neredeyse hiç rolü yok
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Halihazırda maça bakıyorum. Oğuzhan (Frenkie de Jong) Ljajic ( Lassa Schöne) Dorukhan (Van de Beek) rolünde. Ajax örneğini geçen sezondan iyi bir örnek olduğu için veriyorum. İsimlere ve kalite farkına takılmayın. Bunu da bilhassa yazdım. Malum buradaki parıltılılar için. Ajax'ın yoğunlaşması, sıkılaşması ve topu kazanma süreleri üst düzeyde. Ve çabuk kalabalıklaşıp, yüksek hareketlilik ile oynuyorlar. Oyuncu grubu kalitesi ve Erik Ten Hag'ın build-up'ı ile alakalı. Bu ekibin ilk hazırlık maçı ve sadece 45 üzerine çok belirgin gördüğümü yazıyorum. Belli ki bir etkilenme ve deneme var. Lakin o takımın stoperinde Blind gibi ayağı iyi dönme bir stoper var. Bir beki Tagliafico tamamen topsuz oyunda koşu kanallarını kullanan ve sürekli ceza sahası içinde gezinen bir isim. İki kanadı Ziyech ve Neres gibi atlet, *doğaçlama becerisi yüksek, sızma koşular atabilecek ve 1v1'de çok rahat oyuncu eksiltebilecek aynı zamanda içe-dışa hem katedip hem pas çıkaracak isimler. Ve tabi ki Tadic gibi link'up'ı yüksek, alan açan bir merkez forvet ve Van de Beek gibi sürekli oyuncular arasında gezinen, bloklar arasında rakip oyuncuları kaydıran-gezdiren ve aksiyon bölgesinde doğru koşular atan bir oyuncu var. Ve bunu oyunun her saniyesinde, her bölgesinde yapan bir oyuncu.

Bu benzetme niye? Oğuzhan 45 boyunca merkezin önündeki regista gibi denendi. Yepyeni rol. Ljajic sürekli içte gerideki ikinci orta sahaydı -oyun mesafesi çok uzadı- Dorukhan ise önde press kalitesi sunacak ve merkezden hareketlenecek oyuncuydu. Ki oyun pozisyonu Ljajic ve Oğuzhan'ın önündeydi. Geriden özellikle plansız uzun vurulmadan çıkılmaya özenle çalışıldı lakin ne ikinci bölgede ne de üçüncü bölgede istasyon bulunamadı. Merkezde vücuda atacak oyuncu da olmayınca takım istasyon atlayamadı. Önde kalabalıklaşılamadı. Takımın oyun boyu geride kaldı. Örneğin beklerin ikisi de bir kez olsun üçüncü bölgeye ayak basamadılar. İki aksiyon var. Beşiktaş stoperlerin ilk kez 35-40 metreye çıktığı pozisyonda Vida'nın savunma arkasına sızan Ljajic'e yüksek açılı pası ve Oğuzhan-Ljajic'in rakibi üzerine çektikleri daha sonra Oğuzhan'ın Boyd'a aktaramadığı pas. Burada da merkez forvetin stoperleri gezdirmesi gerekirdi. Rakibi planlı üstünüze çektiğinizde arka bölgede 1v1 eşleşme yaratıp-sayısal üstünlüğü almak ve alan yaratmak gerek ki istasyon atlayarak rakip eksik ve düzensiz yakalanabilsin.

Çok erken ama yine uzun süre yazmayacağım için kısa sürede gördüğüm etkilenmeyi yazayım istedim. Oyuna dair erken bir fikir yazısı. *Şu notu da düşeyim: Belki de bu yapı ilerisi için denenmeye de bilir. Lakin şu 45'te bir deneme var fakat temelde mobilzasyon eksik. Bu yükselirse set temposu ve pas opsiyonu yükselir. Geçiş oyunu üzerinden devam etmeyip bir şey denemek iyi. Yapı bu ise eksiklikler en gelişmiş versiyonundan bulunabilir. Hem oyun hem oyuncu kalitesi/profili ile alakalı.
[ Son Düzenleme: 27 Temmuz 2019, 20:37:29 atalay ]

Çevrimiçi Samet Demir

Biz hala Orhan ak neden alındı. Burak neden kaptan oldu onu tartışalım sosyal medyada.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı atalay

Oyuncuyla ilgili iyi-kötü bir şey yazmadım. Özelliklerini yazıp, 4+1'de yer bulur demişimdir. Tam da hatırlamıyorum. En fazla Şilili diye bir-iki geyik yapmışımdır. @cursedofdragon

Çevrimdışı haluk.m

Roco çıktı Necip girdi.  Mirin - Necip yaparak yönetime mesaj gönderiyor hoca.

Çevrimdışı Kutay

Adam seni istemiyor. Nasıl alacaksın?
geçen sene aldığı maaşın üzerine 200-300 bin euro eklersek gelir abi merak etme sen para herşeyi çözer  :)
15 SÜPER LİG
 9 TÜRKİYE KUPASI
 8 SÜPER KUPA
 6 BAŞBAKANLIK KUPASI
 1 ATATÜRK KUPASI
 3 MİLLİ KÜME
 2 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONASI
 2 İSTANBUL PROFESYONEL LİGİ
 11 İSTANBUL LİGİ
 2 İSTANBUL TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ
 1 PAZAR LİGİ
 4 SPOR TOTO KUPASI
 2 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONASI

Çevrimdışı haluk.m

Çevrimdışı Alper1903

Hoca belli ki defanstan pasla çıkın demiş ama defanstakiler o kadar beceriksiz ki sürekli topu kaptırıyorlar aynı şekilde. Quaresma hala aynı Dorukhan etkisiz daha sürer gider bu eksiklikler. Bu oyuncularla oyunda da gelişim olacağını pek sanmıyorum ben. Geçen sezondan farksız bir sezon olur gibi geliyor transferler gelmezse şayet.

Çevrimdışı mrred

Bu gurbetçilieri kesinlikle hazırlık maçına dahi almayacaksın. Çomar sürüleri
The great gig in the sky

Çevrimdışı haluk.m

Bu gurbetçilieri kesinlikle hazırlık maçına dahi almayacaksın. Çomar sürüleri

Almanya'da maç yaptırmıyorlar bunlar yüzünden.  :s20: