Kaptanlık mevzusu boşa konuşuluyor. İki sezondur TT Arena’dan çıkamıyoruz, kaptan bu durumu değiştirmez. Diğer taraftan Burak yerine çoğunlukça kaptan önerilen Gökhan Gönül’ün, 250 milyon TL cash gelince yapılan futbolcu alacak ödemelerinde alacağını tahsil yöntemi hoş değil, kaptan yapılmaması isabetli, hatta keşke kontratı daha kısa olsa ve gönderilseydi diye düşünüyorum.
Yönetim hocaya ya da hangi topçuya nasıl muamele yapacağını bizden iyi biliyor, çünkü daha çok enformasyona sahip hepsi hakkında. İdari ve hukuki tasarrufların kamuoyuna yansıyan kısmı gerçekte yapmak istediklerinden farklı olabilir çünkü kontratlar var.
Olayı tam olarak bilmiyorum, Tahsilat isteyenin Gökhanın iş yaptığı firma olduğu gibi bir bilgi dolanıyor etrafta. Haber sitelerine bakarak oyuncuyu değerlendirmeyeceğim. Öyle olsa bile Gökhan işine bakan, başka şeylerle gündeme gelmeyen bir futbolcu, alacaklarını istemesinde problem yok. Fernandes gibi biri için böyle bir söz söylesen daha iyi anlayabilirdim.
Burağın son zamanlarda olgunlaştığını düşünüyorum ama öncesi hakkında bir sürü olumsuz hareketi yazılabilir. Bizde önceden iyi oynamış bir oyuncu da değil ki sonradan dönüp kaptanlığı taksın. Yarım sezonda zart diye kaptanlık vererek ne kendisine ne klübe çok iyi bir iş yapmadık onu söylemek istiyorum. İyi olma ihtimali de var ama diğer ihtimal küçük görülemez. Bunun için futbol ordinaryusu olmaya gerek yok. Yarım sezonda 1.Kaptan yapılan kaç futbolcu olmuş dünyada. İstisnalar haricinde takım kültürüne zarar verici bir olay.
Gökhan'ı geçtim Atiba var. Kadroda ikinci, üçüncü kaptan olarak da düşünülmemişler.
Sadece oyuncunun takımda tutulması, pazarlama taktiği vb gibi birkaç şey düşünülerek yapılmış olabileceğini düşünerek mantıklı bakabiliyorum.