Bencede yanlış karar, mesele Burak’ın bu işi hakkıyla yapıp yapamayacağı değil ki.
Şu soruları sormak lazım:
Burak’ın kaptan olmaya ihtiyacı var m?
Beşiktaş’ın Burak’ın kaptanlığına ihtiyacı var mı?
Birinciyi bilmem ama ikinciye hayır diyorum.
Hakemler üzerinde etkisi olduğunuda düşünmüyorum.
Hepimiz hem çok beğenmiş hem çok gıcık kapmıştık Burak’dan bizdeki ilk yılında.
Sürekli kendini yere atıyordu ve uzun süre kıvranıyordu, hiç faul çalmıyordu hakemler.
Aynı nedenlerle manisa ve fenerde de tutunamadı.
Şenol hoca yeniden yarattı onu, yalnızca ara toplarına koşuyordu yarısı ofsayt yarısı gol oluyordu.
GS yıllarında tekrar kendini yere bırakmaya başladı.
Büyük golcü oldu artık yere düşmemek için çok çaba harcıyor, Trabzon yıllarına göre 7-8 kilo fazlası vardır. Yere sağlam basıyor artık ama daha yavaş.
Futbol hayatı müthiş bir kaptan bulduk dedirtmiyor bana.
Burağın geçmişinde bahsettiğin antipatik hareketleri çok oldu, kendisi de ne yaptığını iyi biliyor. Bunlarla gurur duyduğunu hiç sanmıyorum, aileden Beşiktaşlı. Buraya geri dönüşü onun açısından birçok yönden kendini kanıtlama fırsatıydı ve bence şu ana kadar iyi götürdü. Beşiktaş diğer klüplere benzemez, bizde olduğu sürece bir daha eski Burağa bir dönüş olacağını sanmıyorum.
Birinci kaptan olarak benim de tercihim kendisi olmaz, özellikle bu kadar erken ama dediğim gibi 2. 3. kaptan olarak yazılabilir bir dahaki sezon için birinci kaptanlığa hazırlanabilirdi. Böyle düzgün oynamaya devam edeceğini varsayalım; Gelen bir şampiyonluk ve attığı bol gol sonrası önümüzdeki sezon 1. Kaptanımız olsa kaç kişi çıkıp yok diyebilirdi?
Benim karşı çıktığım Burağın kaptanlığı değil, hatta söylediğim şekilde olsa müthis isterdim. Burası Beşiktaş, bazı şeyleri elde etmek bu kadar kolay olmamalı, aynı şekilde unutmak da. Atibayı bilemiyorum ama Gökhan'ın 2.3. kaptan olarak bile ismini listede görmediğinde üzüldüğüne hiç şüphem yok. Ha kendisine sorsan böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını söyler orası ayrı.
Vidayı istememiş olabilir ama Atiba ve Gökhan ne kadar mütevazi olup kaptanlık adına öne çıkmamış olsalar da bu görevi severek ve hakkıyla yapacak isimlerdi. Hele ki bir arkadaşın dediği gibi Gökhan'ın Beşiktaş kaptanı olarak anılmak istememesi gibi bir düşünceye asla inanmıyorum.