Roco'nun durumu farklı. Roco hakkında eldeki veri az. Eldeki az veriden çıkan durum da olumsuz. İzleme ve değerlendirme olayını şöyle temellendirmek gerek:
Bir futbolcunun sadece tek bir pozisyonunu izleyerek bile fikir sahibi olabilirsin. Ama bu fikrin sağığı, sağlamlığı oldukça düşüktür. 1 maçını seyredersen biraz daha veri elde edersin ve bir yorum yaparsın. Sonra 10 maçını, 30 maçını, 50 maçını... Veri ne kadar fazlaysa o veriden çıkartılan yorumun sağlamlığı o kadar artar. (Tabii burada yorumu yapan kişinin izleme ve değerlendirme yeteneğine değinmiyorum. O başka bir konu.) Roco'yu sınırlı sayıda maçta seyrettik. Bize olumlama yaptıracak bir veri sunamadı bu maçlarda. Dediğin gibi defans oyuncusu fikir sahibi olunması en zor oyuncudur. Defansta her seferinde farklı bir şey ile karşılaşır oyuncu. Ve bizim bir çok farklı durumda bir çok kez ne yaptığını gözlemlememiz gerekir. Ve bunu yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir çok yan faktör vardır vs. Ama sonuç olarak Eldeki veriye dayanarak Roco hakkında fikrimi söylemem gerekirse: olumsuz.
aslında aynı şeyleri marcelo hakkındada konuşabiliriz. geldiğinde az gömülmedi.
insanlar unuttu bazı söylenenleri. almanyada düşen takımdan oyuncumu alınırmış diyorlardı.
hatırlarsan geldiğinde ikinci yarıydı feleket hatalar yapmışdı. penaltı yaptırmıştı yerden tere vurdular
ne zaman taraftar fikrini değiştirdi bursa maçıydı sanırım iki gol attı yanılıyor olabilirim bursa maçı diye hatırlıyorum
taraftarın o maçtan sonra fikri değişmeye başladı. o golleri atmasa belki sezon sonu linç yiyecekti kimbilir
defans oyuncularının şans bulması sürekli oynaması lazım bir defans oyuncusu zorunluluktan giriyorsa maç kötüye gidiyor demektir
hatalar kaçınılmaz olur. Şenol hoca roco ya hiç sıcak bakmadı. iyimi kötümü kimse birşey diyemiyor kimseninde bir fikri
yok aslında takımada adapte olamadı mesela mirinde takıma adapte olamadı henüz vida geldiğinde az gömülmedi
taki takıma adapte olana kadar şimdi takımın en sevilen oyuncularından biri tabi bunun nedenide attığı kritik gollerden
kaynaklanıyor taraftarın öyle bakış açısı varki defans oyuncusunu bile attığı golle değerlendiriyor
canerdede aynı durum söz konusuydu fenerdeyken bayılıyordu herkes neden asist yapıyor gol atıyor diye
o zaman söylemişdim ismaili ona tercih ederim ismailden bile kötü defans dedim bunu deyince ismaili övdüm sanıyordu herkes
her zaman söylediğim birşey var oyuncu asıl mevkisinde iyi olmak zorunda
bizim savunma zaafımız orta saha zaafından kaynaklanıyor aslında sorun stoperlerde değil orta sahanın oturmamasından kaynaklanıyordu
elimizdeki stoperler yeterli aslında savunmada acil ihtiyacımız sol bek mirinin kötü görünmesindeki ana neden sol bek zaafımız
ve orta sahanın oyunu tutamaması. bunları düzeltmedikten sonra kimi alırsan al stopere hiç birşey değişmez.
bizim sol beke ihtiyacımız olduğu kadar sağ beke ihtiyacımız yok transferde zorlanıyorsak stoper değil sol bek alalım geri kalan bütün gücümüzü
kanatlara verelim bütün imkanları kanatlarda değerlendirelim takımın bir anda çehresi değişir.
medel giderse bir libero düşünülebilir gitmezse orta saha transferine gerek yok olursa bir kagawa olur. olmazsa atiba dorukhan ljajic
oraya yeterli olur bu sene ozide devreye girebilir. sağ beki bu sene GG götürür çok önemli bir sorun yok orda sol bek acil
kaleye iyi bir ikinci kaleci bulursak iyi olur karius kalacak belliki forvet burak güven var bulursak ikinci bir forvet hava hakimiyeti olan bir forvet olursa
olur elzem değil ama kanatlar ve sol bek elzem medel giderse ön liberoya biri gerekir. Bizim onkörlük etmezsek çokda transfere ihtiyacımız yok ihtiyacımız olan bir sistem ve o sisteme adapte olmuş oyuncu kadrosu. kim olursa olsun sahada ne yaptığını bilmiyorsa bir işe yaramaz
belli bir sistem içinde ritim kazanmış oyuncular olunca saat gibi işler birbirlerinin kusurlarınıda kapatırlar