Selam arkadaşlar,
Açıkçası günlerdir bu transfer haberlerini takip ediyorum, kendimce bir eleştiri getirmek istiyorum. Çünkü forumda en mantıklı gördüğüm arkadaşlarımız bile benzer yorumlar yapıyor.
Görüşüm şu; Beşiktaşımız, bir tane bile tranfer yapmamalıdır. Alex Milo'yu aldık, eyvallah, ucuza da aldık ama bana göre o bile şu an için gerekli bir tranfer değildi.
Beşiktaş'ın koşul durumda tek bir önceliği vardır: Tüm kaynakları ile, istisnasız kısıp aktaracağı her kuruş ile stadyumu bitirmek. Bu Veli'ye Cenk'e verilmeyen EUR 100000,00 de olur, ekstra sponsorlukta, bir maçtan alınan beraberlikte. Ama an itibari ile stadyum inşaatı dışında ayıracak bir kuruşu/cent i olmamalıdır.
Karşıt görüş şu: Bu sene şampiyonluğa yakınız, iki tranfer ile şampiyon olalım, hem ŞL'ye gidelim hem efsane olalım. Ben Beşiktaşlıyım, elbette takımımın bu yıl Şampiyon olmasını, doğrudan ŞL'ye gitmesini ve bu haliyle şampiyon olduğumuz için efsane olmasını isterim. Gerçekte ise realite şu;
- Şampiyonluk: Yapacağımız tüm transferlere rağmen kesin değil. OLASILIK
- Stadın bitmesi: aktarabildiğiniz tüm kaynaklar oraya aktarılırsa seneye orada oynayacağız ve hayal bile edemeyeceğimiz seviyeye geleceğiz. REALİTE
Bu takımın şampiyon olacağına ve AL'de bir yerlere geleceğine gönülden inanıyorum. Zaten ilk yarıda avrupa'da olsun STSL'de olsun aldığı sonuçlardan bu ortada. Bunu inkar edemeyiz, potansiyel çok. Yapmamız gereken şu anki potansiyelimiz üzerine, REALİTEYİ inşa etmek olmalıdır. Bizim ilk önceliğimiz, ne olursa olsun, NE OLURSA OLSUN, stad inşaatını bitirmektir. Şampiyonluk benim için ikinci derece önemlidir. Ve sadece şampiyon olma OLASILIĞI sebebi ile, kıt kaynaklarımızı transfere harcamamalıyız. Benim en baştan görüşüm belli idi, kıt kaynaklarımızla illa bir transfer olacaksa orta saha olmalıydı. Hemen katkı alınması şartı ile. Eğer öyle bir oyuncu yoksa, alınmamalıydı. MAdem bir transfer yaptık, artık daha yapmayalım.
Evet, bu takımın şu anki kadrosu ile 3 kulvarda ilerleme ihtimali düşüktür. Ama bu takım 3 kulvarda ilerleme OLASILIĞI nedeni ile stad inşaatından bir kuruş bile kesilmesi sebebi ile inşaat REALİTESİNİ ıskalamamalıdır. Mantığımız, duygularımızın üzerine çıkmamalıdır.
Son olarak, bu görüşlerin tamamı kendi görüşlerimdir, kesin DOĞRULAR değildir, herkesin kendi yaklaşımı farklıdır. Bana göre TÜM ÖNCELİĞİMİZ, TEK ÖNCELİĞİMİZ stad inşaatını en kısa sürede bitirmek olmalıdır.