Yok ki Futbolcu sendikası; boykot etsin ligi.
1 Yabancı ülke milli takımında oynayan futbolcu, yabancı sayılacak. Yani İnler artık yabancı! Peki bu adama Türk pasaportu alırsan ne olacak. Yani adam Türkiye'de vatandaş olacak ama liginde yabancı sayılacak! Burası sakat.
2 Borcu olan Türk oyuncuya mahkum olacak. Yani o takım transfer borsasına girince talip olduğu Türk oyuncu değerlenecek. Borcu olan daha çok masraf yapacak.
3 28 oyuncuya göre açıklıyorsun da Beşiktaş gibi 26 oyuncu olmasını istiyorsan ne olacak. Diyelim alt yapıdan alacaklar takıma. Zaten oynayamayacak. Nasıl gelişecek?
4 Türkiye'ye 5 yaşında gelmiş Alman bir öğretmenin oğlu çok yetenekli. Bir takımın alt yapısına girip futbola başlıyor; A takıma çıktığında hangi statüden sayacaksın?
5 Yedek kadroda mutlaka bir Türk kalecin olacak. Örneğin Galatasaray'da artık Sinan oynayamaz. Çünkü iyi olsa Muslera'yı yedeğe alamazsın. Onu alırsan 7 kişilik yedeklerden 2 si kaleci olacak. Yedeğe alırsan maç başı ücretinden olacak. Bu sefer peşin anlaşmak zorundasın.
Bu sadece ve sadece mali anlamda güçlü takımları destekler. Alt ligden gelen takımların hiç şansı kalmamış oluyor. Futbolun asıl sorunu eğiticilerin eğitimi. Planlı programlı gelen her takım başarılı olur. Bakınız Akhisar, İstanbul Belediye, Altınordu.
Hiç bir sınır olamksızın serbest bırakılmalı. Vergi borcu SGK borcu falan kriter değil. Türkiye'de memur olmasam vergi vermem. SGK ödemem. Nasılsa yapılandırılıyor her seçim zamanı. Hatta bir öncekini yapılandırıp ödemesen bile. Bunu kriter olarak koymuşlar ama kendileri bile inanmıyor.