Abi ciddi şekilde mustafa ve gedson hakkında ne düşünüyorsun ???
Benim twitter hesabı var orada lige gelen tüm transferleri inceledim oynamadan önce.
Mustafa için yazdıklarım: #Galatasaray'ın transferi Mustafa Muhammed'in farkı Diagne aksine atılan uzun topları toplama/vuruş yapma ve kutu içi bekleme yerine modern ısı haritası. Ayak-kafa vuruşu düzgün ama liginin iyilerinden olsa da oyun rakamları vasat. Tarzı fark yaratabilir ama çok daha iyiler var.
#Galatasaray'a galibiyeti getiren Mustafa Muhammed için daha iyisi olabilirdi deyişimi Aboubakar ile olan hücum istatistiği ile anlatayım. C seviye bir ligin baskın takımında gayet averaj rakamları var Mustafa'nın. O fiyatlara B liglerde daha iyi oynayan biri bulunabilirdi pekala
Oyuncu Diagne'den sonra takıma çok faydalı olabilir, istatistiklerini de yükseltebilir lakin bu 2 sezonluk oyun hacminin ortalama üstünde olmadığını değiştirmez. İstatistik her şey manasına gelmiyor, oyuncunun kendine ait özellikleri var lakin henüz onları yüzdeli kullanamamış.
Gedson: #Galatasaray'ın transferi Gedson Fernandes: İyi dribblingci ve ikili mücadeleden çekinmeyen potansiyel 8 numara. 90 dakikada ort. 8-9 mücadelede %55+başarı bu tip oyuncu için gayet iyi. Değerli paslar atabiliyor ama henüz bu alanda dikkate değer hacim yok-şutları başarılı değil.
Bana göre bu sezon yaptıkları en iyi transfer Diagne'yi göndermek oldu, çünkü Ceza sahasında beleşçi gibi takılmak dışında oyuna katkısı olmayan bir futbolcu, gol atmadığında bomboş adam takımı 10 kişi oynatıyor.