Zaten hep bunu düşündüler. Bir biz alemin "safı" gibi avrupayı düşündük. Ben Türkiye milli maçlarnı bile izlemiyorum. Yani bana benim milli takımımmış gibi gelmiyor. Gereksiz balon abartmalarıyla mutlu olsunlar. Hala avrupa fatihi len gs kafasında devam edip, Beşiktaşın yakın zamanda getirdiği puanlar sayesinde bu seviyelerde olduklarını unutsunlar. Özet beter olsunlar hele hele bu sene şampiyon olursak o zaman cidden hiç umrumda olmaz, hem seneye rahat bir lig izleriz.
Sunca yildir futbol izliyorum, adil bir milli takim ortami yakaladigimiz bir donem neredeyse hic olmadi. Belki Lucescu ve S.Gunes'in tekrardan geldigi ve leyjoner agirlikli oynadigimiz 5-10 maclik donemi sayabilirim.
Ama onun disinda milli takim hep rant kaynagi oldu. FB ve GS topculari kayrildi, Avrupa'da oynayip o formayi dibine kadar hak edenler alinmadi. O.Toprak, Nuri Sahin ilk aklima gelenler.
Sadece Besiktas uzerinden soylemiyorum, Trabzonspor ve Anadolu takimlari icin de gecerli bu.
En basit ornegi Caner'in bizdeyken surekli oynadigi donemde milli takimda kesilmesi, FB'ye donup 3-5 mac iyi oynadiginda aniden butun medyada milli takim seslerinin yukselmesi ve adamin aninda milli takima alinmasi. Bu arada bunlar olurken Ridvan da alinmiyor milli takima, oyle bir utanc verici durum var. Bunlari yapan da bizim efsane dedigimiz Senol Gunes.
Ama Senol Gunes'le alakasi da yok. Milli takimin basina kim gelse hep ayni isimler uzerinden gitti. Milli takima karsi herkes bu kadar nefret besliyorsa ve kimse gonulden desteklemiyorsa oturup bir dusuneceksin.
Halbuki iyi bir jenerasyonumuz var. Burak, Arda, Caner gibi antipatiklerden ve dinazorlardan arinmis guzel bir milli takim yaratma sansin var ve o sansi kullanmiyoruz.
Ugurcan/Altay
Zeki
Merih
Caglar
Ridvan
Okay/Mahmut/Taylan
Irfan Can/Berat
Suat Serdar/Kenan Karaman
Cengiz
Hakan
Cenk Tosun
Suna benzer bir 11/yapi kurabilecekken hala antipatik dinazorlarla ugrasiyoruz. Hala Burak, Caner vs tartismalari oluyor.
Daha Mert Cetin, Mert Muldur, Halil Dervisoglu vs duruyor hatta.