Nereye kadar gidecek böyle bakalım bir yerde patlayacaklar
Yeter ki biz iç çekişmelerle çözülmeyelim.
Sikinti su ki, ligimiz cok cok kotu durumda. Ben yillardir bu kadar fazla kotu takimin oldugu bir lig hatirlamiyorum.
Genelde 3-4 tane cok kotu takim olurdu, bunlar devre arasi transfer yapip iyi-kotu toparlardi lig sonuna dogru. 1 tane cok kotu takim garanti duserdi, digerleri yine iyi-kotu bir seviyeye gelirdi ve mucadele olurdu. Bu kume dusmemeye oynayan takimlar da 3 buyuklere cansiperane bir gayretle kafa da tutabilirdi.
Simdi lige ve takimlara bakiyorum; ilk 8'e biz cizgi cek. 9'dan 21'e kadar Basaksehir ve biraz Konya, Sivas haric hepsi berbat takim. Kotu falan degil, bildigin berbat otesi.
Sadece kadro kalitesi anlaminda degil, taktiksel olarak da berbatlar. Antalyaspor 9. sirada, GS'ye karsi oynadigi futbolu gorduk, 10 kisiye karsi orta sahayi gecemediler.
Ust siralardaki takimlardan normal sartlarda puan alabilecek capta takim sayisi cok az maalesef, diger sezonlardan cok cok daha az. O maclarda cok garip seyler olmali ki puan alsinlar. Normal sartlarda Genclerbirligi, Erzurum vs FB deplasmaninda hayatta puan alamaz. Biz de 8'inci siranin asagisindaki takimlarin tamamini yenmeliyiz. Yetmiyor, ustune ic sahadaki Alanya, Fenerbahce, Hatay ve Gaziantep maclarinin tamamini olmasa da 3 tanesini almaliyiz, yoksa 1.lik olamayacak gibi duruyor. GS deplasmani o gunun puan durumuna bagli olacak, ama ligin genel goruntusu boyle bence. Sampiyonluk puan baraji bence normal seviyenin cok cok ustunde olacak, ona gore hazirlanip oynamaliyiz. Yok pandemi, uzun maraton, beraberlik iyidir kafasinda olursak bir bakmissin 3 haftada koparsin ligden.