Bizim tribün genel olarak derbilerde takım ve skor iyiyse iyidir yoksa 90’lardaki “sahada kaybedebiliriz ama tribünde asla” durumu yok uzun yıllardır. Öyle 2 – 3 senelik bir şey değil bu.
Beklenti yüksekse ama takıma çok da güvenilmiyorsa millet maça dalar seyreder, tribün olmaz.
Takıma çok güveniliyorsa ya da tam tersi maçtan hiçbir beklenti yoksa cehenneme çevirir o stadı taraftar.
FAKAT dün ayrı bir kötüydü, ben bu kadarını 30 yıldır görmedim.
Avrupa maçlarında veya şampiyonluğa yürürken oynanan maçlarda tüm stat bir şekilde birlikte hareket ediyor ama genel olarak ciddi bir organizasyon sorunu var.
Kapalı tribün yeni açığı yok sayıyor ama kendi içinde bile birliği yok, eski açığın ne yaptığı belli değil zaten, yeni açığı yönlendiren grubun da ciddi IQ zafiyeti var.
Çarşı’nın kapalı ısrarı çok yanlış oldu. 150 – 200 kişi kaldılar zaten orada ve bir etkileri yok. Şimdiki bilet fiyatlarını karşılayamayan çok fazla kapalı müdavimi var.
Yeni açığa geçmeliydiler, orayı toparlardılar. Yeni açıkta potansiyel var ama “beyin” yok malesef.
Çarşı’nın olduğu yeni açıkta eski “kapalı” tekrar oluşturulabilir. Karagümrük de geçer oraya, eski açıkta 50 kişi kendi kafalarına göre çalıp oynamaları çok garip gözüküyor. Oradaki taraftarlar da rahatlar hem onlar yeni açığa geçince.
@mylife1903 ‘ün dediği gibi, organize olmuş 2500 “tribüncü” yü bastırmak çok zordur, skor ne olursa olsun susmazlar zaten, ancak tüm stat birlikte hareket edince bastırırsın. Örnek : Son yıllar hariç Kadıköy’deki Beşiktaş tribünleri (bu biletleri son yıllarda yönetim derneklere dağıttığı için orası da bitti)
Aynısnı yeni açıkta 10bin taraftarla yapınca stadın havası bambaşka olabilir. Diğer 3 tribün de hakemle rakiple uğraşır, ara ara tezahuratlara katılır.