Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 47 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3739753 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı sozkul

Ha işte.Ali Tandoğan konusu evet.Ben de Burak geldiğinde aynı şeyi yazdım.Ali Tandoğan hiç sevmezdim, geldiğinde de sevmedim.Caner'e bile ses etmedim etmem ama Ali Tandoğan başka.
Samet hoca ise Rıza gibi değil aslında.Bilemem sen daha iyi bilirsin tabi eskileri.

Şöyle söyleyeyim, Samet hoca futbolculuğunda bugünkü Rıza gibiydi sonra üzerine koya koya geldi. Rıza futbolculuğunda çok düzgündü, sonra bugünkü Rıza'ya dönüştü..

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
06 Eylül 2017, 18:33:58 »
Güçlenmeden kasıt motorik becerilerini geliştirmek mi? Kondisyonel özellikler var. Dayanıklılık ile ilgili aerobik, laktik ve alaktik anaerob kapasitesini bilmek lazım. İşin dayanıklılık kısmı dışında sürat, kuvvet, hareketlilik, koordinasyon kısmı var. Kuvvet kısmında lokal, fonksiyonel ve pliyometrik yöntemler var. Kas kütlesi veya hacminin artması oyununa olumsuz da yansıyabilir. Eksantrik, izometrik, izotonik ve konsantrik fazlar var. Mesela, izometrik çalışmada izotonik çalışmaya göre daha az kuvvet kazanılır fakat kas kütlesi artışı azdır. Çabuk kuvvet, pramidal ve endurans antrenmanları dışında; karın, bel, omuz ya da oblikler için farklı antrenman metotları var. Koşu veya sprint için ağırlıklı olarak Elastic Recoil ya da Lunge; omuz kasları veya dayanaklılık için Rope Wave egzersizleri yapıyorlar.
Terimleri karıştırıyorsunuz. Fizik kapasitesi düşük oyuncu sezonda 40-45 tane 90 dakika oynayamaz. Anatomik ve metabolik yapısı problemli veya aerobik, laktik ve alaktik anaerob kapasitesi belli seviyenin altında oyuncu sürekli sakatlanır. Sürat için en temelde obliklerin güçlü olması lazım. Lakin oblikler güçsüz olsa bu seviyede bu kadar maç oynayamazsınız. Motorik becerileri temelde yukarıdaki gibi ayrılır. Bunun için belli driller var. İki sene önce bazı oyuncular için tercih etmesi gereken drilleri yazmıştım. Mesela, sürat antrenmanı ile 0.12 sn kadar gelişim gösterilebilir. Glikojen deposunu arttırmak önemlidir. Fakat morotik becerilerinin bazı kısımları belli bir yaştan sonra gelişim göstermez. Veya gelişim kapasitesi düşer. Bu takımın genel olarak atletik kapasitesi düşük. Yerel seviye için gayet iyi. Fakat elit seviye için yetersiz. Monaco maçında Fabinho'nun son dakikalardaki geniş alan sprintini Medel ancak son saniye faulü ile durdurabildi. Atletik kapasitesi bu kadar yüksek oyuncular ile oynuyoruz. O sebeple git-gelli veya rakibe geniş alan bırakacağımız oyunları tercih etmiyoruz ve etmemeliyiz. Ve bu oyuncular bu seviyede geri adım atmıyorsa fitness seviyesi yetersiz olamaz. Bunun daha da gelişimi için metotlar var. Fakat motorik beceriler, oyun ezberi gibi değiller. David Silva, Mesut gibi oyuncular bu seviyede 45-50 maç oynuyor. Çünkü o fiziksel defolarını oyunu bilerek oynayarak kompanse edebiliyorlar.

*Bilmediğini bilmeyenlere bilmediğini mi anlatalım? @mrred Beşiktaş tarihinin en yüksek tempolu oyunlarını oynadığı bölümler ve rakipler 14/15 CL-UEL, 15/16 Lig-UEL, 16/17 Lig/CL/UEL, 17/18 CL maçları. Arsenal, Sporting, Monaco, Napoli, Porto, Hırvatistan, Lyon 100 tane lig maçı kusurlarıyla birlikte hepsinde var. Bunları izlemeyene ne anlatayım?

Alıntı yapılan: atalay - 26 Temmuz 2017, 17:43:23
Oğuzhan'ın size'ı genişlemiş. Sedat ve Fatih'in üst çatısı yetersiz. Aras'ın performansı dışında vücut dilini de iyi bulmadım. Ek olarak stoperler merkezden gelen hücumlarda çok fazla geri kaçıyor, kenardan gelen orta/paslarda ise çok fazla içeri gömülüyorlar.

17/18 başı. Bir adım kadar mesafeden gördüğüm. Mesela stabil bulanların kaç kişi bunun farkında? Peki, kaç kişi zaten problem olan hızlanma sorunun daha da arttırdığının hatta en iyi yaptığı şeylerden biri olan yarım tur dönüşlerinin bile eskisi kadar iyi olmadığının farkında?
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2019, 22:38:41 atalay ]

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Geçen de yazmıştım öyle Negredo, Lens, Pepe almakla bi sene şampiyon olamamakla kulüp bu hale gelemez bi acayiplik var. Yokluk içinde 100 küsür milyon dolara stat yapılabilirken 2 transfer saçmalamasıyla kulüp mü batar?

Çevrimdışı atalay

Bu soruyu altı ay önce 'Riva'yı al!' diye tempo tutup, altı ay sonra 'paralar nerede?' diyenler cevaplasın.  @Osvaldonun Saçı

Çevrimdışı Kursad_Duran

Geçen de yazmıştım öyle Negredo, Lens, Pepe almakla bi sene şampiyon olamamakla kulüp bu hale gelemez bi acayiplik var. Yokluk içinde 100 küsür milyon dolara stat yapılabilirken 2 transfer saçmalamasıyla kulüp mü batar?
Bende açıklayamıyorum. Evet krizinde etkisi oldu belki ama senin bu kadar zorluk yaşamaman gerekiyor. İnsan ister istemez değişik şeyler düşünüyor.

Çevrimdışı mylife1903

7.5 tan dolar alip 5ten bizdurdularsa olabilir yani

Çevrimdışı tuncaboylu

Bir acayiplik yok, ekonominin temeli.

Gelecek geliri düşünüp para harcarsan, o gelir gelmediğinde batarsın. Aynı Fenerbahçe'nin elinden şampiyonluğu aldığımız 2015-16 senesinde Fenerbahçe'nin battığı gibi.

Başkanın en büyük hatası, 2. şampiyonluk sonrası fren yerine gaza basması oldu. Hazır taraftar biraz doymuşken, ekonomiyi düzeltecekti.

Negredo, Pepe, Medel ve Vida'yı bir sene oynatmanın maliyeti 20 milyon Euro. 3 senede yaptığımız stadın maliyeti 100 milyon dolar.

Çok açıldık, şimdi de katlanmak zorundayız.

Bakın Galatasaray şampiyon oldu, bu sene şampiyonlar ligi gelirleri + oyuncu satışından 55 milyon euro girdi var, ama hala eldekileri satmaya çalışıyorlar.

Türk takımları acınacak halde.

Çevrimdışı mylife1903

Gelecek geliri düşünüp para harcarsan, o gelir gelmediğinde batarsın. Aynı Fenerbahçe'nin elinden şampiyonluğu aldığımız 2015-16 senesinde Fenerbahçe'nin battığı gibi.

Başkanın en büyük hatası, 2. şampiyonluk sonrası fren yerine gaza basması oldu. Hazır taraftar biraz doymuşken, ekonomiyi düzeltecekti.

Negredo, Pepe, Medel ve Vida'yı bir sene oynatmanın maliyeti 20 milyon Euro. 3 senede yaptığımız stadın maliyeti 100 milyon dolar.

Bakın Galatasaray şampiyon oldu, bu sene şampiyonlar ligi gelirleri + oyuncu satışından 55 milyon euro girdi var, ama hala eldekileri satmaya çalışıyorlar.

Sonra localari 5 sene temlik edip gelecegi ipotek altina alirsin
Yahu pektolu kadroya falan loca nasi satacan onu merak ediyorum

Daha o yazdigin listeye mitrovicten basla eklemeye sacma sapan paralar harcadilar
Sonra deniz bitti
Localari yemeye basladi canavar
Daha her geliri temlikli
Yayin geliri de temliklidir hek de rakam buyuk bir yilliga benzemiyor o temlik
Kodugum tabloda var

Ayrica basit ekonomi soyledir
1 milyar borcun var
50milyon dolsr temlik almisin bir suru temlik komusun hadi kabaca konusalim 500 milyon kaynak gelmis
Senin oersonelin maas alamamis topcuya para odememisin
E bu 500le ne poh yedin borc mu odedin diyoruz
Aaaa bi bakiyoruz borc 1.5 milyar olmis
Kalani yorumsuz ama sansurlu

Çevrimiçi Kartal Ç

Yabancilar cil yavrusu gibi dagiliyor. Yakinda guti de bonservisini alip ispanyaya dondu diye haber yaparlar.

Sırf ŞL'den

Fener'in yıllardır ŞL geliri yok. Biz 2 sene üstüste ortalama 40'ar milyondan 80 milyon euro ŞL gelirimiz var. Forma satışı rekor kırdı. Tribün geliri zirvedeydi. 2 sene şampiyonluktan gelen lig gelirleri yayın gelirleri vs de var. En önemlisi 2 senedir sürekli futbolcu satışından yıllık ortalama 10-15 milyon euro kar ediyoruz. Gelirlerin çoğu euro.. Fenerde bunların hangisi vardı da onlar gibi çökelim? Tamamen yanlış örnek, hatalı çıkarım. Sorun bambaşka biyerde bence. Kur farkı, 3-5 saçma transfer falan değil.

Çevrimdışı tuncaboylu

Sırf ŞL'den
Fener'in yıllardır ŞL geliri yok. Biz 2 sene üstüste ortalama 40'ar milyondan 80 milyon euro ŞL gelirimiz var. Forma satışı rekor kırdı. Tribün geliri zirvedeydi. 2 sene şampiyonluktan gelen lig gelirleri yayın gelirleri vs de var. En önemlisi 2 senedir sürekli futbolcu satışından yıllık ortalama 10-15 milyon euro kar ediyoruz. Gelirlerin çoğu euro.. Fenerde bunların hangisi vardı da onlar gibi çökelim? Tamamen yanlış örnek, hatalı çıkarım. Sorun bambaşka biyerde bence. Kur farkı, 3-5 saçma transfer falan değil.

ŞL dediğin gelir mevcut borcun faizine gidiyor, insanlar bunu idrak edemiyor hala.

O gelmeyince borcu döndüremiyorsun.

Forma satışından kulübe çok bir şey kalmıyor. 500 bin forma satıyorsun, elde ettiğin kar 20 milyon lira (3-4 milyon euro)

Staddan gelen para da abartı değil, asıl para localardan geliyor ve onlar da stadın yapımında kullanıldı.

Fenerbahçe'ye oluk oluk para akıtan zenginler (Aydınlar, Ülker, Şahenk, Acun vs.) vardı Aziz döneminde. Seninkiler köstek oluyordu bir de.

Oyuncu satışından kar ediyor görünüyoruz, o karın önemli bir kısmı da menajer ve imza paralarına gidiyor.

@Necmi abi'ye de anlatmaya çalışıyordum, o da devamlı durumumuz iyi yazıp duruyordu.

Kulübün bilançolarında şampiyonlar ligine gidemediğimiz ilk sene cortlayacağımız belliydi, öyle de oldu.

Çevrimiçi murat

bizde pepe ve vida bedava geliyor diye sevinenlere laf anlatmaya çalışıyorduk ama nafile.beşiktaşın şampiyonluklarına bakarsak hep mütevazi kadrolara bir kaç kaliteli dokunuşlarla şampiyon olmuşuz yada iyi futbol seyretmişizdir en azından ,yan etkenlere takılmışızdır.

Çevrimdışı mylife1903

ŞL dediğin gelir mevcut borcun faizine gidiyor, insanlar bunu idrak edemiyor hala.

O gelmeyince borcu döndüremiyorsun.

Forma satışından kulübe çok bir şey kalmıyor. 500 bin forma satıyorsun, elde ettiğin kar 20 milyon lira (3-4 milyon euro)

Staddan gelen para da abartı değil, asıl para localardan geliyor ve onlar da stadın yapımında kullanıldı.

Fenerbahçe'ye oluk oluk para akıtan zenginler (Aydınlar, Ülker, Şahenk, Acun vs.) vardı Aziz döneminde. Seninkiler köstek oluyordu bir de.

Oyuncu satışından kar ediyor görünüyoruz, o karın önemli bir kısmı da menajer ve imza paralarına gidiyor.

@Necmi abi'ye de anlatmaya çalışıyordum, o da devamlı durumumuz iyi yazıp duruyordu.

Kulübün bilançolarında şampiyonlar ligine gidemediğimiz ilk sene cortlayacağımız belliydi, öyle de oldu.
Sene basi oturup baktik muhasebicilerlen
Tek kelime turkce bilmeyen insanlarla hatta futbol da bilmezler
Top gorse bomba sanacak tipler
50 milyon yuro koy kasaya eldeki herkesi sat kendinyaginda kavrul diye sonuc cikarttik. Mutevazi insanlar olarak oyle koca koca sirket yoneticisi degiliz.
Burdan cikan sonuc bu yonetimdekilerin yarisi bakkallik yapamaz

Bu yonetim serdar bilgili yonetimine donecek. Kufurle gidecekler daha da sitada giremeyecekler
Sotads giremeyeceklerini coook onceden soylemistim de kufur yiyeceklerini dusunmuyordum.

Olan sudur gelirler arttirilmistir ama gelen para carcur edilip yok edilmistir. Efenim 1 milyar bytcemiz var diye konusulurken dedik bu 1 sefer olur her sene tekrarlayamazsin.
Kulub gun itibariyla batiktir, bunun faizini bile dondurecek geliri zor bulurlar yakinda.

Guclu yknetim olsun, yonetici finansmani olsun dedik onu bile beceremediler

Taraftar senol gunesle quaresmanin kalip gitmesiyle mesgul obur tAraftan ici bosaliykr kulubjn.
Havuz piroblemi gibj 4-5 musluktan para akiyor
Yayin geliri
Tiribun ve loca
Isim hakki
Siponsorluklar
Futbllcu satisi
Bunlarin tl olani zaten yayin gelirinin belli kismi
Bunlar havuza akarken havuzun dibini dinamitlemisler gelen tiranzit geciyor hookp bankaya
Kulubun pos terminali bile temlikli

Neyse biz karismayalim isimize bakalim
Baskan yedi yetim, sorad, ben yaabdim, bu ekonomi benim diye doye uyutsun
2 haftada 3 penaltisi verilmedi besiktasin vara da gitmedi hakem taraftar baska kafalarda boyle taraftara az bile az

@mylife1903 dün temlik yazına ve fotoğraflı ispatına Necmi abiden cevap gelmedi. O da kabul etti sanırım uzun vadeli temlik yapıldığını.

Çevrimdışı mylife1903

@mylife1903 dün temlik yazına ve fotoğraflı ispatına Necmi abiden cevap gelmedi. O da kabul etti sanırım uzun vadeli temlik yapıldığını.
99523 satir yazi bekliyorum da gelmedi.
100milyon dolara sitat yabiyoruz ama takimin 1 yillik maliyetini 80 milyon yurolara getiriyoruz
Besiktasin 1 numarAli gideri futbol a takimi masraflaridir
Futbolcuya bonservisin bir kere ama maasin senelerce odendigini anlatamadim bir turlu
Turkcem kotu ona mahsuben anlasilmiyor herhalde
Feda sezonundan baslamisti sacma sapan hareketler biz yazdikca gomezi de alan bunlar diye savunuluyordu yonetim. Elinde iki tercih gomez ile damdon olan adamlsr bunlar zar atiyorlar dedik bi yerde patlayacagi ustelik boyle patlayacagi cok belliydi. Dedik sitad acildi basari para geldi unal aysal gssi olacak sonra dedik gene inandiramadik.
Sinan kurumustan say abi berat cetinkayayi unutma diyorlardi. Ben unutmadim da iki sampiyonluk gelince camia unuttu bu tiransfer sihirbazlarini

Buyuk takimda boyle sirkulasyon olmaz ister ffp ister ppt olsun. Kalecini koyar oynarsin onune sitoper bir bek bir ortasaha bir santrafor bunlar da fazla sirkulasyon olmaz.
Zaten camia acidan besleniyor dagilmaya musaitiz. Baskanin hatalari sevaplari olmustur sacma sapan oonusmadigi zamanlarda fikret orman beni rahatsiz etmiyor ama camiaya liderlik edememistir o konuyu tartismam bile.

Taraftara posta koymalar falan dusunmeden konusmalar bunlar cok yanlis manevralar. Babasindan harclik alanlar falan diye cogu ogrenci taraftarimizi ignelemeler mesela cok rahatsiz ediciydi
Maas konusu
Ben coksrsem besiktas coker cikisi
Ilk aklima gelenler

Bu gunlerin gelecegi cok belliydi cok
Buyuk guven kaybi yasiyor baskan ama en suclu kendisidir. Koskoca besiktas sirketini yonetiyorum diye boburleniyir ama o koskoca besiktas holdingini yonetirken haline hareketlerine tavirlarina dikkat edeceksin yoksa beyaz yalanlarini aciklamak icin kap bildirimi yaparsin

Yapilandirma oncesi borcu sisiriyorlar mi diye dusunuyorum ama sebebini bulamiyorum yoksa 1 milyarlik butceden personel maasini odeyememe noktasi aciklanamiyor.
Seffaflik var tabi goruyoruz bilancolara yansitilanlari bunlar aysberkin titaniki batirdigi kisim degildir insallah

Gun yeni basliyor daha yazilacak cok sey var

Performans kıyaslama tablosu
1. devre - 2. devre farkı:

Geçen sene bu sene farkı:

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şimdiden Mayıs ayı için geri sayıma başlayabiliriz  :ebebe:

Kartal Yiğit: "Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner mayıs ayında yönetime girmeyecek, çevresine bu açıklamayı yaptı!"

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Ömer Kaan

Kartal Yiğit: "Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner mayıs ayında yönetime girmeyecek, çevresine bu açıklamayı yaptı!"
Kaynak güvenilir mi?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Kaynak güvenilir mi?
Ne kadar güvenilir olduğunu bilemem ama güvenilir diyorlar.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi Akil Emre

Maşallah takımın içine edilsin, sonra ben çok yıprandım gelecek sene yokum. Aman paşam üzme kendini, alt tarafı bi kaç yüz milyoncuk klüp daha da borçlandı, umutlarımız hayallerimiz yerle bir oldu, ama sen sıkma canını sessiz reis.

Çevrimdışı mylife1903

Mayis ayinda pilaj voleybolu oynar artik

Mayis ayinda pilaj voleybolu oynar artik

Onsuz stadın zemini ne hale düşer allah bilir. Hiç değilse patates ekip 3-5 kazanıyorduk. Artık tarıma elverişli arazi olmaktan çıkar bataklığa dönüşür.

Çevrimdışı kyiv

Mayısta cümbür cemaat Mikanosa.  :halay: Camia büyüklerimiz gitmiş görmüş, tecrübe etmiş. Strese çok iyi geldiği söyleniyor. Sonuçta hiçbirimiz maaş almıyoruz Beşiktaştan böyle yorucu bir sezon sonunda yunan adalarında tatil bizim de hakkımız.

Çevrimdışı mylife1903

Mayısta cümbür cemaat Mikanosa.  :halay: Camia büyüklerimiz gitmiş görmüş, tecrübe etmiş. Strese çok iyi geldiği söyleniyor. Sonuçta hiçbirimiz maaş almıyoruz Beşiktaştan böyle yorucu bir sezon sonunda yunan adalarında tatil bizim de hakkımız.
Mikanos kombinelerini harclik alan ogrenci arkadaslara devredebiluyiz mi abi

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

yahu  konu disi ama  bu  duzeltmeyi yapmazsam catlarim  ; MikAnos degil Mikonos :)     koreografi de kAreografi degil mesela ... Oh beeeaa!!
Yorgo