Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 54 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3729976 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Bu yazıdan bunu çıkarabilmek takdir edilesi. @tangaz

Çevrimdışı mylife1903

İki şok gol yememize rağmen geri dönmek çok yakıştı
Yenilen gollerde karyusa yüklemişmiş ama ben kayılmıyorum
İlk golde çıkmasa kızardık her halükarda karşı karşıya kalacaktı
İkinci golde adam 40 metresen kariyer gölünü attı messi olsa 1/10 ihtimali var
Tamamen şanssızlık
Zemin bizi çok zorladı top kontrolleri ve top sürmelerde sıkıntı yaşadık
Lens ve ozzy’nin dönüşü önemli
Larinden iyi futbolcuyum şaka yapmıyorum.
Kolay pozisyon veriyoruz
Fatih konusundaki eleştiriye katılmıyorum ayağı becipten iyi
Derbi Pazartesi oynanmalı
Hepinizi öpüyorum

Ayni golleri tolga yese, iltica etmisti norvece suriyeli kiligindA

Çevrimdışı tangaz

Bu yazıdan bunu çıkarabilmek takdir edilesi. @tangaz

sağol onore ettin beni.

bu arada 1 küsür milyarlık kadronun da sırf maaşları toplamı 300 milyon yurodan fazladır ve tıkır tıkır ödeniyordur. bu seviyelerden örnekler sunarak kıyas yapmak "yazısız" ibareli bir karikatürden öte değil...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

citynin kadro değeri 1 milyar yuronun üzerinde, alıp hiç oynatmadan kiraya verdikleri tonla oyuncu var, o oyuncuların değeri dahi senin takımının 2 katından pahalıdır muhtemelen ve citynin toplam değeri bizim süper ligin toplamının 2katı.
Hocaya zam yapacaklarina hala oyuncu aliyorlar

Çevrimdışı tangaz

Hocaya zam yapacaklarina hala oyuncu aliyorlar

yedek kaleci sakatlandı die kiradaki çocugu çağırdılar begenmediler devre arası 15-30 milyon aralıgında bi bonservisle yedek kaleci alacaklar.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı atalay

Betis'den de Young Boys'tan da örnek veriyorum. Çok istersen Championship'ten Farke'nin çalıştırdığı Norwich'ten örnek vereyim. Senin bütçe mantığında geçen sezon doğru kurguyu hiçe sayıp Monaco, Leipzig ve Porto'yu yenememiş olman gerekiyor. Ya da bu sezon LASK LİNZ 90 dakika boyunca senin zafiyetlerini doğru çalışıp -hatta yardımcı antrenörlerinin TV'de bilfiil yapmak istediklerini anlatmaması- deorganize gol dışında istediğini almaması gerekiyor. Yazılanı halen anlamıyor olman çok enteresan. @tangaz

Çevrimdışı mylife1903

sağol onore ettin beni.

bu arada 1 küsür milyarlık kadronun da sırf maaşları toplamı 300 milyon yurodan fazladır ve tıkır tıkır ödeniyordur. bu seviyelerden örnekler sunarak kıyas yapmak "yazısız" ibareli bir karikatürden öte değil...
Abi sitinin hocasindaki rahatlik tivi yorumcusunda yok

Senin hocana sitoper getiriyorlar adam kagni diregi gibi ustune kafa topuna cikmayi bilmiyor yari final oncesi penalti da atamiyir ustune buna 4.2 vermisin. Senin 4.2 sitinin 42sinden bile cok

Pep alsin mitrovic almazlar ya hani aldilsr hop 2 antreman sonrai gonderirler
Bugun aguero 3 mac dagilsin belese gonderip 100 milyonluk adam alirlar yerine
Sagbekin yedegi yok adam gidip bayernden cat alir ilk11 oyuncusunu yedege koyar
Sonra pep taktik yapmis onu yapmis
Buyuk butceyi yknetmek de beceri ister caliskanlik ister ama 10 tane sampiyonlugunun degeri bir ranieri kupasi eder mi?

Reykarti falan da gorduk buralarda, maymuna dondu
Delboskeyi gorduk
Aragones falan

Çevrimdışı onurturan

Çevrimdışı mylife1903

yedek kaleci sakatlandı die kiradaki çocugu çağırdılar begenmediler devre arası 15-30 milyon aralıgında bi bonservisle yedek kaleci alacaklar.
Ikarusu verek abi ucuza orda otursun

Çevrimdışı tangaz

Betis'den de Young Boys'tan da örnek veriyorum. Çok istersen Championship'ten Farke'nin çalıştırdığı Norwich'ten örnek vereyim. Senin bütçe mantığında geçen sezon doğru kurguyu hiçe sayıp Monaco, Leipzig ve Porto'yu yenememiş olman gerekiyor. Ya da bu sezon LASK LİNZ 90 dakika boyunca senin zafiyetlerini doğru çalışıp -hatta yardımcı antrenörlerinin TV'de bilfiil yapmak istediklerini anlatmaması- deorganize gol dışında istediğini almaması gerekiyor. Yazılanı halen anlamıyor olman çok enteresan. @tangaz

yoo gerekiyor. futbol işte bu nedenle dünyada en çok heyecan veren ve takip edilen oyunların başında geliyor hatta sizlerin hatırlayamayacağı hatta doğmadığınız yıllarda top yuvarlaktır ve sürprizlere açıktır durumu daha belirgindi ama gel gör ki endüstri halini aldıkça sürprizler sadece tek maçlarla yada mini turnuvalarla sınırlı kalıyor uzun vadede kazananlar hep bellidir.

örnekleri karşılıklı verebiliriz ben de veririm ya da verdiğin örnekleri de çürütebilirim mesela son dk.da arjantinin başındaki karikatür kılıklı adamı da yere göğe koyamıyordun diyebilirim ama demeyeceğim. futbol doğru organize oldugunda bir bütün halinde hareket ettiğinde bir seviyeye gelebiliyor bu parametreler yönetim oyuncular hoca ve taraftar bunlardan biri aksadığında sendeliyorsun ikisi aksadığında düşüyorsun daha fazlası aksadıgında tepe taklak gidiyorsun. beşiktaş şuan bu 4 parametrenin tümünde ofsayta takılmış durumda iken olayı salt kenar yönetimine indirgeyerek vurmanızı doğru bulmuyorum.

Çevrimdışı atalay

Bahsettiğin teknik direktör gayet iyi bir antrenördür. @tangaz Velhasıl en iyisi mertebe almadan merkebe dönüşmeden uzatmamak. Lütfen tüm bu parametrelerini yazmamışım gibi hiç davranma. Problemlerin kaynağında sizler gibi taraf olamıyorum. O yüzden önce *o bahsettiğin tüm parametreleri bütün aktörleri ile bir daha gözden geçir. İyi akşamlar-geceler. 
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 02:43:40 atalay ]

Çevrimdışı tangaz

Bahsettiğin teknik direktör gayet iyi bir antrenördür. @tangaz Velhasıl en iyisi mertebe almadan merkebe dönüşmeden uzatmamak.

iyidir kötüdür ben bişey demeyeceğim ama karikatür gibi biri oldugunu  ve nasıl saçmaladıgını tüm dünya gördü.

Çevrimdışı tangaz

Bahsettiğin teknik direktör gayet iyi bir antrenördür. @tangaz Velhasıl en iyisi mertebe almadan merkebe dönüşmeden uzatmamak. Yazdım şeyleri lütfen bana geri yazma. Tüm bu parametrelerini yazmamışım gibi hiç davranma. Problemlerin kaynağında sizler gibi taraf olamıyorum. O yüzden önce bir parametreleri bir daha gözden geçir.

tüm parametreleri yazma konusunda adil değilsin bu 4 parametreyi yazarken hiç birini beğendiğini görmedim ki bunda haksız değilsin ama birine orantısız vurdugunu düşünüyorum.

Çevrimdışı tangaz

Çevrimdışı Fikret

Kenardaki bu kadar kötüyken ortaya bir iyi çıkmaz. LASK Linz maçındaki son dakika golünde bir fırsat kaçtı demiştim ama süreç gösteriyor ki camianın o refleksi yapacak durumu zaten yokmuş. @38life
Dorukhan ortasahada oturmuş, bence geçen lig maçının yıldızı, niye bozuyorsun yerini, adri sakatlıktan yeni çıkmış ortasahanın ortasına koymuş, Adem bizle hangi maçta solda oynamış adamın arkasında Caner oynuyor sen neden bahsediyorsun birader ne sevdiniz şu teknik direktörü be

Arkadaslar su yaptiginizla Besiktas'a en buyuk zarari siz veriyorsunuz. Senol Gunes hater'ligini birakin acilen birakin.
Senol Gunes'i severim falan ayri da sevgiden ayri rasyonel olarak Besiktas'in basina her 10-20 senede bir gelebilecek derece ust duzey bir teknik direktordur kendisi.

-Carvalhal'i gollere sevinci, efendiligi falan var diye seven taraftarla uzun sure laf dalasina girdim.
-Gitar calan, anarsist tavirli, karizma, sosyalist diye diye bir grup taraftar Bilic icin manifestolar yazdi. Heteroseksuel erkeklerin Bilic askina karsi kac kere tartistim.
Pacalarindan basarisizlik ve loserlik akan yabanci teknik direktorleri seven bir kitle vardi.
Ancak Senol Gunes icin ayni kitle zitti yonde dusunuyor. Adam Laz degil ama Laz diyorlar irkci sekilde bir asagilamalar, hoca demiyorlar saygi duymuyorlar, senol anlamaz, senol takintili, senol ermeniyi sevmez, senol genc katili falan durmadan algi oyunlarina alet oluyorlar. Cenk-Ozzy'i oynatmayan Bilic idi ama 23unde bunlari alip oynatti Senol Gunes. Aras 27sine gelmis oynatmayinca genc dusmani. 2.ligde bile oynayamayan Orkan Cinar'a yeterince calismiyor diyecegine gidip efsane kariyeri olan hocasina laf edenleri anlamam mumkun degil.

A)Senol Gunes hakkinda duygulariyla konusan guruh acikca Senol Gunes dusmanligi yapiyor.
B)Senol Gunes hakkinda rasyonel elle tutulur verilere bakanlar Senol Gunes'in Besiktas'ta kalmasi gerektigini biliyor.

Senol Gunes kariyer olarak Turkiye'nin en iyi 2 hocasindan biri. Senol Hocanin son 5 yili:
-Bursa'da son sezonunda oynattigi oyun, v.sen-fernandao-bakambu-ozan tufan gibi oyunculara buyuk transferler yaptirtmasi. Buyuk basaridir bu.
-Besiktas'a yasattigi sampiyonluklar, yillar sonra gelen derbi galibiyetleri.
-Besiktas'a oynattigi goze hos gelen futbol.(Aykut Kocaman'la, Hamzaoglu'yla vasat sampiyonluk yasamaya benzemez)
-Avrupa'da Besiktas tarihine adini yazdirmasi. Sampiyonlar Ligi takimi yapmasi.
-Sayisizca parlattigi ve kulup rekoru paralara sattirdigi oyuncular.

1)Sadece ve sadece oyunculari parlatip yuksek paralara satilir hale getirmesi icin bile Senol Gunes kalmali derim. Ha tabi eline sakatliktan bitmis Negredo verip bisi bekleme. Turk gencler Guven Yalcin-Cenk Tosun vs ver parlatsin. 30luk Tosic-Babel-Ersan-Marcelo-Sosa vs ver parlatsin. Pahali genclerden Talisca-Aboubakar ver adam etsin. Herkesi yapar demiyorum ama cok yuksek oranda yapar bu isi hoca.

2)Sampiyonluklar. Senol Gunes oncesi 20 senede 2-3 sampiyonlugumuz vardi. Adam 3 senede 2 kez sampiyon oldu. Besiktas ortalamasinin her turlu uzerinde. Adil davranmak gerekirse hoca 2-3 sene daha sampiyon yapmasa dahi kalmalidir. 6 sene kalsa 2 kez sampiyon olsak bile son 30 yildaki Besiktas ortalamasindan iyi olacak dusunun durumu. Daha siz 1 sene sabredemiyorsunuz.

3)Derbi galibiyetleri. Bilic sayesinde LOSER'likta cigir acmistik. 3.luk esprilerinden gecilmiyordu. Hamzaoglu ve bitik GS'ye sampiyonluk veren onceki sene 2.ligi verip CL firsatini kaciran Bilic'le adeta ligin Everton'i olmustuk. Ayni yerinde sayan, onemli anlarda hep yenilen bir takima donusturmustu bizi onceki hocalar. Son 4 derbide gol atamamistik. Utanc vesikasi. Senol Gunes'le 5e 10a gidilecek gibi gecen FB-GS maclari yaptik. Her derbiye de umutla bakiyoruz.
Bilic vb ortalama antrenorlere gore sirf bu bile camianin ayakta kalmasi icin onemlidir. Besiktas buyuk takimdir "nokta"

4)Avrupa maclari. Burada Bilic'e ve onceki hocalara da yuklenmek istemiyorum. Onlardan da basarili olanlar vardi.
Ama CL'de kendi oyunumuzu oynayip da eze eze mac kazanmak apayri bir seviyedir. L'pool u iceride yenmistik eskiden ama kontradandi. Chelsea deplasmani gene kontra. CL'de genelde 3. bile olamadigimiz bir gercekti. Senol Gunes doneminde bunu kirdik. Camia icin psikolojik bir esik oldu diye dusunuyorum.
GSliler kadroya guvenmeyip CL'ye gitmeye cekinir haldeyken ben sahsen Senol Hoca ile CL maci oynamak isterim.
TS'de de basariliydi CL'de. Oynattigi oyunun Avrupa'da saygi gordugunu farketmeniz lazim. Sarri'nin Napoli'siyle taktik savasini verebilen bir hoca. Monaco-Porto-Leipzig falan sistem takimlari cozup basariya ulastik.

Erman Toroglu gibilerinin pesine takilip Senol Gunes'in taktik bilgisini sorgulayanlar halt etmisler.
Dorukhan'i surada degil burada oynatsin demenize lafim yok. Buradan hoca kovulmali mesaji vermek sikinti.
Senol Gunes'in artisini eksisini toplayinca yukarida saydigim basarilara ulasiyoruz. Hic hatasi olmasa zaten Arsenal-R.Madrid bu sene basi onu alirdi.

Isterse Sarsbourg macinda Dorukhan'i sol acik yapsin onemi yok. Adamin basarilari, futbol bilgisi ortada. Kisisel husumeti kenara birakin.
Elinizi vicdaniniza koyun. Besiktas'a son 25 yilda 2 antrenor geldi biri Lucescu digeri Senol Gunes. Her sene sampiyon yapacak hali yok. Her sene transferde para kazandiriyor harcamiyor birde hala daha laf ediliyor hayret birsey.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 02:52:54 Fikret ]

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı Necmi

:olmaz

bu takım daha fazlasını oynayabilir hep hocadan kaynaklanıyor. karyustan buffon pektodan zlatan lensden overmanrs ozziden zidan performansı göremiyorsak hep hocadan kaynaklanıyor. deflarca dedik ozzi en iyi defansın önünde oynar on numara oynamaz 8de iyidir orda uçar kaçar sokar dedik çok dedik ama dinletemedik. bugünde tutmuş gene 10 numara vermiş ahh şenol ahhh
:upto:
demekki daha iyisini oynayabiliyormuş larini çıkartıp love sokunca adrianoyu alıp dorukhanı öne atınca
birden balans ayarı düzeliyor savunma dengeye oturuyormuş sakatlıktan çıkmış adamı en zor tere koyup oyuna başlıyorsun iyi kötü ama larinden yüz gömlek iyi forveti kulübede başlatıyorsan sonuç öyle oluyor yanlışdan dönüncede böyle oluyor.

mesajları okudukça çok eğleneceğim bu akşam :D

Çevrimdışı Orhan_

demekki daha iyisini oynayabiliyormuş larini çıkartıp love sokunca adrianoyu alıp dorukhanı öne atınca
birden balans ayarı düzeliyor savunma dengeye oturuyormuş sakatlıktan çıkmış adamı en zor tere koyup oyuna başlıyorsun iyi kötü ama larinden yüz gömlek iyi forveti kulübede başlatıyorsan sonuç öyle oluyor yanlışdan dönüncede böyle oluyor.

İlk yarı oyuncular kötüydü, ikinci yarı Şenol Güneş iyiydi :D.

Çevrimdışı Fikret

Abi sitinin hocasindaki rahatlik tivi yorumcusunda yok

Senin hocana sitoper getiriyorlar adam kagni diregi gibi ustune kafa topuna cikmayi bilmiyor yari final oncesi penalti da atamiyir ustune buna 4.2 vermisin. Senin 4.2 sitinin 42sinden bile cok

Pep alsin mitrovic almazlar ya hani aldilsr hop 2 antreman sonrai gonderirler
Bugun aguero 3 mac dagilsin belese gonderip 100 milyonluk adam alirlar yerine
Sagbekin yedegi yok adam gidip bayernden cat alir ilk11 oyuncusunu yedege koyar
Sonra pep taktik yapmis onu yapmis
Buyuk butceyi yknetmek de beceri ister caliskanlik ister ama 10 tane sampiyonlugunun degeri bir ranieri kupasi eder mi?

Reykarti falan da gorduk buralarda, maymuna dondu
Delboskeyi gorduk
Aragones falan
Pep bence onlardan onde hoca olarak. Ama getir buraya maas odenmeyen Besiktas'a koy birsey yapamaz.
Ama boyle buyuk takimsan para harcamada sinirin yoksa Pep sana gore adamdir.

Konyaspor-Everton gibi bir takimsan da mesela Senol Gunes'ten uzak dur. Oyle savunmaci takim-camiayla tutmaz hocanin kimyasi.
Hucum futbolu oynatacak, mumkunse de en tepeye oynayacak takim lazim hocaya.
Aykut Kocaman mesela ligin alt yarisindaki bir takima gidip beraberlik amacli maclar cikarmakta daha basarili olur S.Gunes'ten.
Kimi Avrupa maclarinda da kapanmasi gereken yerlerde daha basarili olabilir. Balli kura bile olsa UEFA yari finali o sayede gelmisti.

Turkiye'de yabanci hocalarin basari oraninin da az oldugunu goz onune alirsak;
Besiktas camiasi icin hakkatten Senol Gunes'den daha iyi bir tercih falan yok.

Gomez ilk 3e oynayan bir takima monte edilseydi, topu ayaginda tutan bir takimda Almanya'da da is yapardi.
Ama takimin oyunu basarisiz olunca Gomez'in hayaleti kaldi geriye. Ayni Gomez Besiktas'ta ucuyordu.

Gomez-Besiktas
Besiktas-Senol Gunes
Bunlar dogru eslesmeler. Hoca da gidecek illa ki baska hocada buluruz. Ama arada muhtemelen 2-3 hatali hocayla 4-5 sene kaybederiz. Genelde olan budur.
Real Madrid-Barcelona gibi takimlar bile hoca degisikligine gitti mi ilkinde tutturamiyor.

Çevrimdışı atalay

İsimleri geçmişken bu sezon öne çıkardığım Frankfurt'u çalıştıran teknik direktör Adi Hutter geçen sezon Young Boys'u çalıştırıyordu ve çok iyi işler sundu. Bu sezon hem Bundelisga'da hem de UEL'de dolu dizgin gidiyorlar. Bugün de geçen sezonun finalisti Marsilya'yı dörtlediler. Marsilya'nın geçen sezon yarı finalde elediği Salzburg ise paravan kulüp Leipzig'i bir kez daha yendi. Onlar da 5'te 5 yaptılar. Bu üçgeni bilerek yazıyorum. Çünkü iki sezon önce Nagelsmann, Leipzig ve Marco Rose övgüsü yaparken gelecek sezon halef-selef olacaklarını eklemem gerek.   

Çevrimdışı tangaz

aksini hiç demedik ki zaten aslında söylediklerin oyuncu eleştirisi, hoca değil. hani bu oyuncular çok iyiydi  :alala:
bu oyuncuları oynatan da değiştiren de aynı hoca. bir plan yaptı denedi olmayınca değiştirdi. bunun neden ve niçinlerini tartmadan ezbere bir yorum yapmışsın. yarın sabah ist.da olacak takım ve pazar günü gese ile ölüm kalım maçına çıkacak kadroda önemli eksikler var hafta sonuna değin daha fazla oyuncu kaybetmemek mümkünse yenilerini kazanmak isteyen bir hoca vardı kenarda bu doğrultuda bir başlangıç planı ve 11i ile sahaya çıktı 1,6 milyon maaş alan adam da totosu kaldırsın die bir şans daha verdi hoca olmayınca değişikliğe gitti.

ben de esas bunu nasıl göremeden yazıyorsunuz bunu okuyunca gülüyorum ama dram tadında oluyor bu gülüşlerim.

Çevrimdışı Necmi

Çok iyi oldu be haftaya beraber kalsak atlıyoruz galiba  :super: :super:

Bu arada bu larine boşa para veriyoruz
beraberlik yetmez sarpsborg kazanırsa 8-8-8 olur genel averajdan kaybederiz
o zaman tek eksi averajda biz oluruz tabi genk 4 farkla yenilmezse

Çevrimdışı tangaz

futbol 90 dk.

tipik bir kuzey deplasmanıydı önde basarak başlarlar o esnada sağlı sollu saldırırlar hava ve zemin koşullarını da bu esnada bolca avantaja çevirirler ama ikinci yarılar düşerler zira o tempoyu 90 dk.ya yayacak takım olsalar efsane milana dönüşürler. bu faktörleri nasıl göz ardı ediyorsunuz? objektiflikten öyle uzaksınız ki hoca gömmek için fütursuzca saldırıyorsunuz. mesela oyuncular zemine (suni çim) bile anca alışmıştır oyunun ikinci yarısı bişeylerin değişmesinde bu bile bir parametredir.

Çevrimdışı Necmi

Malmoyle beraberlik yetiyor. Sarpsborg genki yense bile ikili averajla onlerindeyiz.
o zaman net eleniriz :D

Çevrimdışı underworld

Hoca çorba yapmayı seviyor ama içilesi yok