Kenardaki bu kadar kötüyken ortaya bir iyi çıkmaz. LASK Linz maçındaki son dakika golünde bir fırsat kaçtı demiştim ama süreç gösteriyor ki camianın o refleksi yapacak durumu zaten yokmuş. @38life
Dorukhan ortasahada oturmuş, bence geçen lig maçının yıldızı, niye bozuyorsun yerini, adri sakatlıktan yeni çıkmış ortasahanın ortasına koymuş, Adem bizle hangi maçta solda oynamış adamın arkasında Caner oynuyor sen neden bahsediyorsun birader ne sevdiniz şu teknik direktörü be
Arkadaslar su yaptiginizla Besiktas'a en buyuk zarari siz veriyorsunuz. Senol Gunes hater'ligini birakin acilen birakin.Senol Gunes'i severim falan ayri da sevgiden ayri rasyonel olarak Besiktas'in basina her 10-20 senede bir gelebilecek derece ust duzey bir teknik direktordur kendisi.
-
Carvalhal'i gollere sevinci, efendiligi falan var diye seven taraftarla uzun sure laf dalasina girdim.
-Gitar calan, anarsist tavirli, karizma, sosyalist diye diye bir grup taraftar
Bilic icin manifestolar yazdi. Heteroseksuel erkeklerin Bilic askina karsi kac kere tartistim.
Pacalarindan basarisizlik ve loserlik akan yabanci teknik direktorleri seven bir kitle vardi.
Ancak Senol Gunes icin ayni kitle zitti yonde dusunuyor. Adam Laz degil ama Laz diyorlar irkci sekilde bir asagilamalar, hoca demiyorlar saygi duymuyorlar, senol anlamaz, senol takintili, senol ermeniyi sevmez, senol genc katili falan durmadan algi oyunlarina alet oluyorlar.
Cenk-Ozzy'i oynatmayan Bilic idi ama 23unde bunlari alip oynatti Senol Gunes. Aras 27sine gelmis oynatmayinca genc dusmani. 2.ligde bile oynayamayan Orkan Cinar'a yeterince calismiyor diyecegine gidip efsane kariyeri olan hocasina laf edenleri anlamam mumkun degil.A)Senol Gunes hakkinda duygulariyla konusan guruh acikca Senol Gunes dusmanligi yapiyor.
B)Senol Gunes hakkinda rasyonel elle tutulur verilere bakanlar Senol Gunes'in Besiktas'ta kalmasi gerektigini biliyor.Senol Gunes kariyer olarak Turkiye'nin en iyi 2 hocasindan biri.
Senol Hocanin son 5 yili:-Bursa'da son sezonunda oynattigi oyun, v.sen-fernandao-bakambu-ozan tufan gibi oyunculara buyuk transferler yaptirtmasi. Buyuk basaridir bu.
-Besiktas'a yasattigi sampiyonluklar, yillar sonra gelen derbi galibiyetleri.
-Besiktas'a oynattigi goze hos gelen futbol.(Aykut Kocaman'la, Hamzaoglu'yla vasat sampiyonluk yasamaya benzemez)
-Avrupa'da Besiktas tarihine adini yazdirmasi. Sampiyonlar Ligi takimi yapmasi.
-Sayisizca parlattigi ve kulup rekoru paralara sattirdigi oyuncular.
1)Sadece ve sadece oyunculari parlatip yuksek paralara satilir hale getirmesi icin bile Senol Gunes kalmali derim. Ha tabi eline sakatliktan bitmis Negredo verip bisi bekleme. Turk gencler Guven Yalcin-Cenk Tosun vs ver parlatsin. 30luk Tosic-Babel-Ersan-Marcelo-Sosa vs ver parlatsin. Pahali genclerden Talisca-Aboubakar ver adam etsin. Herkesi yapar demiyorum ama cok yuksek oranda yapar bu isi hoca.
2)Sampiyonluklar. Senol Gunes oncesi 20 senede 2-3 sampiyonlugumuz vardi. Adam 3 senede 2 kez sampiyon oldu. Besiktas ortalamasinin her turlu uzerinde. Adil davranmak gerekirse hoca 2-3 sene daha sampiyon yapmasa dahi kalmalidir. 6 sene kalsa 2 kez sampiyon olsak bile son 30 yildaki Besiktas ortalamasindan iyi olacak dusunun durumu. Daha siz 1 sene sabredemiyorsunuz.
3)Derbi galibiyetleri. Bilic sayesinde LOSER'likta cigir acmistik. 3.luk esprilerinden gecilmiyordu. Hamzaoglu ve bitik GS'ye sampiyonluk veren onceki sene 2.ligi verip CL firsatini kaciran Bilic'le adeta ligin Everton'i olmustuk. Ayni yerinde sayan, onemli anlarda hep yenilen bir takima donusturmustu bizi onceki hocalar. Son 4 derbide gol atamamistik. Utanc vesikasi. Senol Gunes'le 5e 10a gidilecek gibi gecen FB-GS maclari yaptik. Her derbiye de umutla bakiyoruz.
Bilic vb ortalama antrenorlere gore sirf bu bile camianin ayakta kalmasi icin onemlidir. Besiktas buyuk takimdir "nokta"
4)Avrupa maclari. Burada Bilic'e ve onceki hocalara da yuklenmek istemiyorum. Onlardan da basarili olanlar vardi.
Ama CL'de kendi oyunumuzu oynayip da eze eze mac kazanmak apayri bir seviyedir. L'pool u iceride yenmistik eskiden ama kontradandi. Chelsea deplasmani gene kontra. CL'de genelde 3. bile olamadigimiz bir gercekti. Senol Gunes doneminde bunu kirdik. Camia icin psikolojik bir esik oldu diye dusunuyorum.
GSliler kadroya guvenmeyip CL'ye gitmeye cekinir haldeyken ben sahsen Senol Hoca ile CL maci oynamak isterim.
TS'de de basariliydi CL'de.
Oynattigi oyunun Avrupa'da saygi gordugunu farketmeniz lazim. Sarri'nin Napoli'siyle taktik savasini verebilen bir hoca. Monaco-Porto-Leipzig falan sistem takimlari cozup basariya ulastik.
Erman Toroglu gibilerinin pesine takilip Senol Gunes'in taktik bilgisini sorgulayanlar halt etmisler.
Dorukhan'i surada degil burada oynatsin demenize lafim yok. Buradan hoca kovulmali mesaji vermek sikinti.
Senol Gunes'in artisini eksisini toplayinca yukarida saydigim basarilara ulasiyoruz. Hic hatasi olmasa zaten Arsenal-R.Madrid bu sene basi onu alirdi.
Isterse Sarsbourg macinda Dorukhan'i sol acik yapsin onemi yok. Adamin basarilari, futbol bilgisi ortada. Kisisel husumeti kenara birakin.
Elinizi vicdaniniza koyun.
Besiktas'a son 25 yilda 2 antrenor geldi biri Lucescu digeri Senol Gunes. Her sene sampiyon yapacak hali yok. Her sene transferde para kazandiriyor harcamiyor birde hala daha laf ediliyor hayret birsey.