Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 40 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3739575 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Bence en kısa sürede hocayı göndermek gerek. Mayıs ayında da yönetimi göndermek gerekiyor.
Hoca en zayif halka degil
Gondersen daha iyisini bulamazsin

Kelle yonetimden gelecek
Umut, metin, bize ezik diyen, safak, o ataturksuz 10kasim yazisi yazan, binde fikret ormanin akrabasi olan
Bunlardan 3 tane verecek herkes rahat edecek

Futbolculardan hoca yuzunden oynamayanlar varsa onlari da gondereceksin
Yoksa bu yola sapip hoca gonderirsen daha toparlanamazsin
Bugun senol gunesi gonderen topcu yarin feliks makat gelince antremanlar agir diye ariza cikartir onu da gondermeye calisir

Gozun kapali ozzi tolgay quaresma lens pekto love caner babel pepe adriyano larin roko gondereceksin devre arasi 3-5 bakmayacan verecen 100bin yuro verene
Senol gunes gelecek hocadan daha iyi oynatir kalanlari
Daha da 14 yabanci almayacaksin
8 tane al ama 4 milyonluk al yani
14 taneye 50 milyon harciyorsun
8 taneye 40 milyon harca
Boyle de bir cozum bulunabilir

Ama dedigim gibi en mantikli is yonetimden kelle vermek
Abdurayimin kilonu kavalci da ne vasifla girdiyse yonetime onu da gonderebiliriz
Cenk koraydan nereye geldik

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Alıntı
Beşiktaş başkanlığına 2019’da aday olup, radikal şeylerle genel kurulun önüne geleceğim. Benim fikrim, başkanın da maaş alması yönünde... Bence başkanlar kulübü yönetirken maaşlı olmalı. 300-500 milyon euroluk bütçeleri, borçları yöneten, karar veren kişiler hem o sorumluluğun ücretini almalı hem de görev bittiği zaman hesap vermeli.
Fikret Orman (Ağustos/2018)

Başkan bu öneriyle seçime girsin de tebrik edicem cesaretinden dolayı :D
[ Son Düzenleme: 14 Kasım 2018, 10:29:08 Osvaldonun Saçı ]

Çevrimdışı zbrnsky

Hocanın miadı doldu.

Devre arası Q7,Love,Babel

Sezon sonu Tolga,Pepe,Roco,Caner,Necip,Atiba,Tolgay,Oğuzhan,Lens,Pektemek,Larin gönderilmeli.

Karius,Vida,Adriano,Gönül,Medel,Dorukhan,Ljajic,Töre ile yola devam edilmeli.

Yönetim devam edecekse köklü değişiklikler olmalı.

Çevrimdışı tangaz

Şu adamların döneminde yabancı ekibin karakteri üst düzeydeydi. Gerçekten iyi transferlerdi. Yetenek olarak sınırlı olanları bile hep kapasitesinin maksimumunu verdi. Rhodo, Beck, Gomez, Tosic devre arası gelen Marcelo, hatta Alexis. Maaş dengesi de çok iyiydi o kadronun. Gomez tek yüksek maaşlı elemandı. Onu da zaten kimsenin tartışacak hali yoktu. Sosa, Quaresma ondan çok geride 2 milyonun altında alıyorlardı. 15/16'da Quaresma'nın sivrilikleri bile epey törpülenmişti. Hem kadronun ağası gibi takılamıyordu hem de yeri bile garanti değildi.

Orta saha rotasyonundaki eksik, defansta  kaledeki yetersizlik olsa da kimyası yüksek bir takımdı. Kağıt üzerinde de Tolgay'ın sakatlığı olmasa iyi kurulmuştu denilebilir. İyi bir oyun hafızası, birlikte oynama alışkınlığı takımda onun üstüne bu hamleler her şeyi kolaylaştırdı. 15/16'daki işi çok küçümsememek lazım o sene Fb'nin ya herro ya merro senesiydi Kjaer, Nani, Van Persie falan kağıt üstünde çok iddialı başlamışlardı.

Doğru bir planla ilerlenebilse çok şey vaat eden bir temeldi. 3 sene sonra şu noktada olmak gerçekten çok üzücü.

hep hocanın yüzünden oldu bunlar. sene sonu töreyi gönderip bizleri q7ye mahkum etti q7yi manevi oğlu ilan etti gomezi sosayı değnekle kovaladı kulüpten yerlerine gelen abu tali ikilisini kampa getireni döverim dedi güç bela ikna edildi de transferin bitimine 2 gün kala alabildik. satın kardeşim ne var ne yok önce benim maaşım gelir maaşımı ödemek için gerekirse ümraniyeyi satın dedi. vida vida die tutturdu vidayı almak için gerekirse mitro üzerinden alengirli işler çevirin yeterki bana vidayı getirin dedi. negredo yoksa ben yokum dedi santraforda neymiş pekto neyimize yetmiyor dedi. yaşımı başımı almış adamım beni çoluk çocukla muhatap etmeyin 30 yaş altı adamlarla bana gelmeyin dedi. son olarak da sanırım (emin değilim bundan) ağlak futbolcu istemem fabriyi de gönderin demiş.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mellfred

Bence en kısa sürede hocayı göndermek gerek. Mayıs ayında da yönetimi göndermek gerekiyor.
Son çıkan Işıkları kapatsın

Çevrimdışı kyiv

Surec bizim camiada hesaplasmalari da beraberinde getirdigi icin toparlanma 4-5 sene suruyor bu 4-5 sene icinde daha da darbe yiyoruz. Sakin kalmak en onemli ve beklentilerin olanaklarla sinirli oldugunu da unutmamak lazim.
Fikret orman mayista daha guclu yonetim kurmali ama bu yonetiminde de 4-5 ismi yarindan itibaren gondermeli.
Secim aciklaninca herkes mantarlar gider derken bosuna demedik iyiler gider tam tersi olur diye ama baskanin burnu iyi surttu makyaji da dokuldu, kendi etti kendi buldu, fazla havalanmisti dususu sert oldu, cikip konussun simdi ben yaptim ben ettim maas isterim tatilimi yaparim ben cokersem besiktas coker diye.
Haddini cok asti fikret orman kendini bi lutuf sandi.

Kimse tasin altina elini sokmazken cikip ben bu isi yaparim diyen fikret orman lazim bize, tekrsr o mutevazi ve caliskan haline donmesi lazim artik eski karisiyla tekrar mi evlenir bilmem ama ozel hayatini da toparlamasi lazim, adam da cok fedakarlik yapti saclari agardi herifin ama kimse ona bu is kolay olacak diye de soz vermedi, kendi biliyordu zorluklari. Daglari asip ovada sele tutuldu simdi tekrar toparlama gorevi de kendisine dusuyor, azicik motive olursa bu durumu toparlayabilecegini dusunuyorum

Sacma sapan konusmalarindan burdan marsa duble yol olur biraz da dikkatli konussun, feda sezonunda rustuye bir jubileyi cok gormustu, bu yasta adam oynamasini kabul edemiyorum falan demisti, dikkatli olmak lazim iste o rustu barselonayla anlasmis jubile yapacakti cine gitmenden daha fazla ses getirirdi.
Rustuyu yasindan oturu gonderen adamin kadrosunda ikinci dunya savasi ordu milli takimi futbolculari oynuyor yedekleri de afganistan savasi gazileri

Kimse cikip sormuyor tabi noldu diye

Kongrede azicik haddini bildirip isine konsantre etmek lazim baskani, herkes herseyin farkinda, aklimla dalga gecmeyin diyen adam da kimseyi salak yerine koymayacak

Çok güzel izah etmişsin.Forum tarihinin en güzel tespitlerinden birisi.Keşke bu yazdıklarını okuyabilse Fikret Orman. Hepimiz aynı gemideyiz onun başarısız olmasını hiçbir GERÇEK Beşiktaşlı istemez.

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Avrupa'nın yaş ortalaması en yüksek takımı 31.24 ile Beşiktaş. (CIES)

Tercübe iyidir. Karıştırma ortalığı :D
En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı zbrnsky

Çevrimdışı tangaz

iyide takım şampiyon olurkende Fikret Orman başkandı ama o zamanda ben hocayı eleştiriyordum bugün eleştirmeye başlamadımki yanlışlar olmaya başladığı anda bende eleştirmeye başladım o zaman maaşlarmı ödenmiyordu.
ben duruma göre mevzi almıyorumki iki sene önce nerdeysem şimdide ordayım.  Benim iki sene önce hata dediğim herşeye şimdi herkes hata diyor. Yönetimi eleştireceğim sürüyle konu var ama kesinlikle bunlar takımla alakalı değil
takımın bu güne kadar geldiği noktada yapılan yanlışlara bakıldığında hata Fikret ormanı işaret etmiyor bu güne bakarsan bunu işaret edersin ama hata bu gün çıkmış değil. herşey yolunda olmuş olsaydı ve bu sorunu bugün yaşıyor olsaydık ben sizden fazla yönetim gömerdim. ama ben sorunu gördüğüm anda hiçte yönetim yoktu gündemde direk hedef başka yeri gösteriyordu yönetimin süreçte etkisi olmamışmıdır böyle desem yalan söylemiş olurum elbet ama kimse kusura bakmasın iki defa şampiyon olduğumuzda Şenol Güneş bizi şampiyon yaptı diyenler şimdiki başarısızlıktada gidip kendine hedef aramasın. başarı güneşin başarısızlık ormanın diyen iki yüzlülük yapmış olur. iki sene önce takım Güneşe ramen şampiyon oldu dedim. şimdi gördüğüm güneşe ramen şampiyon olamayan bir takım farklı etkenler neden olabilir ama ana etken değişmedi. ha takıma bir forvet yeterli takviye yapılırdı takım yine şampiyon olabilirdi ama o zamanda herkes takımı Güneş şampiyon yaptı diyecekti.  şimdi şampiyonluğu veren yönetimse demekki o zaman yapanda yönetimdi.
ben sadece kıvırmıyorum o zaman ne düşündüysem nasıl tesbit yaptıysam bunun hala arkasındayım. yönetim hocayı dinlemiyor kafasına göre transfer yapıyormuş bunu diyen arkadaşlar gomez sosa falan alınırkende yönetimin kafasına gçre gittiğini neden kabul etmiyor bunun başarı getirdiğini itiraf etmiyorda şimdi yönetim suçluyor. yönetim şenol hocanın önünü kapatıyormuş iki sene şampiyon olurken nasıl açmış onuda anlatsınlarda bilelim o zaman. birilerini yaşananları doğru tahlil etmeden suçlamak yada övmek sadece anı yanlış değerlendirmektir. bütüne bakmadan bir eleştiri yapılmamalı. bu takım orta açmaktan başka birşey bilmiyor dediğimde başka söyleyenmi vardı bu ozi takımı batırıyor dediğimde doğru söylüyor diyenmi vardı. takımda forvet yalnız bırakılıyor iki stoperle mücadele etmek zorunda kalıyor dediğimde negredomu vardı love mı vardı sorun on numara sorunu değil dediğimde herkes taliscayı suçlamakla meşguldü. iki buçuk senedir bu yanlışlar yavaş yavaş işlendi bugün geldiğimiz noktaya geldik oyuncunun parası ödenmemiş falan geçelim bu kulüpde oyuncuların parası her zaman böyle ödendi. ilk şampiyonluğumuzda kulüp mali olarak en kötü dönemdeydi maaşalrın tıkır tıkır ödendiğinimi sanıyorsunuz. paraların ödenmemesi bir sorundur elbet ama belirleyici sorun değildir. bugün maaşların hepsi ödenirse sorun bitecekmi bu kafayla iyi bir forvet alınırsa sorun bitecekmi yoo sadece gelen forvette suçlanacak gömülecek. çünkü sorun burda değil bunu geçen senede söyledim.
sürekli bizim forvet sorunumuz yok diyorum. ligin ikincisi forvetsiz oynuyor onlarında maaşları ödenmiyor. terimin ağzından duydunmu basına oyuncu almasınlar takımın parasını ödesinler dediğini demez öyle birşey çünkü dediğinde bu takımın bunu bahane edeceğini bilir oyuncunun eline koz vereceğini bilir.

eveeet bolbol yanıt verecek bir mesaj görüyorum. madde madde analizler yapacağım:

1) takım şampiyon olurkende fikret orman başkandı demişsin. takım şampiyon olurkende şenol güneş hocaydı derim o zaman. konu hocayı 2 sene öncede hocayı eleştiriyorduma giderse ben ilk geldiğinde de eleştiriyordum derim. ilk şampiyon yaptığı sene ikinci devre ortaları takımı rakipler çözmeye başladığında hocanın B planı yok söylemini ilk telaffuz eden benim bu forumda. takip eden sene ben ve sen hocayı gömerken epey de tepki çekiyorduk hatta i.mansıza yaptıklarından dolayı olaya kişisel yaklaşıyrsunuz tepkileri alırdık. hoca dün değişmedi hoca hep buydu 96da ts ile şampiyonluğu verirkende 2002de de 2011de de 2015 2016 2017 2018 hoca hep aynı hoca değişmedi. hep bu futbolu oynatıyor. eline güçlü bir kadro heldiğinde doğru rolleri dagıtabileceği bir kadro oldugunda verim alabiliyor bunu yaparkende sözmüş yıldızları parlatma konusunda bir aurası olduğu da gerçek.değişen ney biliyormusun değişen fikret orman. aşkan çok değişti kaba tabirle bir yerleri kalktı. kendini camianın üstünde görmeye başladı ben çökersem beşiktaş çöker söylemi de bunun zirvesi oldu. oyuncuları hoca mı sattı başkan sattı menajerleri yedirdi içirdi ağırladı dedin. bu marketingin bir parçası eyvallah da elindeki mal kötüyse nasıl satacaksın? hoca bu malları parlattı vitrine koydu başkanda gerisini getirdi ama elindeki malları parlatan biri olmasa menajerlere neyi seyrettireceksin?

2) biz esas hatayı 2. şampiyonluk geldiğinde yaptık. hocayı o gün gönderecektik ama bunu da öle bodoslama değil alttan alttan zemini oluşturarak doru profil hocayı bularak yapacaktık. şampiyonluğun ertesi günü hocaya çiçek plaket verip 3 gün sonrada bize seviye atlatacak hocayı getirecektik.güneşin limiti buydu çünkü şayet limiti üste taşımayı istiyorsak tabii... haa bu limiti koruyalım domestic başarılarla yetinelim bu sereçte de her 5 yılın 3ünde ipi biz göğüsleyelim diyorsak güneş bunun için yeterli profildi ligin dinamiklerini biliyor eksileri var artıları daha fazla dersin. oynattığı oyun belli bir şablonda dersin oyuna uygun transferler yapıp yola öyle devam edersin. oyuncuya göre sistem yapan bir hocan yok ve sen bunla yola dewam kararı almışsan oyun planına uygun transfer yapacaksın alakasız tipleri doldurmayacaksın.

3) şampiyonluğu kim getirdi mevzusunu ele alalım. diyorsunki şampiyonluğu hoca getirdiyse götüren de hocadır. hayır! şampiyonluk bir bütün işidir yönetim hoca oyuncular taraftar bütününün doğru sentezidir. yönetim 2 sene önce doğru transfer politikası gütmüştür doğru oyuncuları doğru bütçelere kurmuştur başlarına bir hoca getirmiştir camia bütünleşmiştir başarı gelmiştir. başar hocanınsa başarısızlıkta hocanın demenin, hayat acıdır biber acıdır o zaman hayat biberdir demekten ne farkı kalıyor? böyle bir mantık olamaz başarı bütünün eseridir.

4) gelelim başarının sürdürülebilir kısmına. başkan kabul et ki yere sağlam basmadı. geçen sene başı çin işi çıktı başımıza yeri ve zamanı değildi başarı sürdürülebilir hal almamıştı henüz. yok çine git sonra dön garip bi ispanya kampı ayarla 40derecede çalış üstüne transferleri geciktir deli gibi sirkülasyon yap. böyle bir planlama ile mi sürdürülebilir başarı yakalanacak? eşyanın tabiatına aykırı.

5)maaşların gecikmesi konusu. diyorsun ki maaşlar bizde hep böyle ödeniyordu. öyle yanlış öyle yanlış ki bunu kabul etmek. evet para hep gecikmeli ödeniyordu ilk şampiyonlukta farklımıydı diyorsun. ilk bakışta doğru gibi geliyor kulağa değil mi? ama kökten yanlış oysa. o zaman takımın geliri yoktu stadı yoktu borcu çoktu gelirler temlikliydi henüz oyuncu satışı yoktu olanlada transfer yapmaya çalışıyordun. bu denli yokluk arasında gecikmeler olur kimse de ses çıkarmaz bunu olağan karşılar oyuncularda bunu belli bir yere dek tolere eder AMA sen kalkıp tarihin en yüksek cirosunu yapmışsın ŞLden 45 oyucu satışından 40 ciro yapmışsın üstüne hç transfer yapmamışsın bons vermemişsin ama maaşları ödemiyorsun geciktiriyorsun. buna elmayla armutu kıyaslamak denir işte hiç gelirin yokken gecikme makudür bu denli yüksek gelir varken gecikme olağan olamaz bizde zaten hep gecikiyordu demek doğru değil. ve millet haklı olarak başkan paralar nerede die pankart asar. oyuncuda sorgular bunu o kadar başarı eldeettik bizim sayemizde gelir oluştu paramız neden gecikiyor die sorgular. bunu olağan kabul etmen kabul edilemez.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

Tercübe iyidir. Karıştırma ortalığı :D

listenin çoğu türk zaten geçen yazdım bunu yabancı serbestisini farklı kullandı bizimkiler.  şuan sanmarino ve lüksemburg sonrası avrupanın en yaşlı ligi tr ligi.

Bu arada şu kaos ortamında bahsetmeye fırsat olmadı Avrupa Ligi'nde dönülmez bir aşamaya giriyoruz. Son yıllarda alay konusu yaptığımız renkliler UEFA'da üst tura çıkarken biz yaya kalabiliriz. Renkliler ülke puanının içine ediyor derken biz aynı duruma düşebiliriz. Hadi ülke puanını geçtim tam geçmiş senelerdeki düşük puanları yük olarak taşımaktan kurtulduk derken 5 yıl silinmeyecek kötü bir puan alabiliriz. 2. torba hayalleri kurarken 4. torbalara gerileyebiliriz. O yüzden şu son 2 maçı takımın baya ciddiye alması hatta top tüfek ne varsa saldırması mutlaka kazanması gerekiyor. Hem Avrupa kulüp puanımızı korumuş oluruz hem ülke puanına katkıda bulunuruz, hem de son 2 yılki başarımızı tesadüf gören tiplere malzeme vermeyiz. Gs'nin ŞL'de 3. olacağı artık neredeyse kesin. Lokomotif bunları yense bile sonraki maça nefesi yetmez. Fener zaten neredeyse garantiledi. Bize yakışan onlardan aşağı kalmamak.

Şimdi kabaca bakalım uzun uzun konuşmaya değmez:
+Sarpsborg'a yenildiğimiz anda hiçbir olasılık kalmıyor. Diğer maçı yensek bile nafile. Geçmiş olsun.
+Berabere kalırsak diğer maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor ancak o bile bazı sonuçlarda yeterli gelmiyor.. Berabere kalırsak ve Malmö maçında puan kaybedersek yine geçmiş olsun.
+Sarpsborg'u deplasmanda yenersek diğer maçı da alırsak kesin çıkıyoruz. Malmö beraberliği bazı durumlarda yetiyor bazılarında yetmiyor. Malmö'ye yenilirsek yine geçmiş olsun.

Sonuçta iki maçı da çıkıp çatır çatır kazanmak neredeyse şart. Bari lig iyi gitmezken Avrupa'da tepetaklak olmayalım.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Bu arada şu kaos ortamında bahsetmeye fırsat olmadı Avrupa Ligi'nde dönülmez bir aşamaya giriyoruz. Son yıllarda alay konusu yaptığımız renkliler UEFA'da üst tura çıkarken biz yaya kalabiliriz. Renkliler ülke puanının içine ediyor derken biz aynı duruma düşebiliriz. Hadi ülke puanını geçtim tam geçmiş senelerdeki düşük puanları yük olarak taşımaktan kurtulduk derken 5 yıl silinmeyecek kötü bir puan alabiliriz. 2. torba hayalleri kurarken 4. torbalara gerileyebiliriz. O yüzden şu son 2 maçı takımın baya ciddiye alması hatta top tüfek ne varsa saldırması mutlaka kazanması gerekiyor. Hem Avrupa kulüp puanımızı korumuş oluruz hem ülke puanına katkıda bulunuruz, hem de son 2 yılki başarımızı tesadüf gören tiplere malzeme vermeyiz. Gs'nin ŞL'de 3. olacağı artık neredeyse kesin. Lokomotif bunları yense bile sonraki maça nefesi yetmez. Fener zaten neredeyse garantiledi. Bize yakışan onlardan aşağı kalmamak.

Şimdi kabaca bakalım uzun uzun konuşmaya değmez:
+Sarpsborg'a yenildiğimiz anda hiçbir olasılık kalmıyor. Diğer maçı yensek bile nafile. Geçmiş olsun.
+Berabere kalırsak diğer maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor ancak o bile bazı sonuçlarda yeterli gelmiyor.. Berabere kalırsak ve Malmö maçında puan kaybedersek yine geçmiş olsun.
+Sarpsborg'u deplasmanda yenersek diğer maçı da alırsak kesin çıkıyoruz. Malmö beraberliği bazı durumlarda yetiyor bazılarında yetmiyor. Malmö'ye yenilirsek yine geçmiş olsun.

Sonuçta iki maçı da çıkıp çatır çatır kazanmak neredeyse şart. Bari lig iyi gitmezken Avrupa'da tepetaklak olmayalım.
Lig ve avrupada iddialı kalabilmek için önümüzdeki 7 maçta 6 galibiyet çıkarmamız lazım. Yazınca bi gülme tuttu beni.

eveeet bolbol yanıt verecek bir mesaj görüyorum. madde madde analizler yapacağım:

1) takım şampiyon olurkende fikret orman başkandı demişsin. takım şampiyon olurkende şenol güneş hocaydı derim o zaman. konu hocayı 2 sene öncede hocayı eleştiriyorduma giderse ben ilk geldiğinde de eleştiriyordum derim. ilk şampiyon yaptığı sene ikinci devre ortaları takımı rakipler çözmeye başladığında hocanın B planı yok söylemini ilk telaffuz eden benim bu forumda. takip eden sene ben ve sen hocayı gömerken epey de tepki çekiyorduk hatta i.mansıza yaptıklarından dolayı olaya kişisel yaklaşıyrsunuz tepkileri alırdık. hoca dün değişmedi hoca hep buydu 96da ts ile şampiyonluğu verirkende 2002de de 2011de de 2015 2016 2017 2018 hoca hep aynı hoca değişmedi. hep bu futbolu oynatıyor. eline güçlü bir kadro heldiğinde doğru rolleri dagıtabileceği bir kadro oldugunda verim alabiliyor bunu yaparkende sözmüş yıldızları parlatma konusunda bir aurası olduğu da gerçek.değişen ney biliyormusun değişen fikret orman. aşkan çok değişti kaba tabirle bir yerleri kalktı. kendini camianın üstünde görmeye başladı ben çökersem beşiktaş çöker söylemi de bunun zirvesi oldu. oyuncuları hoca mı sattı başkan sattı menajerleri yedirdi içirdi ağırladı dedin. bu marketingin bir parçası eyvallah da elindeki mal kötüyse nasıl satacaksın? hoca bu malları parlattı vitrine koydu başkanda gerisini getirdi ama elindeki malları parlatan biri olmasa menajerlere neyi seyrettireceksin?

2) biz esas hatayı 2. şampiyonluk geldiğinde yaptık. hocayı o gün gönderecektik ama bunu da öle bodoslama değil alttan alttan zemini oluşturarak doru profil hocayı bularak yapacaktık. şampiyonluğun ertesi günü hocaya çiçek plaket verip 3 gün sonrada bize seviye atlatacak hocayı getirecektik.güneşin limiti buydu çünkü şayet limiti üste taşımayı istiyorsak tabii... haa bu limiti koruyalım domestic başarılarla yetinelim bu sereçte de her 5 yılın 3ünde ipi biz göğüsleyelim diyorsak güneş bunun için yeterli profildi ligin dinamiklerini biliyor eksileri var artıları daha fazla dersin. oynattığı oyun belli bir şablonda dersin oyuna uygun transferler yapıp yola öyle devam edersin. oyuncuya göre sistem yapan bir hocan yok ve sen bunla yola dewam kararı almışsan oyun planına uygun transfer yapacaksın alakasız tipleri doldurmayacaksın.

3) şampiyonluğu kim getirdi mevzusunu ele alalım. diyorsunki şampiyonluğu hoca getirdiyse götüren de hocadır. hayır! şampiyonluk bir bütün işidir yönetim hoca oyuncular taraftar bütününün doğru sentezidir. yönetim 2 sene önce doğru transfer politikası gütmüştür doğru oyuncuları doğru bütçelere kurmuştur başlarına bir hoca getirmiştir camia bütünleşmiştir başarı gelmiştir. başar hocanınsa başarısızlıkta hocanın demenin, hayat acıdır biber acıdır o zaman hayat biberdir demekten ne farkı kalıyor? böyle bir mantık olamaz başarı bütünün eseridir.

4) gelelim başarının sürdürülebilir kısmına. başkan kabul et ki yere sağlam basmadı. geçen sene başı çin işi çıktı başımıza yeri ve zamanı değildi başarı sürdürülebilir hal almamıştı henüz. yok çine git sonra dön garip bi ispanya kampı ayarla 40derecede çalış üstüne transferleri geciktir deli gibi sirkülasyon yap. böyle bir planlama ile mi sürdürülebilir başarı yakalanacak? eşyanın tabiatına aykırı.

5)maaşların gecikmesi konusu. diyorsun ki maaşlar bizde hep böyle ödeniyordu. öyle yanlış öyle yanlış ki bunu kabul etmek. evet para hep gecikmeli ödeniyordu ilk şampiyonlukta farklımıydı diyorsun. ilk bakışta doğru gibi geliyor kulağa değil mi? ama kökten yanlış oysa. o zaman takımın geliri yoktu stadı yoktu borcu çoktu gelirler temlikliydi henüz oyuncu satışı yoktu olanlada transfer yapmaya çalışıyordun. bu denli yokluk arasında gecikmeler olur kimse de ses çıkarmaz bunu olağan karşılar oyuncularda bunu belli bir yere dek tolere eder AMA sen kalkıp tarihin en yüksek cirosunu yapmışsın ŞLden 45 oyucu satışından 40 ciro yapmışsın üstüne hç transfer yapmamışsın bons vermemişsin ama maaşları ödemiyorsun geciktiriyorsun. buna elmayla armutu kıyaslamak denir işte hiç gelirin yokken gecikme makudür bu denli yüksek gelir varken gecikme olağan olamaz bizde zaten hep gecikiyordu demek doğru değil. ve millet haklı olarak başkan paralar nerede die pankart asar. oyuncuda sorgular bunu o kadar başarı eldeettik bizim sayemizde gelir oluştu paramız neden gecikiyor die sorgular. bunu olağan kabul etmen kabul edilemez.

Çok güzel cevaplamışsın  :claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Necmi

Avrupa'nın yaş ortalaması en yüksek takımı 31.24 ile Beşiktaş. (CIES)

başakşehiri avrupadan saymıyorlar o zaman :bandit:

Çevrimdışı Necmi

yaş ortalamasını neye göre almışlar Beşiktaşın 27.9 başakşehirin 29.4 alanya 29.4 sivas 29.2 ankaragücü 29.7 akhisar 29.7
oynayan oyuncularsa sivas bizim karşımıza bizden daha yaşlı bir takımla çıktı. neye göre yapılmış bu liste

Çevrimdışı f_madida

Hoca en zayif halka degil
Gondersen daha iyisini bulamazsin

Kelle yonetimden gelecek
Umut, metin, bize ezik diyen, safak, o ataturksuz 10kasim yazisi yazan, binde fikret ormanin akrabasi olan
Bunlardan 3 tane verecek herkes rahat edecek

Futbolculardan hoca yuzunden oynamayanlar varsa onlari da gondereceksin
Yoksa bu yola sapip hoca gonderirsen daha toparlanamazsin
Bugun senol gunesi gonderen topcu yarin feliks makat gelince antremanlar agir diye ariza cikartir onu da gondermeye calisir

Gozun kapali ozzi tolgay quaresma lens pekto love caner babel pepe adriyano larin roko gondereceksin devre arasi 3-5 bakmayacan verecen 100bin yuro verene
Senol gunes gelecek hocadan daha iyi oynatir kalanlari
Daha da 14 yabanci almayacaksin
8 tane al ama 4 milyonluk al yani
14 taneye 50 milyon harciyorsun
8 taneye 40 milyon harca
Boyle de bir cozum bulunabilir

Ama dedigim gibi en mantikli is yonetimden kelle vermek
Abdurayimin kilonu kavalci da ne vasifla girdiyse yonetime onu da gonderebiliriz
Cenk koraydan nereye geldik

Fikret Orman gitmeden yonetim degismez bence. Degisecek olsa bu yaz apar topar secime gidilip boyle bir ucube onumuze konmazdi. Fikret Orman'in bu adamlarla nasil iliskileri var, hangisine ne gibi bir bagi var bilemem ama israrla bu adamlari tutmasi, kollamasi. Yonetime gelirken soyledigi kurumsallasmanin tam tersine hamleleri yapan bu bireyleri israrla desteklemesi Fikret Orman'la degisim beklenemeyecegini gosteriyor.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı f_madida

hep hocanın yüzünden oldu bunlar. sene sonu töreyi gönderip bizleri q7ye mahkum etti q7yi manevi oğlu ilan etti gomezi sosayı değnekle kovaladı kulüpten yerlerine gelen abu tali ikilisini kampa getireni döverim dedi güç bela ikna edildi de transferin bitimine 2 gün kala alabildik. satın kardeşim ne var ne yok önce benim maaşım gelir maaşımı ödemek için gerekirse ümraniyeyi satın dedi. vida vida die tutturdu vidayı almak için gerekirse mitro üzerinden alengirli işler çevirin yeterki bana vidayı getirin dedi. negredo yoksa ben yokum dedi santraforda neymiş pekto neyimize yetmiyor dedi. yaşımı başımı almış adamım beni çoluk çocukla muhatap etmeyin 30 yaş altı adamlarla bana gelmeyin dedi. son olarak da sanırım (emin değilim bundan) ağlak futbolcu istemem fabriyi de gönderin demiş.

Ikna oldum, bu tutanaga gore, yaz kizim saniklardan Senol Gunes'in 18 defa agirlastirilmis muebbet hapsine..

Çevrimdışı tangaz

yaş ortalamasını neye göre almışlar Beşiktaşın 27.9 başakşehirin 29.4 alanya 29.4 sivas 29.2 ankaragücü 29.7 akhisar 29.7
oynayan oyuncularsa sivas bizim karşımıza bizden daha yaşlı bir takımla çıktı. neye göre yapılmış bu liste

listeyi boşver abi kaç gündür yazıyorum avrupanın en yaşlı ligi olduk die

Çevrimdışı Necmi

hadi kullandın diyelim insan bi konuşur alır topu

çocuk gibi elindeyken vurup almak ne
yaptıda ne oldu taraftar yuhaladı ondan sonra korner atışına bile giderken yuhalandı
bitti artık onunda kalemi kırıldı taraftar yaptıklarına sessiz kalmıyor

Çevrimdışı Liquidator

Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...

Çevrimiçi levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı Necmi

2 yıl kapıdan giremeyen menajerler sonrasında kırmız halı ıle karsılanmaya başladı.Ne değişti çok merak ediyorum.
Daha Pepe geldiğinde toplantıda şov yaparlarken demiştim ne oluyor ya diye
nasıl giremiyordu :alala:
gomez pazarlığını yapan Ahmet Bulut değilmiydi bir kulübün kapıdan içeri menejer sokmama gibi bir lüksü olabileceğine gerçekten inanıyormusunuz bir tane bile transfer yapamaz basın kabadayılarına gerçekten fazla inanıyorsunuz. en son aziz sokmadı ne oldu GG yi bize kaptırdı. Menajerlerle iyi geçinmezsen ne oyuncu alabilirsin nede oyuncu satabilirsin. Menajer nasıl sana oyuncu pazarlıyor diye iddia ediliyorsa aynı şekilde senin oyuncularını da başkasına pazarlıyor o zaman satarken birilerinin yeteneği alırken menajer oyunumu oluyor.

Çevrimdışı f_madida

hmmmm

Yonetim kim ki istifa isteyecek? Besiktas ustunden prim yapan adi sani duyulmamis bir grup adam. Fikret Orman disinda su adam da iyi ki yonetimdeymis diyecegimiz kim var? Kimse yok. Fikret Orman da kendi kredisini bitirdi zaten son 2 senede.
Senol Gunes'i istifaya zorlayip o koltuklarda 5 dk dahi durabilecegini dusunenin aklindan zoru var derim.

Çevrimdışı mellfred

maaşlar düzene girmedikçe biz ne yazsak boş
önce ödeme dengesi kurulacak
Kısa vadede eli belindeki oyuncularla ilişik kesilecek
Mayıs’ta yönetim sorumsuzları gönderilecek
ve neden bu darboğaza girildi denilip pilan program yapılacak
hiç kurdu krizdi bahalerine girilmeden