Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 55 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3742636 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

+1903

q7 yok orta yok ama hocayı gömen çok var :)
Lens lens diyenler var hala adami dugunde ciftetelliye cagirmazlar

Çevrimdışı Orhan_

Hoca hatasından hangi oyuncuyu yediğimizi ben anlayamadım.

Bugün özelinde eleştirilen oyuncular;

- Caner (çok kötü tercihler yaptı, penaltı inanılır gibi değildi, takımın en kötüsüydü)
- Ljajic (hiçbir şey yapmadı, sorumluluk almadı, toptan kaçtı, bir adet isabetli orta dışında tek olumlu hareketi yok)
- Lens (her zamanki gibi, iki depar atıp heyecanlandırıyor, sonra yapılabilecek en kötü şeyi yapıyor, etkisizdi, son vuruşları çok kötü)
- Necip (ben Necip'in neden eleştirildiğini anlamadım, zira garip ama bence bugünkü maçın bizim adımıza en iyisiydi)
- Love (çok ağır, etkisiz, biri sürekli arkasından çekiyormuş gibi, ayakta duracak hali yok)
- Babel (oyuna girdikten sonra bir sürü top aldı, hepsini rakibe bıraktı, tek olumlu hareket yapmadan maçı bitirdi)

Hocanın hangi somut hatasından dolayı bu oyuncular bu performansları gösterdiler? Hoca ne yapsaydı Caner o penaltıyı yapmaz, Ljajic daha çok sorumluluk alıp savunmanın kilidini açar, Lens son vuruşlarında daha başarılı olur, Love daha hareketli ve yırtıcı olup gol katkısı sağlar, Babel de maçı çevirecek pozisyonları üretirdi? Benim buna verecek cevabım gerçekten yok. Sizin var mı?

Hocanın hangi somut hatası mı? Pres metodu ve savunma organizasyonu? Anlatabilir misin bunları mesela? Ya da çok basit, Oğuzhan'ın en önemli özellikleri kenara pas atıp dönen topları toplamak ve havada süzelen topları izlemek mi? Oğuzhan 2 senedir nasıl kullanılıyor? Ya da iyi oyuncu her yerde iyi oynar kafasıyla olmayan yerde olmayan oyuncuda onlarca maç ısrar etmek? Oynatmak istediği şeyler taban tabana zıt oyuncuyu tercih etmek. 2 senedir Ozi'yi yiyor bu forum. Çok önce yazdığım şeyi tekrar edeyim; "bu oyun kafasıyla 1 hafta Oğuzhan, 1 hafta Tolgay gömülür, bir süre sonra da Medel'i yemeye başlarız"...

Evet olan şey bu... Peki sen hocanın somut doğrularını yazar mısın?

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı mrred

Tercih meselesi bunlar
Tek dogru varmis gibi yaziyorsun
Fizikli takim varsa, kalipli santrafor kullanip ortasahayi uzun gecip mucadeleye girmemek gibi trrcihlerde var
Elimizdeki orta saha oyuncuları topa sahip olma oyununa daha uygun. Ayrıca o planının tutması için dönen topları toplamayı bilen orta saha oyuncularının olması gerekiyor. Nerede duracağını bilen hamle zamanlamasını bilen oyuncular olmalı
The great gig in the sky

Çevrimdışı tangaz

Gs nin de santraforu yok. Sarrili napoli döneminde milik sakatlanmıştı santarforsuz oyunla ligi bitirdiler. Nerdeyse şampiyon oluyorlardı

olmadılar ama olamadılar

geçen sene bizim yoktu gesenin vardı gese şampiyon oldu.

sarri conte pep geçiniz bu örnekleri verdiğiniz örneklerdeki hocalar başka gezegenden bu coğrafyanın hocası değiller gelsinler bakalım buraya fikret orman her transferi  son 3gün yapıp önlerine koysun maaşları 3 ay geriden 4 ay geriden ödesin bakalım kaç tanesi iş çıkarabiliyor...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

Yorum yapmıyorum. Hastalıklı bir bakış açısı. Elle tutulacak hiçbir yanı yok. Vakit kaybı olur.
Fikrini begenmediklerine neden boyle yaklasiyorsun, birisi sana yazinca beni alintilama falan fiye de cikisiyorsun ama

Çevrimdışı mylife1903

Ulan bir maç izleyemedik çarşı karışmış.

Yorumlardan çıkardığım , oyuncuların çoğunda ciddi bir düşüş varsa farklı bir sıkıntı var demektir.
Kkinci yariyi izledim normal macti iste. Orta yapti adam kaleye girdi dagilan oyuncu gereksiz penalti yaptirdi
Sonra telasla corba servisi yapildi
Oyuncu performanslari da sitandartti

Çevrimdışı 38life

Ayip
Tosici bile sattin

Maddi değerden bahsetmiyorum. Dikkat edersen "kamuoyu gözünde" yazmışım. "Kulüplerin scout ekiplerinin gözünde" yazmadım.

Çevrimdışı mylife1903

Küçük bir soru. Sadece ve sadece Love yerine Demba ba oynasaydı bu akşam yenilir miydik?Son yarım saatte bu kadar kötü gözükür müydük?

Başka sorum yok.
Yenilebilirdik abi futbol bu yedigimiz gol meydanda ama boyle kotu gozukmezdik kuzey deplasmaninda kalipli santraforla

Çevrimdışı ozankarakoc

Oyunla ilgili hiçbir eleştirin yok. Hep oyuncular üzerinden veyahut geçmiş skorlar üzerinden yorum yapıyorsun. Bizde kendimize mükemmel biliyoruz demiyoruz zaten öyle bir hadsizlik içinde asla değilim fakat her yorumunda aynı şey oluyor. Oyuna dair hiçbir yorumun yok . Futbol oyunu. Adı üzerinde futbol oyunu. Bir tarif gerekiyor o tarifle alakalı bir eleştiri gerekiyor ki bizi bir yere götürsün.

Bu o kadar tuhaf bir yorum ki... Ben de 'oyuncularla ilgili hiç eleştirin yok, hep oyun üzerinden yorum yapıyorsun' dersem, ne kadar anlamsız bir diyalog olmuş olur, değil mi...

Ben, oyundaki olumsuzluğu, oyunculara ve onların performansına bağlıyorum. Sen bağlamıyor olabilirsin, ben bağlıyorum. Ben, Şenol Hoca'nın, çok iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Bize gelmeden önce de öyle düşünüyordum, hala öyle düşünüyorum. 'Bu ne ya, niye Caner oynuyor' diye bağırmadan önce, o tercihi anlamaya çalışıyorum ve çoğunlukla anlıyorum. Hoşuma gitmeyen tercihlerin 'laz inadından' ya da Şenol Hoca'nın 'futboldan anlamamasından' kaynaklandığını düşünmüyorum.

'Oyunla ilgili hiçbir eleştirin yok' ne demek... Şarkı yarışması değil ki bu... Oyunu pek tabi ki bütün olarak izleyip, taktik tercihler konusunda, diziliş konusunda, sahaya dağılım konusunda, hücum alternatifleri konusunda değerlendirme yapıp, hepsinin sonucunda kendimce bir çıkarım yapıyorum. Bu çıkarım da, hocanın değil, oyuncuların ya da yanlış kadro mühendisliğinin sorumlu olduğunu söylüyor 'bana'...

Benim fikrim bu. 'Git biraz kitap oku, futbol öğren' sığlığında konuşacaksak, birbirimizi hiç tanımadığımız halde, ben de aynı sığlıkta 'sen kimsin 50 yılını futbola vermiş Şenol Güneş gibi bir adama futbol öğretiyorsun' derim, karşılıklı saçmalamış oluruz.

'Muhattap olmak istemiyorum' diyorsan, direkt es geç. Cevap da verme, olsun bitsin.

Diyalog çağrısına karşılık vermek istiyorsan, o zaman önce birbirimizi 'adam' yerine koyacağız. Başka türlüsü yakışmıyor çünkü...
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı 38life

Hep puan kayiplarinda geliyorsun
Kazaninca da gorelim seni

Kayserispor maçından sonra buradaydım.

Kaldı ki insanlar problem konuşur. Televizyonu açtığınızda dünya ne güzel, çiçeklerin renkleri, dağların heybeti nekadar da hoş diye uzun uzun 4 saat süren programlar görebilir misiniz? Ama bunun yerine sabahtan akşama kadar problemler konuşulur. Doğal olan budur.

Çevrimdışı 38life

Fikrini begenmediklerine neden boyle yaklasiyorsun, birisi sana yazinca beni alintilama falan fiye de cikisiyorsun ama

Çünkü sinirlenme eşiğim çok düşük. Buyüzden konuyu bitirmeyi tercih ediyorum.

Kimseye tek taraflı olarak beni alıntılama yazmıyorum. Ben bundan sonra alıntılamam, sen de alıntılama diyorum. Bir anlaşma teklif ediyorum frekanslarımızın çok farklı olduğunu düşünerek.

Çevrimdışı mylife1903

Oyunla ilgili hiçbir eleştirin yok. Hep oyuncular üzerinden veyahut geçmiş skorlar üzerinden yorum yapıyorsun. Bizde kendimize mükemmel biliyoruz demiyoruz zaten öyle bir hadsizlik içinde asla değilim fakat her yorumunda aynı şey oluyor. Oyuna dair hiçbir yorumun yok . Futbol oyunu. Adı üzerinde futbol oyunu. Bir tarif gerekiyor o tarifle alakalı bir eleştiri gerekiyor ki bizi bir yere götürsün.
Futbol oyunu futbolcuyla oynanir
Dogru oyunla falan da mac kazanilmaz, gol atarak mac kazanilir
Iyi oynaya dogru oynayana degil gol atana puan verilir

Once hirs istek guc olacak futbolcuda kalanlarina sonra bakilir
Fazla teori anlatiyorsun
Yapabilir olanlar yasar bu dunyada is hayatinda da spor hayatinda da boyledir

Is hayatinda da bir suru teorisyen gelir eski pusku bir arabayla sana senin isinin nasil yapilacagini anlatir kitaplarini gosterir danismanlik satmaya calisir, Madem cok biliyorsun sen de yap daha iyi yap dediginde cevap veremezler

Çevrimdışı mylife1903

Elimizdeki orta saha oyuncuları topa sahip olma oyununa daha uygun. Ayrıca o planının tutması için dönen topları toplamayı bilen orta saha oyuncularının olması gerekiyor. Nerede duracağını bilen hamle zamanlamasını bilen oyuncular olmalı
Yana geriye tekrar yana oynamaya uygun o oyuncular

Çevrimdışı mylife1903

olmadılar ama olamadılar

geçen sene bizim yoktu gesenin vardı gese şampiyon oldu.

sarri conte pep geçiniz bu örnekleri verdiğiniz örneklerdeki hocalar başka gezegenden bu coğrafyanın hocası değiller gelsinler bakalım buraya fikret orman her transferi  son 3gün yapıp önlerine koysun maaşları 3 ay geriden 4 ay geriden ödesin bakalım kaç tanesi iş çıkarabiliyor...
Cebinden 450bin yuro cikarip tesis personeline versin falan

Çevrimdışı mylife1903

Kayserispor maçından sonra buradaydım.

Kaldı ki insanlar problem konuşur. Televizyonu açtığınızda dünya ne güzel, çiçeklerin renkleri, dağların heybeti nekadar da hoş diye uzun uzun 4 saat süren programlar görebilir misiniz? Ama bunun yerine sabahtan akşama kadar problemler konuşulur. Doğal olan budur.
Var var oyle kanallar yoga falan yapiyorlar cicekli bocekli
Ya su maci cok fazla buyuttuk
Ikinci yariya uyandigim iyi olmus yoksa sonuc kiev gibi falan olurdu

Iyi mac oldu azicik rakibi de konusmak hakkini vermek lazim, biz yuve real degiliz kendimizle yarisalim

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Beyler sakin olun herkes üzgün bos yere birbirinizi kirmayin.

Çevrimdışı mylife1903

Çünkü sinirlenme eşiğim çok düşük. Buyüzden konuyu bitirmeyi tercih ediyorum.

Kimseye tek taraflı olarak beni alıntılama yazmıyorum. Ben bundan sonra alıntılamam, sen de alıntılama diyorum. Bir anlaşma teklif ediyorum frekanslarımızın çok farklı olduğunu düşünerek.
Ne guzel biliyon kendini iste azicik nefeslen
Her fikir degerlidir, emek verilmistir

Çevrimdışı 38life

Var var oyle kanallar yoga falan yapiyorlar cicekli bocekli
Ya su maci cok fazla buyuttuk
Ikinci yariya uyandigim iyi olmus yoksa sonuc kiev gibi falan olurdu

Iyi mac oldu azicik rakibi de konusmak hakkini vermek lazim, biz yuve real degiliz kendimizle yarisalim

Öyle kanallar var doğru ama hiç rağbet görmüyor dimi  :D

Benim derdim maç değil zaten. Genel olarak Beşiktaşın sorunları var. Onları konuşuyorum.

Çevrimdışı atalay

+Bu kısırdöngüyü kendimce sonlandırayım: Beşiktaş, herhangi bir oyun seçimi ve tercih ettiği oyun planı ile hedef noktası her ne ise ona ulaşmak için çabalayabilir. En nihayetinde doğru bir oyun yok. Personel problemi var ise bunun için eklemler de yapabilir. Talep edilmesini arzuladığım şey: Potansiyel aralığı geniş, geliştirilebilir bir oyunda ısrarcı olmak olur. Bunun için ihtiyaca uygun personelli tercih etmek bana göre daha kazançlı iş. Pek takipçisi olmayacağım ama umarım optimum oyun süreç içinde bulunur ki daha güçlü saha içi organizasyonları görmüş oluruz.
[ Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 02:14:55 atalay ]

Çevrimdışı worns

Özellikle 2. yarı korkunçtu. Hocanın müdahaleleri sağolsun yine işi iyice içinden çıkılmaz duruma getirdi.

Maç kaybedilir, bu gruptan yine çıkarız ama Quaresma-Ljajic değişikliği ile ilerde Babel-Lens-Quaresma-Love ortada Necip-Medel ile oynanılmasına karar kılınan 4-2-4'ü falan nasıl yorumlarız bu zeminden geleceğe dair nasıl pozitif şeyler çıkartırız bilemiyorum. Artık kulübenin yapmaya başladıkları hatayla dağınıklıkla falan açıklanabilir seviyeyi geçti. Hoca bize bir şey anlatmaya çalışıyor. Buraya daha önce çok kez yazdım. Dönemi gerektiği zamanda kapatmasını bilmezsen o dönem üstüne çöker bu sefer yıkıntıyı kaldırmaya uğraşırsın. Bakalım biz bu değişimi hangi evreye gelince yaşayacağız.

Çevrimdışı worns

Bir de yeteneksiz Malmö defansının iyi bir hazırlık ve doğru duruşla bizi rencide olunması gereken düzeyde ofsayta düşürmesinden de bahsetmek lazım.

Bizim ofans hattının mental seviyesi epey zayıf kaldı. Aslında daha güzel anlatacak sözcükler var bu durumu da şimdi kimseye hakaret etmek istemiyorum. Caner zaten zihinsel açıdan muhteşem bir detay o ne yapsa şaşırmıyorum. Diyetisyenler bunlara balık ağırlıklı program hazırlasın.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Bir de yeteneksiz Malmö defansının iyi bir hazırlık ve doğru duruşla bizi rencide olunması gereken düzeyde ofsayta düşürmesinden de bahsetmek lazım.

Bizim ofans hattının mental seviyesi epey zayıf kaldı. Aslında daha güzel anlatacak sözcükler var bu durumu da şimdi kimseye hakaret etmek istemiyorum. Caner zaten zihinsel açıdan muhteşem bir detay o ne yapsa şaşırmıyorum. Diyetisyenler bunlara balık ağırlıklı program hazırlasın.

Forvetin yok ki defanslari sorun yasasin. 10 kisi oynadik, Love'un oynadigi her mac boyle.

Çevrimiçi Necmi

Bu o kadar tuhaf bir yorum ki... Ben de 'oyuncularla ilgili hiç eleştirin yok, hep oyun üzerinden yorum yapıyorsun' dersem, ne kadar anlamsız bir diyalog olmuş olur, değil mi...

Ben, oyundaki olumsuzluğu, oyunculara ve onların performansına bağlıyorum. Sen bağlamıyor olabilirsin, ben bağlıyorum. Ben, Şenol Hoca'nın, çok iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Bize gelmeden önce de öyle düşünüyordum, hala öyle düşünüyorum. 'Bu ne ya, niye Caner oynuyor' diye bağırmadan önce, o tercihi anlamaya çalışıyorum ve çoğunlukla anlıyorum. Hoşuma gitmeyen tercihlerin 'laz inadından' ya da Şenol Hoca'nın 'futboldan anlamamasından' kaynaklandığını düşünmüyorum.

'Oyunla ilgili hiçbir eleştirin yok' ne demek... Şarkı yarışması değil ki bu... Oyunu pek tabi ki bütün olarak izleyip, taktik tercihler konusunda, diziliş konusunda, sahaya dağılım konusunda, hücum alternatifleri konusunda değerlendirme yapıp, hepsinin sonucunda kendimce bir çıkarım yapıyorum. Bu çıkarım da, hocanın değil, oyuncuların ya da yanlış kadro mühendisliğinin sorumlu olduğunu söylüyor 'bana'...

Benim fikrim bu. 'Git biraz kitap oku, futbol öğren' sığlığında konuşacaksak, birbirimizi hiç tanımadığımız halde, ben de aynı sığlıkta 'sen kimsin 50 yılını futbola vermiş Şenol Güneş gibi bir adama futbol öğretiyorsun' derim, karşılıklı saçmalamış oluruz.

'Muhattap olmak istemiyorum' diyorsan, direkt es geç. Cevap da verme, olsun bitsin.

Diyalog çağrısına karşılık vermek istiyorsan, o zaman önce birbirimizi 'adam' yerine koyacağız. Başka türlüsü yakışmıyor çünkü...
valla bende oyuncu üzerinden çok eleştiri yaptım ama aslında eleştirdiğim sistemdi
mesela dakika 90 olmuş 1-0 mağlupsun kendi yarı sahanda 3-4 dakika yan top yaparsan ben oyuncu eleştirmem kenarda bunu
görüpde müdahale etmeyen hocayı eleştiririm bir maç ilk yarı oyuncu hücumu düşünmez saldırmaz oyuncuyu eleştiririm
ama bu üç yıldır her maç devam ediyorsa bunda eleştirilecek oyuncu değil takım sürekli sürkalese oldu ama bir türlü bu oyun hastalığından kurtulamıyorsak evet hoca eleştirilir. bir maçta 30 orta açılıyorsa oyuncu eleştirilir ama her maç bu kadar orta açıp
yarım sezonda 400-500 orta açıyorsan hoca eleştirilir. eğer sıkıntı maçlıksa oyuncu performansını eleştirirsin ama sorun her maça yansıyorsa  kim eleştirilecek. bu takımın ilk şampiyonluktan sonra sürekli takım kondisyonu düşüşe geçtiyse kimi eleştirmemiz lazım
sürekli aynı hataları tekrarlayıp doğru sonuç elde etmeye çalışıldığında kimi eleştirmemiz lazım bir maç değil iki maç değil ne zaman ozi tolgay ikilisiyle başlasa apar topar birini çıkartmak zorunda kalıyorsan ve hala bu ikisiyle takım kuruyorsan kimin eleştirilmesi lazım
he çok oyuncu sirkilasyonu oldu diye yönetim eleştirilebilir ama ffp sürecinde oyuncu satmadan oyuncu alamıyorsan
böyle bir eleştiri yapamazsın bir oyuncu gider yada tutmaz yerini doldurmak için oyuncu satmak zorundasın sattığın yerde boş kalıyor
bir çok eksik oluşunca mecbur kiralamak zorunda kalıyorsun kiralıkta alamıyorsun gidiyor gene yeri boş yeni oyuncu almak için satmak zorundasın bırak almayı kiralamak içinde satmak zorundasın oyuncu sattığı için mevcut şartlarda yönetim suçlanamaz
bazı eleştiriler görüyorum mesela vay efendim şu kadar oyuncu almışız bu kadar maaş ödüyoruz bunları alacağına abou alsaydın
iyide bizim sorunumuz maaş değilki abou 10 M bonservisi var biz marceloyu 7 ye sattık nasıl alacağız o 7 nin 2 M si zaten taliscanın kirası
geriye kaldı 5 M bence yönetim eleştirmeden bazı şeyleri hesaplamak lazım 3 yıl ffp deyken 2 şampiyonluk almak gerçekten büyük başarı
hele birini stadsız almak ilk şampiyonluk gomez sosa performansıyla gelmiş ikinci şampiyonluk talisca abou performansıyla gelmişken yönetim eleştirilmez negredo tutmadı her transfer tutacak diye bir durum yok paramız ona yetti ha tutup tutmadığıda tartışılır
bir sene boyunca kanat oyuncularından tek bir asist ortası alamayan bir forvet tuttumu tutmadımı tartışması yapmadan neden pas verilmediğini konuşmak ve çözmek daha doğru. buda gelip hoca ve oyuncuya dayanıyor esas hocaya dayanıyor
birde şöyle bir durum var Şenol hoca olmazsa şampiyon olamayız mantığı arkadaşlar biz Beşiktaşdan bahsediyoruz
Beşiktaşın 15 şampiyonluğu var şenol hocanın 2 ve ikiside Beşiktaşda  yani geldiğinde şampiyon hoca değildi
Beşiktaş sayesinde şampiyon hoca ünvanını aldı şenol güneş Beşiktaşdan büyük değil sadece aşı tuttu.
başka hocalarlada aşı tutar. kendi camiasında neden şampiyon olamadı madem bu kadar iyi onsuz şampiyon olamayız.
ts nin gücüyle fenere şampiyonluk bırakırsın Beşiktaş gücüyle fenerin elinden söker alırsın Beşiktaş farkı bu hoca değil Beşiktaşın adıdır şampiyon olan bunu unutmamak lazım hocanın katkısı yokmu elbette var ama büyük olan Beşiktaşın adıdır.
şenol hocayı savunup yönetimi gömen arkadaşlar şenol hocayıda bu yönetim getirdi aslında ortada şenol hocanın
bir başarısı varsa aslında bu yönetimin başarısı oluyor. şenol hoca bu kulübün sahibi değil sadece çalışanı.
insanlarda işlerini iyi yapsın diye işe alınır.
hocaya değer verelim ama bu hak ettiği ölçüde olsun Beşiktaşın üstüne koymayalım. aslolan Beşiktaşdır.