Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 49 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3730780 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı kyiv

Quaresma deplasmanda iyi performans?+%&??  :o_o:

Deplasmanda hattrick ?$*\&  :o_o:

Quaresma, kaç gol atınca hat trick terimi kullanılıyor bilgisi var mı acaba?

Ne kullanıyorsunuz abilerim, kardeşlerim? Benimde gevşemeye, rahatlamaya ihtiyacım var...

Çevrimdışı Necmi

çok güzel ayarlamışlar...gs de hep cuma oynuyor... ikinci yarı avrupa olmayacağını biliyorlar kendileri için... ilk yarıyı kafa kafaya bitirebilmek için bundan daha güzel plan olmaz... hani kendileri takılacak biliyorlar bizimde takılma ihtimali yüksek nekaa deplasman varsa koymuşlar...

ikinci yarı transfer, gaz vs. ligi götürme planları var... bu f.t ve avaneleri tam çakal...
ama bütün avrupa dönüşleride deplasman yapıyorlar yorgun yıpranmış takım
avrupa dönüşü seyirci iteklemeside olmazsa puan kaybı kaçınılmaz avrupa öncesi iç saha oynamalarıda
ayrı handikap yabancıları şl maçı diri kalmak sakatlanmamak için rölanti oynar
ben gs fikstürünü avantaj görmüyorum tek avantajları cuma günü oynamaları

gs
3 ünde porto deplasman 6 sında antalya deplasman bülent kıyak geçmezse işleri zor
24 ünde shalke içerde  28 malatya deplasman malatya zor takım işleri zor
6 sında shalke deplasman 10 unda kayseri deplasman
28 inde lokomotiv deplasman 2 sinde bize geliyorlar
11 inde porto içerde oynayacaklar 15 inde başak deplasman
bana avrupa dönüşü bir tane kolay maçlarını söylermisin

Beşiktaş
29 kayseri içerde 4 ünde malmö deplasman  7 sinde konya deplasman bu zorunlu milli ara giriyor pazartesi maç olmaz
21 göztepe deplasman 25 inde genk içerde  29 rize içerde
3 ünde başak deplasman 8 inde genk deplasman 11 inde sivas içerde
24 ankaragücü deplasman 29 sarpborg deplasman 2 sinde gs içerde
7 sinde alanya deplasman 13 ünde malmö içerde 16 sı ts içerde
bizim kura çok avantajlı olmuş konya maçı milli aradan sıkışıyor onun dışında bir gs maçı var ama onlarda deplasmandan dönecek hemde lokomotiv deplasmanından

fener
30 rize deplasman 4 tırnava içerde 7 başak içerde
20 sivas deplasman 25 anderlecht deplasman 28 ankaragücü içerde (burda biz içerdeyken fener deplasman ama bizden 1 gün önce oynayacak)
2 gs deplasman 8 anderlecht içerde 11 alanya içerde   içerde kaldığı hafta anderlechtlede içerde oynuyor
25 ts deplasman 29 zagrep içerde 3 kasımpaşa içerde
9 akhisar deplasman 13 tırnava deplasman 17 erzurum içerde deplasman öncesi ve dönüşü küme düşmeme mücadelesi verdiği rakibleriyle oynayacak :D

şimdi dürüst olmak lazımsa en iyi durum bizim gibi görünüyor. :D  tff avrupada puan topla demiş Beşiktaşa
biz deplasman oynayıp avrupa oynuyoruz ama en yakın zaman aralığı 5 gün bir göztepe deplasmanı dönüşü 4 gün ondada içerde oynayacağız avrupa maçları sonrası konya hariç hepsi içerde
gs maçında biz sarpsborg deplasmanına gideceğiz onlar lokomotiv deplasmanı onlar çarşamba biz perşembe oynayacağız
önceki maçlarda iyi puan toplarsak direk rotasyonla çıkarız gs maçına onlardan daha diri kalırız.

Çevrimdışı Serdar

Saygılar

7-20 okurum ama 7 ayda bir yazarım ve bu yoruma tepkisiz kalamadım , @abdusta , abi bazen senin Q7 yorumlarını okurken herhalde Q7 üye olmuş foruma diyorum ama bu yorumu Q7 bile
yapmaz be abi kendinde en azından 3-5 hata bulur. Bu neyin sevdası yahu.  :evillol:

Çevrimdışı abdusta

Ne kullanıyorsunuz abilerim, kardeşlerim? Benimde gevşemeye, rahatlamaya ihtiyacım var...

Her derde deva
https://www.syngenta.com.tr/file/6676/download

Saygılar
[ Son Düzenleme: 02 Ekim 2018, 15:34:48 abdusta ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Futbol siyaset mi?  futbol hizmetmi?

Saygılar
Beşiktaş belediye başkanının kulübe yakın olması iyidir.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı kyiv

Her derde deva
https://www.syngenta.com.tr/file/6676/download

Saygılar

Hay maşallah...Quaresmayı görünce ağzım sulandı tıpkı  iyi kalite takımların sağ açıklarının tek toplarını,verkaçlarını, gol pozisyonlarının içinde olmalarını gördüğümde olduğu gibi.

Çevrimdışı Necmi

Dün @cursedofdragon o transferler Umut Güner'in başarısı demişti  :alala:
transfer komitesinin başında o var. biri çalışan emekçi diğeri yöneten kadrosunda karar mercihi
Beşiktaş kulübünde transfer bir ekip işidir ama mutlak karar verici Başkandır aslında her transfer ona yazar
iyide olsa kötüde olsa sonuçta noktayı koyan kişi o. Ali naibi kendi başına bu oyuncuyu takibe alayım gidip maçlarını
izleyeyim demiyor. sonuçta havayı koklayıp raporunu oluşturup transfer komitesine veriyor alınsın alınmasın
kararı onlarda bir oyuncuyu bulup scouting çalışmasını yapmak başka pazarlığını yapmak başka
alma kararı vermek başka konular. ali naibi oyuncuyu bulur ikna eder kulübünü ikna etmek yönetici kimliği gerektirir
sonuçta ortaya çıkan rakamada alınsın kararı vermek Başkanın işi. evinin mutfağına bir kilo patates almıyorsun
sonuçta bir kişi gitsin tamam beğendim alayım deyip tart şurdan bir kilo desin :D

Çevrimdışı Necmi

Tamam işte @Necmi demiş ki transferleri yapan o değil, sadece fotoğraf vermeye transfer yüzü olmaya gidiyor diye.. Sen de payı büyük diyorsun.. Yani @Necmi'ye göre payı büyük değil hiç yok hatta.
pazarlık aşamasında illaki vardır ama siz transfer yapıyor dediğinde gidip arıyor buluyor gibi düşünüyorsunuz
transfer komitesi başındaki kişinin futboldan anlamasına gerek yok o iş profesyonellerin
onun anlayacağı pazarlık yapmak transfer tek kalemde olan bir iş değil scoutlukda genç oyuncu bulmak değildir yalnız.
scout ekibin becerikli olmazsa harunu bulursun becerikli olursa karius bulursun bir oyuncunun bilinir olması
değil önemli olan aynı zamanda alınabilir olmasınıda bulmak mesele ve takımının bünyesine uyacakmı bunuda
hesaplamak lazım biz yüksek oranda başarıyla gidiyoruz sonuçta başarı bu ekibin  a b kişilerinin bir önemi yok
bizde işler doğru yapılıyor tabi doğrulukta tartışılır bunu kendi ligimize göre diyelim umut yapmışmı erdal yapmışmı metin yapmışmı ne önemi var bakacağımız konu fabriyi gönderip yerine karius alabildiler düşmediler bir tık yükseldiler
talisca gitti yerine ljajic geldi tatmin oldumu camia bence oldu bazı bölgeler transfere ihtiyaç olduğu halde yapılmadı
buda bir karardır panikle birini almaktansa eldekilerle yetinip daha iyisini kovalamakta bir karardır doğrumu yanlışmı zaman gösterir. sağ bek mevkisi olmasada olur bir durumdu oraya birilerini her zaman yamayabilirsin doğru isim olmadıkça alınmasın daha iyi biz yabancı transferini idare etsin diye değil mevcudun yerine geçsin diye yapmalıyız.
en büyük handikapımız forvet gibi duruyor bunuda zaman gösterir ben son maçta oynayan love a fitim böyle istekli olsun her maç golü vardır. ljajic devreye girdiğinde love bir tık daha yukarı çıkar diye umuyorum.

Çevrimdışı Necmi

Resmi gazete açıkladı! Yaz saati uygulaması 1 yıl daha devam edecek...

- 29 Kasım
Sarpsborg-Beşiktaş Saat: 00.00

Maçlar gece 1:45'de bitecek şaka gibi  :uyucam:
bize ne norveçliler düşünsün diyeceğimde orda erken oluyor hatta güneş bile batmamış olur :D

Çevrimdışı Koa_lAA

ama bütün avrupa dönüşleride deplasman yapıyorlar yorgun yıpranmış takım
avrupa dönüşü seyirci iteklemeside olmazsa puan kaybı kaçınılmaz avrupa öncesi iç saha oynamalarıda
ayrı handikap yabancıları şl maçı diri kalmak sakatlanmamak için rölanti oynar
ben gs fikstürünü avantaj görmüyorum tek avantajları cuma günü oynamaları

gs
3 ünde porto deplasman 6 sında antalya deplasman bülent kıyak geçmezse işleri zor
24 ünde shalke içerde  28 malatya deplasman malatya zor takım işleri zor
6 sında shalke deplasman 10 unda kayseri deplasman
28 inde lokomotiv deplasman 2 sinde bize geliyorlar
11 inde porto içerde oynayacaklar 15 inde başak deplasman
bana avrupa dönüşü bir tane kolay maçlarını söylermisin

Beşiktaş
29 kayseri içerde 4 ünde malmö deplasman  7 sinde konya deplasman bu zorunlu milli ara giriyor pazartesi maç olmaz
21 göztepe deplasman 25 inde genk içerde  29 rize içerde
3 ünde başak deplasman 8 inde genk deplasman 11 inde sivas içerde
24 ankaragücü deplasman 29 sarpborg deplasman 2 sinde gs içerde
7 sinde alanya deplasman 13 ünde malmö içerde 16 sı ts içerde
bizim kura çok avantajlı olmuş konya maçı milli aradan sıkışıyor onun dışında bir gs maçı var ama onlarda deplasmandan dönecek hemde lokomotiv deplasmanından

fener
30 rize deplasman 4 tırnava içerde 7 başak içerde
20 sivas deplasman 25 anderlecht deplasman 28 ankaragücü içerde (burda biz içerdeyken fener deplasman ama bizden 1 gün önce oynayacak)
2 gs deplasman 8 anderlecht içerde 11 alanya içerde   içerde kaldığı hafta anderlechtlede içerde oynuyor
25 ts deplasman 29 zagrep içerde 3 kasımpaşa içerde
9 akhisar deplasman 13 tırnava deplasman 17 erzurum içerde deplasman öncesi ve dönüşü küme düşmeme mücadelesi verdiği rakibleriyle oynayacak :D

şimdi dürüst olmak lazımsa en iyi durum bizim gibi görünüyor. :D  tff avrupada puan topla demiş Beşiktaşa
biz deplasman oynayıp avrupa oynuyoruz ama en yakın zaman aralığı 5 gün bir göztepe deplasmanı dönüşü 4 gün ondada içerde oynayacağız avrupa maçları sonrası konya hariç hepsi içerde
gs maçında biz sarpsborg deplasmanına gideceğiz onlar lokomotiv deplasmanı onlar çarşamba biz perşembe oynayacağız
önceki maçlarda iyi puan toplarsak direk rotasyonla çıkarız gs maçına onlardan daha diri kalırız.

gs avrupa dönüşü veya öncesi puan kaybetme olasılığı zaten yüksek... benimde bahsettiğim o... kendileri de bu dar rotasyonlarıyla bunu öngörüyordur sanırım... bizim ise bu olasılığımız normal şartlarda daha düşük... hem uefa (teoride daha yumuşak veya kolay maçlar) hem de gs ye nazaran daha geniş kadro... gs bu fikstürü yaparken zaten mart ayına çıkabileceğini sanmıyorumki düşünsün... bakma kolay kora çektilerde şimdi düşünüyolar... amaçları benim fikrim ligin ilk yarısını kafa kafaya gitmek... ikinci yarı hakem, gaz, şans bi şekilde ilerlemeyi düşünmüşler... bizim senelerdir takıldığımız deplasmanların hepsinin neredeyse ilk yarıda olması pek bana tesadüf gibi gözükmüyor...

Çevrimdışı cursedofdragon

Malmö-Beşiktaş maçı hakkında konuşan Mattias Asper: "Beşiktaş ile oynamanın zevkini yaşayın. Kazanmak için sahaya çıkın ama kaybederseniz de üzülmeyin. Çünkü çok büyük bir takıma karşı oynayacaksınız. İstanbul'a gittiğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız."

Malmö, internet sitesi Türkçe bir açıklama yaparak: "Beşiktaş'ın isteği üzerine stadyumda misafir takım tribünü olmayacaktır. Beşiktaş taraftarları stadyuma alınmayacak."

Çevrimdışı Necmi

Kaşımaya çalışmıyorum. Umut Güner stattan sorumlu ve stat zemini facia.. Ne zaman Umut Güner'i eleştirsem ama transferde katkısı büyük diye yazılıyor. Söylediklerimi direkt üzerine alınma kim yazarsa aynı şeyi söylüyorum. Transferde başarılı mı bilemem (@Necmi katkısı olmadığını söylüyor).. Ben stat yönetiminde başarısızken neden tekrar görevi ona verdiklerini soruyorum sen transfer başarısından bahsediyorsun. Ayrıca diyelim ki transferler tamamen onun üstün başarısı. Zemin kötü olduktan kendi evimizde kendi futbolcumuzun ayakkabıları parçalanırken zemin yüzünden napayım öyle başarıyı.. Herkes görevini tamamıyla yerine getirirse başarı gelir. Demek ki stat yönetiminde başarısız diğer görevlerine devam etsin başkası mutlaka daha iyisini yapar.
katkısı olmadığını söylemedim transferlerin arkasındfaki gizli kahraman Ali naibi dedim
üzümü çöpünü birbirine karıştırmamak staddan sorumlu olan yönetici çimler sararınca
başarısızmı oluyor ilk kazma vurulduğundan beri staddan sorumlu yönetici oydu o stadın aralıksız devam etmesi
o kadar karışık siyasi konjüktüre ramen birde o karışıklığın tam ortasında biz dururken o stadın sorunsuz
yapılmış olması yapanlar için büyük başarıdır. evlimisin bilmiyorum evliysen yenge evde yemeği yaktığında sen başarısız bir aile reisimi oluyorsun. senin ordaki başarın yemeğin yanmamasını sağlamak değil yansada aileni o gece tok tutabilmektir. başarılı yönetim sorun çıkmasını engelleyemez sadece sorunlarla baş etme özelliği yüksek olmalı
çözüm üretemiyorsan başarısızsın demektir.sahada sorun yaşandı bu sorunla ligi bitirirsek evet başarısız kalmışlar demektir. ama sorunu çözerlerse bu başarılı iş yapan yönetim demektir. son gördüğüm resimde stadın çimleri tamamen sıyrılmışhibrit kalmışdı şimdi yeniden çimlenecek sermemi olur ekmemi bilmiyorum ama demekki boş vermemişler
çaba gösteriyorlar birde bu iş sallanmış bir iş değil o çimler bu yaz yenilendi. hani ilgi göstermezsinde birşey olur suçlusundur ama stadın çimleri her yaz sıyrılıp yeniden ekiliyor. bakımları muntazam yapılıyor gereken yapılıyor ama hala sıkıntı çıkıyorsa bunda suçluda aramak yanlış insanlar çocuklarına çok iyi bakar ama çocuk genede hastalanır bu onları kötü ebeveyn yapmaz. bazen gereksiz yargı yapıyorsunuz bir firmaya işi vermişsin 5 yıl garantisinde çimlerle ilgileniliyor
solmuş solar orda işin başında firma var çözümünü üretir. ne kadar yanlış yerden yürüyorsunuz anlamıyorum. sürekli birileri birilerine tepki koyar neden dediğinde ortaya neden sunamaz.
Bu arada umutu savunduğumu sanma sakın Beşiktaşa yakışmayan bir yönetici olduğunu düşünüyorum yaptığı değil bilmem ne yapıyor bilmediğim konudada eleştirmem asılsız suçlamam ama verdiği fotoğrafı beğenmiyorum ama kalmasıda beni rahatsız etmiyor diğer taraftan metin ve ürkmezgilin kalması beni rahatsız ediyor. yaptıklarıda rahatsız ediyor verdikleri fotoda rahatsız ediyor. iş yapanında bütün kredisini tüketiyorlar. camiada bir tane seveni olmayan insanlar Beşiktaş yönetminde ne işleri var. ama umut başka adamın yanlışı yokki transfer komitesinin başında olduğu içinmi eleştireceksin adamın döneminde transfer yanlışımı var. fabri abou talisca babel vida pepe karius ljajic onun başkanlığını yaptığı komite tarafından alındı soru işareti olanlarda roco love negredo larin bunlarada yanlış diyemiyorsun gençleri saymıyorum güveni tuttum mesela doğukanında kumaşı iyi umut nayiride yanlış diyemem bu kadar tepki görecek ne yapmış. erdal döneminde 30 artı lık gomezin sosanın gelmesi başarıda bunun döneminde alınan genç oyuncular karius ljajic abou talisca başarısızmı adamın döneminde yapılan transferlerin yaş ortalaması bile düşük bilmem farkındamısınız. ve iki yılı ffp de geçti.
gerçekten eleştirin yanlışı gördüğünüzde dibine kadar hemde aslolan Beşiktaşdır ama kimseyede haksızlık yapmayın. Eleştiriniz doğru temele dayansın. eleştirirken kimsede size ama demesin o ama işde senin haksızlık yaptığını söyleyen amadır.

Çevrimdışı kyiv

gs avrupa dönüşü veya öncesi puan kaybetme olasılığı zaten yüksek... benimde bahsettiğim o... kendileri de bu dar rotasyonlarıyla bunu öngörüyordur sanırım... bizim ise bu olasılığımız normal şartlarda daha düşük... hem uefa (teoride daha yumuşak veya kolay maçlar) hem de gs ye nazaran daha geniş kadro... gs bu fikstürü yaparken zaten mart ayına çıkabileceğini sanmıyorumki düşünsün... bakma kolay kora çektilerde şimdi düşünüyolar... amaçları benim fikrim ligin ilk yarısını kafa kafaya gitmek... ikinci yarı hakem, gaz, şans bi şekilde ilerlemeyi düşünmüşler... bizim senelerdir takıldığımız deplasmanların hepsinin neredeyse ilk yarıda olması pek bana tesadüf gibi gözükmüyor...

Fikstür önemli de daha önemlisi  sen ne oynuyorsun? Zaten sen iyi oynamaya başladığında rakibin ayağına hiç bakmayacaksın ki. İlk yarı sonuna kadar 40 puan yapabilsek ki çok da zor değil.8 galibiyet ve 2 beraberlik 40 puan yapacak. Bu da tahminim 4,5 puan bizi öne atar. Hocanın bu sene daha konsantre geçen sene Anadolu da kaybettiklerini geri kazanacağını düşünüyorum.Yeter ki Vodafone da Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından 6 puan alalım.

Çevrimdışı onurturan

Babılın vidyosunda iki şey hoşuma gitmedi.

1- babıl, q7, lens, pepe, atiba, lav, lerin  kel olmalı ;saçlı hallerini sevmiyorum.

2- alayının cep telefonlarıyla akraba olması
Bizim forumu okuyorlar

📣Ali Ece: Atiba Beşiktaş'ın kalbidir , Beşiktaş'ın annesi ve babasıdır. Hem takımın arkasını topluyor, hem de önünü açıyor. Medel çok iyi bir kesici ama Atiba başka . Atiba Beşiktaş tarihinin 1903 yılından beri o bölgenin en iyisi."

📺Tivibuspor

Çevrimdışı Ömer Kaan

Abi biraz gevşe sen istersen : :D

Çevrimdışı kyiv

Konya ve Göztepe deplasmanlarında çok övdüğümüz, yere göğe sığdıramadığımız Ademden rakamsal bir üretim bekliyorum. Gol olur, asist olur yeter ki skora direkt etki eden bir şey olsun.Alışma sürecinde asistin asistine eyvallah da kızışmaya başlayacak yarışta  bu Beşiktaş takımını kesmez.Artık rakamları kucağından dökme zamanı.

Çevrimdışı tangaz

Konya ve Göztepe deplasmanlarında çok övdüğümüz, yere göğe sığdıramadığımız Ademden rakamsal bir üretim bekliyorum. Gol olur, asist olur yeter ki skora direkt etki eden bir şey olsun.Alışma sürecinde asistin asistine eyvallah da kızışmaya başlayacak yarışta  bu Beşiktaş takımını kesmez.Artık rakamları kucağından dökme zamanı.

+1903

beni henüz tatmin etmedi adem daha fazla top istemeli insiyatif almalı...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Bizim forumu okuyorlar

babel özellikle senin yorumlarını takdir ediyormuş sadece kayl'a fazla yüklendiğini düşünüyormuş  :icool:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Koa_lAA

Fikstür önemli de daha önemlisi  sen ne oynuyorsun? Zaten sen iyi oynamaya başladığında rakibin ayağına hiç bakmayacaksın ki. İlk yarı sonuna kadar 40 puan yapabilsek ki çok da zor değil.8 galibiyet ve 2 beraberlik 40 puan yapacak. Bu da tahminim 4,5 puan bizi öne atar. Hocanın bu sene daha konsantre geçen sene Anadolu da kaybettiklerini geri kazanacağını düşünüyorum.Yeter ki Vodafone da Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından 6 puan alalım.

koca sezon hep iyi oynanmıyor dostum... bazen iyi oynuyorsun vuruyorsun olmuyor... f.t balı denen şey boşuna söylenmiyor... ama dediğin gibi iyi oyun da önemli tabi  :ok:

Çevrimdışı kyiv

+1903

beni henüz tatmin etmedi adem daha fazla top istemeli insiyatif almalı...

Öldürücü uzak mesafeli isabetli şutlarından daha fazla denemeli. Konya maçı bunun için biçilmiş kaftan bir maç. Kalelerinin dibine zor gireceğiz. O zaman uzaktan BAM BAM BAM...Ceza sahasına girmeden işi bitirelim Rıza Hocam da söylene dursun hakem, şansızlık....

Çevrimdışı Koa_lAA

ölü topları iyi kullanıyor... pepe-vida ikilisine adem çok gol attırabilir... q7 nin ölü topları salması lazım ademe...

Çevrimdışı tangaz

Öldürücü uzak mesafeli isabetli şutlarından daha fazla denemeli. Konya maçı bunun için biçilmiş kaftan bir maç. Kalelerinin dibine zor gireceğiz. O zaman uzaktan BAM BAM BAM...Ceza sahasına girmeden işi bitirelim Rıza Hocam da söylene dursun hakem, şansızlık....

tam anlamıyla aidiyet duygusunu hissettirmesi lazım artık

Çevrimdışı tangaz

ölü topları iyi kullanıyor... pepe-vida ikilisine adem çok gol attırabilir... q7 nin ölü topları salması lazım ademe...

bu konuda iş hocada biter ama ademinde az herkesten önce koşup topu kapması istemesi lazım yoksa canerle karizmadan zor alır topu