Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 48 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3722836 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı mrred

Ahmet kavalcı futbol A takımı ve nevzat demir tesislerinin başına getirmişler severim kendisini doğru işler bunlar.
Ahmet Kavalcının futbol bilgisine dair baya büyük şüpheler var.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

asbaşkan ve ayrıca transfer komitesi başkanı kendisi onları niye yazmadın  :bandit:

Karius  ve ljajic gibi oyuncuları izliyebiliyorsak o adamın payı büyük  :bandit:

Valla yazmamam ona iyilik olur. Madem o kadar işi var bıraksın başkasına zaten başarısız olduğu ortada. Bu işin sorumlusu o. Beceremiyorsan bırakacaksın başkası yapacak. :)

Ayrıca Umut Güner'in payı konusunda bilgili değilim o yüzden emin de değilim bilen arkadaşlar yorumlayabilir.

Çevrimdışı tugozcan

Arkadaslar benim merak ettigim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim. Umut Guner'e olan tepkinin sebebi tam olarak nedir?

Emin olmamakla beraber onun transfer komitesi baskani olmasi 16/17 sezonu basiyla basliyor.

Bu süreçte Mitrovic, Talisca, Aboubakar, Adriano, Marcelo, Atinc, Fabri, G.Inler, Babel, Utku, G.Gönül, Love, Negredo, Medel, Larin, Lens, Caner, Orkan, Vida, Pepe, Ljajic, Karius, Dorukhan, Umut, Guven, Roco transferleri yapilmis.

Yani %70 uzerinde bir transfer basarisi mevcut ve hatali diyebilecegimiz transferlerin buyuk kismi da teoride yanlis degil.

Neden bu nefret ben tam cozemedim yillardir :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi annoca

Dün Önder Özen biz monchi buluruz da ülkede sevilla var mı falan diye sordu. Bence bizde o potansiyel var yönetimin ilk senesi hariç yaptığı çoğu transfer doğru. Bunu bilerek mi yapıyorlar yoksa el yordamı ile mi yapıyorlar bilmiyorum ama bir takım yılda toplam ortalama 7 transfer yapıyorsa ve bunların 2 tanesi tutsa bence  başarılıdır. Hele ki geri kalan 5 tanesi bonservissiz ya da çok ucuza alınmışsa pahalı alınsa bile piyasası olduğu için elden çıkarabiliyorsa bence transferde çok başarılısındır. Marcelo, Töre, Sosa, Olcay, Oğuzhan, Karius, Gomez, Talisca, Aboubakar, Demba , Adem, Cenk, Atiba, Medel, Gönül. Bir çırpıda 15 isim sayabiliyoruz. 6 senede 15 tane başarılı transfer hamlesi yapmışız. Bu ister el yordamı ister sistemli bir şekilde yapılsın yine de başarıdır. Şimdi bunu sürekli hale getirmemiz gerekiyor.
bizden de sevilla olmaz abi. sebebi sabırsızlık. translerimiz başarılı ama bir kaç maç kötü oynayınca topa tutuyoruz.

mitrovic 4,5 a aldık şöyle olacak böyle olacak dedik, vasatın altında kalınca kıyamet koptu. sabretsek ne olurdu ne biterdi bilemem. aldığımız oyuncular ilk 11 oynayıp direk katkı vermeli gelişim melişim sabredemiyoruz.

https://www.transfermarkt.com.tr/nicolas-pepe/profil/spieler/343052
düşün bu çocuğu 3. ligten biz transfer etseydik 10 milyona ne hakeretler ne küfürler edilirdi. 10 milyon eder mi 3. lig oyuncusu vs vs..

https://www.transfermarkt.com.tr/krzysztof-piatek/profil/spieler/327757
ya da yazın forvet olarak bu çocuğu alsaydık. polonyadan oyuncu mu alınır. buna mı 4.5 verdiniz diye maça çıkmadan eleştiriler başlardı.

Çevrimdışı atalay

Nicolas Pepe, Lille'in bahsettiğim assetlerinden biri. Dünkü Marsilya maçında da pek beğendim. Luiz Gustavo'yu birkaç pozisyonda çaresiz bıraktı. Adım boyu uzun, açık-dar alanda hızlanması, kısa mesafede patlayıcılığı çok iyi. Problem yaşamazsa büyük transfer yapmasını bekliyorum. @annoca

Çevrimdışı abdusta

Ahmet Kavalcının futbol bilgisine dair baya büyük şüpheler var.

Nevzat Demir Tesisleri
Görev alanında daha çok Turizm,işletmecilik gibi deneyime ihtiyaç varki
Ahmet beyde Turizmci.Tesisler bir fabrika otel olduguna göre Ahmet beyde
tam bu görevin liyakat sahibi olanı.

A takım sorumlusu Şenol Güneş zaten oradaki vasfı gene ihtiyaç ,donatım ve Ulaşımla ilgili idari görevlerdir.

Saygılar

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
30 Ağustos 2018, 02:21:31 »
Transferde kısa ve orta vade için belirlenen bir algoritma üzerinden giden takımlara saygı duymak gerek. Pratikte sonuç vermemesi handikap. Zira bazen el yordamı kabataslak organizasyonlardan iyidir. Ama iyi bir algoritma mutlaka sonuç verir.

Leicester bunun çok güzel örneğiydi. Birçok şey şüphesiz yolda kazanıldı, planın dışındaydı. Kante'yi o dönem yılın transferi olarak bulmam ya da Fuchs'ı o süre zarfında iyi rol oyuncusu olarak addetmem de o algoritmanın ürünü. Ki planın içinde hiç katkı alamadıkları yanıldığım oyuncular da oldu. Ama planlı olduğunu görebiliyorsun. Para liginin on dördüncüsü EPL şampiyonu oldu. Campos'un Monaco'da kurduğu kimya ile birlikte son dönemin en iyi kadro planlaması idi. Ki Monaco'nun hakkını çok öncesi teslim etmiştik. Leicester'da bunu hala görüyorum.

Burada eldeki genel oyun seçimine göre farklı sistematik bir düzen inşa edilebilir. Gerek oyuncu tiplemesi gerek ise işin mali ve sportif yapısı itibari ile açılanacak pazar ve tarama ekibinin oyuncu seçimi farklılaşabilir. Fakat algoritmayı bir kenara koyun. Leicester'ın seçtiği oyuncuların genel profiline öncelikle bir bakın. Önceki dönem oyuncular ile karşılaştırın. Ardından bunu da bir kanara koyun. Her transfer döneminde seçilen isimlerin ülkelerine-pasaportlarına bir bakın. Yine önceki dönemler ile karşılaştırın. Ardından Leicester şehrini ve oyuncuların özel yaşamını araştırın. Önce içinde bulunduğun fanusu tanımak lazım dediğim şeyin bir ayağı bu. Oyuncu seçimleri konusunda oyun üzerine yaptıkları kurguyu da görebiliyorum ama bu dinamikler işin bir sonrası.

Çevrimdışı mylife1903

Nevzat Demir Tesisleri
Görev alanında daha çok Turizm,işletmecilik gibi deneyime ihtiyaç varki
Ahmet beyde Turizmci.Tesisler bir fabrika otel olduguna göre Ahmet beyde
tam bu görevin liyakat sahibi olanı.

A takım sorumlusu Şenol Güneş zaten oradaki vasfı gene ihtiyaç ,donatım ve Ulaşımla ilgili idari görevlerdir.

Saygılar
Maclardan sonra konusmasin kafi
Abdurayim akbayraki hatirlatiyor bana

Çevrimdışı atalay

18 Nisan 2018, 16:01:58 »
İki sene önce de söylemiştim. Bizim takımlarımız için Fransa Ligue 1 ve Ligue 2 ekonomik olarak iyi pazar. Yalnız fundamentali iyi Afrikalılar bulmak önemli. Kante ve Mahrez örneği var. Biri 8M diğeri 500K fiyata oralardan çıktı. Hatta Kante Leicester’a giderken burada Şilili Aranguiz ile birlikte yılın transferi demiştim. Tarama ekipleri buraya yoğunlaşabilir. Keza Polonya Ekstraklasa ve Belçika. Almanya ve Hollanda ise zaten cepte. Fransa ve Hollanda’da mental seviyesi düşük Kuzey Afrikalılardan uzak durmak lazim. Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili buralarda güçlü networkleri olan takımlar var. Portekiz’de çıkış fiyatı nispeten yüksek. Brezilya için karar kalitesi ve organizasyon çok önemli. Belli bir seviyenin altı Portekiz yapıyor, üzeri için kaliteyi bulmak ve önce davranmak gerek. Zor ama mümkün. Fakat seçiciler kim? Karar kalitesi ne kadar yüksek?

Çevrimiçi annoca

fransa 1. ligi için bence çok geç. almanya ispanya ingiltere kısmen italya ve portekizin 3 takımı transfer piyasasında pahalı oyuncu satışları yapıyorlardı ama son bir kaç yıldır fransa bayrağı devraldı diyebilirim. hatta fransa 2. ligi bile didik taranıyor artık ki bu tranfer döneminde milyonluk satışlar yaptı.

takip edilmesi gereken ligler ve takımlar bence brezilyanın asansör takımları, fransa 2.3. ligleri belçika 1. ve 2. ligleri ve kesinlikle polonya.

edit: hollandayı yazmadım çünkü hollanda ligi anadolu kulüpleri gibi geliyor bana. küçük takımın büyük oyuncusu. raahat bir lig olduğu için hollanda da süper denilen oyuncular başka liglerde vasat bir performans bile ortaya koyamıyorlar. tabi istisnalar mevcut ama scout sistemi en iyi olan takımlar bile bu istisnaları bulamazken bizim bulmamız çok zor.
[ Son Düzenleme: 01 Ekim 2018, 17:39:39 annoca ]

Çevrimdışı atalay

Campos öyle motorik becerileri ve atletizm üzerine bir ekip kurmuş ki sağ bek pozisyonunu da gözümüzün önündeki Zeki'yi alarak tamamlamış. Çağlar'ı gözümün önünde daha yüksek seviye ekipler isterken daha yüksek seviyede de teklif varken sırf Freiburg'da Christian Streich gibi genç oyuncuları geliştiren bir teknik adam olduğu için verdiler. Fakat sezon başı Omar Milanetto isterken EPL yaptı. Ve kasaya sonraki satıştan pay sebebiyle daha yüksek para girdi. Yalnız Çağlar Almanya'da defter-kitap açmamış. Puel lisan konusunda şikayetçi.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

UEFA takım sıralamasına bakıyorum güncellemiş adamlar..
+GS'nin puanı 6 olmuş ŞL'den grup puanı 4 + 2 puan da galibiyet.. Yani ŞL'de kazananlar 6 puan, berabere kalanlar 5 puan, kaybedenler de 4 puan olarak gözüküyor.
+Ama Avrupa Ligi takımların galip gelenlerde 2, berabere kalanlarda 1, kaybedenlerde 0 puan gözüküyor. Yani Beşiktaş'ın şu an 2 puanı var bu sene kazanılan..

Bu da benim Ağustos başında yazdığım teoriyi kanıtlıyor. Yani ŞL'de gruplara kalana kardeşim al sana 4 puan diyorlar.. Ama Avrupa Lig'inde farklı..AL'de 3 puan veriliyor gruplara kalana ama üzerine ekleme olmuyor. Emaneten veriliyor. Alıntı yapayım o zamanki mesajımdan:

Yani grupta 6'da 6 yapsak bile üst tura elimizde 12 puanla gidicez. +3 diye bişey yok.. O dandik takımlara, sıfır çekenlere teselli puanı..

Yani Şampiyonlar Ligi grupta 4, gruptan çıkınca da 4.. Toplam 8 bonus puanı verirken, Avrupa Ligi gruba girişte sıfır (leş performanslara 3 puan veriyor ama bizi kapsamıyor), gruptan çıkınca sıfır puan veriyor..

Çevrimdışı atalay

Akın akın alttan oyuncu geliyor. İhtiyacı bilir-doğru bir şekilde izlerseniz bulunur. @annoca

Çevrimdışı worns

Kasımpaşa yönetimi küme düşmeyi hakediyor son hamlesinden sonra. Kemal Özdeş gösterebileceği daha çok şeyi olan bir teknik adam. Daha uygun bir ortam bulmasını ümit ediyorum. Bence kendisinde yanında yetiştiği Ersun Yanal'dan fazlası var.

@atalay Söylediklerine katılıyorum. Karar verici kim sorusuna karnımıza ağrılar girmeden yanıt vermek zor bir yandan da. Bizim seviyemizdeki liglerin özellikle Ekstraklasa gibi liglere kamp kurması gerekiyor. Büyük ligler için seviye soru işareti ve biraz da bu nedenle çıkış ücretleri bizim gibi takımların rekabet edebileceği seviyede. Örneğin en vaatkar oyuncu Piatek'ti. Buraya bir kaç kez yazmıştım. 4,5 milyona Genoa alabildi. Bu bir scout başarısı da değildi zaten ligin en göz önünde oyuncusuydu geçen sene. Legia'da falan yıllık ücretleri çok makul seviyede ve burada iş görecek çok oyuncu oluyor. Tabi bu işin menajer yordamıyla değil ciddi biz izleme/karar verme aşamasının tesisiyle gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hırvatistan ve Sırbistan için de bunlar söylenebilir. Ama Zagreb, Partizan ve Kızılyıldız altyapıları vaatkar olduğu için neredeyse her çıkan oyuncunun erken yaşlarda radara girmesi, Portekiz yöresinin menajerlik şirketleri, fiyatların çoğu kez potansiyelin üzerinde şişmesi falan derken bizim şansımız düşüyor elbette.

Çevrimdışı abdusta

Maclardan sonra konusmasin kafi
Abdurayim akbayraki hatirlatiyor bana

Evet o tarafı kotu.hemserisi birde

Saygılar

Çevrimdışı Librarius

Gecen sezon da kovmuslardi galiba sonra yeniden almislardi falan kafalar super kasimpasada
Yeni gelen sanki sampiyon yapacak

Adamlarin taktiği bu. Hani yeni hoca takıma ivme katıyor algisi varya, hah iste onu devreye sokuyorlar isler kotu gidince. Yani  hocayi once kovuyorlar, 3 gun sonra yeni hocaymış gibi tekrar getiriyorlar ve ise yarıyor. 
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı sametbagan

Nicolas Pepe, Lille'in bahsettiğim assetlerinden biri. Dünkü Marsilya maçında da pek beğendim. Luiz Gustavo'yu birkaç pozisyonda çaresiz bıraktı. Adım boyu uzun, açık-dar alanda hızlanması, kısa mesafede patlayıcılığı çok iyi. Problem yaşamazsa büyük transfer yapmasını bekliyorum. @annoca
İşte bize bunların daha parlamamış olanları lazım üstad .Dün özetleri izleyen benim gibi sıradan futbol takipçileri bile adamın kalitesinin farkına varabiliyor.
Bize bunların potansiyel aralığı geniş ama daha göze çarpmamış olanları lazım.E onuda bulmak için gerçekten özel bi futbol aklı ve görüşü olan yetkin kişiler gerek.

Çevrimdışı Librarius

Bizim Fenerbahçeden ve Galatasaraydan en büyük farkımız tahamül. Samet Aybaba ile her şeyi sıfırdan inşa etmeyi kafaya koyup her türlü sonuca rağmen Olcay Şahan,Oğuzhan Özyakup, Hasan Türk, Mehmet Akgünlerle yola çıktık öyle veya böyle belli bir seviyeye ulaştık. Bunlar hop diye herşey bir anda bizim olsun istiyor.İnşallah hiçbir zaman istediklerine kavuşamazlar. Önce sabır etmeyi öğreneceksin! Burunlarından kıl aldırmazlar ama pozisyonları ortada.

Yanliz bizim genlerimizde kadro kalitesiz olsa da kotu oyun pek yok. Yani öyle ust üste mağlubiyetler pek olmaz bizde. Feda sezonlarını bile bir sekilde iyi sıralarda bitirdik. Aslında FB'de Aziz'le birlikte benzer kodları insa etti ama GS'nin ortası yok, eğer biraz iyiyse hemen ittiriliyor ve şampiyon oluyor, kötüyse pek destek verilmiyor ve adamlar rezil rüsva oluyor.
[ Son Düzenleme: 01 Ekim 2018, 19:25:54 Librarius ]

Çevrimdışı Librarius

Dün Önder Özen biz monchi buluruz da ülkede sevilla var mı falan diye sordu. Bence bizde o potansiyel var yönetimin ilk senesi hariç yaptığı çoğu transfer doğru. Bunu bilerek mi yapıyorlar yoksa el yordamı ile mi yapıyorlar bilmiyorum ama bir takım yılda toplam ortalama 7 transfer yapıyorsa ve bunların 2 tanesi tutsa bence  başarılıdır. Hele ki geri kalan 5 tanesi bonservissiz ya da çok ucuza alınmışsa pahalı alınsa bile piyasası olduğu için elden çıkarabiliyorsa bence transferde çok başarılısındır. Marcelo, Töre, Sosa, Olcay, Oğuzhan, Karius, Gomez, Talisca, Aboubakar, Demba , Adem, Cenk, Atiba, Medel, Gönül. Bir çırpıda 15 isim sayabiliyoruz. 6 senede 15 tane başarılı transfer hamlesi yapmışız. Bu ister el yordamı ister sistemli bir şekilde yapılsın yine de başarıdır. Şimdi bunu sürekli hale getirmemiz gerekiyor.

Onu bunu bilmem de Adem Ljajic ve Loris Karius transferlerini kim tavsiye ettiyse o adami pamuklara sarmamız lazım. Hersene boyle genc ve kaliteli 2 adam alsak ihya oluruz. Adem'e biraz daha fazla liderlik verirse hoca o cocuk baska bir seviyeye cikartir takimi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Arkadaslar benim merak ettigim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim. Umut Guner'e olan tepkinin sebebi tam olarak nedir?

Emin olmamakla beraber onun transfer komitesi baskani olmasi 16/17 sezonu basiyla basliyor.

Bu süreçte Mitrovic, Talisca, Aboubakar, Adriano, Marcelo, Atinc, Fabri, G.Inler, Babel, Utku, G.Gönül, Love, Negredo, Medel, Larin, Lens, Caner, Orkan, Vida, Pepe, Ljajic, Karius, Dorukhan, Umut, Guven, Roco transferleri yapilmis.

Yani %70 uzerinde bir transfer basarisi mevcut ve hatali diyebilecegimiz transferlerin buyuk kismi da teoride yanlis degil.

Neden bu nefret ben tam cozemedim yillardir :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Medya dolduruşu, başka bir şey değil.

Bir Erdal Torunoğulları miti yaratılıp, arkasından Umut Güner yıpratıldı.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı underworld

Sezon sonu kampa abd mi yoksa çin'e mi gidicez acaba?

Çevrimdışı atalay

Adını burada pek zikrettiğim Marbella'da tanışma fırsatı da bulduğum Quique Setien'in oyuna bakışı ile ilgili bir-iki şey paylaşacağım. Anladığınızı umuyorum.

"Öyle teknik direktörlerle çalıştım ki, bütün bir maçı sahanın bir ucundan diğer ucuna kat ederek geçiriyor, ama asla topa dokunmuyordum. Çoğu zaman, antrenörlerimin bana söyledikleri şeyleri yapmak için kendi oyun görüşümü feda ettim. Maç içerisinde takım arkadaşımın bana rahatlıkla pas verebileceği bir pozisyona geliyordum, ama o sahanın diğer bir ucundaki boş alana uzun bir pas yolluyordu. Neden? Çünkü bu, antrenörün ondan istediği şeydi. Bu, benim için büyük bir problemdi. Bir oyuncu olarak, antrenörünüzün söylediğiyle sizin sahada gördüğünüz şey arasında bir çatışma olduğunu hissetmek istemezsiniz. Elbette onun sizden istediğini yapmaya çalışırsınız, ama bir yandan eksik bir şeylerin olduğunu da bilirsiniz."

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Şüphesiz. @sametbagan
/
Atalay kardeşim yazdıkların herkese yol gösterici ve çok değerli. Yalnız şu cevaplarını alıntılasan daha güzel olmaz mı. Şimdi geri dönüp samet in yazdıklarında şüphe bulunmayan şeyi bulmak için uğraşacağız. Alıntılamadığın zaman forumu dışlayıp Samet ile diyaloga girmiş gibi oluyorsun. Yine de senin bileceğin bir şey tabi
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

22 Mayıs 2018, 22:17:30 »
O plan-proje takımların teknik direktörü. Bu tarz adamların raf ömrü burada kısa ve başarılı olanını görmedim. Ligde her takım 14 yabancı ile oynarken bir tane yabancı antrenör yok. @levitate Üst seviye eğitimciler-taktisyenler olsa anlaşılır fakat bu bile garip değil mi?

Plan-proje takımların teknik direktörü kısa sürede aşıladığı oyun kimliğiyle şu sıralar Bundesliga'da lider. Koca ligdeki tek yabancı antrenör ise topun ağzında. Saha içi organizasyonları oldukça yetersiz diğer antrenörlerin olduğu ligde. Bu gariplik makasın açılması demek fakat kimse farkında değil.