Daha iyi görünüyoruz. Birinci faktör
@atalay ında belirttiği oyuncu tiplemelerinin değişimi ile ilgili. İkincisi ise rakip kağıt üzerinde göründüğü kadar güçlü bir rakip değil. Herkes oyunlarını beğenirken Fb maçında da söylemiştim. Kenardaki hocalarını hiç ama hiç sevmem. Bu bölgenin en demode oyun anlayışına sahip teknik adamlarından biridir. Çok alan bırakarak oynuyorlar, orta sahalarında önemli yerleşim problemleri var. Ayrıca Mensah, Chery, Bilal gibi epey iyi hücum adamları olmasına rağmen çok tek düze bir hücum anlayışları var. Santraforu savunma arkasına kaçırmak ve uzaktan şut denemek üzerine kurulu. Fb maçında da 3 gol atmalarına rağmen aynıydı nerdeyse organize tek hücumları yoktu ve sonuç alabilmeleri fazlasıyla hatalara ve bireysel işlere bağlıydı. İyi kurulmamış bir orta sahanın karşısında fiziksel problemleri olsa da mental açıdan zirvede bir Atiba olunca hücum sürekliliğini sağlamak belli oranda kolay oldu.
Devam etmek gerekiyor. Geri çekilmek bu tür takımlara alabileceklerinden fazlasını verme imkanı tanır. Ljajic-Ozi bağlantısı sorunlu ama umut var. Quaresma istekli olmasına karşın yine 2-3 pozisyonu olabilecek en kötü şekilde bitirdi. Onu bir şekilde pass edebilsek hücumda işler daha iyi gidecek. Love en azından Larin'den iyi. Özgüven kazandıkça bitirici vuruşlarda da kalitesini arttırır. Bu arada orta saha ve hücumdaki problemleri tartışıp dururken Vida iyice uyum sağlamış buralara çaktırmadan, bu da pozitif. Oyun merkezini geriye çekmek, Necip'i oyuna almak filan gibi saçmalıklara girmezsek ve önemli şanssızlıklar yaşamazsak maçı alırız gibi duruyor.
Uzun vade için pozitif sonuçlar çıkartabilecek donelere ise rastlayamıyorum. Görüntü bana daha çok bahsettiğim iki faktöre dayalı gelişiyor gibi geliyor.