Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 50 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3749836 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bi Leipzig maçı var kazandığımız mesela. Skoru aldık ama oyunu kaybettik. Bi Porto maçı var 2. yarısında bir bölümü o kadar güzel oynadık ki adamlar saygı duymuş olmalı bize. Bütünü bırakıp nağmalup, en çok gol atan, en az gol yiyen vs. istatistiklerle geleceğini tayin edemezsin. Bunlar değersizdir demiyorum ama tek başına bir yapının temeli olamaz. Ama bir kaç arkadaş mütemadiyen aynı şeyleri söylüyor; "Tarihin en başarılı teknik direktörü" . Tarih sürekli yazılıyor. Olsa olsa "şimdilik" en başarılı olabilir. Daha iyisini talep etmeyelim mi? Bu sorunun cevabı sana, ne kadar sürdüğü önemsiz, eninde sonunda (ister 1 yıl ister 20 yıl) değişimi işaret edecektir. Bu kaçınılmaz. Vizyon burada devreye giriyor. Yoksa sen kalsın de ben de gitsin deyim.
Abi kim gelsin ? öneriniz ne ?

Yabancı teknik adam demek en az önümüzdeki 2 seneyı çöpe atmak demek

Ligde son 12 şampiyonlukta sanirim 1 tane yabanci teknik adam var

Abdullah Avci demeyin adam orada parasını tikir tikir alıyor üzerinde Taraftar ve Camia baskısı yok , kafası rahat  neden gelsin ? Yada Basaksehir neden bıraksın.
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı mrred

Sadece bir hatırlatma ;
Hocayla ilgili yorumlar geçmişte aldığı sonuçlar ve başarılar üzerinden gidiyor
Oysa değişim isteyen insanların bu sonucu inkar etmeleri abesle iştigal olur o kısımda zaten bir fikir birliği var. Fikir birliği olmayan kısım ise, oyunda gidişin kötüye doğru evrilmesi. Hocanın kalmasını isteyen insanlar oyunda kötüye gidişi ya duygusal ya da gözlem yetersizliğinden anlayamıyorlar. Futbol sonuç oyunu fakat geçen sene 4. olduk diye kimse hocaya git falan demedi çünkü 2 . yarıdaki oyun ve skorlar herkesi az biraz tatmin etmişti fakat yine de bir geriye gidiş olduğu apaçık belliydi. Bu sezon ise 6 lig maçı 7 avrupa maçı oynadık ve sadece 2 maçın o da belli bölümlerinde bir kıpırdama oldu. İşte hocanın gitmesini isteyen insanlar 13 maçta sadece 2 maçın belli periyotlarında bir gelişim gördükleri için ileriye dönük olarak umutlu bakamıyorlar. Ve bütün bunlara ek olarak oynatmak istediği oyun pas oyunu olmasına karşın ilk çıkan her zaman Oğuzhan olunca ve sürekli top kaybeden Q7 ve Caner hiçbir zaman kesik yemeyince bu umutsuzluklar katlanarak artıyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Tolga, Tosic, Ersan, Beck, Rhodolfo, Sosa, Töre, Olcay, Atiba, Oğuzhan, Gomez

İyi kadro. Burada bir tane oyunu yalayıp-yutmuş olmak üzre toplamda 6 tane oyunu bilen oyuncu var. Benzer frekanslara sahip, birlikte oynama alışkanlığı ve bir oyun hafızası olan ekip. Kalanı bu seviyede olmaması gereken düşük kalibreleri isimler. İçlerinde tamamlayıcı parçalar da var. Beraberinde başka başka defoları var. Futbolda oyuncu kalitesi önemli fakat çarkın dişlileri uyumlu ise daha düşük kaliteye sahip oyuncular bir birilerini yükseltebilirler. Zamanında ayrı ayrı her biri yüksek kalite olan oyuncu grubu 30 puan fark yedi.

Çevrimdışı mrred

Bu dönemde ben yönetimin yerinde olsam teknik direktör scout ederim. Her şeye her zaman hazırlıklı olmak lazım. Umarım böyle bir futbol aklı vardır.
The great gig in the sky

Çevrimdışı tugozcan

Bu dönemde ben yönetimin yerinde olsam teknik direktör scout ederim. Her şeye her zaman hazırlıklı olmak lazım. Umarım böyle bir futbol aklı vardır.
Ben Guti'nin bu yuzden geldigini düşünüyorum. Senol Gunesle sezon sonunda sonuc ne olursa olsun yollar ayrilacak gibi görünüyor.

Guti'nin de bu maksatla ligi ve takimi tanimasi icin getirildigine inaniyorum. Kotu fikir degil ama oldukca da riskli.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Şenol Hoca bu oyun yapısı ile gitsin , yanlıslarında ısrar etsin bu Hoca güzellemelerini yapan arkadasları o zaman göricem.

Gecen yıl ŞL aşkı yüzünden bişey demedik ama bu yıl ortamda müsait sene sonu göricez hep birlikte.

Çevrimdışı atalay

Rüştü, Hilbert, Sivok, Ferrari, Üzülmez, Ernst, Aurelio, Guti, Quaresma, Simao, Fernandes, Bobo, Nihat, Almeida, Nobre, Holosko. Bu kadro otuz puan fark yedi. Çok normal zira Cirque du Soleil gibi ekip. Cambazı, jonglörü hepsi var. Sirkin sahibi ise soytarının biri. Hatta soytarı bile olamamış bir dalkavuk. Futbolda isimler oynamıyor. İdari, sportif, mali temelli olmak üzere bilumum dinamik var. Ve bunlar sadece saha içi ile sınırlı değil.
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2018, 14:09:36 atalay ]

Çevrimdışı Koa_lAA

Şenol Hoca bu oyun yapısı ile gitsin , yanlıslarında ısrar etsin bu Hoca güzellemelerini yapan arkadasları o zaman göricem.

Gecen yıl ŞL aşkı yüzünden bişey demedik ama bu yıl ortamda müsait sene sonu göricez hep birlikte.

aynının tersi de benden size :money:

Çevrimdışı mrred

Yine aynı noktaya geliyoruz. Futbol izleyicisinin gözünde iyi futbolcu ;

-Hızlı
-Çalım atan
-Fizikli
-Trivela rabona vuruş yapan
-Topu kaybedince deli dana gibi saldıran
-Korner çizgisine koşa koşa gittiği için hırslı sayılan
şeklinde algılanıyor oysa unuttuğumuz bir şey var ;

Bir maçta top ortalama 55 dakika oyunda kalıyor
en çok topla oynayan oyuncu taş çatlasın 4 dakika oynuyor. Dolayısıyla izleyicinin iyi futbolcu olduğuna karar verdiği bütün sekanslar bu 4 dakika için . Peki geri kalan 51 dakikada oyuncu ne yapıyor kimse izlemiyor. Sonuç olarak futbolda topsuz oyun en az topla oyun kadar önemlidir. Tıpkı basketbolda olduğu gibi
The great gig in the sky

Çevrimdışı Koa_lAA

aynının tersi de benden size :money:

pardon... başarılı olursa herkes hatalarından döndü, orta yaptırmadı falan filan diyecek dimi... onu unuttum...

Çevrimdışı atalay

Peki, bunu gerçekten yaparsa neden demesinler? @Koa_lAA

Çevrimdışı mrred

-Saha boşaltmayı bilmeyen
-Koşu zamanlamasını ayarlayamayan
-Oyunu iki yönlü oynamayan veya düşünmeyen
-Topa devamlı dürten
-Topu paylaşmayan
-Devamlı topa bakarak top süren çevre kontrolü zayıf
-Takım oyunundan çok kendi istatistiklerine oynayan
-Arkadaşlarına hocasına saygısız kaba ve tepeden bakan
Toplam 8 tane saha içi ve dışı negatif özellik saydım. Bunlardan bir tanesi büyük bir kulubün futbolcusunda hasbel kader ortaya çıksın ertesi sene o adamı takımdan önce keserler sonra baktılar ki olmuyor gönderirler. Bu oyunculardan bir kaç örnek

Ronaldinho
İbrahimovic
Adriano (interde santrafor olan)
Caner
Q7

Söyleceklerim bu kadar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Koa_lAA

desinler ben demesinler demedim ki @atalay  ... hoca başarılı yapsın da takımı kim ne derse desin...

Çevrimdışı Gökhan Kurt

pardon... başarılı olursa herkes hatalarından döndü, orta yaptırmadı falan filan diyecek dimi... onu unuttum...

Peki, bunu gerçekten yaparsa neden demesinler? @Koa_lAA

Benim sorumu Atalay daha önce sormus. :ok:
Önce bir kendi hataları görsün, TD'liğin gerektirdiği seyler yapsın merak etme biz cıkar burda Özür Dileriz.
Konu Beşiktaşımız. Sahıslara bu kadar takılmayın.

Çevrimdışı emre_1978

Sadece bir hatırlatma ;
Hocayla ilgili yorumlar geçmişte aldığı sonuçlar ve başarılar üzerinden gidiyor
Oysa değişim isteyen insanların bu sonucu inkar etmeleri abesle iştigal olur o kısımda zaten bir fikir birliği var. Fikir birliği olmayan kısım ise, oyunda gidişin kötüye doğru evrilmesi. Hocanın kalmasını isteyen insanlar oyunda kötüye gidişi ya duygusal ya da gözlem yetersizliğinden anlayamıyorlar. Futbol sonuç oyunu fakat geçen sene 4. olduk diye kimse hocaya git falan demedi çünkü 2 . yarıdaki oyun ve skorlar herkesi az biraz tatmin etmişti fakat yine de bir geriye gidiş olduğu apaçık belliydi. Bu sezon ise 6 lig maçı 7 avrupa maçı oynadık ve sadece 2 maçın o da belli bölümlerinde bir kıpırdama oldu. İşte hocanın gitmesini isteyen insanlar 13 maçta sadece 2 maçın belli periyotlarında bir gelişim gördükleri için ileriye dönük olarak umutlu bakamıyorlar. Ve bütün bunlara ek olarak oynatmak istediği oyun pas oyunu olmasına karşın ilk çıkan her zaman Oğuzhan olunca ve sürekli top kaybeden Q7 ve Caner hiçbir zaman kesik yemeyince bu umutsuzluklar katlanarak artıyor

Ben hocanın en azından sezon sonuna kadar kalmasını istiyorum.
Aynı zamanda, oyundaki kötüye gidiş sürecinin ve ısrarlarının farkındayım.
Kategori dışı kaldım sanırım  :)

Bu saatten sonra gelecek bir yabancı hoca ile mevcut şartlarda sezonun kupayla biteceğine inanmıyorum.
A.Avcı dahil, yerli bir alternatif de görmüyorum hocaya.

Gerekirse bu seneyi feda edip ileriki yıllar için sağlam oyun temeli oturtalım diyenlere saygı duyarım ama katılmam.
Birincisi, bu sezonu feda etmem - oyunda ve dolayısıyla sonuçlarda olumlu gelişmeler olacağına dair hala inancım var -
İkincisi ve daha önemlisi bu görevlendirmeyi yapacak olanlara güvenmiyorum.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Fener maçında ilk yarıda 71 top kaybetmişiz diye okumuştum. Peki bunun sebebi ne olabilir? Ne oldu da dakikada neredeyse 2 kere top kaybettik. Rakipten etkili bi pres de göremedik gerçi  :alala:

Çevrimdışı Koa_lAA

Benim sorumu Atalay daha önce sormus. :ok:
Önce bir kendi hataları görsün, TD'liğin gerektirdiği seyler yapsın merak etme biz cıkar burda Özür Dileriz.
Konu Beşiktaşımız. Sahıslara bu kadar takılmayın.

başarının sadece kendi bildiğiniz doğrularla geleceğini düşünmek, dediğiniz gibi olmayacaksa kelle koparmanın tek çözüm olduğunu söylemek... saol ben almiyim...

ayrıca hoca gitse bile ben güzellemeler yapmaya devam etmeyi düşünüyorum... iletilerimi görmek istemiyorsanız falan engellemek güzel bir çözüm olabilir... (varsa tabi forumda öyle bir uygulama)

Çevrimdışı murat baltacı

Yönetim devre arası mutlaka iyi bir golcü almalı,Q7 yollanip yerine visca tipi kanat alınmalı töre ve lensin durumuna göre bu mevki sezon sonuna bırakılabilir, Tolgay yollanip Kayseri'de kiralık oynayan mensah yada atibanin muadili bir oyuncu alınmalı.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Orhan_

Abi kim gelsin ? öneriniz ne ?

Yabancı teknik adam demek en az önümüzdeki 2 seneyı çöpe atmak demek

Ligde son 12 şampiyonlukta sanirim 1 tane yabanci teknik adam var

Abdullah Avci demeyin adam orada parasını tikir tikir alıyor üzerinde Taraftar ve Camia baskısı yok , kafası rahat  neden gelsin ? Yada Basaksehir neden bıraksın.

"Kim gelecek" sorusunun muhatabı olduğuma inanıyor musun? Ayrıca yabancı teknik adam konusu büyük bir ezber. Dediğim gibi sonuçlar hep süreçlerin önüne geçiyor.

Çevrimdışı tuncaboylu

15 gün içinde 2 genç oyuncumuzun çapraz bağları kopmuş.

Bu kadar tesadüf ya da şanssızlık olabilir mi?

https://www.ajansbesiktas.com/besiktas-u-21-takimindan-mertcan-acikgoze-gecmis-olsun-ziyareti-31783h.htm

https://www.ajansbesiktas.com/sakatlik-yasayan-alpay-celebi-ameliyat-oldu-32391h.htm

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
10 Nisan 2018, 23:59:47 »
Doğru oyun doğru oyuncu ile oynanır. O oyunla da eldeki ismin performansı gelişir. Bu istatistik kağıdı ile anlatılmaz. Bunun en iyi örneği Liverpool'da Milner. #underrated

Alıntı yapılan: atalay
02 Mayıs 2018, 01:08:13 »
Bugün bu dört takım arasında Milner, Marcelo, Kimmich, Dzeko gibi hücum setlerinde aktif rol oynayan isimleri de not etmek lazım. Bayern, Real proaktif orta sahalardan reaktif; L'pool, Roma reaktif orta sahalardan proaktif oyunlar üreten takımlar.

L'pool geçen sezon CL finaline bu oyuncular ile yükseldi. Finalde o bariz hataları yapan oyuncu grubu olunca taraftarları kendilerini finale kadar getiren oyuncuları ıskartaya çıkardı. Onlardan başlıcası bugün bizde olan Karius. Bu sezon bize karşı oynarken onlara karşı doğru oynadığımızı söylediğim beraberinde 40-50 milyonu görecek dediğim oyuncuları 45 ve 60'a kadroya kattılar. EPL'ye 6'da 6 ile başlayan L'pool'da Keita gerektiğinde Wijnaldum'un arkasında bekliyor. Ya da o diğer pozisyona kaydırılacağı için Henderson yerine kulübede otuyor. Gözden çıkarılanlar. Fabinho henüz denkleme dahil olamadı bile. Olacaklar. Özellikle Keita daha büyük rol de alacaktır. Ama PSG maçını yine bitirdiği üçlü ile oynadı. Çünkü doğru oyun doğru oyuncular ile oynanır. Bugün geçen sezon ki oyununu bir parça değiştirmeye çalışırken bile özellikle öndeki üçlü için kurguladığı şeyde tercih ettiği oyuncular bunlar. Değişince isimler de değişir. Ondan tam olarak istediğini aldığı an Keita formayı vermeyecek. Çünkü zaten onu özellikle çok istedi. Ekseriyetin kalite anlayışı baz alınırsa daha kaliteli olanın henüz maçı yok. Kalite anlayışı?
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2018, 15:05:08 atalay ]

Çevrimdışı mrred

Fener maçı istatistiklerine baktım hoca geçiş oyunu oynamak istemiş zira ;
-Normalde takım boyu ortalaması 59 metre civarındaydı bu maçla birlikte 57.6 ya düşmüş hala çok uzun ama kompakt durmak açısından gelişme var inkar edilemez en azından bir çaba var.
-Savunma hattının kaleye uzaklığı ortalaması 45.5 iken bu maçta 41.3e inmiş aynı istatistik bursa maçında 41.2 çıkmıştı. Burdan iki sonuç çıkarabiliriz hem bursa hem fener maçında önce öne geçtik sonra yakalandık . Savunma kaleye öne geçtikten sonra yaklaşmaya başlamış bu skoru korumak için mi yapılıyor yoksa kontratak oynamak için mi yapılıyor ? Benim gözlemim skoru korumak için yapılıyor çünkü hem bursa hem fener maçındaki oyuncu değişiklikleri 2. golü atmak için ya da hızlı hücumlar yapmak için yaptığımız değişiklikler değildi ki bunu hoca maç sonunda açıkladı. Bizim burada hocayı eleştirdiğimiz nokta şu ;
1.Fener maçında Lens oyunda kalabilirdi diyorsun fakat topa sahip olmak istediğimiz için q7 kaldı diyorsun. Fakat istatistikler en çok top kaybeden oyuncular arasında hem q7 ve caneri en üstte gösteriyor. Topa sahip olma anlayışını anlamıyoruz hocam ? Top kaybı yaparak nasıl topa sahip olacağız ?

2.Skoru korumayı neden istiyorsun ? İstemeni anlıyoruz fakat yöntemin yine yanlış. Takım bunu yapamıyorsa neden kontatak futboluna dönüp skoru arttırmaya gayret etmiyoruz ? Biz daha önce 1-0 öne geçtiğimizde maçlar farka giderdi. Skoru arttırmak için hızlı geçiş oyunları kurguları yapmıyor musun ?

3.Takım 1. bölgeden 2.bölgeye geçerken Caner sürekli top kaybı yapıyor. Buna rağmen oynatıyorsun. Neden ?

4. Takım hızlı hücumlarla Lensle gole daha yakınken oyunda hep Q7 kalıyor . Neden ?

5.Oynamak istediğimiz oyun özellikle (skor 0-0 iken ve oyun başlangıçlarında) pas oyunu olmasına karşın, istatistiklerde en az top kaybı yapan en isabetli pas atan oyuncumuz ve kaptanımız oyundan en önce hep  çıkıyor . Neden ?
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2018, 14:55:19 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı tuncaboylu

Fabri Fulham'da 3. kaleci durumuna düşmüş.

Çevrimdışı Librarius

"Büyükşehir Belediye Erzurumspor, teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yolların ayrıldığını açıkladı." diye bi haber gördüm.
Sergen boşta değil mi? Hemen başlasın.. Cuma Gs deplasmanı var toparlar takımı 3 günde :lol:

Geriden geliyorum  kimse yazdımı bilmiyorum. Erzurumspor salı günü maç yaptı, Cuma günü  GS deplasmanına çıkacak. Bu nasıl bir iş yahu?  Akhisar ‘a yaptıkları adaletsizliğin daha beterini Erzurum’a yapıyorlar. Buna nasıl göz yumuluyor anlamadım.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Fabri Fulham'da 3. kaleci durumuna düşmüş.

Gitmesine karşıydım ta ki Karius gelene kadar. Sonuçta kendi isteğiyle gitti iyi de para kazandırdı.. Belki bi gün Karius giderse dönmesini isterim.