peki bizim ümraniye denize kaç metre? denizden buharlaşan su ümraniyeye ne kadar sürede iniyor? ümraniyenin zemini de yapamamışlar, SIS çuvallıyor işte... peki eskiden stadımız denize çok mu uzaktı? inönü zamanı neden denizden buharlaşan sular zemini bu denli bozmuyordu?
iyi çuvallıyorda örnek verdiğiniz stad ülker ülkerin çimleri iyi bizimki kötü sis çuvalladı
ama ülkerin çimleride sis yaptı.
çuvallayan sismi yoksa yeni ekilen çimin üstünde konser yaptıran yönetimmi yoksa kimse çuvallamadı
bir hastalıkmı söz konusu gerçekten yada kullanılan tohumdamı sorun var. bana en mantıklısı tohum sorunu
gibi geliyor. geçen yazda çim ekimi yapıldı yazın sıcaklığı ve nem yüzünden gene sıkıntı yaşandı
havalar serinleyince toparlanmışdı bana göre bu sene özellikle yeni açıkta cetvelle çizilmiş gibi olan
bozukluk hastalıkla falan açıklanmaz
antrenman sahasına gelince hoca toplantıda antrenman sahasıda bozuk dedi ama o zamandan beri antrenman fotolarına bakıyorum hocayı doğrulayacak bir foto görmedim saha gayet iyi duruyor. Bana o biraz işi konserden uzaklaştırıp hastalık var deyip olayı hafifletme eylemi gibi geldi bak işde nevzat demirde konser vermedik ama orasıda bozuk nitekimde ondan sonra konser tepkileri duruldu.
sen nemin ve su buharlaşmasının en yoğun olduğu mevsimde çimlerde yeni ekilmişken platformu kurar onbinlerce kişiyi çimin üstüne alırsan sonrasında kendini toparlayacak sağlıklı ortamı bulamaz.
kasımpaşa toki ülker hep sisin yaptığı sahalar bunlarda sorun yok bir bizde var bunu sisin yetersizliği olarak açıklamak yanlış olur.
bu arada eski inönü stadı zemini deniz seviyesinden yukardaydı şimdi deniz seviyesinin 7 metre altında
eski stadı örnek vermek pek doğru yaklaşım değil inönü açık bir staddı sürekli havalanıyordu vodafone hava akımına maruz kalmıyor. inönüde boğazdan esen rüzgarla donardık şimdi yaprak kıpırdamıyor
kaldıki burda sisi savunmuyorum yönetimide savunmuyorum ortada bir mefta var bunu inkar edecek değiliz
ama onu mefta yapan kim bu tartışılır. birine suç atıp işin içinden sıyrılmak kolay ama suç attığın kişi masumsa
onu harcamış olursun. söylediğim nem deniz olaylarıda sisin doğu avrupa bölüm başkanıyla yaptığım sohbette konuşulan şeylerdi en büyük korkuları buydu. stadın deniz seviyesinin altında olması ve nem oranının çok yüksek olduğu bir bölgede olması neminde iyot ve tuz içeren deniz nemi olması büyük handikap olarak görünüyordu aslında iyi hatırlıyorum arapların stadını yapıyorlardı dedim orda çimin sıcak sorunu olmazsa burda neden olsun yok dedi istanbuldaki ortam en zorlu ortamlardan biri bir kere dört mevsimi birden yaşıyor ve sıcaktan daha önemlisi burda nem var bu nemde çok yüksek oranda demişdi. dereağzında ciddi sorun yaşamışlar zaten ülkerin çimleri bir dönem çok kötüydü orda sanırım dereden kaynaklı sorun yaşanmış sonra çimi kaldırıp izole ettik önlemini aldık şimdi 5-6 senedir orda sorun yaşanmıyor demişti tokide yaşanan çim sorunlarının tamamen bütçe kaynaklı olduğunu söylemişdi sahibinin belli olmadığı bir yer dedi bir bakıyorsun devlet bir etkinlik düzenliyor tamamen kontrol dışı çimler yeterli ışık alamıyor güçlenemiyor elektrik masrafı sorun oluyor orda vs bir sürü röportaj dışı konu konuşduk
bizde yaşanacak tek sorunun nem kontrolü olduğunu söylemişlerdi bunlar aldığımız bilgilerdi sebep bu demiyorum zaten defalarcada bu olduğuna inanmadığımı söyledim. saha basbas bağırıyor konserden oldu diye yeni açık tarafı cetvelle cizilmiş gibi kahverengiydi çimler hastalık kendine sınırmı çizmiş besbelliydi platformun konduğu yerler olduğu
ha tohum sorunlu olur bunun üstüne konser mum diker belki hastalık sorununu bakımla çözeceklerdi konser bunu terse çevirdi. yada gerçekten çimler hastaydı konser rast geldi sebep gibi göründü. dediğim gibi bilemeyiz bilmeden birilerini suçlamak yanlış. Bilinen tek gerçek çimler ölmüş ve bunu en kısa sürede çözmeleri gerekiyor. firmanın yetkinliğide burda belli olur