Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 60 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3732513 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Ömer Kaan

oynatmadın adamı 90 dakika nasıl hazır olucak ?

Altınordu ile maçımız var töre ilk 11 başlamayacaktır bile bakıp görücez.
Hazır olmayan adamı 90 dk tak diye süremezsin ki. Önce yarim saat sonra 60 dk diye gider, tabi fiziği buna müsaade ederse.

Çevrimdışı cursedofdragon

Bence Töre de hocanın ilk tercihi olur.Ama normal koşullarda.
Şu anda Töre hazır değil.Yoksa sadece 5-6 dk kala oyuna almalar falan yapmazdı hoca.Bakın göreceksiniz Töre hazır olunca nasıl hep oynayacak.Sakatlıktan çıktı tekrar sakatlanma riskinden korkuyorlar.
Ben de Babel'i kesmem aslında.Tamam Lens diyoruz ama bakalım o da halen güven vermiş değil.Q7 şu aşamada çok çok iyi bir yedek plan olur gol atamadık mı ? Kötü mü oynuyoruz ? Koy Q7'yi son 30 dk bastırsın gitsin.Çok işe yarar.
He ayrıca bence nasıl Q7 topları eziyorsa çok oyalanıyorsa Töre de pek farklı değil hani.3-4 yıl önce çok gördüm adamın ayağında topların öldüğünü.

Bizim geniş değil dar alanda oynamamız lazım.Olay bu.

töre topları mı eziyordu  :alala:

Hazır olmayan adamı 90 dk tak diye süremezsin ki. Önce yarim saat sonra 60 dk diye gider, tabi fiziği buna müsaade ederse.

hiç sürdü mü hoca ?

Çevrimdışı atalay

+Bu geometri işi alan kapatanı koysan da öyle. 60-70 metrede alan kapatan oyuncuyu nereyi tamamıyla kapatacak. O yüzden geçen sezon alan kapatanın yanına eforlu oyuncu koydun. Ardışık reaksiyonları göstersin atlasın-zıplasın enerjisi ile kapatsın diye.

Çevrimdışı atalay

+Bu geometri işi alan kapatanı koysan da öyle. 60-70 metrede alan kapatan oyuncuyu nereyi tamamıyla kapatacak. O yüzden geçen sezon alan kapatanın yanına eforlu oyuncu koydun. Ardışık reaksiyonları göstersin atlasın-zıplasın enerjisi ile kapatsın diye.

Biz geçen sezonki ilk Bursa maçı sonrası @sozkul ile bu oyunu oynayacaksan merkez ikili bu olur diye yok yere yazmadık. Ligin ikinci yarısı zaten bu ikili oldu. İyi de neden bu oyunu oynayalım ki?

Çevrimdışı murat baltacı

İlk şampiyonlukta da q7 sağ kanatta top alamadığı zamanlar çıldırıyordu ama takım ona muhtaç olmadığı için sol kanatta olcay oğuzhan sosa gomezle topu çeviriyorlardı. q7 kesinlikle modern bir forvet değil adamın gol atma yeteneği zaten yok ceza sahası içine girmeye çekiniyor. Çizgide durmasının sebebi orası onun için güvenli alan. Arkadan bir tehdit gelmiyor. Ama ceza sahası öyle değil. Her yerden tehdit gelebilir. Daha hızlı düşünmek zorunda. Hoca şu rezil oyunda bile Töreyi düşünmüyorsa bunun adı form falan değildir. Resmen takıntıdır. İsterse 4 maç kötü oynasın fakat hoca kesinlikle törede ısrar etmelidir. Yoksa adamı kaybedeceğiz. 26 yaşındaki bir adamı kaybetmemeliyiz.
Katılıyorum töreyi kazanmamız oziyi negredoyu ademide etkiler madem puan kaybediyoruz bari törede ısrar ederek kaybedelim q7 ve babelin umursamaz tavırları ve bu saçma oyunu oynamaları sabırları zorluyor.
BeŞiKtAşK

Katılıyorum töreyi kazanmamız oziyi negredoyu ademide etkiler madem puan kaybediyoruz bari törede ısrar ederek kaybedelim q7 ve babelin umursamaz tavırları ve bu saçma oyunu oynamaları sabırları zorluyor.

bende bundan bahsediyorum.

Çevrimiçi annoca

karius
gönül-pepe-medel-adriano
ozzy-dorukhan(atiba)
lens-adem-töre
babel

Çevrimdışı Necmi

Sanırım devre arasından sonra artık değişiklik gelecek.

Töre-Atiba-Adem ve Loris için iyi gelecek devre arası.Babel de bence hocanın gözünde son şansını kullandı.Bakalım neler olacak ?
Bence hiç heveslenmeyelim hoca Ademin yolunu yaptı milli arada milli takımına gidecek gene takıma adapte olamayacak tarzında konuştu.

Çevrimdışı murat baltacı

Hocanın takıntıları ve yanlışta ısrar etmesi büyük sıkıntı yanında ilhan guti gibi isimlerinde yükünü hafifletmesine izin vermiyor.

Takımın bu isteksizliği hocanın yanlış sıkıcı oyun tercihinde ısrar etmesi ve q7 ye tölerans geçmesidir. iki maç yedek bıraktı yelek fırlattı artislik yaptı hoca baktı sorun çıkaracak hemen yerleştirdi kadroya lensin sakatlığıda bahanesi oldu peki hocam lens iyileşti hadi partizan maçında riske etmedin hadi bursadada riske etmedin son yarım saat neden almıyorsun adamı ben artık kanaat getirdim hocanın lens ve töre takıntısı ciddi anlamda huzursuzluk ve antipati yaratıyor ikisinede haksızlık ediyor hadi törenin hataları var diyelim lensin ne hatası var adam geçen sene formsuzdu kendini biliyodu ağzını açmadı bu sene çalıştı sıkı kamp geçirdi iyide oynuyor sen adamı kesiyosun kestiğin adamda takımın oyununu baltalayan ve yorulmuş q7eEl insaf..
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Ömer Kaan

Çevrimdışı Ömer Kaan

Yasaklı sitede bi haber vardı 2 milyon tl'lik avukatlık faturası falan o nedir?

karius
gönül-pepe-medel-adriano
ozzy-dorukhan(atiba)
lens-adem-töre
babel

babel hariç benim ki ile aynı kadro babel hariç katılıyorum kadroya :)

Hazırlık maçında başlasın

Quaresma milli takıma gitmedi babel'de gitmedi 2'si başlar yine.

Partizan maçında sürebilirdi son yarım saat maçı garantiye almıştık yine sürmedi.

Hiç oynatmadan nasıl hazır olucak bu adam.

Çevrimdışı Necmi

karius
gönül-pepe-medel-adriano
ozzy-dorukhan(atiba)
lens-adem-töre
babel
nesine güvenip medeli stoper yazıyorsunuz vidaya haksızlık değilmi
birine taktımı takıyorsunuz anlamsız yere Vida akşam takımın en iyisiydi
üçlük olmadıysak yatıp kalkıp ona dua edelim takıma uyum sürecini yavaş yavaş
atlatıyor bu sene oynadığı bütün maçlarda hava toplarını aldı stoper refleksleri çok
iyi bu konuda pepeden iyi vidanın kötü göründüğü anlar sol bekin caner olduğu anlardır
daha iki alanı kapatamıyor caneri tanıyamadı biz alışana kadar tosiçtede aynı sıkıntıyı yaşadık
medel saatli bombadır onu ceza sahasından ne kadar uzak tutsak o kadar iyidir aslında
ön libero süpürücüdür bir görevide stoperlerin arkasını süpürmektir stoper oynadığı her maç vukuatı var
artık varda olduğu için o vukuatlar bize penaltı olarak döner elinde bütün hava toplarını alabilen stoper varken
hava toplarına çıkarken boydan dolayı sürekli rakibe şarz yapan oyuncuyu stopere yazmak anlamsız
hızlı seri iyi top kesiyorda bunu ön liberoykende yapabiliyor neden stoperde risk alalım
ne gördünüz stoperliğinde adamın fener maçında oynadı penaltı yaptırdı stoper pozisyon bilgisi yok
bodoslamadan giriyor kaleciyide bozar bekide bozar ekürüsünüde bozar. en temizi ön libero
oynayıp süpürücülük yapacak bu arada iki stoper arasındada iyi olan vida pepe değil
dikkat edin maçta birde pepenin arkasını kapatmaya çalışdı sürekli aslında müdahaleleri pepenin müdahale alanıydı
artık sıyrılın şu ön yargılardan bu sizi gerçeğe bakmanızı engelliyor olumsuz baktığında olumsuzu görürsün

Çevrimdışı mrred

@Necmi @atalay @Orhan_ @worns @underworld @mylife1903
Beyler benim bir çözüm önerim var ; Sadece mention yaptığım üyeler değil diğer arkadaşlar da çözüm önerilerime bir katkıda bulunurlarsa sevinirim

Öncelikle ;
- 4 hafta hocayı bekleyelim saha içinde oyunda bir gelişim, düzelme veyahut oyunu güzelleştirme "çaba veya niyeti" varsa hocayla devam derim.
- Fakat oyunla ilgili bir çaba niyet , heyecan yok ise bunların nedenlerini çözüm yollarını ve alternatif hocaların scoutu konusunda bir kurul kuralım.
Daha sonra ;
- Bu kurulun toplanma şeklini, raporlama kurallarını kısaca bir anayasasını yazalım.
- Kurula herkesin katılımı serbest olsun görev almak isteyen herkes görev alabilsin . Görevde yeterlilik ve liyakat ile ilgili kuralları da yazalım. Genel ilkeler üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra görev dağılımı yapalım.
Başlıca Görevlerimiz ;
-Sosyal medyeda oyunu doğru anlayacak bir taraftar grubu yaratmak. Hamasetten kaçınmak.
-Hoca Scoutu
-Oyun felsefesiyle ilgili gelişmelerin takibi
-Dünya ölçeğinde futbolun gelişim yönü
-Oyuncu scoutu
-Sosyal medya ve iletişim aracılığı ile kulübü "doğru" yönlendirmek, eleştirmek. Herhangi bir menfaat ya da çıkar gözetmeksizin kulübe nasıl hizmet edebiliriz bunları düşünmek.
-Bu görevlerimizin sınırlarını çizdikten sonra aylık 3 aylık ve yıllık raporlar hazırlayalım.
-Hazırlanan raporları kulüpteki bizi dinleyecek yetkili insanlara ulaştıralım.
-Bizi dinleyip dinlememeleri önemli değil. Önemli olan daima doğruları söylemek.
-Kısa ve orta vadede kulübün oyuncu scout organizasyonunda herhangi bir çıkar menfaat gözetmeksizin görev alalım.
-Uzun vadede kulübün futbol aklına etki edelim.

Madem en büyük aşkımız Beşiktaş elimizi taşın altına koyalım

[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 17:59:07 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Bu zirveydi. Takımda süre vermeyeceğim sol bek, defolarına rağmen her maç stoperlerin dublajına girmesine rağmen o yüzden oynuyordu. O takımı dizginleyemezdiniz. Oyuncu yazılımları öyle. Bu oyun tavrı, artı yazdığı kadar eksiydi. Oyunu öldüremiyorduk. 16/17'de bu işi çözdük. Ki bunu çözmenin de negatif durumları var. Bu alışkanlık daha sonra tavrı kaybettiriyor. Futbolda siyah-beyaz yok. 15/16'dan itibaren ilk reaksiyon biraz olsun düştü. Ama halen vardı. Buna rağmen ligin en iyisiydi. Değişim ise personel ile ilgili. Şimdi önde iki oyuncu press yaparken bekler geride, merkez ikili zaten topa odaklı oynuyor. CL'deki gibi ilk müdahale açısından yüksek konsantrasyon ve reaksiyon da yok. İleri uç ile en gerideki stoper arası 70 metre. Öndeki ikili ile merkez arası 35-40 metre. Ki geriden oyun kurulurken de durum aşağı-yukarı bu şekilde. Bu tipleme meselesi. Fakat elindeki tipleme buna uygun değilse vazgeç, olanı ekle. Olmayanı da saha içi geometrisi ile çözeceksiniz. Başka bir seçeneğiniz yok. Press metodu ve doğru saha parselizasyonu olacak ya da doğru saha parselizasyonu ve oyuncularınızın press kalitesi çok yüksek olacak.

Şunu biraz açayım. Geçen ilk kez Trabzon maçını izledim. Sosa'ya regista rolü verilmiş. Maç boyunca sahaya tamamıyla akıl koydu. Fakat o aklı koyan oyuncu öylesine basit top kayıpları yaptı ki. Hep böyleydi. Zaten yüzdeleri hep düşüktür. Bunun sebebini daha önce bizdeyken tanımlamıştım. Aksiyon bölgesine direkt oynamak sürekli dikine oynamak istiyor. Kafasını kaldırıp tekte yolluyor. Basmayacak gibi yapıp uzun adımları ile bir anda şok pres yapıyor. Ya da Olcay. Sürekli oyuncular arasında geziniyor. Dinamik. Hep ikili oyun peşinde. Fakat o kadar basit top kayıpları yapmaya devam ediyor ki. Biraz da oyun keyfi, iştahı maçın seyri-önemi ile ilgili. Fakat Onyekuru ile ilgili bir pozisyonları var. Kaptırdıktan sonra kazanana kadar hiçbir oyuncunun yapmayacağı baskıyı yaptı. Bu oyuncu yazılımı. Bu sebepten dizginlenemiyorlardı. Bu sebeple oyunu öldürmek gerekirken oyunu öldüremiyorlardı. Siyah-beyaz yok. Tercihler var. 
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 18:14:38 atalay ]

Çevrimdışı f_madida

karius
vida/(gg) pepe medel adriano
      oguzhan atiba/(tolgay)
lens      adem   tore
         babel   

hem ayagi duzgun medel-adriano ikilisi pasla oyunu baslatir hem vida sagbekte gokhan'in yerine oynar.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

yalnız çok iyi bir kaleci kazandık bana çok güven verdi
kalede duruşu bile kalede kaleci var dedirtiyor.
çizgi kalecisi özelliklerinde diye düşünmüşdüm ama ceza sahası kalecisi
gerçekten a klas ile elit arasında bir kaleci
kariusu alabilmemiz büyük iş

Aynen oyle. Birebirde cikardigi pozisyonda Tolga olsa once uc adim one cikar, sonra vazgecer, sonra tekrar cikmaya karar verirken rakip alti pasa gelip atar ya da defansin penalti yaptirmasina sebep olurdu. Kesinlikle kaleci durusu var, ilk macindan cok iyi is cikardi. Ayrica uzun paslari 60 metreye adamin ayagina atmasi da var. Ligin en iyi kalecisi Karius oldukca bizim olacak gibi duruyor. Zaten seviye olarak da CL'de final, Premier Lig'de sampiyonluga oynarken Turkiye'ye gelen baska bir kaleci yok. Muhtemelen lig tarihinin en iyi kalecisini aldik.

Çevrimdışı Necmi

Hala 2 puan diyorsunuz. Geleceği göremiyorsunuz. Öyleyse susuyorum. Seyredip görelim. Anlatmayla olmuyor çünkü.
aç bak bakalım iki sene önceki mesajlarıma geleceği görüyormuşum görmüyormuşum
siz burda hocaya toz kondurmazken takım şampiyon olurken ben hocayı bu hatalarından eleştiriyordum
önemli olan başarısız olduğunda galyana gelmek değil işler yolunda giderkende hataları görebilmek
isde çoğunluk zamanında bu hataları göremediği için bu noktaya geldik

Çevrimdışı f_madida

Şunu biraz açayım. Geçen ilk kez Trabzon maçını izledim. Sosa'ya regista rolü verilmiş. Maç boyunca sahaya tamamıyla akıl koydu. Fakat o aklı koyan oyuncu öylesine basit top kayıpları yaptı ki. Hep böyleydi. Zaten yüzdeleri hep düşüktür. Bunun sebebini daha önce bizdeyken tanımlamıştım. Aksiyon bölgesine direkt oynamak sürekli dikine oynamak istiyor. Kafasını kaldırıp tekte yolluyor. Basmayacak gibi yapıp uzun adımları ile bir anda şok pres yapıyor. Ya da Olcay. Sürekli oyuncular arasında geziniyor. Dinamik. Hep ikili oyun peşinde. Fakat o kadar basit top kayıpları yapmaya devam ediyor ki. Biraz da oyun keyfi, iştahı maçın seyri-önemi ile ilgili. Fakat Onyekuru ile ilgili bir pozisyonları var. Kaptırdıktan sonra kazanana kadar hiçbir oyuncunun yapmayacağı baskıyı yaptı. Bu oyuncu yazılımı. Bu sebepten dizginlenemiyorlardı. Bu sebeple oyunu öldürmek gerekirken oyunu öldüremiyorlardı. Siyah-beyaz yok. Tercihler var.

Sosa'nin bence en onemli ozelliklerinden biri buydu, o hep ileride top caliyoruz hemen kaleye gidiyoruz dedigimiz sezon bu tarz sok presin payi vardi. Pres yapmak rakibin 3-4 metre onunde durup beklemek degil, olmamali, Sosa'nin yaptigi gibi pasi atacagi anda araya girmek/hamle yapmak rakibi hataya zorlamak gerek. Bizim mevcut ileri uc oyuncularimiz maalesef 3-4 metre mesafeye gelince duruyor, rakip oyuncu baska tarafa pas atsin diye bekliyor, pas arasi yapmak icin bir hamle yapmiyor, bir caba gostermiyor.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı atalay

+Bence halen sorun belli oranda çözülebilir. Yeter ki üzerine düşünülsün. O top yere inmedikten, oyuncular arası mesafeler kısalmadıktan, dinamizmi düşük tutup-build up konusunda kafa yormadıktan, oyun bölgelerinde 6x3, 5x2, 4x0 gibi absürt bir şekilde sayısal üstünlüğü düzenli olarak rakibe verdikten sonra kimin oynadığının bir önemi yok. Şunların birazı iyileştirilir ilaveten birkaç oyuncu kenara alınıp-sahaya sürülür ve onlara ideal rolleri verilirse oyundaki değişim biraz olsun gözlemlenir. İstediğim oyuncular ile de oynamasının bir önemi yok. Yeter ki kazanırken-başarılı addedilirken tarif ettiğim oyuncu takımı ve kolay oyun yerine küçük de olsa bir değişim göreyim. Buna devam etmek istiyorsa şunu söyleyebilirim. Sonuç taraftar için çok önemlidir. Taraftar futbolu filan da bilmez. Elbette ekseriyet için konuşuyorum. Aksi galat-ı meşhur bir yalan. Bunu uzun süredir stattaki homurdanlamalar ve alkışlardan anlıyorum. Fakat artık kaybetmenin şekli önemli. Skor ile yaşayan taraftar halen kaybetmeye kredi verebilir. Yineliyorum kaybetmenin şekli çok önemli. Aynı şeyleri deneyerek kaybetmeye kredi tanıyacaklarını zannetmiyorum. Ve bir diğer nokta istenilen kadar kredi verilsin acilen skora ihtiyaç var.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 18:24:21 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Yukarıda personel değişimi dediğim şey bu. Fakat personelin değişmiş olması press metodu ve saha parselizasyonunu doğru kurgulamaya engel değil. Önümüzde 16/17 sezonu ve 17/18 CL grup sürecindeki beş maç var. @fani madida

Çevrimdışı Kursad_Duran

Bana Karius henüz güven vermedi. Mesela golde baya hatalıydı. Gerçi golde en az dört kişi hatalıydı. Özellikle Oğuzhan’a çok kızdım. Göre göre topu adamlara verdi. Halbuki taça atması gerekiyordu.