Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 53 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3742128 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Hasan Tahsin

@abdusta abi kadar degil :icool:
Trivela ya da rabona yapacağına sol ayağını geliştirmeye çalışsa çok daha iyi şeyler yaparmış. Antalya maçında mağlubuz tutmuş rabona yapıyor. Ben kendi adıma çok söylendim, başkasını bilmem
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ozankarakoc

Oğuzhanın ofansif defansif ve pas istatistiklerine bakmanı tavsiye ederim. 2015 ve 2016 da attığı gollere yaptığı asistleri de bir gün youtube dan izlemeni tavsiye ederim. Çabuk unutuyoruz. Adamda bunları yapma yeteneği var hoca oyunu onun üstüne kurmuyor. Kanatlara kuruyor oyunu rolü yok şu an oğuzhanın. Rolü olmayan adamı eleştirmek gerçekten haksızlık

Ben faturayı Oğuzhan'a kesiyor değilim. Oğuzhan'dan 10 numara performansı bekliyoruz, tabi ki olmuyor. Ön libero performansı bekliyoruz, bence ona da uygun bir oyuncu değil. Takımın kadrosu, oyunu Oğuzhan'ın üzerine kurma lüksünü bize vermiyor. Oğuzhan'ın 10 pas yapıp 5'ini rakibe hediye etmesi, 10 ikili mücadeleye girip 7'sini kaybetmesi, 10 omuza omuza mücadelenin 8'sinde yerlerde sürünüyor olması, sistemin problemi değil, Oğuzhan'ın problemi. Yıllardır fiziğinde hiçbir değişikliğin olmaması, 'güçlenememesi' de sistemin problemi değil, Oğuzhan'ın problemi.

Ama takımın başarısızlığının sorumlusu Oğuzhan mı? Tabi ki değil!

Çok iyi bir 10 numara, gününde bir Babel (veya belki onun yerine Chadli) ve golü koklayan bir forvet, Oğuzhan'ın performansını çok daha üst seviyelere çıkarabilir.

Mesele Oğuzhan'ın verimsizliği değil, hücum alternatifi yaratabilecek bir kadromuzun olmaması.

Bu şartlarla, eldeki en mantıklı hücum taktiği; ligin en iyi orta yapan oyuncuları Caner, Quaresma, ve en iyi orta yapan beklerinden Gökhan Gönül ile kanat akınları yapmak, Negredo, Larin, Love, Pektemek gibi vasat forvetlerden, ya da savunma oyuncularından tesadüfi goller beklemek...

Bu nedenle Şenol Hoca'da hata arıyorum, ama bulamıyorum. Hatta o kadar ki, şu takımda başka bir hoca olsa, ilk 3 haftadan puan çıkarabilir miydik, UEFA'da play off'a kadar gelebilir miydik, onu bile bilmiyorum...
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Yasin02

Önümüzdeki ilk maçta çıkmasını hayal ettiğim ama sadece hayalle kalacak kadromuz

Karius

Gg        Pepe     Vida    Adriano

Atiba    Medel

Lens                                Faik

Negredo    Love ( mecburen)

İlla tek forvet oynayacaksak Love yerine Forvet arkası Orkan veya Tolgay da olabilir

vida yerine,medel. medel yerine oğuzhan , love yerine de olası bi on numara transferi de benim hayalimdeki kadrom. kağıt üzerinde yedekleri de düşününce gayet iyi kadro
Aquila non capit muscas.

Çevrimiçi annoca

Futbol takım oyunu. Kalecisinden forvetine kadar. Ozzynin eksikler var hem de çok ama suçu ozzynin üstüne atmanın anlamıda yok. İlk şampiyonluğumuzda oyunun mimarlarındandı. İkinici şampiyonluğumuzda ilk yarı bocalamıştı çünkü talisca ve abou farklı gelmişti ama ikinci yarı abounun afrika kupası dönüşü gayet güzel dönüşü ve takıma adapte olması ile yine istediğimiz ozzyi gördük. Geçen yıl ise malesef ozzynin futbol anlayışına uygun bir tek babel vardı. Şu an içinde aynısı. Ozzy teknik ve oyun zekası yüksek bir oyuncu fiziksel özellilleri ise düşük. Eğer önünde sosa, adem veya kagawa gibi bir 10 numara olursa yani pas alışverişi yapabilen yine oyun zekası yüksek biri olursa stadda ıslıklayanlar sene ozzy 100 milyon leyn diye başlarlar.
Ozzy 10 numara değil 8 veya 8’le 10 arası bir şey ama kesinlikle 10 değil. Orası ona ağır geliyor ama 10 numaraya en yatkın o olduğu için maçta orda oynuyor bu da ozzyi taraftarın önünde yem yapıyor

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kazanan takımda bakın kim oynamış  :lol:

10 numara Farkı :D

Pekto ve Love li takıma bile galibiyet aldırmış :D
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı mrred

Buna ne diyosun ?

@mrred
Aslında caner kontol altına alınabildiği zamanlarda bence yararlı ama defansta feci o yüzden belkide hoca mecbur babeli oynatıyor . Bak mesela torşan mıydı neydi lense attığı pas var yerden savunma arkasına yine hatırladın mı ? ölçtü biçti attı . Yine porto maçında cenke bir pas vermişti aklıma ilk gelenler bunlar. Yatay hafif dikine yerden çok güzel pas atıyor ama adamda aldığı her topu ortalama sevdası var biri onu kontrol etcek ya da bu huyundan vazgeçecek. Bu yatay hafif dikine pas atma özelliğini daha çok savunmadan hücuma geçerken çok kullanışlı olabilir o pas açılarını herkes öyle ayarlayamaz . Adamda drippling yeteneği az olduğu için o noktada kendini  bilerek oynuyor ben iyi pas atabiliyorum diye düşünüyor haklı da ama aldığın her topu ortalama bir sakin ol. Hoca devamlı uyarcak saha içinde atiba olsa o devamlı uyarır. Atibasızlığın böyle bir handikapı da var işte q7 ve caneri kimse uyarmıyor saha içinde atiba olsa bir şey diyemezler , derlerse seyirci kızar onu biliyorlar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Oğuzhanın ofansif defansif ve pas istatistiklerine bakmanı tavsiye ederim. 2015 ve 2016 da attığı gollere yaptığı asistleri de bir gün youtube dan izlemeni tavsiye ederim. Çabuk unutuyoruz. Adamda bunları yapma yeteneği var hoca oyunu onun üstüne kurmuyor. Kanatlara kuruyor oyunu rolü yok şu an oğuzhanın. Rolü olmayan adamı eleştirmek gerçekten haksızlık
+ atiba medel orta sahasında top tutmak zor olabilir ama hoca bunu deplasman bayern maçında denedi
5 yedik
The great gig in the sky

Aslında caner kontol altına alınabildiği zamanlarda bence yararlı ama defansta feci o yüzden belkide hoca mecbur babeli oynatıyor . Bak mesela torşan mıydı neydi lense attığı pas var yerden savunma arkasına yine hatırladın mı ? ölçtü biçti attı . Yine porto maçında cenke bir pas vermişti aklıma ilk gelenler bunlar. Yatay hafif dikine yerden çok güzel pas atıyor ama adamda aldığı her topu ortalama sevdası var biri onu kontrol etcek ya da bu huyundan vazgeçecek. Bu yatay hafif dikine pas atma özelliğini daha çok savunmadan hücuma geçerken çok kullanışlı olabilir o pas açılarını herkes öyle ayarlayamaz . Adamda drippling yeteneği az olduğu için o noktada kendini  bilerek oynuyor ben iyi pas atabiliyorum diye düşünüyor haklı da ama aldığın her topu ortalama bir sakin ol. Hoca devamlı uyarcak saha içinde atiba olsa o devamlı uyarır. Atibasızlığın böyle bir handikapı da var işte q7 ve caneri kimse uyarmıyor saha içinde atiba olsa bir şey diyemezler , derlerse seyirci kızar onu biliyorlar.
Tamam da Caneri oynatmak için Gg yı iskartaya çıkarıp Adriyı neden sağbeke çekiyorsun ?

O zaman Adriyı yedek bırakacaksın , ikisinden birinden vazgeçmen gerekiyor ama hoca ikisinden de vazgeçemiyor hal böyle olunca da savunma anlamında ciddi sıkıntı yaşayıp bol bol da orta açıyoruz

Adri varken Caner oynamaz bunun aksini söyleyecek kişi futbol konuşmasın bi zahmet :D

Hoca da bunun farkında olduğu için kesemiyor zaten ama olan Gg ile bize oluyor böyle olunca da
[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2018, 00:00:51 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı mrred

En büyük rakibimiz ana planda tamamen press oyununa döndü. Bu oyuna dönerken takımı baya gençleştirdiler şimdi büyük ihtimal santrafor olarak yine genç atletik birini alacaklar. Adamların bir planı var press yaparak rakibi hataya zorlamak. Mesela biz bu press oyunlarını da yapamıyoruz. Bunun için çok genç oyunculara da bence ihtiyaç yok press oyununda önemli olan alanları kapatmayı bilmekte. Hoca hiç denemiyor bunu yapabilceğimize güvenmiyor demekki ya da çok yorulcağımızı düşünüyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Tamam da Caneri oynatmak için Gg yı iskartaya çıkarıp Adriyı neden sağbeke çekiyorsun ?

O zaman Adriyı yedek bırakacaksın , ikisinden birinden vazgeçmen gerekiyor ama hoca ikisinden de vazgeçemiyor hal böyle olunca da savunma anlamında ciddi sıkıntı yaşayıp bol bol da orta açıyoruz

Adri varken Caner oynamaz bunun aksini söyleyecek kişi futbol konuşmasın bi zahmet :D

Hoca da bunun farkında olduğu için kesemiyor zaten ama olan Gg ile bize oluyor böyle olunca da
Gökhanı dinlendirmek istemiş olabilir çok sık sakatlınıyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı Savaş

Arkadaşım bıktım artık şu pozisyona giriyor lafından bana gına geldi artık

Geçen sene de Lens için söyleniyordu aynısı neymiş kacirsada en azından pozisyona giriyor elbet atarmış eninde sonunda !!

Bana pozisyona girecek adam degil girDigi pozisyonu içeri sokacak adam lazım

2 metreden 10 tane Gol kacir maçı kaybedelim , eee ama adam pozisyona girdi !!!!

Ne yapayım ben içeri sokmadiktan sonra girdiği pozisyonu ?
Skor yorumcusu olmayın. Genele bakın. Takımdaki tek sorun Oğuzhan mı?

Sen bu adama gecen seneden beri bilenmiş durumdasın ama bu oyunda günah kecisi olan adam bu adam. Bu oyun yapisinda saha icerisinde bildigin derdest ediliyor çünkü.

Adam gibi top dagitan bir 10 numara gelirse ben bu arkadaşın toparlayacagini düşünüyorum. Topu yere indirmeye çalışan tek adam bu kadar gömülmemeli.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En büyük rakibimiz ana planda tamamen press oyununa döndü. Bu oyuna dönerken takımı baya gençleştirdiler şimdi büyük ihtimal santrafor olarak yine genç atletik birini alacaklar. Adamların bir planı var press yaparak rakibi hataya zorlamak. Mesela biz bu press oyunlarını da yapamıyoruz. Bunun için çok genç oyunculara da bence ihtiyaç yok press oyununda önemli olan alanları kapatmayı bilmekte. Hoca hiç denemiyor bunu yapabilceğimize güvenmiyor demekki ya da çok yorulcağımızı düşünüyor
2015 - 2016 Besıktaşının en büyük özelliklerinden biri de Önde basmak ve hücum pressdi :alala:

Bu şekilde çok fazla Gol bulmuştuk ve takımın hocası da Şenol GÜNEŞdi :bandit:

Çevrimdışı EMİR EMRE

Hiç mi kaçırma hakkı yok hep atsın mı :D
O zaman Gs maçındaki q7 nin kaçırdığı pozisyonlar ne olacak :D
Bak yanlış yerden ve duygusal yaklaşıyorsun tamam seviyorsun q7 anlıyorum ben de seviyorum en azından nefret etmiyorum fakat bu oyunda bir istatistik var o expected goals . Bizim orta kafa oyunuyla girdiğimiz pozisyonlar net pozisyonlar değil bunu ben değil istatistik söylüyor.  Oraya kimi koysan istersen benzemaya getir atamaz golleri sorun topun oraya gole hazır şekilde gelmesi. Kaleye 30 metre yandan orta yaparak mı gol atmak daha kolay cepheden kaleye giderek atmak mı daha kolay ? Ya da kaleye 15 metre yandan yerden pas vererek orta yapmak mı daha gol atma olasılığını arttır 30 metre topu içeri atarak mı ?

ya @mrred oyun analizlerine futbol bilgine hak veriyorum cogu zaman da ikna oluyorum ama su adamin gol atmasi lazim yapma gozunu seveyim. arada sirada kacirmiyor ki her mac 1 veya 2 tane kaciriyor boyle net ama yuzde 99 pozisyonlari. fizik kurallarina aykiri olanlar bile var :) oguzhan konusunda anlasamiyoruz seninle eyvallah gobekten delerken lazim hatta israr edilsin buna da tamamim. ama su toplarin hic olmazsa 3 te birini soksun yav bu kadar olmaz ki

Çevrimdışı mrred

2015 - 2016 Besıktaşının en büyük özelliklerinden biri de Önde basmak ve hücum pressdi :alala:

Bu şekilde çok fazla Gol bulmuştuk ve takımın hocası da Şenol GÜNEŞdi :bandit:
Bu kadro için diyorum. O kadro tempolu oyuncular vardı. En başta sosa , töre , olcay, beck, ismail şimdiki kadronun temposu daha düşük ama bu değil bence sebep hoca sakatlık riskinden korkuyor
The great gig in the sky

Skor yorumcusu olmayın. Genele bakın. Takımdaki tek sorun Oğuzhan mı?

Sen bu adama gecen seneden beri bilenmiş durumdasın ama bu oyunda günah kecisi olan adam bu adam. Bu oyun yapisinda saha icerisinde bildigin derdest ediliyor çünkü.

Adam gibi top dagitan bir 10 numara gelirse ben bu arkadaşın toparlayacagini düşünüyorum. Topu yere indirmeye çalışan tek adam bu kadar gömülmemeli.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sadece Ben değil Büyük Besıktaş taraftarının çoğu bilenmiş durumda

Yapmadıklarını görüyoruz çünkü tribünler geçen seneden beri zor sabrediyordu , inanmıyorsan @Necmi abiye sor adam her maç tribünde , Oğuzhana tribünde ki tepkileri sor bi

Bu elbet patlayacakdi ve bu maça denk geldi ama şundan emin ol TRİBÜNLER bu maçtan çok çok daha önce patlayacakti Oğuzhana , sabir sabir bir yere kadardı..
[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2018, 00:12:50 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı frantic

takımdaki sorun direkt oğuzhan değil oğuzhanın arkasında fit bir atiba olmazsa, önünde sosa gibi bir "10" olmazsa, en uçta gol atmayı bilen eyşan gibi bir oyuncu olmazsa oğuzhan silinip gidiyor, o çok özlenen paslı oyun da oynanamıyor, kolaya kaçılıp orta-kafa-gole dönülüyor.

Çevrimdışı mrred

ya @mrred oyun analizlerine futbol bilgine hak veriyorum cogu zaman da ikna oluyorum ama su adamin gol atmasi lazim yapma gozunu seveyim. arada sirada kacirmiyor ki her mac 1 veya 2 tane kaciriyor boyle net ama yuzde 99 pozisyonlari. fizik kurallarina aykiri olanlar bile var :) oguzhan konusunda anlasamiyoruz seninle eyvallah gobekten delerken lazim hatta israr edilsin buna da tamamim. ama su toplarin hic olmazsa 3 te birini soksun yav bu kadar olmaz ki
Ceza sahası içinde en soğukkanlı futbolcu aslında oğuzhan ama özellikle dünki maç özelinde bir uzaktan şutu var kaleci çeldi bir uzaktan sol ayağıyla dışarı vurdu birde dönüş yapıp sağ ayağıyla dışarı vurduğu var. Zaten içinde en net 2. dakikada kaçırdığıydı . Ben aslında olumlu baktığım için savunuyorum bu maç atamaz diğer maç atar yeterki o şekilde oynayalım
The great gig in the sky

Ceza sahası içinde en soğukkanlı futbolcu aslında oğuzhan ama özellikle dünki maç özelinde bir uzaktan şutu var kaleci çeldi bir uzaktan sol ayağıyla dışarı vurdu birde dönüş yapıp sağ ayağıyla dışarı vurduğu var. Zaten içinde en net 2. dakikada kaçırdığıydı . Ben aslında olumlu baktığım için savunuyorum bu maç atamaz diğer maç atar yeterki o şekilde oynayalım
Geçen sene kayseri deplasmanı var 6 pas dan bomboş kaleye auta atmıştı sevgili 10 numaramız

Pası da içeri kat edip Love -cross pasla Q7 vermişti :D tabi Atamadı maç da berabere bitti

GS maçında da 2 kere yine 2 metreden Musleranın üzerine nisanlamisti hani Q7 nin atamadiklarini yazdın ya ona mahsuben yazdım bende :bandit:

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Oguzhan’in bu fizikle futbolcu olmasi bile mucize. Arsenal bakti adam fizik olarak oldugu yerde duruyor, hemen elinden cikardi. Istedigi kadar yetenekli ve teknik olsun. Gunumuz futbolunda Oguzhan gibi futbolcuya yer yok.

Oguzhan anca baski yemeyecegi hali saha maclarinda yetenegini gosterir.

Bizim orta kafa oyunumuzun en buyuk problemi, donen toplari rakipten alamamak ve surekli geri kosmak. Takim zaten yasli, birde takim presi ve savunmasinda basarili olamadigimiz icin rakip cok kolay geliyor ceza sahasi cevremize.

Çevrimdışı mrred

Geçen sene kayseri deplasmanı var 6 pas dan bomboş kaleye auta atmıştı

Pası da içeri kat edip Love -cross pasla Q7 vermişti :D tabi Atamadı maç da berabere bitti

GS maçında da 2 kere yine 2 metreden Musleranın üzerine nisanlamisti hani Q7 nin atamadiklarini yazdın ya ona mahsuben yazdım bende :bandit:
Q7 atamıyor diye eleştirdiğimi hiç gördün mü önemli olan expected goal yani gol atma ihtimali yüksek pozisyona girmek. Bu arada bizim savunma ile orta saha arasında büyük bir boşluk var o boşluğu tüm rakipler çözdü oraya atiba acil hem de gol yemeye devam ederiz. Medel çok yürekli koşan bir oyuncu ama hocanın onu defansta kullanması daha mantıklı gibi sanki.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Takimdaki sorunun sebebi tabiki de Oguzhan degil ama Oguzhan’in Besiktas’in ihtiyaci olan futbolcu olmadigi gercegini degistirmez.

Q7 atamıyor diye eleştirdiğimi hiç gördün mü önemli olan expected goal yani gol atma ihtimali yüksek pozisyona girmek. Bu arada bizim savunma ile orta saha arasında büyük bir boşluk var o boşluğu tüm rakipler çözdü oraya atiba gol yemeye devam ederiz. Medel çok yürekli koşan bir oyuncu ama hocanın onu defansta kullanması daha mantıklı gibi sanki.
Onu bende farkettim kimse top almaya yanaşmıyor

Orta sahada 2 oyuncumuz var top onlarda iken önlerinde 4 tane hatta 5 tane rakip oyuncu oluyor böyle olunca da ya orta açmak zorunda kaliyoruz yada şişirmek zorunda kalıyoruz

Yani boşluk savunma ile orta saha arasında değil , orta saha ile kanat - forvet hattında büyük kopukluk var

Çevrimiçi annoca

Bir yerde guardiolanın sistemlerini anlatan bir yazıya denk gelmiştim. Defans konusunda şundan bahsediliyordu; hücumcu kadroyla çıkmasına rağmen nasıl bu kadar iyi defans yapıyor tamamen oyuncuların nerde durması gerektiğini bilerek diyordu.
Önde press talisca ile olmuyordu, sosa sanki defans oyuncusuymuş gibi press yapardı. Alınacak 10 numaranın sadece teknik ve oyun zekası değil top rakipteyken de press yapanı makbuldür:) yukarda yazdım futbol takım oyuncu diye press yapan 10 numara orta sahayıda kanatlarıda defansı da kaleciyide rahatlatır.
İstatistik veren sitelere baktığımız zaman ozzynin defans yönü aslında fena değil hatta iyi diyebiliriz. Staddan veya tv den izleyenler için kötü gözükebilir ikili mücadelelerde yıkıldığı için ama araya girme konusunda bence iyi tabi biz araya girmeleri rakibin oyumcusu kötü pas attı sanıyoruz halbuki ozzy nerde duracağını biliyor.

Çevrimdışı cursedofdragon

🔥 Loris Karius, çıktığı ilk antrenmanda teknik ekipten tam not alırken, yapılan çift kale maçtaki performansı ile arkadaşlarından alkış aldı.

👉 25 şut / 22 kurtarış
👉 10 birebir / 9 kurtarış
👉 Ani refleks 8.9 (Fabri 7.8, Tolga 7.6)

doru mu bu ?

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Oguzhan’in bu fizikle futbolcu olmasi bile mucize. Arsenal bakti adam fizik olarak oldugu yerde duruyor, hemen elinden cikardi. Istedigi kadar yetenekli ve teknik olsun. Gunumuz futbolunda Oguzhan gibi futbolcuya yer yok.
Oguzhan anca baski yemeyecegi hali saha maclarinda yetenegini gosterir.
Bizim orta kafa oyunumuzun en buyuk problemi, donen toplari rakipten alamamak ve surekli geri kosmak. Takim zaten yasli, birde takim presi ve savunmasinda basarili olamadigimiz icin rakip cok kolay geliyor ceza sahasi cevremize.

Fizik bölümünde okuyor olsam Oğuzhan'ın şutlarının zayıflığını ve son vuruşunun berbat ötesi olmasını inceler tez yazardım. Gerçekten ilginç bir vaka olurdu:)
[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2018, 00:35:39 Osvaldonun Saçı ]