Oğuzhanın ofansif defansif ve pas istatistiklerine bakmanı tavsiye ederim. 2015 ve 2016 da attığı gollere yaptığı asistleri de bir gün youtube dan izlemeni tavsiye ederim. Çabuk unutuyoruz. Adamda bunları yapma yeteneği var hoca oyunu onun üstüne kurmuyor. Kanatlara kuruyor oyunu rolü yok şu an oğuzhanın. Rolü olmayan adamı eleştirmek gerçekten haksızlık
Ben faturayı Oğuzhan'a kesiyor değilim. Oğuzhan'dan 10 numara performansı bekliyoruz, tabi ki olmuyor. Ön libero performansı bekliyoruz, bence ona da uygun bir oyuncu değil. Takımın kadrosu, oyunu Oğuzhan'ın üzerine kurma lüksünü bize vermiyor. Oğuzhan'ın 10 pas yapıp 5'ini rakibe hediye etmesi, 10 ikili mücadeleye girip 7'sini kaybetmesi, 10 omuza omuza mücadelenin 8'sinde yerlerde sürünüyor olması, sistemin problemi değil, Oğuzhan'ın problemi. Yıllardır fiziğinde hiçbir değişikliğin olmaması, 'güçlenememesi' de sistemin problemi değil, Oğuzhan'ın problemi.
Ama takımın başarısızlığının sorumlusu Oğuzhan mı? Tabi ki değil!
Çok iyi bir 10 numara, gününde bir Babel (veya belki onun yerine Chadli) ve golü koklayan bir forvet, Oğuzhan'ın performansını çok daha üst seviyelere çıkarabilir.
Mesele Oğuzhan'ın verimsizliği değil, hücum alternatifi yaratabilecek bir kadromuzun olmaması.
Bu şartlarla, eldeki en mantıklı hücum taktiği; ligin en iyi orta yapan oyuncuları Caner, Quaresma, ve en iyi orta yapan beklerinden Gökhan Gönül ile kanat akınları yapmak, Negredo, Larin, Love, Pektemek gibi vasat forvetlerden, ya da savunma oyuncularından tesadüfi goller beklemek...
Bu nedenle Şenol Hoca'da hata arıyorum, ama bulamıyorum. Hatta o kadar ki, şu takımda başka bir hoca olsa, ilk 3 haftadan puan çıkarabilir miydik, UEFA'da play off'a kadar gelebilir miydik, onu bile bilmiyorum...