Para yok maalesef. Isteyen acsin baksin klubun mali tablolari ortada. Bu sene icin 209 milyon TL finansman gideri (faiz geri odemesi) ongorulmus. (Sayfa 27)
Ayrica kisa vadeli yukumlulukler (yani borclar, faiz haric) 501 milyon TLlik geri odeme var. Kredi alarak cevirelecek. Tabi bunlar 31 mayis itibariyle yapilan tahminler bu seneye yonelik.
http://bjk.com.tr/media/uploads/31_05_2018_finansal_tablolar.pdf
Aciklandiginda inceledik hatta muhasebecilere de incelettim
Ogun 50milyon yuro bul kurtul firsati vardi takimi nadasa birakacaktik
Yapmadilar sonra bu tabloya dernegin borcu falan ekleninxe 2milyara yaklasan rakam cikiyor
Futbolcu maliyeti hesaplanirken itiraz geliyor neden vergisi neden menejeri diye biz futbolcunun cebine girenle ilgilenmiyoruz kendi cebimizden cikanla ilgileniyoruz
Bu soyledigin finansman maliyetinin icinde de bu futbolcu maaslarini odeyebilmek icin cekilen krediler de var
Yani bir futbolcunun maliyetini hesaplarkan ona odenen ucretin maliyetini de eklemek lazim
Ornek olarak pektoyu alalim
1.7 milyon yuro maasi var
Kulupte nakit akisinda bu paranin karsiligi gelecek mayis ayinda falandir o sebeple bu maasini odeyebilmek ocin yuzde 10la kredi cekse kredinin kasrafo boku pusuru derken pektonun cebine 1.7 girerken kulupten yaklasik 2 milyon cikar gibi bisi anlatmaya calisiyorum
Yonetici finansmani bu noktada devreye giriyir. Yonetici cebinden koyarsa benzini cakallik yapip faiz almazsa pektonjn maliyetini 1.7de tutabilirsin
Fikret ormanin yonetimine hakaret etmek istemiyorum hatta yetersiz₁ kelimesi hakaret sayilir mi onu da bilemiyorum ama cok zayif bir yonetimi var. yarisini tipine bakip ise almam kalan yarisinin yarisinin vasfi yetmez. Bir baskan boyle yonetimi nasil neden kurar onu da gun icinde tartisiriz.
Ben kume de dussek fikret ormanin kendi koydugu sartlarda baskanligi noktalamasini istiyorum 3 donem bu baskan bunu hak etti. Sampiyon da yapamamis olsa kimsenin gotunun yemedigi ortamda cikardi masaya vurdu cebinden elini.
Mayis ayinda lutfen ama lutfen guclu bir yonetim kursun, ha guclu yonetim alfa insanlardan kurulur bunlar fikret ormani takmazlar diyen de haklidir ona da bisi demem saygi duyarim.