Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 2906048 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı yoruk

hoca adam kayırıyor sözünü de bu hafta lensle tekzip etti hoca. geçen haftaki iyi oyunu sonrası milli arada da iyi idman yaptığı söylenen lensi 11de gördük bu maçta ama kötü performansı ile gene yanılttı hepimizi, 2-3 maç iyi oynasa dewamı gelecek die ümitleniyoruz ama sağolsun lens her seferinden ümidimizi elimizden alıyor. 

Kaçıncı kere tekzip etti hem de.Ama yarın Q7 yine 11 olunca yine yazacaklar "evlat " diye..Necip ne zaman girse yazıyorlar.Eskiden Olcay için yazıyorlardı Tolga için yazıyorlar idi.

Olcay'ın ,son maçlarda oynamamasına ve gitmesine izin veren kimdi bakmıyorlar bile nedense  :D

Çevrimdışı kyiv

yoo dünden beri ufak ufak toprak atıyorum üstüne ben

Ben de izninle ufak ufak Ljajice istemeye istemeye atacağım. Geç geldi eyvallah...Takıma fazla alışamadı eyvalla...Sakatlığı var ona da eyvallah...Ama zaman durmuyor Kasım geldi. Ve biz 10 numaramızdan asist ve gol göremedik. Döndüğünde artık birşeyler yapmalı.

Çevrimdışı mylife1903

Kaçıncı kere tekzip etti hem de.Ama yarın Q7 yine 11 olunca yine yazacaklar "evlat " diye..Necip ne zaman girse yazıyorlar.Eskiden Olcay için yazıyorlardı Tolga için yazıyorlar idi.

Olcay'ın ,son maçlarda oynamamasına ve gitmesine izin veren kimdi bakmıyorlar bile nedense  :D
Boykoya da mopink yapti hoca

Çevrimdışı savaş altay

Bir tek Şenol Güneş suçlu demiyoruz sen önce işini yap zaten oklar dönecek başka başka yerlere diyoruz.

Tüm takım moral, performans ve uyum açısından sıfıra inmiş hala oyuncu, fw konuşuluyor.

En kaliteli temizlik malzemesi ile uğraşmadan kirleri sökersiniz ama en alt kalite gelince elinize

yine uğraşmadan temizlensin istersiniz, hayatın akışına ters bir kere..

Nereden değişim başlayabilirse en yakın oradan başlaması gerekiyor. Kaleye gidemiyoruz, ayıptır yahu.

Çevrimdışı mylife1903

Bir tek Şenol Güneş suçlu demiyoruz sen önce işini yap zaten oklar dönecek başka başka yerlere diyoruz.

Tüm takım moral, performans ve uyum açısından sıfıra inmiş hala oyuncu, fw konuşuluyor.

En kaliteli temizlik malzemesi ile uğraşmadan kirleri sökersiniz ama en alt kalite gelince elinize

yine uğraşmadan temizlensin istersiniz, hayatın akışına ters bir kere..

Nereden değişim başlayabilirse en yakın oradan başlaması gerekiyor. Kaleye gidemiyoruz, ayıptır yahu.
Ac ayi oynamaz denir

Çevrimdışı savaş altay

O kadar sevgi ile bağlılarki Şenol Güneş 'e başka teknik adam gelince ozzy ve tolgay başka bir şey mi olacak diyorlar  :D

@tangaz 'ın dediği gibi benim de çok önceden uygun gördüğüm 10 numara ve 6 numara yan yana alırsın,

iki adet 6 ile oynarsın başka hucum planları oluşturursun ama yok sevgi gözü kör etmiş.. Elinden Gomez alınmış,

Talisca alınmış yahu kaç defa bu forma içinde böyle adamlar gördünüzde isyanınız kabardı?

Çevrimdışı underworld

Karyus
Gg- pepe - vida - Caner (adri)
Ozi - medel - atiba - Layiç
Lav - babıl (larin)

Çevrimdışı mylife1903

Karyus
Gg- pepe - vida - Caner (adri)
Ozi - medel - atiba - Layiç
Lav - babıl (larin)
Son performanslrindan sonra ggye gokhan demeye calisacam
Fbden gelip de boyle oynamasi hirsi istegi falan gozden kacmamali
Bataklik gulu gibiydi dun

Çevrimdışı underworld

Karakter koyan oyuncular reyis

Konya maçında çizgiden çıkarttıktan sonra yerdeyken yanına koşan atiba, medel ve pepe de öyle.

Çevrimdışı savaş altay

GG derken de seviliyordu  :bandit:

Çevrimdışı savaş altay

Ac ayi oynamaz denir
Kaç defa bizde Gomez, Talisca gibi adamlar forma giydide kime naz yapıyor, iki tane yarım 8 numara ile

10 numaralı sistemde ısrar ederken? Şimdilerde haz etmediğim F.O beyin arkasında durdum dedimki

klüp bu, durum bu, malzeme bu.. Çevireceksin yanmayacak. Soğuk savaş felan deniyor eğer öyle ise

bak o zaman çok pis değişir işler. Sezondayız ve transfer kapalı artık ne F.O konuşmak ne de hedef saptırmak

bir işe yaramaz. Esas sezon sonu konuşulacak olan F.O 'dır, teknik olarak 20 küsür adamı idare eden şu an konuşulur.

Sezon bitince yorgan gider kavga biter, ne yapacağım teknik, taktik konuşup. Şu an tam bir teknik adam takımıyız değil mi,

sanırım herkes hem fikirdir çünkü herhangi bir süperstar bulunmuyor kadroda. Clutch bir oyuncun yok, kabak gibi Şenol Güneş izliyoruz her an.

Talisca iyi perdeledi zamanında  :icool:

Çevrimdışı Rasim

peki hepsi iyi güzelde su torogluna haddini bildirecek bir babayigit yokmu koskoca camiaada adam düpedüz baskana ve klube laf atiyor iftira atiyor :s20:
Beşiktaş!

Çevrimdışı Rasim

Kaç defa bizde Gomez, Talisca gibi adamlar forma giydide kime naz yapıyor, iki tane yarım 8 numara ile

10 numaralı sistemde ısrar ederken? Şimdilerde haz etmediğim F.O beyin arkasında durdum dedimki

klüp bu, durum bu, malzeme bu.. Çevireceksin yanmayacak. Soğuk savaş felan deniyor eğer öyle ise

bak o zaman çok pis değişir işler. Sezondayız ve transfer kapalı artık ne F.O konuşmak ne de hedef saptırmak

bir işe yaramaz. Esas sezon sonu konuşulacak olan F.O 'dır, teknik olarak 20 küsür adamı idare eden şu an konuşulur.

Sezon bitince yorgan gider kavga biter, ne yapacağım teknik, taktik konuşup. Şu an tam bir teknik adam takımıyız değil mi,

sanırım herkes hem fikirdir çünkü herhangi bir süperstar bulunmuyor kadroda. Clutch bir oyuncun yok, kabak gibi Şenol Güneş izliyoruz her an.

Talisca iyi perdeledi zamanında  :icool:
baskan önce paralar nereye gitti onu aciklasin bu sene 23.5M cenk 14M yaz satislarindan para girdi en az CL den de bir 20M girmistir busene bak daha kombine naklen yayin gelirlerini saymiyorum
Beşiktaş!

Çevrimdışı savaş altay

baskan önce paralar nereye gitti onu aciklasin bu sene 23.5M cenk 14M yaz satislarindan para girdi en az CL den de bir 20M girmistir busene bak daha kombine naklen yayin gelirlerini saymiyorum
Ben de Talisca bekliyordum sorarız tabii  :bandit:

Çevrimdışı f_madida

Para yok maalesef. Isteyen acsin baksin klubun mali tablolari ortada. Bu sene icin 209 milyon TL finansman gideri (faiz geri odemesi) ongorulmus. (Sayfa 27)

Ayrica kisa vadeli yukumlulukler (yani borclar, faiz haric) 501 milyon TLlik geri odeme var. Kredi alarak cevirelecek. Tabi bunlar 31 mayis itibariyle yapilan tahminler bu seneye yonelik.

http://bjk.com.tr/media/uploads/31_05_2018_finansal_tablolar.pdf
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Rasim

Para yok maalesef. Isteyen acsin baksin klubun mali tablolari ortada. Bu sene icin 209 milyon TL finansman gideri (faiz geri odemesi) ongorulmus. (Sayfa 27)

Ayrica kisa vadeli yukumlulukler (yani borclar, faiz haric) 501 milyon TLlik geri odeme var. Kredi alarak cevirelecek. Tabi bunlar 31 mayis itibariyle yapilan tahminler bu seneye yonelik.

madem borc ödeniyor borc neden düsmüyor ozaman suanda durumu en iyi olan kulüp biz olmaliydik gecen yil 1 milyar Tl ciro yaptik hemde kur bu kadar yüksek degilken yani benim hesabimla 200M euro hasilat yaptik gercekten anlamakta güclük cekiyorum :s20:
Beşiktaş!

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Tamam anladik birkac arkadasimiz Senol hocayi onceden de biliyordu. Zamaninda gitmesinin iyi olacagini on gormusler. Biz 15/16 sezonundan sonra hersey cok guzel olcak, uzerine koyarak gidicez saniyorduk. 16/17 sezonunda sampiyon olsakta dusus baslamisti o sezon. Biraz rakiplerin de beceriksizligi ile sampiyon olmustuk. Hoca 3. sezonunda yanlislarindan doner diye dusunduk ama yok. Rakipler artik bizi cozmustu ve onlemini aliyordu. Son 3 sezondur dususteyiz ve bunu duzeltmesi gereken kisi Senol Hoca. Yonetim kulubun menfaatleri dogrultusunda aldi, satti. Cok yanlis transferler yaptik ama yinede kaliteli bir takim vardi elinde hocanin.

Bu kadro sampiyonlugu koparir alir diyemiyoruz ama futbol oynamiyor ki bu takim. Oyuncu kalitesine bakmaksizin bir takimdaki en onemli sey “takim olgusudur”. Yani hep beraber, uyum icinde hareket etmektir. Bir makinanin carklari gibi. Bizim carklarin hizlari farkli farkli, hatta kimisi ters yone dogru donmeye calisiyor (Oguzhan)

Benim anladigim ve cok bariz olan Senol Gunes’in Besiktas’ta gercekten bir hedefinin kalmadigi. Kafa olarak gitmis bunu gecen seneki olayli fener deplasmanindan beri soyluyorum. Sozlesmem bitene kadar ne olursa olsun, pek umrumda degil havasinda. Zaten kulup takimi calistirmayacagim bundan sonra gibi aciklamalar yapti. Cok acik bir durum.

Bu noktada artik yonetim yeni hoca arayislarina girmesi lazim. Uygun biri bulunursa hic beklemeden hocaya tesekkur edip kontrati fesih ederiz.

Hoca giderse daha kotu olmaz, zaten hergun daha kotuye gidiyor takim. Hoca birgunde degisip 3 yillik gerilemeyi ters yone mi cevirecek. Momentumu coktan kaybetti, mucize mi bekliyorsunuz ? Yoksa vefali taraftar ayagina mi yatiyorsunuz...

Gercekler ortada yapilmasi gerekenler var ama beklemedeyiz.

Çevrimdışı underworld

Bugünde geçti bir haber yok.

Çevrimdışı ferdi1903

Tamam anladik birkac arkadasimiz Senol hocayi onceden de biliyordu. Zamaninda gitmesinin iyi olacagini on gormusler. Biz 15/16 sezonundan sonra hersey cok guzel olcak, uzerine koyarak gidicez saniyorduk. 16/17 sezonunda sampiyon olsakta dusus baslamisti o sezon. Biraz rakiplerin de beceriksizligi ile sampiyon olmustuk. Hoca 3. sezonunda yanlislarindan doner diye dusunduk ama yok. Rakipler artik bizi cozmustu ve onlemini aliyordu. Son 3 sezondur dususteyiz ve bunu duzeltmesi gereken kisi Senol Hoca. Yonetim kulubun menfaatleri dogrultusunda aldi, satti. Cok yanlis transferler yaptik ama yinede kaliteli bir takim vardi elinde hocanin.

Bu kadro sampiyonlugu koparir alir diyemiyoruz ama futbol oynamiyor ki bu takim. Oyuncu kalitesine bakmaksizin bir takimdaki en onemli sey “takim olgusudur”. Yani hep beraber, uyum icinde hareket etmektir. Bir makinanin carklari gibi. Bizim carklarin hizlari farkli farkli, hatta kimisi ters yone dogru donmeye calisiyor (Oguzhan)

Benim anladigim ve cok bariz olan Senol Gunes’in Besiktas’ta gercekten bir hedefinin kalmadigi. Kafa olarak gitmis bunu gecen seneki olayli fener deplasmanindan beri soyluyorum. Sozlesmem bitene kadar ne olursa olsun, pek umrumda degil havasinda. Zaten kulup takimi calistirmayacagim bundan sonra gibi aciklamalar yapti. Cok acik bir durum.

Bu noktada artik yonetim yeni hoca arayislarina girmesi lazim. Uygun biri bulunursa hic beklemeden hocaya tesekkur edip kontrati fesih ederiz.

Hoca giderse daha kotu olmaz, zaten hergun daha kotuye gidiyor takim. Hoca birgunde degisip 3 yillik gerilemeyi ters yone mi cevirecek. Momentumu coktan kaybetti, mucize mi bekliyorsunuz ? Yoksa vefali taraftar ayagina mi yatiyorsunuz...

Ben yönetimin bir reyakson gösterecegini sanmiyorum, hersey sezon sonuna burakilir. Görünen oki cok zorlu ve kötü günler bizi bekliyor, hocada bu saaten sonra toparlayamaz, seneler sonra yine karamsarliga kapildim allah kahretsin

Çevrimdışı f_madida

madem borc ödeniyor borc neden düsmüyor ozaman suanda durumu en iyi olan kulüp biz olmaliydik gecen yil 1 milyar Tl ciro yaptik hemde kur bu kadar yüksek degilken yani benim hesabimla 200M euro hasilat yaptik gercekten anlamakta güclük cekiyorum :s20:

2018-2019 sezonu icin ongorulen mali tablo birebir gerceklesirse, kisa vadeli borclar onumuzdeki sene 1 haziran 2019 itibariyle 195 milyon TL azalmis olacak.

Yapilabilecek en guzel is, sponsorluklardan da ote uzun vadeli dusuk ve sabit faizli bir kredi bulunmasi olur. Bu konuda yardimci olabilecek cok kisi/kurum yok maalesef. Belki Rahmi Bey yardimci olabilir mesela UniCredit-Yapi Kredi uzerinden veya diger yandan Katar bankasi olabilir. Boyle bir kredi bulsak en az 10-12 milyon Euro kar edebiliriz yillik.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı mylife1903

Dogru duzgun futbolcu bulamayan yonetimin duzgun bir hoca bulacagina mi inaniyorsun sen, yahut baska turlu sorayim boyle cok iyi bir teknik direktorun bizim yonetimle calisacagini mi dusunuyorsun?

Basketcilerin parasini odemiyorlar futbolcularin da odenmiyordur

Çevrimdışı mylife1903

Aciklandiginda inceledik hatta muhasebecilere de incelettim
Ogun 50milyon yuro bul kurtul firsati vardi takimi nadasa birakacaktik
Yapmadilar sonra bu tabloya dernegin borcu falan ekleninxe 2milyara yaklasan rakam cikiyor
Futbolcu maliyeti hesaplanirken itiraz geliyor neden vergisi neden menejeri diye biz futbolcunun cebine girenle ilgilenmiyoruz kendi cebimizden cikanla ilgileniyoruz
Bu soyledigin finansman maliyetinin icinde de bu futbolcu maaslarini odeyebilmek icin cekilen krediler de var
Yani bir futbolcunun maliyetini hesaplarkan ona odenen ucretin maliyetini de eklemek lazim
Ornek olarak pektoyu alalim
1.7 milyon yuro maasi var
Kulupte nakit akisinda bu paranin karsiligi gelecek mayis ayinda falandir o sebeple bu maasini odeyebilmek ocin yuzde 10la kredi cekse kredinin kasrafo boku pusuru derken pektonun cebine 1.7 girerken kulupten yaklasik 2 milyon cikar gibi bisi anlatmaya calisiyorum
Yonetici finansmani bu noktada devreye giriyir. Yonetici cebinden koyarsa benzini cakallik yapip faiz almazsa pektonjn maliyetini 1.7de tutabilirsin
Fikret ormanin yonetimine hakaret etmek istemiyorum hatta yetersiz₁ kelimesi hakaret sayilir mi onu da bilemiyorum ama cok zayif bir yonetimi var. yarisini tipine bakip ise almam kalan yarisinin yarisinin vasfi yetmez. Bir baskan boyle yonetimi nasil neden kurar onu da gun icinde tartisiriz.
Ben kume de dussek fikret ormanin kendi koydugu sartlarda baskanligi noktalamasini istiyorum 3 donem bu baskan bunu hak etti. Sampiyon da yapamamis olsa kimsenin gotunun yemedigi ortamda cikardi masaya vurdu cebinden elini.
Mayis ayinda lutfen ama lutfen guclu bir yonetim kursun, ha guclu yonetim alfa insanlardan kurulur bunlar fikret ormani takmazlar diyen de haklidir ona da bisi demem saygi duyarim.

Çevrimdışı tangaz

önemli olan şans vermesi değilki oyuncuya uygun taktiklemi sahaya çıkılıyor sen standartını bozma
kimi sokarsan sok sahaya hiç bir şey farketmez bir takımda bütün oyuncular kötü olamaz bütün oyuncular kötü performans veriyorsa burda konuşulacak
olan oyuncu performansı olmaz.
love kötü negredo kötü larin kötü lens kötü geçen sene talisca kötüydü daha öncesinde abou kötüydü
daha beklemedeyim ljajic de kötü transfer olacak. acaba kötü olan bunlarmı yoksa bunları oynatamayan sistemmi.
sen forvetini pozisyona sokama maç boyu girdiği kaçırdığı tek pozisyondan göm iyide bu adam alanyadada kaçırıyordu
ama sezonuda 20+ ile kapatıyordu sen 5 kere pozisyona sok ikisini içeri bıraksın kimse kaçırdığı üç tane ile ilgilenmez
biz hücum oyuncularını o kadar az pozisyona sokabiliyoruzki kaçırdıkları her top dev oluyor.
yeminle pektemek girdikten sonra orda oziden daha iyi oynadı. en azından dikine gole gönderen pas denemeleri vardı.
hep topun ağzına hücum oyuncularını sokuyoruz iki senedir söylüyorum bizim sorunumuz ileride değil hücum oyuncularımız kötü değil
daha doğrusu kötümü değilmi buna bile çıkartamıyoruz. adam sürekli topla buluşsa diyeceğim iş yok bunda ama sen adamı topla
buluşturama topu almak için orta sahaya gelmek zorunda kalsın sonrada forvet kötü de.
forvetimiz iki senedir rakip orta sahasının ortasında sırtı dönük top alma dışında bir şey yapamıyor forvetin top beklediği yer
rakip orta saha ortası ne gol atmasından bahsediyoruz. rakip orta sahası ortasında kaleye sırtı dönük topu alıp dönüp kaleye sürüp gol atabilecek kaç forvet var dünyada oraya ronaldoyu koy sezonda 10 gol atamaz bu oyun sistemiyle
yok eğer sorun rakip orta sahanın ortasında gelen topları indirmekse rocoyu forvet yapalım o işi yapar gelen bütün topları indirir
bu şekilde maç kazanılıyorsa
bu takımın hücum planı yok quaresma sahadaysa topu alan ona atsın sahada değilse kimse ne yapacağını bilmiyor topu alan yakınındakine vermeye çalışıyor
buda bitmez tükenmez şekilde orta sahada top çevirmeye döndürüyor olayı.
canere laf ediyoruz ama rakip ceza sahasına topu en kısa yoldan gönderme dürtüsüde bir onda var dikkat ettim aldığı topu kısa uzun farketmeden hep aksiyondaki adama atmaya çalışıyor. pepe oynarken pepedede oluyor bu refleks ama üçüncü bir oyuncu yok.

bak dediğime gelmişsin işte, şu ana değin ne diyordun? "hocanın adaleti yok oyuncu iyi de oynasa kötü de oynasa haftaya kimin oynayacağı belli" ama şimdi ne diyorsun? "oyuncuya uygun sistemle mi oynuyor?" dolayısı ile olay yeterlilik ve planlara dönmüş oluyor. sen hocanın adaleti yok derken biz aras özbiliz sonrası bu eleştiriyi bıraktık diyorduk haklı olduğumuzu bu uzun iletinle teyit etmişsin.

hocanın forma adaleti var kim iyi oynuyorsa kim daha iyi idman yapıyorsa onu oynatıyor.

doğru taktik doğru forma dağıtımı farklı şey adaletsiz demek farklı şey.

hoca adaletli hem de ağır adaletli! sene başından beri yatan pektemek son hafta iyi idman yaptı die şak oyuna sokacak kadar adaletli.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

O kadar sevgi ile bağlılarki Şenol Güneş 'e başka teknik adam gelince ozzy ve tolgay başka bir şey mi olacak diyorlar  :D

@tangaz 'ın dediği gibi benim de çok önceden uygun gördüğüm 10 numara ve 6 numara yan yana alırsın,

iki adet 6 ile oynarsın başka hucum planları oluşturursun ama yok sevgi gözü kör etmiş.. Elinden Gomez alınmış,

Talisca alınmış yahu kaç defa bu forma içinde böyle adamlar gördünüzde isyanınız kabardı?

burada belirleyici olan layiçin devre arasına dek vereceği ışık olacaktır şayet skor katkısı yetersiz olursa acil tarafından oraya transfer yapıp layiçi geriye medel/atiba yanına çekip rolleri yeniden dağıtmak gerekir.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

dün ali gültikeni izliyorum o da bizimle aynını söylemiş sen dembalardan gomezlerden cenklerden hatta abuşlardan larin love pekto üçlüsüne düşmüşsün 2 senedir sağlam skor çeken talişka sonrası o mevkiyi de dolduramamışsın takımda ne kadar skor üreten adam varsa yollamışsın sonra diğer mevkilerden skor üretimi bekliyorsun. beklediğin adamlarda ortacı q7 hedefi 4 gol olan tolgay altıpastan topu içeri sokamayan ozzi sezonda en çok gol rekoru 3 olan atiba 4 olan medel. gol, aklı fikri kalede olan adamların işidir ve bu saydıklarımın hiç birinin aklı kalede değil, takımda sadece babel ve love aklı fikri kalede olan oyuncular bunlardan babel kontrat pazarlığına göre oynuyor love ise büyük takım oyunundan uzaklaşmış bir profil ne yapabilirler nereye kadar götürebilirler? götüremediklerini görüyoruz işte. yanlış ve yetersiz transferlerle adım adım buraya gelindi. takımın arkasına pahalı transferler yapıp kaliteyi yükseltirken çift stoper maaşı total 2-2,5 iken sen bunları yollayıp yerlerine total 8 maaşlı 2 stoper koyarken ne dedik lige fazla yansımaz ŞL de iş görse dahi ligde 30 gol yemezsin de 26-27 yersin büyük getirisi olmaz. ama sen ileriye yatırım yaparsan santraforun 35 hedef koyup 7 de kalmaz en azından 22-23 sokuşturur bu da seni şampiyon yapar...