Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 2905848 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı underworld

Hafta içi barbekü partisinin devamını bekliyorum

Çevrimdışı tangaz

Fikret Orman yanlışın ağababasını santrafor almayarak yaptı. Hem fikirim. İyi de Hoca şu takıma en azından sonuç alacak futbolu oynatamayacak kadar yetersiz₁ mı? 4 deplasman galibiyet yok. Belli işte elindeki kadro bu olacak. Neden sonuca odaklı bir futbol oynatamıyorsun? Neden takım topyekün formsuz? Futbolcular önce komutanı için savaşır.Neden Hoca için yeteri kadar savaşmıyorlar? İsteksiz futbolcular varsa ve ısrarla laf anlamıyorlarsa neden kadro dışı bırakılmıyorlar? Burası Oğuzhanın,Quaresmanın,Tolgayın babasının çiftliği mi?Her hafta özür özür özür.Neyin özürü? Bankalardan paralar takır takır çekiliyor.Parasını alamayan yok.Kimi zorla oynatıyoruz?Hepsi emeğinin karşılığını alıyor. Hoca cesur olsun sistemi kim ya da kimler baltalıyorsa kafasını koparsın! Yönetime durumu rapor etsin yok eğer yönetim de gerekeni yapmıyorsa o koltukta durmanın bir anlamı yok. İstifa etsin.Yoksa bu zihniyet Hocanın kafasını koparacak. 2 yıldır deplasman sorununa çare bulunmaz mı arkadaş? Attın mı koruyamıyorsun, yedin mi yakalayamıyorsun. Aynı şeyleri yaşamak bıkkınlık veriyor. Dar kadrolu takımlara karşı üstünlük kuramıyoruz. Hocanın hiç mi farkı olmayacak diğer Hocalara karşı?Nerede kaldı elitliği? Yani 2 yıllık başarı sadece futbolcuların bireysel kabiliyetlerinden mi ötürüydü?

hoca elit falan değil abi unut bunu kim söyledi elit die yıllardır söylüyorum tek planı var hocanın elit filan değil oyuncuya özgürlük tanır mutluluğunu sağlar ve bununla performans alır. ders çalışmaz pek rakibi analiz etmez rakibe göre oyun düzmez tedbir almaz. ben büyük takımım böle böle oynarım der. potansiyeli olan santrafordan da verim alır yürür gider. bizde santrafor yok bırak potansiyelini ortaya çıkarmayı santrafor yok. bireysel kabiliyeti olan defolu bir takımdık ama o kadro dağıldı gitti quaresmaya lense larine vagnere ozziye tolgaya atibaya gol attırmaya çalışıyor hoca, bu öyle sanıldığı gibi kolay bişey değil yahuu.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Ilk 2 sene sampiyon olurken de deplasmanlarda zorlaniyorduk
Gomez cikip atiyordu falan ceviriyordun maci
Dun ilkyarida oynanan oyun deplasman icin gayet yeterli
Bursa ve konya maclari da yeterliydi oyun olarak deplasman icin
Deplasmanda cikip gelene gecene 5 atamazsin zaten 2 tane falan patlatacan 85de bi tane yersin evsahibidir taraftari uzulmesin hesabi
Gol atamiyoruz senolu gonderek yerine bekinbayeri getirek cok bisi fark etmez.
Baska hoca ile ozzi tolgay karijma lens falan gol sov mu yapacaklar

Herifler topu eliyle bos kaleye atamaz ayri ayri sebepten
Ozzi topu kaleye yetistiremez
Tolgay tam atacak eliyle duser
Karijma elinin tersiyle atmaya calisir iskalar topu
Lens zaten verilen topu eliyle bile kontrolune alamaz
Love desen topu tutup kaleye yuvarlanmaya calisir falan

aynen öyle o sivas deplasmanında gomez değil negredo olsa nah şampiyon olurduk
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

hoca elit falan değil abi unut bunu kim söyledi elit die yıllardır söylüyorum tek planı var hocanın elit filan değil oyuncuya özgürlük tanır mutluluğunu sağlar ve bununla performans alır. ders çalışmaz pek rakibi analiz etmez rakibe göre oyun düzmez tedbir almaz. ben büyük takımım böle böle oynarım der. potansiyeli olan santrafordan da verim alır yürür gider. bizde santrafor yok bırak potansiyelini ortaya çıkarmayı santrafor yok. bireysel kabiliyeti olan defolu bir takımdık ama o kadro dağıldı gitti quaresmaya lense larine vagnere ozziye tolgaya atibaya gol attırmaya çalışıyor hoca, bu öyle sanıldığı gibi kolay bişey değil yahuu.
Abi zaten en buyuk artisi besiktasin buyukligunu bilmesi senol gunesin hatta oldugumuzdan da buyuk gormesi bizi, ne yakan soyliyim boyle yapmasi benim hosuma gidiyir bu bir felsefedir ve kulubun senol
Gunes gitse bile bunu korumasi gerekir.
Kalecisi mac 0-0 3. Dakikada zaman geciren takimin hocasini tavsiye ediyorlar sonra

Ha ben hoca olsam konyada birsada fb macinda one gecmisken senol gunes gibi davranmam tabi hikmet karaman gibi yaparim yat oglum yere vur oglum tekmeyi taclsri atma falan ye maci bitir maci ustune hir de kavga cikartirim.

Çevrimdışı terapati

Şenol Hoca ile ilk şampiyon olduğumuz seneden başlayarak her sezon var olan özelliklerini kaybetmeye başladı takım. Bu gidişi sadece değişen kadro ile anlatmaya çalışmak çok yersiz ve anlamsız. Hoş komple takımı sadece teknik/taktik açıdan değerlendirmek de yetmeyecek artık ama yine de dayanamıyorum çünkü gözüm kanıyor maçları izlerken. An itibariyle; kalemize gelen her yan top "eyvah" dedirtiyorsa, takımın boyu almış başını gitmişse, hücum yapamaz hale gelmişsek, oyuncularda var olan sıkıntıyı göremiyor (veya daha kötüsü mü bilemedim, görüyor da çözemiyorsak), kurtarıcı olarak oyuna Mustafa Pektemek alınıyorsa, Hoca'mız maçların sonunda yaptığı açıklamalarda durumdan bi haber olduğunu gözümüze sokuyorsa, Başkan'ımız MHK başkanını çok seviyorsa, sahada eli belinde oyuncular varsa, taraftar yavaş yavaş fikir ayrılıklarından dolayı bölünmeye başlıyorsa (çok yakında yönetim, hoca ve/veya futbolcular aleyhinde alenen protestolar başlayacak, diğer kısım taraftar buna engel olmaya çalışacak vs) konuşma zamanı geçmiştir ve artık aksiyon almak lazımdır.

Çevrimdışı f_madida

Abi henüz Ts - Başak ve Kasimpasa ile oynamadik muhtemel kayıp yaşayabileceğimiz maçlar bunlar

GS bu 3 takımdan 2 si ile oynadı , bu sezonda elden gidiyor gibi..

E onlar da fenerle oynayacak ona bakarsan.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı mylife1903

aynen öyle o sivas deplasmanında gomez değil negredo olsa nah şampiyon olurduk
Gs deplasmaninda o top gomeze gelse
Hasirt diye sokardi abi
Sistem geometri bilmemne teori bunlar
Teori ile gol atilsaydi santraforlara bu paralar verilmezdi gavur mal mi

Yapabilene parayi vereceksin
Biz yapamayana oynayip patladik olay budur
Farki boyle koyuyor oyuncu iki fotoda gosterek

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Santrforumuz yok. Orta saha oyuncularımız atletik ve gole yatkın değiller. Takım yaşlı, hocamız yorgun, yönetimimiz ise yıpranmış durumda.

Gesendet von meinem LG-H815 mit Tapatalk

Çevrimdışı tangaz

demirkol hangi gece kulübüne gitsem karyus orada diyenler var diyor...

Çevrimdışı underworld

artık aksiyon almak lazımdır.
@terapati

Çok doğru, bugünden itibaren saniye geçirmeden acı kararlar almamın vakti gelmiştir.

Çevrimdışı tangaz

Santrforumuz yok. Orta saha oyuncularımız atletik ve gole yatkın değiller. Takım yaşlı, hocamız yorgun, yönetimimiz ise yıpranmış durumda.

katılıyorum. işler yolunda gitmiyor ve düzelecek gibi durmuyor acil müdahale etmeli yönetim bunun yolu da sanki hoca değiştirmekten geçiyor gibi. bu radikal kararı almak için yönetimin bir planı olduğunu da düşünmüyorum.

rocoyu almak kabahat rocoyu oynatmak ayrı kabahat fatih ondan iyi oynar, sanki hoca bana verdiğiniz malzeme bu demek istiyor gibime geliyor, yönetimle hoca arasında soğuk savaş var ve bu bizi geriye götürüyor.

Çevrimdışı f_madida

Abi zaten en buyuk artisi besiktasin buyukligunu bilmesi senol gunesin hatta oldugumuzdan da buyuk gormesi bizi, ne yakan soyliyim boyle yapmasi benim hosuma gidiyir bu bir felsefedir ve kulubun senol
Gunes gitse bile bunu korumasi gerekir.
Kalecisi mac 0-0 3. Dakikada zaman geciren takimin hocasini tavsiye ediyorlar sonra

Ha ben hoca olsam konyada birsada fb macinda one gecmisken senol gunes gibi davranmam tabi hikmet karaman gibi yaparim yat oglum yere vur oglum tekmeyi taclsri atma falan ye maci bitir maci ustune hir de kavga cikartirim.

Senol Hoca Besiktas'in buyuklugunu bildigi icin buyuk takim gibi oynatmaya calisiyor ama bazi oyuncular buyuklugu biz oynamasak da/mucadele etmesek de maci aliriz gibi algiliyorlar son zamanlarda. Buyuk takim rakibin ustune gider, rakibi hataya iter. Oyuncun ileride kosmuyorsa, bosa cikmiyorsa, veteranlar maci oynar gibi top bekliyorsa, ayagina geleni hali saha macindaki gibi 5 metre yanindaki arkadasina iteliyorsa sorumluluk almadan, o adamla bu is olmaz. Ha bir de bundan ziyade ben Besiktas'tan buyugum veya Besiktas'ta olmasa da is bulurum/giderim diyenler, bir sonraki transferini dusunerek top oynayanlar var.

Simdi isine saygisi olan, disiplinli oyuncular, buyuk takim oyuncusu oldugunu hatirlattigin ve serbestlik tanidigin (defansa cekmedigin, kisitlamadigin) vakit takir takir top oynar yetenegi varsa. Bu serbestligi alip muthis isler yapan adamlar var, misal Atiba gibi, Sosa gibi, Gomez gibi, hatta ve hatta kanattan gelip giren Abou, Cenk vs.. Ama ayni insiyatifi ben defans mefans yapmam (aka Lens-Quaresma-Babel hatta solbek oynarken bile defans yapmayan Caner), veya ben hucuma cikarsam ancak pozisyon ayagima gelirse giderim diyen (Babel dunku gibi) anlayan/uygulayan adamlar da var.

Care takimin veteran kismini biraz budamaktan geciyor, Quaresma-Babel-Love gibi adamlari gonderip daha istekli ve yetenekli oyuncular getirmek lazim. Ama para yok, iste yine tikandik.

Çevrimdışı f_madida

demirkol hangi gece kulübüne gitsem karyus orada diyenler var diyor...

demirkol da az sinsi degil, firsattan istifade Karius'a gommus.

Çevrimdışı Akil Emre

Şuan en son eleştirilecek kişi Kariustur, larin love pektemek ozi tolgay necip caner’in süre aldığı takımdan bundan fazlası beklenemez, koskoca takımda gol yükünü çekebilen tek adamda kanat oynayan Babeldir. Biz Taliscayı abuyu gomezi çok ararız.

Çevrimdışı tangaz

Senol Hoca Besiktas'in buyuklugunu bildigi icin buyuk takim gibi oynatmaya calisiyor ama bazi oyuncular buyuklugu biz oynamasak da/mucadele etmesek de maci aliriz gibi algiliyorlar son zamanlarda. Buyuk takim rakibin ustune gider, rakibi hataya iter. Oyuncun ileride kosmuyorsa, bosa cikmiyorsa, veteranlar maci oynar gibi top bekliyorsa, ayagina geleni hali saha macindaki gibi 5 metre yanindaki arkadasina iteliyorsa sorumluluk almadan, o adamla bu is olmaz. Ha bir de bundan ziyade ben Besiktas'tan buyugum veya Besiktas'ta olmasa da is bulurum/giderim diyenler, bir sonraki transferini dusunerek top oynayanlar var.

Simdi isine saygisi olan, disiplinli oyuncular, buyuk takim oyuncusu oldugunu hatirlattigin ve serbestlik tanidigin (defansa cekmedigin, kisitlamadigin) vakit takir takir top oynar yetenegi varsa. Bu serbestligi alip muthis isler yapan adamlar var, misal Atiba gibi, Sosa gibi, Gomez gibi, hatta ve hatta kanattan gelip giren Abou, Cenk vs.. Ama ayni insiyatifi ben defans mefans yapmam (aka Lens-Quaresma-Babel hatta solbek oynarken bile defans yapmayan Caner), veya ben hucuma cikarsam ancak pozisyon ayagima gelirse giderim diyen (Babel dunku gibi) anlayan/uygulayan adamlar da var.

Care takimin veteran kismini biraz budamaktan geciyor, Quaresma-Babel-Love gibi adamlari gonderip daha istekli ve yetenekli oyuncular getirmek lazim. Ama para yok, iste yine tikandik.

tespit doğru reçete doğru sıra babanın eczaneye gidip ilaçları alıp gelmesinde.

Çevrimdışı tangaz

hak ediyor bence, kurtardığı maç yok henüz ve sıradan kaleci performansı ile oynuyor.

Çevrimdışı underworld

Gomez'in boş kaleye atamadığı, sahada yürüdüğü, hocanın erken çıkardığında atar yaptığı, başkanın Stadı inşaatında kullandığı günleri de biliyoruz.

Dünki lavın pozisyonunu Gomez gol yapardı ama sonrasında gol yemezdik, maçı kesin kazanırdık diyebiliyor muyuz?

Ben diyemiyorum.

Çevrimdışı tangaz

Gomez'in boş kaleye atamadığı, sahada yürüdüğü, hocanın erken çıkardığında atar yaptığı, başkanın Stadı inşaatında kullandığı günleri de biliyoruz.

Dünki lavın pozisyonunu Gomez gol yapardı ama sonrasında gol yemezdik, maçı kesin kazanırdık diyebiliyor muyuz?

Ben diyemiyorum.

soruyu anlamadım  :D

Çevrimdışı underworld

soruyu anlamadım  :D
Olayı sadece golcüye indirgemeyi kastediyorum reyis.
Hadi golcü yok atamıyon

Peynir ekmek gibi gol yiyoruz.
golcün yok atamadın bari yemeyelim de 0-0 kardeş payı olsun.

Çevrimdışı worns

Şenol Hoca iyi ama eski tarz bir hoca. Takıma özgüven getirmesi, sinerji yaratması 15-16'da doğru transferler ve geriden gelen pozitif oyun alışkanlıklarıyla birleşmiş ve ortaya çok faydalı bir sentez çıkmıştı. Ayrıca özel oyunculardan verim alabilen, gerekirse onları verimli kullanmak için oyun planını eğebilen bir isim olduğunu biliyoruz. Talisca gibi ekstrası bol ama Avrupa futbolunda başarılı olması zor bir isimden maksimumunu aldı. Takımın yatayda boyunu uzatarak Quaresma, Talisca, Babel, Cenk bir parça Abou gibi aslında kullanılması zor bir ekiple bir şampiyonluk daha kazandı ve takımın en başarılı Avrupa sezonlarını ortaya çıkardı. 15-16 sezonu başında takımın içinde bulunduğu durum göz önüne alınırsa bu tarz bir yerel-geleneksel figüre takımın ihtiyaç duyduğu ortadaydı. Son kertede takım tarihinin en başarılı üç dört döneminden birini geçirdi dersek abartmış olmayız. Hocaya sövmeye, bu dönemin değerini düşürmeye gerek yok. Yaşanılanların hakkını teslim etmeliyiz.

Ama geçmişle yaşayamayız. Artık durum değişti ve yeni bir tahlil, yeni bir çözüm yöntemi aramak gerekli. Takımın gerileyen-gelişemeyen yönleri 16-17'de kendini hissettirmiş, geçen sene dönem dönem düşüşlere neden olmuş (ki ben geçen sezonu başarısız saymıyorum) en sonunda bu sene baskın hale gelerek takımın ligin baskın takımı olmaktan çıkmasına neden olmuştur.

Haftalardır takımın taktiksel problemlerini, oyun planı yoksunluğunu, rol uyumsuzluklarını, sahaya dağılımda yaşadığı ciddi arızaları, reaksiyon düzeyinin giderek düşmesini konuştuk.

İki şeyi daha göz ardı etmeyelim. Birincisi, Şenol Hocanın oyun anlayışı, iyi ve bütünlüğü yüksek bir takımı seviye atlatabiliyor. Ama kendisi imkanlar daraldığında ve uyumu zedeleyecek koşullar ortaya çıktığında gereken sorun çözücülüğü gösteremiyor. Gerçi Gomez-Sosa/Talisca-Abou geçişine iyi refleks verdi. Ancak o zaman mental açıdan rüzgar halen arkamızdaydı. Bu sezon başında yeni bir oyun planına ihtiyacı olduğunu İskandinavyalı sıkı futbol takipçileri bile biliyordu. Ama o tıkandı ve koşullara iyi yanıt veremedi. Oyuncuların kendi baskın rollerine dayalı düzende üzerine bir de yönetimin kadro politikası ve sirkülasyon eklenince oyun gücünün sürekliliği giderek zora girdi. Bu sorun hocanın iyi ya da kötülüğünden çok antrenör tipiyle ilgili değerlendirilmeli.

İkincisi bence özellikle Anadolu takımlarının taktiksel gücü arttı. Ligde fazlasıyla genç hoca çalışıyor ve bunlar Avrupa futbolundaki trendleri, yeni varyasyonları takip eden, işin taktiğine geometrisine özel önem veren isimler. Yabancı sınırının kalkmasıyla kullanabilecekleri oyuncu tipi de fazlalaştı. Aynı zamanda uzun zamandır hedef takım pozisyonunda olduğumuz için fazlasıyla izlendiğimiz, analiz edildiğimiz ve üzerimize çalışıldığı açık. Kimle oynasak maçtan sonra hangi zaaflarımıza yoğunlaştığından bahsediyor. Bizim gibi bir kaç hücum seti olan, savunulması kolay ve fazlasıyla oyunculara bağlı bir takımın elini kolunu bağlamak giderek kolaylaşıyor.

Nasıl 15-16'da Şenol Hoca iyi bir tercihse bugünkü koşullar dikkatlice okunduğunda takımın değişikliğe ihtiyaç duyduğu bas bas bağırıyor. Yıllardır Avcı'nın yapmakta olduğunu artık Bayram Bektaş, Bülent Korkmaz gibi çok büyük şeyler vaat etmeyen hocalar bile yapabilmeye başladı. Bu seviyede, ligin zirvesinde olan ve Avrupa'da top 16 düzeyine gelebilmiş bir takımın artık teknik açıdan daha fazlasına ihtiyacı var.

Bu dönem öyle ya da böyle kapanacak. Siz müdahale edip doğru zamanda bitirmezseniz dönem sizin üzerinize kapanır. Burada zamanlama şu açıdan önemli. Yeniden yapılanmaya doğru ne kadar geç adım atarsak o kadar fazla hasarla yeni sürece gireceğiz. Toparlanmamız da o denli uzun sürecek.

Çevrimdışı Eray_Steiermark

katılıyorum. işler yolunda gitmiyor ve düzelecek gibi durmuyor acil müdahale etmeli yönetim bunun yolu da sanki hoca değiştirmekten geçiyor gibi. bu radikal kararı almak için yönetimin bir planı olduğunu da düşünmüyorum.

rocoyu almak kabahat rocoyu oynatmak ayrı kabahat fatih ondan iyi oynar, sanki hoca bana verdiğiniz malzeme bu demek istiyor gibime geliyor, yönetimle hoca arasında soğuk savaş var ve bu bizi geriye götürüyor.
Sanki herkes gitme havasında, işi rölantiye almış gibi. Büyük bir değişim yaşanacak kesinlikle ama ne zaman. Bence sezon sonunu beklemek zaman kaybı olur.

Çevrimdışı tangaz

Hadi golcü yok atamıyon

orta saha helva gibi defansa katılmayan tonla oyuncu varken nasıl olacak bu iş?

ama gomez gibi takımı öne iten bi golcü ile çok şey değişir.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Hadi golcü yok atamıyon

0-0 en zor skorlardandır reyis. İki taraf da atmak istemezse 0-0'a bağlanır. Biz atamıyoz bari kapanalım dersek elek ederler bizi.

Çevrimdışı underworld

Gözünü sevdiminin Juventusu yıllardır 1-0 larla şampiyon oldu.

Çevrimdışı mylife1903

Gözünü sevdiminin Juventusu yıllardır 1-0 larla şampiyon oldu.
Iste en tehlikeli kafa yapisi bu