Dun sinirden uyuya kalmisim erkenden. Simdi okuya okuya bitirdim forumu, az hevesim ve keyfim yerine geldi, sonra cocugu kaldirdim, kahvalti hazirlayacam sinirim patladi gene.
Bir daha da ne hanimi ne cocugu turkiyeye tatile gonderirim ulan cocugunu kacirsalar, muhatap yok, tecavuzu kanuna uydurdular.
Ulan 11 12 yasinda hamile cocuk gelinler var turkiyede, bu cocuklari bu bebeleri hic dinleyen oldu mu, arap bir kizin, yemenli kitabini okumustum igrencti.
Boyle kanun cikartmaya calisiyorsun sonra avrupa birligi. Ulan amerikada falan bu kanun teklifini verenler bugun istifa etmisler, banka hesaplari falan arastiriliyordu cunku normal insan rusvet falan almadiysa ya da birisini korumak falan istemiyorsa boyle bir teklif vermez. Bu teklifi verenler de arizalidir benim icin
Iste ulkeyi takunyali, cahil, kalitesiz, akilsiz, egitimsiz, ogretimsiz, din adamlarina teslim edersen boyle olur. Zaten milletimizin yarisi egitimsiz ve dar goruslu bir ust akil olmayinca boyle boku cikiyor.
Her zaman soyluyorum, ogretimden yana bazi sikintilarimiz var, ogretimin sikintilari cozulebilir sikintilar, ogretimi veriyoruz ama uygulayici olamiyoruz. Mesela benim hanim hukukcudur gordugu 2-3'seferlik fizik dersiyle bile benden daha bir iyi gorusu var. ha bana bir suru sey ogrettiler ama sinavda problem cozme disinda onlari kullanamiyorum.
Kalan problem egitimsizlik ve kalitesizliktir.
Egitimsizlik zor cozulur, kulturun degismesi lazim bunun icin cok calismak gerekir.
Ulkede inanilmaz bir kultur, egitim ve terbiye farki var. bunun kazanilan parayla da alakasi yok. Sscb cografyasinda insanlar arasinda cok buyuk irk farklari var ama egitim, kalite ve ogretim olarak fark cok cok az. Bu seviyeye gelmemiz lazim kurtulus icin