Hobbitle ilgili ciddi eleştirilerim var açıkçası filmi pek beğenmedim.Çok daha iyi olabilirdi.
1)legolaslı sahneleri o kadar abartmışlar ki artık "yeter lan" diye sesler duydum sinemada.Legolasın o taşlardan tırmanma sahnesi tamamen saçmalıktı.Şimdi biri çıkıp diyecek ki "kitapta yazıyor elfler çok hafif suyun üstünde dahi yürüyebiliyor" evet kardeşim öyle madem de niye kule taşlarına bastıklarında taşlar düşüyor o zaman ?

.o üstünde dövüştükleri kule sahnesi tamamen fiyaskoydu.Rezillikti.Fail doluydu.
2)büyü yapmayan gandalf yapmışlar.La adam kitapta dolu büyü yapıyor koskoca filmde daha nazar duası okuduğunu görmedik

.Gandalf karakterini rezil etmişler büyü falan yapmadan 144 dk film izlettirdiler.Bildiğin insan gibi canlandırmışlar ki bu çok büyük fail.
3)Filmin ismi hobbit filmde bilbo emmimin olduğu sahneler 144 dkda 14 dk yok

.Ki filmde en güzel sahneler de bilbonun sahneleriydi daha çok olmalıydı.
4)smaug dayı insanların kokusunu bile alıyordu güya adam 2 şarjör ok sıktı bir türlü gidip onu öldürmedi sonra büyük oku bekledi,yedi ve öldü

5)thorinin ölme sahnesinde adam suyun altından gidiyor thorin izliyor ulan saplasana kılıcı 30 dkdır dövüşmüşsün adamla öyle suyun altında kalmasını mı izleyecen değişik bir sahne çekmeye çalışmışlar bence hiç olmamış

6)Yüzük serisi kadar güzel bir film beklemiyordum ama arada bu kadar fark olacağını da hiç hayal etmiyordum.İzlenir mi?İzlenir.Ama güzel bir film değildi çok daha güzel çekilebilirdi.Özellikle kitapla pek alakası olmayan sırf görsel efekt koymak için çekilmiş sahneler filme büyük değer kaybettirmiş.