tamamen sistemsel mi ?
babel devre arası gelmiş bize 5 gol 4 asist yapmış.
Sonra ki sezon ;
13 gol 6 asist ligde.
Şampiyonlar liginde 2 gol 1 asist.
O zaman sistem yokmuydu karambole mi attı golleri ?
Babel'in bu sezon ligde kaçırdığı maç sadece son 4 maç geri kalan bütün maçlarda 90 dakika oynamış ?
Babel sakat olduğu için oynamamazlık filan yapmamış yani abi gördüğün gibi bilerek isteyerek oynamamış.
Abi ben bir şeye kendimi inandırmam hatta emin olmak için 2 defa bakarım bu hayattımda da böyledir.Ben Beşiktaş maçlarını ilk normal izledikten sonra bi daha tekrar 90 dakika baştan sona izliyorum sebebi ilk normal izlerek gol atalım heyacanından kim ne yapmış ne oynamış diye düzgün izliyemyorum.Tekrar 90 dakika da sadece adamları izliyorum yani babel'in o ilk geldiği zaman ki gibi oynamadığını baskı bile yapmadığını adamın yanında koştuğunu sadece şut atmadığını öyle boş boş yürüdüğünü görebiliyorum.
Quaresma'ya gelicek olursak Quaresma'nın da topu sadece çizgiye taşımak olduğunu içer de bile alsa topu çizgiye taşımak olduğunu.İçer de arkadaşı boş olmasına rağmen 1000 tane fake verip abuk sabuk bir robano ile topu kaleciye attığını filan defalarca izliyorum tekrar tekrar görüyorum.
Lens'e gelicek olursak sürekli sakat bu kendine bakmadığından kaynaklanıyor.Lig de ne zaman hoca ona şans verse hep şansı gerip tepti.Quaresma ceza aldı 5-6 maç oynamadı lens'de hiç bir varlık gösteremedi.Geçen sene lens fener maçında karşı karşıya vurmayıp beklemesi beni bitirdi zaten.Lig de sadece 1 gol 3 asist yapmış.Lige iyi başladı çat erzurum maçında sakatladı hoca şans verdi işte iyi başladağı için lens nerde lens yok Quaresma'ya mecbur kaldık.Yine malmö maçında iyi oynadı yine sonra lens yok.Lens ne zaman iyi oynasa sonra 2-3 hafta yok!
Bu kanatların sorunlu olması babel'in para,Lens'in yetersiz ve sürekli sakatlanması,Quaresma'nın da bu saatten sonra kazanacağı başarı kalmaması işi sadece show'a dökmesi.
Bunlar benim düşüncülerim değil görünen gerçekler bu olup bitenlerin sistemle bir alakası yok.
hımmm iki defa bakıyorsan yetmiyor demekki üç defa bakman lazım Babel 5 maç kaçırdı
bir maç 45 dakika oynadı
quaresmayı zaten tutmuyorum ama bu yaptıklarını görmezden geleceğim anlamına gelmez şu haliyle
alacağın tüm kanat oyuncularından daha skora katkı verir olacağı kesin sen brahimi alınınca yarım sezonda on gol on asistmi yapacağını sanıyorsun porto kariyerinde hiç bir zaman bir babel katkısı vermemiş sende farklı olacağını düşündüren ne
portekiz liginde 3 tane iyi takım var gerisi bizim ligden kötü
lense gelince hiç sakatlıktan dolayı 3 hafta takımdan eksik kalmadı sadece bir defa iki hafta eksik kaldı
bir hafta sakat deniyor sonraki hafta oynuyor. Bence sakat lafıda oynatılmamasına kılıf. yoksa bir kere yırtık vardı
iki hafta oynamadı. lensi sürekli oynat quaresmanın katkısını geçer hem skor olarak hem oyuna katkı olarak lensde
hücum oyuncularını oyuna sokma özelliği var mesela babelde eksik olan bu kendi oynuyor ama ikinci bir oyuncuyu oyuna sokmuyor quaresmada öyle lensde farklı olan bu ve kesinlikle şu anda elimizde olan en iyi kanat oyuncusu brahimiyi al
lensden farklı sonuç elde edemezsin.
kaldıki kanat oyuncuları bir takım için olmazsa olmaz değil kanatların aksıyorsa çözümün var ama orta sahan aksıyorsa bunun çözümü yok. ne farkederki olmadı 3-5-2 oynatırsın olmadı 4-4-2 oynatırsın 4-3-2-1 oynatırsın mecburmusun kanat oynatmaya
babel zaten kanat oynamıyor elimizde kanat oynayan quaresma ve lens var birde törenin adı var işde
kusura bakma lens quaresma babel beğenmiyorsan beğeneceğin bir kanat oyuncusu yok
bizim çöküşümüz tamamen sistemsel ne yaşa bağlı nede oyuncu kalitesine bizim oyuncu kalitemiz çok iyi
beğenmeyip kızağa çektiğin tolgay için fener kapında yatıyor gs de iç geçiriyordur.
sen bu oyuncular kötü demeden adım atamaz hale neden geldiğini sorgulayacaksın bunu sorgulamazsan gelecek oyuncularda adım atamaz hale gelir. takım yaşlıymış kırk defa söyledim ligin lideri senden 9 puan önde olan takım senden gençmide Beşiktaş yaşlı olduğu için koşamıyor diyorsun. genç tecrübesiz oyuncu yerine yaşlı tecrübeli oyuncuyu tercih ederim genç oyuncular sana maç kazandırır koşarak ama seni şampiyon yapamaz şampiyon olmak için uzun maratonda tecrübe gerekiyor.
geçen sene şampiyon olan gs bizimle aynı yaştaydı. bu takımın yaşla alakalı değil kötü çalışmayla alakalı form düşüklüğü var
yaşlı takım ligin başında çökmez fazla maç yaptığı için ligin sonunda düşüş gösterir mesela geçen sene biz puanları ligin başında bıraktık ligin sonunda iyiydik ama yetmedi yaşlı takım nasıl oluyorda ligin ilk yarısı 30 ikinci yarısı 41 puan alabiliyor
bin tane sorun göstermeye çalışıyorsunuz ama bunları savunurken ana amaç aslında bir şeyin üstünü kapatmaya çalışmak oluyor
ya iki senedir takım ilk yarılar yatıyor ikinci yarılar maçı alıyor biz ilk yarıları sürekli çöpe atıyoruz bu nasıl yaş sorunu yaşlı takım ilk
yarı diri olur ikinci yarı düşer. size bin tane cevap veriyoruz nedenleri sıralıyoruz ama yok illaki transfer yapılacak yok takım yaşlı yok forvetimiz yok sıralıyorsunuz bak diyorum bir 22 yaşında ikinci ligden alınmış dorukhan orta sahaya geldi takımda fark yarattı
orta sahanın önemi en iyi bu şekilde görünür. Bu oyuncu ozi taraftar saldırısına uğramasa tolgay papağanlık yapmasa forma yüzü göremezdi. neyi konuşuyoruz. al işde hazırlık maçı oynuyoruz bu ligin aynası olacak burak aldık ortada yok güvenin adını duyuyormuyuz
sürekli larin oynuyor. kalkıyor adını duymadığımız bir dahada duymayacağımız oyuncuları hazırlık maçında oynatıyor bu hazırlık maçları
alt yapıdan getirdiğin oyuncuları mutlu etmek içinmi oynanır yoksa yeni aldığın oyuncuları az süre almış oyuncuları takıma adapte etmek içinmi oynanır. Emre öztürkü oynatıyorsun hazırlık maçında yaz dönemi değilki bir daha adını duymayacağız sen önce as kadrondaki az şans bulan oyuncuları hazırlasana