iyide abi biz bu banka isine neden giriyoruz bize faydasi varmi bizi gene kekliyecekler gibi geliyor bana Seba döneminde bu vergileri af durumu vardi ordada bizi keklemislerdi birinde 100 küsür milyon birinden 30-40 arasi birsey bizdende 3 milyon indirim yaptilar diye biliyorum 
o işi çok incelemedim ama bu işin içinde devlet varsa krediler tl cinsinden olur.
yüzlerini kızartıp döviz yapmazlar büyük ihtimal. Neden girmeyelim böyleyse hem döviz bazlı kredilerden kurtuluruz tl ye çeviririz hem kısa vadeli borçların tamamını düşük faizle uzun vadeye yayarız diyelim 1,5 kredi çekeceğiz ve bunu 10 yıla yaydık bu en fazla yıllık 250 M gibi bir ödeme olur bizim şu anda bütçemiz 1 milyar 250 M borç bu bütçede kabul edilebilir bir rakam gerisinde oynayabileceğimiz bir para kalıyor yoksa şu anda bu rakamı sadece faize ödüyoruz.1,5 diyorum çünkü her borcu kredilendirmeyiz büyük ihtimal o kadar bile çekmeyiz mesela futbolcu giderleri kredilendirilmez neyi ödeyeceksin burdamı satılacakmı zammı alacak indirimmi alacak belli değil şu anda net borcumuz 1.800-1.900 gibi bir kakam bunlardan oyuncu maaşları menejer ücretleri bonservisler falan çıkınca en az 400 M daha iner aşağıya yönetici borçlarıda çıkar buda 100 M YD 10M euroda adalıya vardı adalı siler zaten bu borcu 160 da böyle çıkar biz bayağı bir rahatlama yaşarız fener ne yapsın mesela ellerinde naklen yayın geliri ve stad geliri dışında gelir yok para getirecek sponsorlukları aziz vermiş ve paralarını alıp kullanmış yani kaynakda yaratamıyorlar borçları bizim iki katımızdan fazla naklen yayın geliri ipoteği yetmez stad gelirleride gider
peki bunlar nasıl dönecekler onlarda oyuncu alacaklarını kredilendiremez bunları gelirle ödeyecekler ama gelir yok. gs bildiğim stad gelirleri bile ipotekli banka kredi verdiğinde borçlar ödenir ipotek kalkar ama bu seferde krediyi veren banka ipotek alır gelir kalemi yaratmadıkça bu yolun onlar açısından çıkışı yok gelir kalemide yaratamazlar şimdi borçlarını ödeyemiyorlardı o zaman tüm gelirlerine el koyup borçlar ödenir olacak ama kıpırdayacakları bir para kalmayacak ellerinde tam incelemedim konuşulanları biliyorum ama bir şey dediler biz kulüplere para vermeyeceğiz borçlarını biz ödeyeceğiz buda şu kadar kredi çekeyim bu kadarı elimde kalsın olayını kapatıyor. bizim naklen yayın geliri yıllık faize gidiyordu şimdi kredi taksidine gidecek bizim durumda değişiklik olmayacak ama borcun üzerini çizme şansımız oluyor renkliler dönsün bakalım dönebiliyorlarsa. gs uyandı bu işe gelecek on yılını ipotek edeceğini ve hiç birşey yapamayacağını biliyor o nedenle yan çizen açıklamalar yapıyor fenerin hiç bir seçeneği yok o borçla iflas ederler o borç ödenemez ve kartopu gibi büyür. mecbur on yıllarını feda edecekler iyi bir futbol aklı bulurlarsa belki yarışın içinde kalırlar ama fener parayla yürüyen bir kulüp para olmadığında neler olduğu bu sene görünüyor işde
kurtuluş receteleri bu borcun yapılanması sonra aziz yıldırımın tekrar başkan olması

biz önümüzdeki on yılın 5 inde şampiyon olalım yeter
bu yapılandırma bizim işimize yarıyor gelirimiz var kısa vadeli ipoteklerde borçlar ödenince çözülecek ama naklen yayın gelirlerini kaybedeceğiz bu sıkıntı değil biz zaten 5 yıldır naklen yayın geliri kullanamıyorduk
onsuz geldik bu duruma şimdide on yıl onsuz devam edebiliriz geri kalan gelirlerle borç ödemek zorunda kalmayacağız sadece dönmemiz gereken finansı sağlayacağız eskiden yoktu şimdide yok eskiden olmamasının faydası yoktu diğer gelirlerle borç ödemeye çalışıyorduk şimdi o para borç ödeyecek.
işin diğer tarafı bütün anadolu kulüplerinin kurtuluş recetesi olacak ve onlar daha güçlü olacaklar renklilere karşıda kalkan olacak bu yeterki bu kararlılık devlette sürsün. tabi bakmak lazım detaylara bu para tl olarakmı kredilendirilecek döviz olarakmı. iyice detayları öğrenmek lazım şimdilik konuşulan kadar bilgiyle yorum yapıyoruz.