2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 92 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4624060 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mrred

Bu oyunculardan hangisi , hangi oyun sisteminde bize faydalı olur ? @atalay
Bana sanki 3 yıllık pas oyunu hafızamız olması sebebiyle kagawa daha iyi olur gibi geliyor ama chadlide joker olabilme özelliği var
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 14:40:17 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Eusebio Di Francesco & Alisson. Roma build-up.
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 19:46:26 atalay ]

Çevrimdışı mrred

+Oyun konusunda ayrı fikirler olabilir. -Ki bazı konularda olamaz- En subjektif olan konu oyun iştahı ve seyir zevki. Fakat en ayrı fikrin olmaması gereken konu bence bu.
Tempo ve atletizm diyorsun yani
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Katılıyorum. Fakat kulübedeki bunu tercih etmediği sürece bu oyunu göremeyiz. Ancak gelecek oyuncu -bir ya da iki kaç ise- eldeki dominant isimlerden daha dominant olur ve yazılımında başka oyun olmaz ise kulübedeki isme rağmen bu oyun oynanır. @mrred
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 15:07:12 atalay ]

Çevrimdışı mrred

Katılıyorum. Fakat kulübedeki bunu tercih etmediği sürece bu oyunu göremeyiz. Ancak gelecek oyuncu -bir ya da iki kaç ise- eldeki dominant isimlerden daha dominant olur ve yazılımında başka oyun olmazsa ise kulübedeki isme rağmen bu oyun oynanır. @mrred
Hoca, kagawa gelirse mecbur pas oyununa döner diyorsun yani
The great gig in the sky

Çevrimdışı cursedofdragon

Karius hakkında ne düşünüyorsun @atalay ?

Daha önce  yazdıysan görmedim , yazmadıysan fikrini merak ediyorum :)

Beşiktaş'ın yeni transferi Loris Karius bu akşam saat 22:00'de Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak. (BeIN Sports)

Çevrimdışı atalay

Bilmiyorum. Sadece mental olgunluğunu merek ediyorum. @cursedofdragon @annoca

Çevrimdışı mrred

Pas oyununa döndüğümüzde medel acaba defansta vida ya da pepenin yerine geçerse topu savunmadan daha kolay çıkarabilir miyiz ? Ama medelde de alan bilgisi zayıf...Hoca belkide onu o yüzden defansta kullanmak istemiyor.
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Hareketli bir oyun, pas açıları iyi bir takım kabaca metot var ise mevcut stoper rotasyonunda geriden oyun kurulumu konusunda kağıt üzerindeki bir numaralı isim. @mrred

Çevrimdışı mrred

Aslında savunmada fazladan bir pas istasyonu genel oyunda ufak bir fark gözükse de çok önemli bir fark. Ortasahayı 4 lemiş oluyoruz. Tamemen uzun atıp dönen 2. topları kazanma üzerine bir oyuna dönüyoruz umarım bu geçicidir.
The great gig in the sky

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Umarım nacer chadli olur adam tam bir joker nereye koysan oynuyor.
Kanattan ziyade orta bölgede daha maharetli olduğu söyleniyor.  Bir de f/p oranı dikkate alındığında kagawa olmazsa chadli mi öne çıkar sence.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı mrred

Kanattan ziyade orta bölgede daha maharetli olduğu söyleniyor.  Bir de f/p oranı dikkate alındığında kagawa olmazsa chadli mi öne çıkar sence.

Hocanın hangi oyunu seçeceğine göre değişir işte onu tartışıyoruz zaten. Ama chadlinin avantajları
joker oyuncu
atletik
uzun boylu (orta gol için önemli)
kagawa ise
oyun bilgisi yüksek aynı zaman da geçiş oyunlarına da uygun topu kaptığımız da en doğru adamı bulur
pasları çok iyi
180 derece gözü var topu almadan önce nereye atacağına karar veriyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Hocanın oyun planlamasına müdahalede formasyon ve oyuncu yerlerini değiştirme sık başvurduğu bir yol sanki bu açıdan bakıldığında hocanın isteği chadli gibi duruyor ama negredoyu da oyunun içine katma vaadi açısısından kagawa daha iyi gibi topsuz oyunda gerçekten iyi kagawa. Bilmiyorum artık oynacağımız oyuna göre değişir ama ben olsam ikisini de alırım :D
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 15:31:43 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

kagawa bunu yapıyor işte
önce topu almadan bir çevresine bakıyor sonra atmadan bir kez daha bakıyor ve topu istediği yere atabiliyor hem de sol ayağıyla ve tam zamanında. Arkadaşını ofsayta düşürmeden
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 15:35:46 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı worns

@atalay Arızalı oyun kendine göre oyuncuları öne çıkarıyor. Elimizdeki asıl değerler ise kayboluşa sürekleniyor. Başta Oğuzhan'ın dramı olmak üzere orta saha kurgumuzdaki arızalı evrimi çok iyi anlatmışsın. Şimdilerde Medel'e bayılıyoruz. Kötü de oyuncu değil ama biz hangi ara bir o taç çizgisinde bir bu taç çizgisinde topa kaymaktan yerden kalkamayan bir orta sahaya ihtiyaç duyar hale geldik. 15-16 zaten özel bir sezondu onu geçtim, 16-17'de de Tolgay-Oğuzhan ile nefis oyunlar çıkartmıştık. Hatta oldukça baskın 4 gollü galibiyetlerle gerçekleştirdiğimiz sezon finalini de bu ikiliyi yan yana kullanarak yapmıştık.

Ek olarak Pepe-Vida ikilisiyle geriden oyun kurmak giderek azap haline gelecek. İki tane uluslararası anlamda popüler stoperimiz var ama bir Marcelomuz yok. Hatırladığımız oyunlarda rolü çok büyüktü. Pepe-Medel ilaç olabilir ama teknik kulübenin oyuna bakışının tekrar bu yönde evrilebileceğine dair pek umudum kalmadı. Sanki 15-16'da olan şey önceki dönemin hafızası, Ozi'nin zorunluluktan 8e geçmesi, oyuncuların uyumu vs gibi etmenlerle rastlantısal gerçekleşmiş ve kulübenin ideallerini filan yansıtmıyormuş gibi gelmeye başladı. Bir de geriden akıllı top çıkaran tek oyuncu Adriano'yu da yanlış kadro mühendisliği nedeniyle joker gibi kullanmaya başlayıp Caner'i sol beke temelli yerleştirirsek korkunç dönüşümümüz tamamlanacak.  :)

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Hocanın hangi oyunu seçeceğine göre değişir işte onu tartışıyoruz zaten. Ama chadlinin avantajları
joker oyuncu
atletik
uzun boylu (orta gol için önemli)
kagawa ise
oyun bilgisi yüksek aynı zaman da geçiş oyunlarına da uygun topu kaptığımız da en doğru adamı bulur
pasları çok iyi
180 derece gözü var topu almadan önce nereye atacağına karar veriyor
Eyvallah. Dedigine katılıyorum. Atalay ile birlikte çok güzel izah ediyorsunuz. Hocanın oyun tercihi çok önemli. İşte sence bu tercihi eldeki malzeme mi belirliyor yoksa hoca mı işin kolayına kaçıyor?

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı İhsan

Bilmiyorum. Sadece mental olgunluğunu merek ediyorum. @cursedofdragon @annoca
'
Gol yeyince morali bozulduğundan, 'kesinlikle gol yemiyecem' demiş  :)
Come to Beşiktaş

'
Gol yeyince morali bozulduğundan, 'kesinlikle gol yemiyecem' demiş  :)

bizde morali bozulmaz "karius,karius" diye tezahürat yaparız :)

destek veririz :)

Çevrimdışı Erdem Ayaz

BUYRUN SİZE SON DAKİKA

Vagner Love, Göztepe ile anlaştı. Vagner Love’ın maaşının yarısını Beşiktaş karşılayacak. (BeIN Sports)

Çevrimdışı mrred

Eyvallah. Dedigine katılıyorum. Atalay ile birlikte çok güzel izah ediyorsunuz. Hocanın oyun tercihi çok önemli. İşte sence bu tercihi eldeki malzeme mi belirliyor yoksa hoca mı işin kolayına kaçıyor?

Aslında hocanın oğuzhanı veya tolgayı 10 numarada deneme ısrarı çoğu kişi tarafından eleştiriliyor ama belki de doğru düşünüyor ben o konuda eleştirmiyorum anlamaya çalışıyorum sanırım hocanın aklındaki şu;
bu oyuncular topu alabilip hızlı bir şekilde dönebiliyorlar "kıvraklar" defansif aksiyon açısından da yeterliler ben bunları fizik kalite açısından da geliştiririm orta sahada 3 oyuncu da hem defansif hem ofansif yönde belli bir seviyede olur böylece takım savunması daha az arıza verir hem de topu daha hızlı geri kazanırım diye bakıyor olabilir. Futbul neredeyse orta sahada 3 tane 8 numara ile oynanmaya başladı  hoca bunun farkındaysa ki bence farkındadır ona göre eldeki oyuncuları geliştirmeye çalışıyor. Ama sorun şurda oyuncular bu gelişim talebine çok az cevap veriyorlar hoca da oyuncuları cezalandırıyor olabilir oğuzhan 2 maçtır yedek. Ben eldeki oyuncuya göre sistem kurduğunu düşünüyorum ve ayrıca evrilmeye müsait oyuncular var ise bu oyuncularI evirmek çok talepkar davranıyor fakat bu arada da maçı kazanması lazım.  Ben geçen seneyi ve bu seneyi bu evrim sürecinin sancıları olarak görmek istiyorum. Geçen seneye kadar orta gol oyunu yoktu ama bir anda öyle bir oyun çıktı karşımıza çünkü talisca hocayla birlikte ortalara kafa vurmayı öğrendi. Hocada oyunu bunun üzerine kurdu. Hocanın inovatif bir akla sahip mi değil mi önce bunu tespit etmek gerekiyor. Bence en iyi dostunun Sunay Akın olması kitap okuması inovatif bir akla sahip olduğuna dair işaretler ama sahada bazen öyle görünmüyor @atalay bu bakımdan haklı olabilir.
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 15:58:32 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

BUYRUN SİZE SON DAKİKA

Vagner Love, Göztepe ile anlaştı. Vagner Love’ın maaşının yarısını Beşiktaş karşılayacak. (BeIN Sports)
Goztepe icin iyi hamle lov gibi adami yari fiyatina oynatacaklar
Ben olsam vermezdim
Pektoyu alsinlar

Çevrimiçi Gökhan Kurt

BUYRUN SİZE SON DAKİKA

:ishock: :ishock: :ishock:

Forvet alıcaz şeklinde mı yorumluyoruz bu transferi?

Çevrimdışı Sercan62

Karius'un uçak bileti falan halen düşmedi mi malum ortamlara?

Dün gece rüyamda Karius, Kagawa ve Aboubakar yapıyorduk. Herkes havalara uçuyordu sevinçten.

Etiketler: