Berk hacıgüzeller : cl den 40 milyon kayıp + kurda%32 artış oldu (tabi bu açıklamadan şimdiye kur daha çok arttı)
Fikret Orman : ya bütçeyi düşücek yada borç artacak.
Hadi ben yalancı çobanım da bu zatların söyledikleri niye yabana atılıyor anlamıyorum!!!
sen bütçeni yaparken şu kadar oyuncu satacağım diyemi yapıyorsun oyuncu bonservis geliri
zaten bütçende yok. 40 M şl den kaybettin doğru ama cenk satışı 23,5 M diğer oyuncuların satışı
14,5 M toplamda 38 M girdi kasana buda şl den kaybolan açığı kapattı. bütçende delikmi açılıyor hayır
ticarette bir gelir kapısı kapanır başka gelir kapısı açılır
gelir kapısı kapandı diye zarar etmiş olmazsın. Bu konuşmalar ortamı kullanmak demek oluyor
önün fazla kirlendi süpüreceksin de bunu yapmak için kendine mazeret yaratıyorsun.
çok ilginç değilmi kimse bir şey demez sonra birden arka arkaya aynı konuyu bir çok kişi dile
getirmeye başlar. Mesela kredi baş vurusu yapılmışdı sonra bu sene açıklama yapıldı çıkan krediyi
kullanmama kararı almışlar bu çok doğru bir karardı kullanmış olsaydık kur oynamasından dolayı
100 M lira içeri girecektik ama işin bir gerçeği daha var ihtiyacın varsa kullanırdın demekki bütçe gelirlerle
sürdürülebilir olduğu için kredi kullanılmasına gerek kalmamış. krediyi kullanmama kararı aldıklarında
şampiyon olamayacağımız ve şl gelirlerinden mahrum kalacağımız bilinmiyormuydu.
sürekli bir algı var kusura bakmasınlar basın algı yapmasın diyoruz yönetimde yapmayacak algıyı
şl gelirinden olunca 40 M zarar etmiyorsun şimdi uefa platformundayız belki şl kadar geliri yok ama
çeyrek oynadığında gruplardan aldığın parayı çıkarıyorsun nerdeyse en kötü sattığın oyuncularla birlikte cenki
bile katmadan telafi etmiş olursun yapacağın maç miktarı iki katına çıkıyor bu maç gelirlerininde iki katına
çıkması demek önce tabi uefa gruplarına kalmak gerekiyor kalamazsak bu zarar olur işde kalırsak ama
hiçde bir kayıp olmayacak bana kimse masal anlatmasın oyuncu almayarak tasaruf olmaz tasarufu başka
yerkerde arasınlar. rakiplerin bu kadar düşmüşken önümüzdeki şl gelirlerini alman gerekiyor
onlardan daha rahatsan bunu kullanacaksın senin gelirin başarına bağlı oyuncu satman şl de olmana
bağlı bunu riske sokacak her şey yanlış ve zarardır. sana sponsorlar ananın liginde oyalanasın diye vermiyorlar o paraları
uluslar arası sponsor istiyorsan uluslar arası platformda kalacaksın. tasarufunuda gidip başka yerlerde yapacaksın
üretici firma ürettiği malın hammadesinin kalitesini düşürerek tasaruf yapamaz bunu yaparsa iflas eder.
kalitesiz ürünü satamazsın bu kadar basit rakiplerin kurulduklarından beri en kötü dönemlerini yaşıyor
ve sen bu dönemde ayakta kalmayı başarmışsın ya hamle yapacaksın onları düştükleri yerde bırakacaksın yada
oturup onların ayağa kalkmasını bekleyeceksin ticaret riskdir risk yoksa para yok. fırlama zamanı onlar düşmüşken
onların toplayacağı gelirleride süpürme imkanı elinde
tasaruf edilerek para kazanılmaz sadece anlık durumu kısmen kurtarırsın para kazanmak istiyorsan hamle yapacaksın.
daha önce savunuyordum tasarufu çünkü o zaman biz düşmüşdük rakiplerde ayaktaydı ama şimdi öyle bir durum yok.
tasaruf yapmayalım sadece bol keseden dağıtmayalım buda yeter.
mylife ın dediği gibi tasarufu yönetim gideri olarak harcadığın o parayı harcamayarak yapacaksın gelir kaynaklarını kurutarak değil.